Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2015 18:39 - Онези, които са способни на тирания, са способни и на вероломство, за да я запазят
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 861 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.04.2015 18:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   image                                                                       Днес над света се надига сянката на новата империя на злото – Китай. След досегашната, с метрополия във Вашингтон, и другата – Русия, Пекин вече е третият производител и износител на оръжие в света. И не жали финансови средства, за да увеличава и укрепва своя военен потенциал.

На онези, които недоразумяват всичко това, ще отвърна с техните камъни: Вие страдате от вродена тъпота и завистливост, както и от склонност към измяна и предателство. Засегнати сте от дълбока параноя и затова винаги гледате да сте на страната на победителите. Вашата омраза към всичко човешко и нормално е патологична и неизлечима.

Не, драги мои, това е сценарий. Но въпросът е за морала. Първо – за пореден път никой не обръща внимание на жертвите, на бежанците, на милионите съсипани съдби и то в перспектива? Второ – как така, САЩ подкрепят саудитците, понеже хутите свалили законното правителство в Сана? Защо не постъпиха така в Кайро и в Киев? Не разбират ли, че тези двойни стандарти натрупват – генерират – огромна ненавист срещу всичко американско? Не ги ли вълнува опитът на СССР?

След разпадането на съветската империя, руснаците берат горчивите плодове на общата остатъчна неприязън, предизвиквана от Кремъл. Макар тъкмо те да бяха най-богатата част от урожая, когато оная с косата прибираше реколтата. Тя беше поверила инструмента на смъртта на болшевишката номенклатура. Нейните дейци – ленинисти, троцкисти, сталинисти – „всякакви психопати, психотици и невротици“, задвижвани от комплекса за власт, го размахаха на воля. И повалиха най-много снопове сред руснаците – поне 60 милиона души от тези нещастници загинаха в комунистическата жътва.

Не на последно място – когато загинат двама евреи или неколцина западняци, воят отеква до облаците. Щом избиват други хора – човешки същества – работата се превръща в статистика. Колко ли е доволен „бащицата“ Сталин в отвъдното? Дали е предполагал, че има толкова много, тъй изпедепсани и верни последователи в лицето на „демократичните“ западни лидери?

Запомнете: Тази буря ще отмине. Вашингтон ще преговаря с Дамаск. Както знаете, пръв Джон Форбс Кери, всъщност Кон, загатна за това. Днес сирийският диктатор Хафез ал-Ассад подсказва, че приема неофициалната покана. Публично, в популярното предаване „60 минути“ на американската корпоративна и всъщност наднационална телевизионна мрежа CBS, този английски възпитаник е заявил, „че е отворен за диалог със Съединените щати, но не бива да има „никакъв натиск относно независимостта“ на неговата страна“.Сиреч – оставането му начело на властта в Дамаск.

image

Колко стотин хиляди сирийци ще загинат, докато политическите „гении“ се пазарят, няма значение. Те са „прах“, икономическа и морална пепел в един жесток свят…“, както през август 1937 г. постановил Хим Вайцман относно предстоящото тогава унищожение на евреи.

Това е perpetuum mobile. Но не е „вечен двигател“, а нестихващата алчност на ненаситната смърт, постоянно задоволявана от мегаломаниаците. Autem sic transit Mundus hodie…

Малко по-рано „десен“ английски наблюдател призна:

„Дали е вярно или не, фактът е, че сега Западът се оказва въвлечен в битка, в която има обща кауза с касапина от Дамаск. И това го подтиква към бързо преосмисляне…

Башар ал-Ассад може да е брутален диктатор, който е извършил ужасни престъпления. Но главният приоритет на Запада трябва да бъде унищожаването на още по-противните диващини на Ислямска държава…

Западът няма никакъв друг избор, освен да работи с Ассад.“

Поразсъждавайте над тази „логика“. Приемете, че сред „ужасните престъпления“, извършени от сирийския президент, е педофилията. Замислете се: При какви обстоятелства бихте оставили невръстните си деца сами с него в едно помещение? Не ви ли се струва, че като лъжат относно „ужасните престъпления“ на едни, а си затварят очите пред други, Те „сами против себе си свидетелстват“, както е постановил Исус Христос?

Не, въоръжените конфликти няма да спрат. Да си спомните Тяхната поговорка:
    image


„Войната е еврейската жътва.“

В името на печалбите, на тоталното завладяване на земното кълбо и на пълното господство над човечеството Те ще пожертват даже любимото си творение Израел, което ще рече „борил се с бога“.С кой бог?

