Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2015 01:31 - Произход на исляма
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 3989 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.08.2016 22:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                 

Коранът ни казва: " не прави приятелство с евреи и християни" (5:51), "убиват неверниците, където и да ги намери" (2: 191), "да ги убие и да ги третира грубо" (9: 123 ), "се бори и да убие езичниците, да го конфискуват, ги обкръжавам и причака ги във всяка хитрост" (9: 5). В Корана се изисква да се бори с неверниците, и обещава "Ако те са двадесет сред вас, ще победя двеста: ако сто, ще победи хиляда от тях" (8:65).               image                                                                                                                                                         
Женско потисничество и културен фанатизъм

Тази репресия на жените е тъжна и иронична, ако се замислите  за корените на исляма, но това не е неочаквано за сатанинския свят. " В Кувейт законодателство позволява на всеки мюсюлманин съпруг до четири съпруги, които трябва да бъдат покрити от главата петите, докато в обществения и ходят зад човека. " (Photo:. SSgt Дерик В. Гуд, USAF) за хиляда години, е направено всичко по силите за да се подчинят жените, просто защото са физически различни, мъжката-доминация например е необходимост при маймуните и други "малки зверове." Докато някои може да твърди, че това подчинение и поробване на жените е културна традиция, или е 
един вид религиозна такава, няма значение, защото тя върви ръка за ръка с религии, които учат, че има някакъв отделен Космически бог, който е изключително мъжки. В исляма, този бог се интерпретира чрез съзнанието на мюсюлманите като за араби или персийски мъже, за разлика от евреина при юдео-християнската идеология.

image
http://www.secretsinplainsight.com/wp-content/uploads/TempleMount-Kaaba-555.jpg

image
https://karanlikayetler.files.wordpress.com/2014/08/turan-dursun-din-bu-1-muhammed-ayse-imam-hanife-sehvet-pedofili.jpg



Какви са корените на исляма? Мюсюлманската религия е очевидно се гради на юдео-християнската традиция, но също така е реакция каза традиция, която изключва и хулен различните арабски култури. Подобно на своите еврейски братя и сестри, семитските арабите извеждат своя произход към библейския патриарх Авраам, който е изобразен в Библията, че са заплодени с египтянката Агар, родоначалник на Арабите Исмаил. Докато еврейския контингент интерпретира тази приказка, за да оправдае собствените си етноцентрична идеология, мюсюлмани го тълкуват към техния етнос, твърдейки, че "Бог" ще направи от хората Исмаил една "велика нация" (Бит 21:18).
                            image               Измисления патриарх

Подобно на много библейски герои, Авраам е очевидно митологичен конструкт, а не "истински човек." Както превъзходено независим учен Barbara G. Walker заявява в Енциклопедия на Митовете и Secrets (5-6), свързани с Авраам на жената:

"Това име означаващо " Отец Brahm ", изглежда, е семитска версия Индийския патриархален бог е Брахма; той е и Ислямския Abrama, основател на Мека, Но ислямските легенди казват че Авраам бил закъснял натрапник в храма на Кааба. Той я е купил от жриците на първоначалната си богиня. Сара, "Кралицата" едно от заглавията на богинята, която се превърна в името на библейския Авраам е "жена." Старозаветните писатели описваха съюзите на Сара с египетските първенци, любовни връзки, организирани от Авраам за собствената си печалба -което за съжаление го представя като сводник (Битие 12:16), както и като кандидат-убиец на сина си (Битие 22: 10).

Авраам жертва Исаак; Рембранд, 1635 "В историята на почти убиване на Исак, Авраам пое ролята на жертвено свещеник в Druidic/Друидски стил, за да се измие свещените дървета на Йехова с кръвта на Сина: древен обичай, на която жертвата на Исус е била само един късен вариант. ГОСПОД се появява за първи път на Авраам в свещения дъб на Сихем, където Авраам издигнал олтар. По-късно Авраам издигна олтар на бога дъб дъбове в Hebron, Дори и в 4-ти век след Христа, Константин каза че 
дома на Авраам при Дъба дъбове все още беше храм: "Той съобщава, че най-гибелни идоли са създадени до него, както и че олтар стои тежко, и че постоянно се предлагат нечистите жертви ." "

image            Аллах-римейк на Богинята на Луната

Това описание на произхода на Авраам означава, че юдаизмът е изграден върху най-дълбока митове, така че нито една от неговите издънки, религии - християнство и ислям, не може да претендира, за божествен произход. Що се отнася до бога на исляма, Аллах, Walker (22) има да  каже:

