Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2015 20:52 - Реалността, каквато е...
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 961 Коментари: 0 Гласове:
1



   image                                                                 Back to the beginning, както биха се изразили „умните“ и „красивите“. Тези дечица на комунисти и ченгета-предатели – сатанински изчадия. Да се върна към началото и координатната система, в която ни вкарват.

Ако лондонското – не Евангелие – издание – е „ляво“, то би трябвало да е на страната на Русия. А споменатата другарка е настроила гуслата си анти Путин. Ще речете, че Владимир Владимирович не е Русия, и ще сгрешите. Големите държавни формирования могат да бъдат коландрени само от авторитарни режими. Какъв друг е този в Русия? Демокрация? Вятър и мъгла!

А онези в Китай, в Индия, в Република Корея или Япония? Ами в САЩ? Чиста проба тоталитаризъм с остатъци от нищожна свобода. Нали все пак жителите на петдесетте по-малки държави и техните началници във Федералния окръг Колумбия са подирили тъкмо това? Избягали са от „стария“ свят в „новия“, спасявайки се от ръката на закона.

Или, понеже нявгашната европейска номенклатура, отпреди три века и повече, както и днешната, не е допускала някой да бъде икономически независим, да печели – сиреч, да бъде свободен. Мнозина побягнали именно заради това.

Нима днешните ни имигранти – навярно повече от 2,5 милиона души – не напуснаха родината си в името на материалното добруване? Е, 99 на сто не изкопаха гърнето със жълтиците. Пак робуват. Но поне засега трудът на тамошните роби е що-годе заплатен, та да оцеляват. Нищо, че благоденствието е химера. Тукашните комунистически господари не дават и толкова. Даже в Централна Африка не се оцелява със 70 евро месечно. У нас стотици хиляди все още се смятат за „живи“ – те си знаят как – с такива социални помощи, цинично наричани „пенсии“!

Зарязвайки познатото си битие, и по-рано, и сега, хора са предприели авантюрата, тъкмо, за да останат свободни. Сега им отнемат и това.

Авторката от предполагаемо „левия“, тоест – проруски – вестник „Стражът“ обвинява гръцкото правителство за това, че може би свърва към Русия. Да уточня: нито за миг не твърди, че Путинова Русия е… „лява“. Тогава излиза, че укорява левичарския кабинет в Атина в някакъв… „десен завой“. Казано по-точно – за вероятността да се подлъже по „десните“ съблазни на Кремъл и да загърби привлекателния „ляв“ Запад. Бленуваната welfare state – социална държава, какъвто е замисълът за изграждането на Европейския съюз. Така излиза. Убедете се сами:
    
    image

„Не е трудно да разберем, защо кабинетът на гръцкия министър-председател е избрал навечерието на срещата на Алекси Ципрас в Берлин, за да припомни на Европа за неговата неприета покана за посещение в Москва. Нито пък тази покана е още непотвърдена. Беше съобщено, че Ципрас ще посети Русия на 8 април – точно един месец преди очакването той да отиде в Москва.

Първоначалният план предвиждаше, да използва за двустранни срещи своето присъствие за честването на Деня на победата на Кремъл във Втората световна война на 8 май. Ципрас може да замине за Москва и за празниците през май – още една причина, която може да подчертае отдалечаването между Германия и Гърция, след като канцлерката Ангела Меркел вече заяви, че отсвирва това джамборе.                     image      

Колкото до това, защо посещението на Ципрас в Москва беше поставено на преден план, обстоятелството съдържа малка загадка. Той ще се срещне с президента Владимир Путин само седмици, преди да потекат парите от Брюксел. Имаше известия, че Русия е предложила, или би могла да предложи, спасение, ако Европейският съюз се откаже. Чрез времето за посещението, така и посредством неговата предполагаема цел, Гърция заявява на Европа, и по-специално на Германия: внимавайте, Атина има избор.

