Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2015 21:36 - Глупостта "Съединението прави силата"
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 3698 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   А. Сила без разум сама се съсипва. Един гледа сватба , а друг брадва. Орташкия вол лесно го изяждат вълците. Сговорна дружина планина събаря. Ум царува, ум робува , ум патки пасе.
                              Народни мъдрости
  Участниците във всяко човешко съединение са умни , глупави или умни и глупави. Всеки от тях:
  -е честен със съединените или ги лъже за мотивите за участието си в съединението;
  -иска да запазва живота, да го погубва или е безразличен към него.
     Всяко съединение на хора е доброволно или принудително.
     Само доброволно съединение на умни и честни помежду си хора прави трайна сила. С нея те според възможностите си запазват живота, погубват го или са безразлични към него.
                                                  *************************************
     В приказката, която е повод за девиза на България , се има предвид  доброволно съединение на честни помежду си синове, като техния баща ги учи, че задружни ще са силни. Такова съединение не е приложимо за държава, поне защото в нея винаги има честни и лъжци.
     Явно е , че задружни синовете ще са силни. Явно е също, че ако са глупави, ще вземат грешни решения и ще се провалят. Явно е и , че докато са силни, те според възможностите си могат да запазват живота, да го погубват или да са безразлични към него.
   От девиза на България и от приказката, която е повод за него:
  - не се разбира, силата за запазване на живота ли е нужна, за неговото погубване или за безразличие към него;
  - се разбира, че винаги задружните хора са силни, независимо дали са умни или глупави.
   Затова " Съединението прави силата " е глупост.
   С глупостта  " Съединението прави силата" на знамето си, България е губила войни, в които е печелила всички битки и е участвала във военни съюзи, цел на които е била погубване на живота, иж са се оказали губещи. В двата случая малцина в нея са били силни- имащите келепир заради нейните калпави управления, а всички останали и държавата са били слаби. 
  Б. Управлението на държавата съединява всички в нея чрез законите, независимо дали управляваните го искат, не го искат или са безразлични към него и каквото и да е казано чрез нейния  девиз. То определя обществените отношения в нея.
  Държавно управление, което осигурява добър жизнен стандарт, добра свобода на словото и добре се грижи за запазване на живота, е добро. То се основава на практически приложими закони, с които се поощрява истината и запазването на живота и се наказва лъжата и погубването на живота. Доброто управление на държавата се осъществява от хора , които могат да управляват и искат да запазват живота. То е желано от мнозинството в нея , което доброволно е съединено с управляващите.
  Държавно управление, което не осигурява добър жизнен стандарт и добра свобода на словото и не се грижи добре за запазване на живота, е лошо. То се осъществява от  хора , които искат да погубват живота или са безразлични към него и могат да управляват или от хора , които не могат да управляват, каквото и да е мнението им за живота . Лошото дъжавно управление не е желано от мнозинството в държавата, което принудително е съединено с него.
  Доброто управление на държавата и определените от него добри обществени отношения, не се влияят от държавния девиз, какъвто и да е той, защото тогава почти никой не се интересува от казаното с него. Лошото държавно управление и определените от него лоши обществени отношения се влошават допълнително от глупав държавен девиз, защото тогава мнозина се сещат за казаното с него и го предлагат за начин за подобряване състояниието на държавата. Пример: След лошото управление при социализма , България пак с лошо държавно управление, с което бързо стигна дъното на Европа и отдавна уверено стои там с лоши обществени отношения и разединени български граждани. Затова за подобряване състоянието на държавата, мнозина предлагат съединение. Но според популярния израз" няма двама с еднакво мнение за съединението и за неговите ръководители". Чрез тези предложения  глупостта " Съединението прави силата " масово навлиза в общественото мнение , като допълнително разединява българските граждани и влошава повече лошото държавно управление и определените от него лоши обществени отношения. Глупавият държавен девиз се предлага за начин за подобряване състоянието на България често от членове и привърженици на партии , но те винаги хвалят желаното от тях управление и винаги хулят нежеланото , затова разбирателство между всеки всеки от тях и имащите различно мнение от неговото не е възможно. За тях добро управление е само желаното от тях, а всички управления, в които не участва тяхната партия са лоши.