"Късно ислямската маскулинизация на Арабския Goddess, Al-Lat или Al-Ilat-на Allatu на вавилонците-рано се поклониха на Кааба в Мека, Доказано е, че "Аллах на исляма" е от мъжки пол трансформация на "примитивната лунна богиня Арабия. " Нейният древен символ полумесец все още се появява на ислямски знамена, въпреки че съвременните мюсюлмани вече не позволяват никаква женствена символика независимо че е свързана с изцяло патриархалния Аллах. "

Всъщност, Корана поверява на лунното или нощно небе статута на Аллах: "Не забравяйте името на нашия Господ сутрин и вечер; в ноща Му се покланяйте: Хвалете Го цялата нощ." (Q 76:23) И най-Q 2: 189: "Ето ви и пример за фазите на луната:." Те са сезони, определени за човечеството и за поклонение. ""

В Паган Rites в юдаизма (97), Теодор Райк гласи, в една глава, наречена "Древната семитска лунна-богиня":

"Всички семити някога са имали култ към Луната като върховна власт. Когато Мохамед разруши старата религия в Арабия, Той не посмя да се отървете от култа на луната по радикален начин. Само много по-късно той беше достатъчно мощен, за да се забрани прострация, преди луната (Коран Sure 04:37). Преди ислямските пъти луна божество е най-видният обект на култ в древнаАрабия, Арабските жени все още настояват, че Луната е майка на човечеството.

Рогатата богиня Ищар

"Сър G. Роулинсън проследява името до халдейците обратно към старата столица Ur (Ур) да се преведе като лунни поклонници. Семитския луннен бог е "специалено божество и покровител на жените." Вавилонците са почитали богинята Ищар, който е идентична с великата Arabian богиня и има епитет Дева Мария ... Тя също е заглавието на небесната царица, която всъщност означава кралицата на звездите. Тя беше рогата и беше, както всички лунни богини, представлявани от една райска крава.

"На еврейски племена, или по-скоро техните предци, са последната вълна от имигранти от Арабия, Култът към техния бог е бил свързан с Mount Sinai-В планина на Луната. Експертите предполагат, че името Синай, е получено от Sin, името на Вавилонската луна-бог. В Exodus (3: 1) Синай се нарича "планината на Елохим. Това предполага, че от дълго време е свещенна.

image 
"В Стария Завет, който е сбор от много по-рано, често редактирани писания, Луната се появява като сила на доброто (Второзаконие 33:. 4) или на злото (Пс 12:16.) Следите от древно-лунното поклонение, целенасочено са премахвани от по-късните редактори. Някои 
обаче остават, , и може да бъде разпознати по забраните във Второзаконие В 4:19 израилтяните са предупредени:.. "И да не би да подигнеш очи върху небето, и видиш слънцето, луната и звездите, и цялото небесно войнство, и бъдете подведени да им се кланяте, и да им служиш, "и в 17: 3 наказанието на пребиването с камъни е предписано за лица, които" служиха на други богове и им се поклониха, или на слънцето, или луната, или на някой от небесното войнство ... "Господ предсказва (Ер 8:. 2), че костите на царе и князе Юда няма да бъдат погребани, но се разпространява "пред слънцето, и луната, и всички от небесните, когото са обичали, и на които те са служили, и на които се покланяха." "

В Произходът на всички религиозни храмове (25-26), по отношение на арабския astrotheology, която е продължение на това древно семитско лунна традиция, Charles Дюпюи гласи:

 "Луната е великия божественост Президентски флага на Turkeyof арабите Sarazens й даде епитет на Cabar или Велики;. Й Crescent краси и до днес религиозните паметници на турците кота й под знака на Бика, съставен един от основните празници на сарацините и sabean арабите. Всяко арабско племе беше под позоваването на съзвездие и се покланяше на едно от небесните тела, като негов закрилник гений.                                                                        image   
"The Caabah на арабите беше преди времето на Мохамед, храм, посветен на Луната. Черният Камъкът, който Musulmans целуват с толкова много отдаденост и до днес, е, както се престори, древна статуя на Saturn. Стените на Голямата джамия в Kufah, построен върху основите на древен Pyrea или храм на огъня, са пълни с фигури на планети артистично гравирани. Древното поклонението на арабите е Sabismus, 
универсална религия пръсната по целия Ориент. Heaven и звездите са първите обекти от него.

"Тази религия е тази на древните халдейци, и в Ориента се преструват, че  Ибрахим или Авраам е възпитан в тази доктрина. Все още има да се види най-Hella, върху руините на древния Вавилон, Джамия, наречена Mesched Eschams или джамията на Слънцето Именно в този град, е древния храм на Бел/БААЛ, или Слънцето, великият Божествеността на вавилонците, съществувала; това е същият Бог, на когото персите издигаха храмове и освещаваха изображения под името Митра. "  
                           image                         Astrotheology в Мека

Един от обектите за тази арабска поклонение на "небесните" бе Мека, Що се отнася до Кааба на Мека, тя е най-святото от мюсюлманските светии.