В Москва няма да е трудно да открият известно сходство между положението в Гърция и Украйна. От гледна точка на Кремъл и двете страни могат да бъдат разглеждани като места на текущи битки. Не само заради тяхната бъдеща ориентация, но за самите им души. Всяка е разположена на границата на своя традиционен блок; и двете са на ръба на фалита. Ако Москва се страхува, че е изгубила (по-голямата част от) Украйна, трябва ли да планира по-нататъшната зависимост на Гърция като компенсация?

Това е тревожният сценарий, който бива разиграван в някои кръгове, включително в германския таблоид “Bild”. Разсъжденията вървят в посока, че, ако Атина и Берлин не могат да достигнат до условия, които биха позволили на Гърция да остане в еврозоната, тогава тя би могла да се окаже принудена да приеме избавление от Москва. И да постави ново начало по-скоро като западен аванпост на източноправославния свят, отколкото да продължи да отстоява положението си на беден роднина, запокитен на източната граница на Евросъюза.“

   image

Истината е, че всичко това са врели-некипели. Който е прозрял същността на глобалната политика, не може да бъде подлъган. Естествено, остават детайлите. Понякога те са важни, но не и решаващи.

Например, Ципрас и неговите министри демонстрират твърдост при отстояването на позицията си като гръцки – подчертавам: гръцки – държавници. Ако бяха нашенските, без значение от коя фракция или крилце на БКП, досега сто пъти да са изули гащите и от наше име да предлагат на чуждоземците допълнителни и напълно безплатни услуги. Разбира се – все сексуални в политическия смисъл на това понятие…

Ще опитам да илюстрирам какво означава максимата, да нямате вечни врагове и приятели, а само вечни интереси.

Някой в състояние ли е да преброи годините, през които САЩ и Иран уж са се хванали гуша за гуша? Ще подскажа – най-далечната дата е 1952 година. Най-близката – 1979-а, с американските заложници в иранската столица. Най-вероятната – 1977 година, когато аятолах Хомейни потегли от Париж за Техеран, показвайки на Вашингтон кукиш с образа на Мохамед, но с автомат.
   image                                                                                
Откога се точат преговорите между „най-върлите“ врагове – Иран и САЩ? А ето, че войскови части на двете сражаващи се, но само вербално, страни, тихомълком провеждат военни операции на територията на Ирак, край град Тикрит!(Вижте илюстрацията.) Да, понякога такива истини си пробиват път през стените на цензурата. Или ни ги свеждат на час по лъжичка. За да бъдат забелязани главно онези, които следят събитията отблизо и постоянно. Та утре да не могат да посочат с пръст някоя от „демократичните“ държави и да я обвинят в липса на свобода на словото.

Какво друго ставаше по време на продължилата близо десетилетие война между Иран и Ирак? Бившият полковник от Моссад Виктор Островски разказа, как тогава израелците доставяли резервни части за самолетите на Техеран и обучавали иранските пилоти. Години наред тази далавера вървяла с посредничеството на Чехословакия и ФРГ.По онова време те бяха врагове, членуващи в две „враждебни“ структури – Варшавския договор и НАТО?! Ами за някои 2 плюс две може вече да не е равно на четири. За мен този отговор все още е верен…

Мислете. Дори да е закъсняло, изтрезняването от опиянението на конспиративните теории никога не е излишно.

А пред избори се лъже изключително много. Даже повече, отколкото след лов и рибарлък.

image

„В следващия парламент всеки ден ще разкриваме по 1000 работни места“ – заклева се предизборно Дейвид Камерън, – „или общо – 2 милиона“.

