Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2015 23:23 - На Трети март 1918 година Русия капитулира пред Царство България
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1939 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 03.03.2015 23:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Отношенията с Русия са уредени чрез Брест - Литовският мирен договор от 3.III.1918г. Той е подписан от болшевишкото правителство, признало българските военни победи. На този 3.III.1918г. Русия капитулира пред България, успяла да защити своята териториална цялост и суверенитет пред руската агресия по суша и вода.

До края на 1916г. цяла Добруджа е освободена. Румънските и руските войски са отхвърлени одвъд Дунавската делта. Румънският крал и правителство бягат в Яш, Молдова. Фронтът се установява по р. Серет. 2/3 от Румъния е окупирана. Разгромът й е тежък - над 250 000 убити, ранени и пленени, окупирани са столицата и по-голямата част от страната.
image
                                                                        В тези боеве Българската армия разгромява и руските войски от корпуса на ген. Зайончковски, дошли на помощ на румънците и даже пленява 3 руски бойни знамена. Тази българо-руска война става през комунизма тема ТАБУ.Нашите опълченци са дали много повече жертви от руснаците!Ние ги спасяваме от разгром при Плевен и капитулация.11 905 са общите руски жертви.                                   
Отношенията с Русия са уредени чрез Брест - Литовският мирен договор от 3.III.1918г. Той е подписан от болшевишкото правителство, признало българските военни победи. На този 3.III.1918г. Русия капитулира пред България, успяла да защити своята териториална цялост и суверенитет пред руската агресия по суша и вода.                   image                                                                                                                                            Брест-Литовският мирен договор от 3 март 1918 г. между Четворния съюз (Германия, Австро-Унгария, България и Османската империя) и Русия слага край на руското участие в Първата световна война.

Претърпяла поражение, скоро след Октомврийската революция Русия е принудена да сключи мир с цената на значителни териториални, демографски и стопански загуби. В резултат на Брестския мир Полша, прибалтийските страни и Финландия са трайно, а Украйна, Беларус и Кавказ – временно, откъснати от Русия и преминават за няколко месеца в германската сфера на влияние.                    image                                                                                                                       www.extremecentrepoint.com/               



Гласувай:
3



1. vencivaleri1951 - Когато се манипулира с факти
04.03.2015 00:27
Авторът на постинга внушава с написаното, че едва ли не битката при Дуран кулак е причина Русия да потърси мирен договор с Германия...и съюзниците и, което е смешно.
Картината е съвсем друга. Германските войски са в Русия и настъпват. Руснаците са в гражданска война и хич не име е до световната война и търсят начин да излезат от нея.
За целта се договарят с немските комунисти в германия да се организира въстание. Приятелката и съратница на Ленин Роза Люксембург застава начело на въстанието и в началото въстаниците имат успехи. Германия вече не иска да воюва и с Русия когато нещата започват да и се изплъзват и сключва примирие, след което е и Бресткия мир.

Нападението над Румъния е голяма глупост от страна на Българското командване, още повече, че румънците не искат война с нас и са готови да отстъпят от Южна Добруджа. Под натиск от Германия нашата войска е хвърлена във война която за нас е безсмислена и нежелана. Скоро след победата при Дуран кулак и навлизането ни в румънска територия започват войнишките бунтове, и побратимявания с руски и румънски войници. Следва поражение при Добро поле и Войнишкото въстание което е потушено жестоко от кадети и германски войници при Владая. Тоест "славните" царски генерали командват разстрела на български войници и офицери. Хиляди са убитите, над 10хиляди са ранените. Последвалата катастрофа е ужасна. Губим една трета от територията си, излаза на Бяло море и достойнството си като държава заповядала разстрела на собствената си войска. Чърчил казва по време на мирните преговори когато някой казва , че санкциите са прекомерни за България.
-Народ вдигнал ръка срещу освободителите си заслужава участа си Това е цената на пленените няколко знамена
И още нещо. Пълна лъжа е, че не се е изучавало по време на соца подробно сраженията ни по време на Първата световна война, а Дуран кулашката битка се изучаваше подробно във военните училища и академии у нас до сравнително късен период. Материалът отпадна с промяна на тактика и въоръжение
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685517
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031