Черен камък (ал-Hajaru-л-Aswad) в Кааба в Мека, обвити в форма на йони с сребърна рамка "Светилище на свещения камък в Мека, по-рано, посветен на предислямската Triple Goddess манат, Аллат (Аллах ), и Al-Оза, на "Старицата", почитан от племето на Мохамед в Koreshites. Камъкът също се нарича Kubaba, Куба или Kube, и е свързана с името на Кибела (Kybela), Великата майка на боговете. Камъкът носи емблемата на theyoni, като черния камък, почитан от votaries на Артемида. Сега тя се счита за свят център на патриархалния ислям и 
макар че неговата женска символика е била загубена, свещеници на Кааба все още са известни като синове на Старицата. " 
                                          image   Преводача на Корана, NJ Дауд (1), казва:

"Много преди появата на Мохамед, Arabian езичеството  показва признаци на затихване. В Кааба на Mecca са се покланяли не само Аллах, Върховния семитски Бог, но и на редица женски божества, които те считат за дъщерите на Аллах. Сред тях бяха Al -Lat, Al-Оза и Манат, които представляваха Слънцето, Венера и богатство съответно. "

Arabian Матриархат

Що се отнася до народа на Арабия, Проходика твърди, че преди нахлуването на исляма, е имало матриархатна култура в продължение на 1000 години:

"Аналите на Ашурбанипал разказват че Арабия се е ръководила от дами толкова дълго, колкото някой може да си спомни ....

"Легенди Мохамед ясно му дадоха матриархална семейна среда. Брака на родителите му бил matrilocal. Майка му остане в собственото си семейство и получила съпруга си като един случаен посетител ....

"Предислямска Арабия е била контролирана от
 женски кланове. Браковете са matrilocal, наследството майчина. Полиандрия-няколко съпрузи за една жена-е обичайно. Мъжете живеят в домовете си деветини. Разводът е иницииран от жената. Ако тя си обърнр палатката на изток в продължение на три поредни нощи, мъжът е отхвърлен и е забранено да влиза в палатката отново.

Мохамед гледа жените в ада измъчван от демон; 15-ти сто.,Персия; "Мираж Nama," Националната библиотека, Париж "доктрини, приписвани на Мохамед са просто  реверсиране на древната система в полза на мъжете. Мюсулманин съпруг може да уволни жена си с думите" Аз те разведе с "три пъти. Както в Европа, Промяната от матриархат до патриаршия е дошла постепенно и с много препирни.

"... Въпреки това, историята на ранносредновековната Арабия е почти цяла легенда. Подобно на Буда, Конфуций, Исус и други основатели на патриархалните религии, Мохамед липсва реална проверка. Не съществува достоверна информация за живота или учението му. Повечето истории за него са като апокрифни, тъй като историята, че ковчега му виси завинаги във въздуха "между небето и земята," като органите на древните свещени царе.

"Със или без Мохамед, исляма успя да стане напълно доминиран от мъже, където няма място за жени, освен в робство или в уединението на харема ислямски джамии все още носят знаците четене." Жени, кучета и други нечисти животни, на които не е разрешено за влизат. "

"Независимо от това, следите от Богинята се оказаха неизличими. Подобно на Дева Мария, АрабияЛидер на небесната царица получи смъртна форма и подчинена позиция като Фатима, 
"дъщерята"на Мохамед . Но тя не беше реална дъщеря. Тя е известна като Майка на баща си, и Източник на Слънцето ... "
  image image    Кой е написал Корана?

Що се отнася до Корана, мюсюлманската свещена книга, Walker  казва:

"Мохамеданските писания, често погрешно се смята, че са били написани от Мохамед. Мюсюлмани не вярват това. Но много хора не знаят Корана беше  ревизиран вариант на древното Слово на богинята Коре, почитано от племето на Мохамед, на Koreshites (Деца на Коре), който охранявали светилището й в Мека,



"Първоначалната написаното 
е беше направено много преди времето на Мохамед от светите имами, една дума, свързана с антисемитска Uma," майка ". Подобно на оригиналните Махатми или "големи майките на Индия, Оригиналните имамите вероятно са били жрици на стария арабски матриархат. Говореше се, че те взеха писанието от прототип, който е съществувал в небето от началото на Emerald Tablet на Хермес Трисмегист, "смята единственият най-фундаменталната пише за алхимията и occult."eternity," майката на Book"-т.е. самата богиня, облечен в Книгата на Съдбата на гърдите си като Майка Tiamat носеща таблетките на съдбата. Понякога небесната Корана се нарича Консервиран таблет. Имаше някаква прилика между този и други легендарни книги от божествен произход, като Ur-текст, Книгата на Тот, и Emerald Tablet на Hermes.