Казват, че евреите са вечно спорещ народ. Кога от религиозна общност прераснаха в „народ“, е друга тема, достатъчно застъпвана и изяснена в тази медия. Непосредствено след подарената му изборна победа, току-що преназначен за министър-председател, Бенямин Нетаняху беше принуден да свие перките. И да поиска да поговори, а не да преговаря, с представители на палестинците, които са третокласни граждани на Израел. И какво постигна?

Първо го разкритикуваха неговите – крайно религиозните, с които са му наредили да се коалира. Веднага след тях – и арабските лидери.

В деня на изборите „Биби“ „призова евреите да гласуват за него, понеже арабите били „откарвани с автобуси до“ избирателните пунктове „на чарди“.Маневрата помогна на г-н Нетаняху да спечели десните гласоподаватели, но разпали пожар от местните либерали чак до отвъд Океана.                                              image                 

Реувен Ривлин – президентът, тържествено покани г-н Нетаняху да поведе следващата коалиция. Но се изрази недвусмислено против неговата провокация.

„Високата избирателна активност е благодат за демокрацията. В беда сме, ако разглеждаме изпълнението на демократичните задължения за гласуване като проклятие“ – заяви г-н Ривлин. – „Онзи, който се страхува от влизането в тъмната стаичка, е обречен да събира камъни по улиците.“

По-рано г-н Нетаняху беше опитал да компенсира гафа, като се извини на представителите на арабското малцинство, съставляващо около 20 на сто от осем-милионното население на Израел.                           
Но не успя да се срещне с нито един политик от Обединената листа – съюза от четири партии на арабското малцинство, който взе 13 места в Кнесета или парламента.

Аймад Одех, председателят на Обединената листа, отхвърли жеста на Нетаняху, заявявайки: „Не приемаме неговото извинение. То е поредният зиг-заг от човек, известен със своето лъкатушене.“

Изборите дадоха на израелските араби по-силно представителство в Кнесета. Но доста от тях са заети с многобройни проблеми, та не им е до това… В Яфа, смесен еврейско-арабски град близо до Тел Авив, който беше населен изключително от араби преди установяването на държавата Израел през 1948 г., Абед Абу Шадех – 27-годишен активист, каза, че много араби са били изхвърлени от пазара на недвижими имоти.

„Точно тук има проект за жилища, в който най-ниската цена за апартамент е шест милиона шекела (1 милион британски лири)“ – сподели той. – „Арабското население не може да си позволи това.“

Но раждаемостта сред арабското население в Израел е четирикратно по-висока от тази на редовите, нека ги наречем неортодоксалните евреи. При ортодоксите тя е почти пет пъти над обичайната!

Какво означава това? Ако се изразя грубо, светските и неортодоксалните израелски евреи не ще успеят да устоят на силата на арабския фалос. Но също така – и на ортодоксалната вълна. От десетилетие тя е далеч по-опасна, в сравнение с арабската.                                                       image                               

Преди дни в медията на крайната нацистка еврейска секта Хабад, основана в украинското градче Любавичи, но със седалище в Ню Йорк и в Москва, се запитаха:

„Дали високата арабска раждаемост застрашава Израел?“

И поместиха следния въпрос на читател:

„Живея в Израел, за който се предполага да бъде еврейска държава. Но съм заобиколен от араби, руснаци, които са неверници [гяури], и други разнородна смесица от неевреи. Те ми казват, че равнището на раждаемостта на арабите продължава да изпреварва тази на евреите. А правителството продължава да разубеждава създаването на големи семейства. Какво трябва да бъде нашето отношение спрямо арабското население в Израел? Как можем да продължим да бъдем сигурни, че това място остава еврейско отечество?“

Представете си, че отправите същото питане в тукашен вестник, като замените „еврейски“ с „български“. Обвиненията в ксенофобия и расизъм не ви мърдат. Върху вас ще се нахвърлят от Комисията за защита от дискриминация до Хелзинкския комитет и даже някои организации за защита на животните. Понеже всички те са оглавявани от евреи, от изживяващи се като турци, от масони, и най-вече от комунисти, ченгета или потомци на такива престъпници.

