Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2015 23:21 - ЕС е пред крах, защото ислямът и руският империализъм са по-силни
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1049 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image     Следи от КГБ, ФСБ и ГРУ водят до ислямска държава?                                                                                                                                        Настъпва ли поредният крах на Европа? Много възможно е континентът ни да престане да съществува в съвременния си вид. Старият континент е слаб, както в икономическо, така и във военно отношение, а жителите му отдавна са загубили желание да живеят и умират заради бъдещето на идните поколения. Упадъкът на нашето общество все повече прилича на периода на упадъка на Западната Римска империя, смята Лукаш Логан от чешкото издание Reflex.
На 24 август 410 година варварските войски, начело с Аларих завземат Рим. Християните не са били причината за упадъка на Рим - напротив, те стават потомци на империя, вероятно благодарение на това, че са били единствените в разноликата маса на различни обединения в римското общество, които са искали да живеят не само за настоящето, но и за бъдещето. Така че когато Аларих е отивал към Рим, градът вече е бил населяван само от потомци на християни, а самият той също е бил християнин.
Появата на Аларих пред стените на Рим се превръща в тотален шок за римляните, които разбират, че вече не е достатъчна фразата Civis romanus sum "Аз съм римски гражданин!", за да отблъснат германците от завоюването на града им.
Ужасяващо е до каква степен ситуацията от падането на Римската империя прилича на днешната. Късметът за Европа, тогава се е състоял в това, че макар и да е преживявала криза във връзка с упадъка на обществото и преселението на народите, все пак не е имала противник на идеологично ниво.
Независимо от това, че варварите унищожават Римската империя, те заимстват цивилизационните ѝ постижения, религия и култура. В края на краищата тези народи, които унищожават империята, в последствие издигат наследството на Рим и цивилизацията на едно ново равнище и правят възможен синкретизма на римското население и юдео-християнската цивилизация, които се сливат в единна европейска цивилизация, която по-късно става евроатлантическа.
Но няма никакви гаранции, че точно същата ситуация в Европа ще се развие и в случай на упадък на съвременното европейско общество. Историята на Византийската или Персийската империя може да ни послужи като предупреждение, като пример за това как под натиска на преселниците и ислямската идеология изчезва европейската цивилизация, как мюсюлманите разрушават цивилизацията на Константинопол или персийската цивилизация. И макар някои от значимите черти на ислямските цивилизации да са заимствани, като цяло тези цивилизации са били унищожени и заменени с халифата.
Днес в Европа се сблъскваме с две еднакво опасни заплахи. Това са нарастващите амбиции на военната сила на Русия и масовата имиграция от мюсюлманските страни заедно с разпространяването на най-радикалните форми на исляма.
В случая с Русия трябва да сме много внимателни.
Независимо, че икономическата ситуация е по-добра, отколкото в Русия, историята ни учи, че неведнъж икономически по-слаб противник е унищожавал икономически по-силния. Що се отнася до военната сфера, то нашето и без това слабо положение отслабва все по-вече. В обществената сфера за Москва ние (бел. ред. - Европа) сме обикновен съперник. След краха на комунизма и с края на ерата на Елцин, в Русия се установи режим, който осъзна необходимостта от религията за народа и отново се опря на православната църква, а в регионите с мюсюлманско население - на исляма. По този начин в най-голямата в света страна днес може да се намерят много млади хора, готови да воюват и загинат или за православната вяра или за народа си.
Но за какво трябва да отиват да воюват и умират нашите хора? За правото на хомосексуалистите да осиновяват деца? За подкрепата на абортите. За подкрепата на мултикултурата? Колко, мислите, от нашите мъже и жени ще са готови да отидат на война и да умрат за това съвременно общество? И ръководителите на Русия знаят това много добре.
Бившият шеф на военното разузнаване на Чехия Андор Шандор заяви, че на нашите граждани трябва само да се заповяда да отидат на война и да воюват. Но ако хората на практика са убедени, че искат да умират за тази наша държава, то всичко ще приключи като в случая с Австро-Унгария, където караха хората да отиват на война. Тогава "нашите" отиваха на страната на руснаците, където после създаваха легиони. Защо хората трябваше да умират за австро-унгарското общество, с което не бяха съгласни.
Съвременното ни общество се сблъсква с много вътрешни кризи, а също и с две заплахи - руският империализъм и преселението на мюсюлмански маси в Европа. Тези заплахи са еднакво значителни и двете могат да ни унищожат, смята още Логан.
В най-лошия смисъл Русия ще се обедини с мюсюлманите. Кой тогава ще защити Европейския съюз и обществото ни? Хората, които не вярват в него? Наемници? Или просто ще загинем?

analysis.actualno.com/



Гласувай:
2



1. staler - юдео-християнство не съществува ...
10.04.2015 01:07
юдео-християнство не съществува тъи както дървено желязо,жаба адидас и космическия етер.православните християни са наи близо до бога с неговата любов,смирение,състрадание и доколкото воинстващия ислям е по малък брат на юдеиската надменност,омраза и отмъстителност,то кгб има връзка с идил,колкото ти с истината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8723280
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930