"Както и в случая на Библията на юдео-християнската, Корана е много пъти пренаписван, за да подкрепи нови патриархални закони и да заличи фигурите на Богинята и нейните жрици."

Във великата религиозни лидери, Чарлз Франсис Потър казва за Мохамед, "Много е съмнително, че той е чел някога Библията: наистина, не е доказано, че той някога е чел , или е написал 
нещо, той нарича себе си" неграмотния пророк. . "" Разбира се, голяма част от Корана се основава на Библията, както Стария и Новия Завет, в съчетание с доислямски арабски и други традиции.
 image  
Що се отнася до unoriginality на Корана, ислямът експерта д-р Даниъл Пайпс казва (The Йерусалим Post, 12.05.00):

"Коранът не е" продукт на Мохамед или дори на Арабия, "Но една колекция от ранни юдео-християнски църковни материали зашити заедно, за да отговорят на нуждите на по-късна възраст."

Библейският учен д-р Робърт М.,също споделя, предислямското естеството на различните  
текстове в Корана :

"Коранът е сглобен от различни предишни Hagarene текстове (оттук и противоречията със смъртта на Исус), за да се осигури на Моисей-като Мохамед с Тора на собствените си ...."

Ислямска експерт д-р Герд-R. Puin заключава:

"Идеята ми е, че Коранът е вид коктейл от текстове, които не са всички разбират дори по времето на Мохамед. Много от тях дори може да е на сто години по-стар от самия ислям. Дори в рамките на ислямските традиции има огромно тяло на противоречива информация, включително значителен Christian субстрат .... "

По този начин, Коранът не е написан от Мохамед.   
                                                              image                           Йеменски Коран

Корана съкровище от Сана, Йемен; 7-ми-осми centurieswas откриването през 1972 г. в Сана, Йемен, на хиляди пергаментови фрагменти от Корана, състояща се от евентуално най-старият запазен коранична ръкопис, намирани някога, датиращи от 7-ми-осми век. Относно тези фрагменти, професорът, който ги е снимал, д-р Puin, отбелязва:

"Така че много мюсюлмани имат тази вяра, че всичко между двете корици на Корана е само Божията непроменено дума. Те искали да цитирам работата на текстова, който показва Библията има история и не попада направо от небето, но до този момент Коранът е бил извън тази дискусия. Единственият начин да се пробие тази стена е да докаже, че Коранът 
също има история. Фрагментите Сана ще ни помогнат да направим това. "

По отношение на текстовете и заключенията Puin е, Тоби Лестър The Atlantic Monthly гласи:

"... Някои от тези фрагменти разкри малки, но интригуващи аберации от Корана текста на щанд. Такива отклонения, макар и да не е изненадващо да текстови историци, са тревожно в противоречие с православна мюсюлманска вяра, че Корана който е достигнал до нас днес не е идеалното, неподвластно на времето, и непроменимо Божие Слово .... Това, което изглежда йеменското издания на Корана, за да предложи, Puin започнах да се чувствам, е развиващо текст, а не просто на Божието Слово, както разкри в своята цялост на пророка Мохамед в седмия век "

Други тежащи в основа на стойността на йеменското откриването са включени от д-р Андрю Rippin, професор по ислямски науки:

Фрагмент от Корана от Сана, Йемен"Въздействието на йеменските ръкописи продължава да се усеща. Техните вариантни четения и стихотворения поръчки са много важни. Всички са съгласни с това. Тези ръкописи твърдят, че ранната история на Корана текстове е много повече от един отворен въпрос,

В същото това отношение, Ислямска професор по история на д-р Р. Stephen Хъмфрис обобщава значението на изучаването на това как Коранът е създаден и йеменското съкровището в това приключение:

"Да се историзира Корана би означавало да се делегитимира цялата историческия опит на мюсюлманската общност. Коранът е Хартата за общността, документът, който го нарича в съществуване. И в идеалния случай че очевидно не винаги е в действителност историята на исляма е усилията да се преследва и изработи заповедите на Корана в живота на човека. Ако Корана е исторически документ, тогава цялата ислямска борба на четиринадесет века е ефективно безсмислено. "

Доказателствата разкриват, че Коранът е създаден в продължение на десетилетия, ако не и столетия, от няколко ръце, а не представляващ едно единствено, божествено "откровение" от "Всемогъщия"  Муха на мадху.
 image  Кой беше  Мухамад?