Горе-долу същото „светло бъдеще“ обещаваше лидерът на неосоциалистическата партия Сириза в Гърция. Сега плаче – публично, пред многолюдна публика. Само че Брюксел не вярва на сълзи и призиви…

Ще припомня, какво написах само преди малко повече от два месеца. Ето, без кавички:

Горките гърци! Изпаднаха до там, да разчитат на някакъв техен „Че“ да се справи с Тройката? Та това са част от ламите на неогласеното световно правителство: Международният валутен фонд, Европейският съюз и Европейската централна банка. Любопитен съм как ще реагират гръцките ни съседи, когато младият им лидер започне да се държи като Йорданович или Б.Б.? Дали ще го питат: Защо и на кого ни предаде?                   image              

Мислите ли, че брюкселската бюрокрация е притеснена? Нищо подобно. Повече от 16 години Европейската комисия даже не е представяла финансов отчет?! Тези ратайчета са гудени там затова: Да тъпчат на воля пеликанските си гуши, но да не пречат на реалната власт.

Сигурен съм, че в Брюксел отдавна са подготвени за случилото се. И са заключили единият от своите характерни атрибути – моркова, в килера. На Алекси Ципрас и на комшиите им предстои да се запознаят с тоягата. Дано не съм прав. Но едва ли…

В момента повече от 400 000 гърци са без електрозахранване. Не са в състояние да заплащат сметките! 40-годишният комунист Алекси Ципрас обещава в рамките на дни електричеството отново да влезе в домовете им.

Данните за безработицата са известни на повечето изкушени от това, да бъдат в крак със събитията. Средният дял на незаетите се движи между 25 и 27 на сто от общия брой на трудоспособните. Сред младите това число има шеметната стойност от 50 процента! Бедността довежда до нарастване на психическите отклонения. Все повече гърци посягат на живота си… А „отникъде взорът надежда не види“.[109]

Е, какво постигнаха Ципрас и доведеният от далечна Австралия като „спасител“ Яни Варуфакис, любимец на смятащите се за наследнички на Антигона, Медея, Електра, Исмена и Хризотемида. Прочее, по време на Гражданската война от втората половина на четиридесетте години бащата на Варуфакис – Георгио, е бил в редиците на комунистическата армия. А майка му е била активистка на социалистическите профсъюзи.Тези факти говорят много.

  image

Не, гръцкият взор май съзря надежда там, където нашенските комунисти от сорта на покойния Смирненски я виждаха – в Москва. Поне така внушават западните медии. А кой не е наясно, че в „пламтящата Москва“ гърците ще намерят само „постна пица“, както се изрази тукашен вицепремиер, финансов министър, комунист и ченге, назначен за „антикомунист“ и „русофоб“. Ама откри своята – доста тлъста – в същата Русия, която докато беше на власт уж „толкова силно мразеше“.

“Populis vult decipi, ergo decipiatur” – „народите обичат да бъдат лъгани, нека тогава ги лъжат“!

Пропагандата не престава да действа.

„Задълбочаването на връзките между новото гръцко правителство и Русия предизвика тревожното биене на камбаните в Европа. След като лидерите в Атина се препират с интернационалните кредитори относно реформите, необходими за избягването на фалита. Докато Гърция може би гледа на Москва, както удавникът – сламката, някои се страхуват, че страната неуместно се отдалечава от Запада и се сближава с по-доброжелателен съюзник – потенциален инвеститор и кредитор.“

   image

Всичко е казано. Съдържа се в тези три изречения. Щом Западът открито заявява, че има интереси по цялото земно кълбо и ги отстоява с най-големия възможен терор – с войни, защо гърците да не търсят своите ползи и изгоди? Ако новият световен ред представлява тоталитарна глобална диктатура, е добре да ни го кажат в очите, за да го знаем и да бъдем подготвени. Но Те никога не са постъпвали така. Споделят на час по лъжичка и то в завоалирани форми. Често – с езика на изкуствата, например чрез този на киното.

Но нали Ъптон Синклеър беше установил, че:

„Цялото изкуство е пропаганда. То е всеобща и неминуема пропаганда; понякога неосъзната, но често преднамерена, пропаганда.“                                                                                               diagnosa.net/                           
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8727019
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930