  Парламентът определя управлението на постсоциалистическа България чрез законите и избора на премиер. Всички гласуващи за своите кандидати за депутати казват, че гласуват за най-честните, най-почтените, най-достойните и прочие, а стана традиция парламентарния рейтинг да е нисък.
  Вече четвърт век само келепирът от властта съединява депутатите в парламентарни коалиции и почти всички парламентарни решения се вземат с демократично неразбирателство, чрез налагане кефа на парламентарната коалиция, която има мнозинство и при разединени депутати.
  В. Управляващите държавата или искат:
  - и могат да управляват добре;
  - да управляват добре, но не могат; 
  - да управляват само в свой интерес.
  В последния случай властта им дава големи възможностти да постигнат желаното.
  Едно мнение за критерии за подбор на управляващи; " От тогава  изборът на държавен  глава станал относително маловажен. След като се е приело веднъж , че всеки, който  СЪЗНАТЕЛНО се стреми към поста , трябва автоматично да се дисквалифицира, вече можело да се приложи каквато и да е избирателна система. "
  Артър Кларк , " Песните на далечната Земя" , издателство " Народна младеж" , София, 1990 г. , стр. 44 
  Г. Обобщено:
  1. Народът е казал доброто си мнение за щастието от здравето, но той е казал за здравето и " голо здраве , готова болест".  Перифразиране на тази народна мъдрост: голо съединение, готова глупост.
  2. Глупостта " Съединението прави силата" разединява и отслабва държава с лошо управление. Пример: Историята на България след 1879 година.
     



Гласувай:
8



1. balkan1 - Няма лъжа - няма измама - всичко е илюзия
28.04.2017 16:54
Предците ни са успели да извоюват/купят ферман за осоноваване на БЪЛГАРСКА ЕКЗАРХИЯ в границите на мюсюлманската Османска Империя. Тази Екзархия обаче е нежелана от Вселенската и Руската патриаршии и най-яростно я отричат. Когато обаче предците ни заявяват, че при това положение нямат друг изход освен да се присъединят към Римката патриаршия, ПРАВОСЛАВНИТЕ УМНИЦИ МЛЪКВАТ и започват да кроят планове как хем да унищожът Екзархията - хем да не излезнат лоши и отвратителни И ГО ИЗМИСЛЯТ - ДА НИ ОСВОБОДЯТ!!!
За целта засилват лудите млади да правят въстание НО въстанието трябва да е никакво, за да имат повод да ни ОСВОБОДЯТ!!!
Заловен е Левски, като се пробутва лъжата, че е предаден от поп Кръстьо - нали Екзархията трябва да се оплюе!!! Левски обаче е бил привлечен в "Тайната дружина на верните приятели" - масонска ложа, като по терка на масонските ложи Левски организира комитетите. ТО ЕСТ - муцуните организират всичко така, че нещата да изглеждат едикакси!!! Ботев също е подведен - лъжат го че народа е готов, като в същото време засмукват парите на хората от Враца НО не им купуват оръжие и те остават безучастни. Ботев се заканва, че ще разнищи тази галимация и ... го убиват!!!
След въстанието политическата ситуация е готова и Руските имперски войски преминават Дунава, като ни освобождават първо от Северна Добруджа.
След това на Берлинския конгрес се договаря и освобождаването от Шумадийска околия ( Ниш, Пирот ), Македония, Беломорска и Източна Тракия, че и от Източна Румелия, а Княжеството е трибутарно/васално, като по този начин Руският император си измива ръцете НО той е наследник по баща на Карл Петер Улрих фон Холщайн-Готорп, а по майка на пруския крал Фридрих Вилхелм III.
Така независимата Българска Екзархия е осакатена и продължава мижавото си съществуване до 1948-ма година. До тогава България е въвличана във войни в резултата на които държавата е претърпявала катастрофи и след 9.ІХ`44-та България не е българска, та до днес - никой не ги е свалял от власт!!!
Р
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 667105
Постинги: 162
Коментари: 601
Гласове: 27318
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031