Мохамед язди магическия си кон; от "Апокалипсисът на Мохамед," 1436,Херат, Афганистан; Националната библиотека, ParisLike също като Буда, Исус, Мойсей, и др., Историчността на Мохамед е под въпрос. Той изглежда е още един религиозен фигурант измислен, за да се създаде "държавна" религия. Неговата "История" е пълна с фантастични легенди, но дори и ако трябва да се намери "историческа личност" там, няма да е с много висш и приветлив характер. Както Потър казва:

"От жените, вкусът му се завтече към вдовиците с темперамент ... За отдих имаше благоволение към cobbling обувки. Може би най-голямата му радост беше, когато той виждаше отрязаните глави на враговете си.

"Неговите предпочитания са също толкова разнообразни. Той ненавиждаше коприна-облицовани дрехи, лихвите, като кучета, другите лъжи, евреи и християни. Той мразел поетите, и казвал:" Всеки художник ще бъде в ада. "

"Той беше необикновено напразно. Една умна жена поет беше убита, докато спеше с детето на гърдите си, и отмъстителния Мохамед се похвали че е убиец. Веднъж той измъчвал евреин за да намери местонахождението на скрито съкровище, а след това го убил и добавил, вдовицата му към харема си. Странен наистина беше характерът на пророка. Как може такъв човек да вдъхновява такова благоговение и преданост? Това е една от загадките на историята.                                                                                   
Според хадисите или hadees-записите на твърдените пословици и актовете на Мохамед и неговите другари-Пророка наистина беше на герой, който ще отблъсне всеки добросъвестен човек. Един след друг на хадисите обсъдждат ненаситния сексуален апетит на Мохамед, който включва секс с неговата "жена" "Aisha, която е била на 9 години и дори не е достигнала полова зрялост. Различни ислямските власти заявявали също така, че Мохамед започнал "thighing" "Aisha, когато се ожени за нея на възраст от шест.
image
   
Преди да навърша 9 години, вече бях научил основната доктрина на арабския живот : Аз против брат ми, аз и брат ми срещу баща ни, семейството ми срещу братовчедите ми и целият клан, клана срещу племето, племето срещу света и всички заедно срещу неверниците Леон Юрис.Това е познато от Тора и Талмуда.                                                                            

Мохамед с последователите си, ползващи се с обезглавяване; Турски текст "Siyer-и Неби," 1338As как такъв характер може да вдъхнови такава почит и преданост, ние ще представим, че е било, защото Мохамед и исляма са били създадени като още една фракция на "Братството" за целите на конкуренцията с юдаизма, Християнството, зороастризма и други религии. Както NA Морозов казва:

"... До кръстоносните походи ислямът е неразличим от юдаизма и ... Едва тогава той получи своя независим характер, докато Мохамед и първите халифи са митични фигури."

image

Зад създаването на такива идеологии, обикновено са тези, които най-голяма полза, особено производителите "трети страни" на  оръжия, тъй като тези разногласия вероизповедания са завинаги, определящи една култура срещу друга.

image         "Пусни людете Ми!"

Въпреки неубедителните опити на добронамерени лица да предявяват pacificism на исляма, факт е, че тя е религия на пустинен воин и не се разпространява чрез мирни средства. Както казва Джералд Бери, в световни религии :

"Отчасти защото той се нуждае от средства и отчасти защото неговите последователи не са квалифицирани в областта на земеделието, както са коренните жители на Ятриб, [Мохамед] организирани бойни дружинки за обиск на каравани. Поради липсата на връзки с по-старите религии, той ги изпращаше на обири дори през мирните месеца. Това което започнало в Арабия нарекли Свещена война. Цялото движение на Мохамед придобило характер на религиозна милитаризъм. Той направи мюсюлманските фанатици бойци чрез преподаване, че допускането до Рая е осигурено за всички тези, които умрат биейки се в пътя на Аллах. "

В крайна сметка, исляма, което означава "подчинение", е изградена върху по-старите митове и традиции и е проектиран да узурпира властта над всички други, и жените.

image  image image  
 Мохамед, на синьо магаре, с Архангел Гавраил; "Siyer-и Неби," 1595;Топкапъ Дворец Музей, Истанбул, Турция 
                                                    image                                                                                   http://fishcalledsanda.blogspot.com/                                                                                                             image           
Исляма е еврейска религия, прозтичаща от библейския Авраам                                                                                                                                     image                   
Ислямът ще превземе Европа без нито един изстрел                               



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686780
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031