„Според израелското законодателство един човек е възприеман като „евреин“, ако поне неговата майка, баба и прабаба са еврейки по религия. Или ако човек е приел юдаизма по начин, удовлетворяващ израелските власти. И в случай, че човекът не е обръщал вярата си от юдаизма в никоя друга религия… От трите случая, първият представя талмудската дефиниция за това „кой е евреин“ – определение, следвано от евреите ортодокси…                                                       image          

Неевреите граждани на Израел нямат право на равнопоставеност пред закона. Тази дискриминация е намерила изражение в много израелски закони, в които, вероятно за да бъде избегнато неудобното положение, термините „евреин“ и „неевреин“ обикновено не са изрично заявени, както са записани в съдбоносния Закон за завръщането. Съгласно този закон само лица, официално признати за „евреи“, автоматично придобиват правото да влязат в Израел и да се заселят там… Евреите, които имигрират от републиките на бившия Съветски съюз, получават приемно дарение в размер на повече от 20 000 щатски долара на семейство.[44] Съгласно този закон всички евреи, които имигрират в Израел, незабавно придобиват правото да гласуват на избори и да бъдат избирани в Кнесета – дори да не могат да обелят дума на иврит… Рутинното средство за засилване на дискриминацията във всекидневния живот е личната (идентификационната) карта, която всеки е длъжен да носи през цялото време. В личната карта е записана официално националността на персоната, която може да бъде „еврейска“, „арабска“, „друзка“ или подобна. Опитите да бъде принуден министърът на вътрешните работи да позволи на израелците, желаещи официално да бъдат записани в техните лични карти като „израелци“ или даже като „израелски евреи“, пропаднаха…

В Израел съществуват толкова много закони, които дискриминират в полза на хора, определени в страната като онези, „които могат да имигрират в съответствие със Закона за завръщането“, че темата изисква отделна разработка.“

А у нас? Евреите с българско гражданство са многократно по-лоялни спрямо Израел, отколкото към нашата родина. Тук всички малцинствени групи имат резервни държави. Само българите нямат такава. А въпрос като този: „Какво трябва да бъде нашето отношение спрямо арабското население в Израел?“, изобщо не ви съветвам да задавате. Ще стане страшно. Пък и към кого да се обърнете?…

Докато равин е отговорил на израелеца. Той припомня, как „правителството харчи по 30 000 долара, за да докара едно семейство в Израел. Докато изразходва – нямам точна представа колко – за да насърчава малките семейства и да увеличи раждаемостта.“

В цитирания материал, тълкуващ раждаемостта в ционистката държава, следва расистки урок за съществуването на „Законодателство на Ной“?! Точно така – приказният герой от т. нар. Стар завет, който изобщо не бил евреин. Преживял потопа. Истинският е бил в Черно море, но колцина от вас се интересуват от историческите факти?
   image


Както пееше Джон Ленън:

„Над Ню Йорк има НЛО и това не е толкова чудно.“

Чухме стиха четири лета след смъртта му. Което също не изненада никого…                                                                                        diagnosa.net/   image   Неотдавна излезе книгата на Timothy Green Beckley „UFOs Among The Stars“, в която са събрани разкази на световно известни знаменитости за срещите им с неизвестното.

Починалият участник в Бийтълс , разбира се, не е било възможно да бъде питан, но Beckley разговарял с една от неговите приятелки.

Мей Пенг е била любовница на Ленън по време на временната му раздяла с Йоко Оно. Те били на терасата на апаратамента му в Ню Йорк, когато се случило това.

„Нямаше никакви прозорци, през които човек да може да гледа към нашата тераса от отсрещната страна , така че Джон бе излязъл напълно гол, за да се освежи от хладния бриз, духащ от Ийст Ривър – казва тя.

- Обличах се и все още бях в спалнята, когато Джон извика за да изляза веднага. Излизайки на терасата, аз веднага видях този голям, заоблен обект, който се движи право към нас. По форма приличаше на пресечен конус, на върха на който светеше голяма, ослепителна червена светлина.                                                                            Тя не пулсираше като тези светлини на самолетите, които кацат на летище Нюарк“. Пенг стояла до Ленън , като хипнотизирана без да може да повярва на гледката.

„Когато НЛО долетя много близо, ние бяхме в състояние да различим върху него кръг от бели светлини, сякаш по ръба на кораба. Той беше, доколкото можах да преценя размера му, като самолет „Лиър Джет“, и толкова близо, че ако искахме да хвърлим с нещо, щяхме да го улучим“. НЛО безшумно изчезна , а след това се появи отново , така че дори успяхме да го погледнем през телескопа.

„Светлината, която излизаше от кораба , беше толкова ослепителна, че не можахме да забележим никакви подробности. Ние направихме няколко снимки, но те бяха преекспонирани „.                                            image           

Джон се обажда във вестник „Daily News“, откъдето му казали, че е имало най-малко още седем обаждания за същото това явление. После се обадил в полицията и оттам също му казали, че има и други очевидци и че няма от какво да се притеснява.                                                     image                 

Ленън скицира това, което е видял и след това използва тази скица за създаване на обложката на албума „Walls And Bridges“, който излиза през 1974 година.                                                                                             image                  



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8732970
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930