Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2015 14:54 - Дядо Николай обяви "европейските ценности" за греховни
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 3151 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 04.02.2017 08:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                   
Религии се "борят против греха", като стандартът за "благочестивост" е САМИЯТ ГРЯХ!Коренът е крие в народните предания: ТАМ ТЕРМИНЪТ Е "МАРС-уване" за сексуални нагони на нагите. Наложило се мнение, че Марс има "червен цвят", но неговият цвят е червено-черен или кафяв. Коренът на латинската дума MARS-"Марс"("богът на войната" при Латините-упадалите АРйани) е "Mavors"(идещо през гръцко μαύρος/"маврос" за "черно").Това съвпада и с коренът на българската дума "мЪрсувам" или "мАрсувам" за огромни сексуални апетити. Наложила се е и анаграма на "Марс"- "сраМ". така, че "Венерическите" "сраМ-ни" болести са всъщност- Марсиански или - Мартенски!!                                                                       

"Европейските цености" не са по различни от ценостите на съвремените религии
                                                                   image                                                                                

ЕС ни натрапва ценности, които нямат общо с ценностите от значение на нашия народ, подчерта митрополитът

Пловдивският митрополит Николай е на път да ни направи за резил в целия свят, заклемявайки "ценностите, които ни натрапва Европа" за греховни.
   image                                                                                 
В словото си, което поднесе на миряните в Кърджали след Архиерейската Света Литургия в манастирски комплекс "Св. Йоан Предтеча" в кв."Веселчане", той изтъкна, че "България няма да има перспектива, докато няма ценностна система".

image                         "Иосиф в Египте"

Митрополитът уточни, че не става въпрос за ценностна система каквато иска от нас ЕС, "който ни натрапва "европейски" ценности, които според светата Библия са грехове, а ценностна система, която е доказала своето значение за нашия народ в миналото".
    image                                                                                        
Митрополит Николай положи заедно с Великотърновския митрополит Григорий, Знеполския епископ Арсений и отец Николай Величков основен камък за строежа на просветителска зала към Неделното училище при манастирски комплекс "Св. Йоан Предтеча". Тя ще бъде изградена с труда и усилията на жителите на града. За да бъде благословено начинанието, още предишния ден в Кърджали пристигнаха мощи на Св. Йоан Предтеча от манастир "Св. Параскева" в Гърция.
   image                                                                                            
Не трябва да забравяме обаче, че именно дядо Николай е един от проводниците на Руската църква в България, а олигарси, като Манджуков и Гергов са едни от най-големите му спонсори. Затова изглежда твърде смущаващо точно Пловдивския митрополит да ни учи на морал и на християнски ценности.                                                                                                                                http://www.faktor.bg/                                                                                                                                    image   "Овци, не пасете пастирите си и не излизайте извън пределите си; за вас е достатъчно, ако сте на добра паша. Не съдете съдиите, не предписвайте закони на законодателите." (Св. Григорий Богослов)                                                                                  Русия унищожи православната ни църква и я превърна в болшевишка секта. Т.н " българска църква" след 1944 винаги е била против народа си. Доказва го за пореден път пловдивското Лудо Нике, син на руски агент от ДС, и самият той настояща руска подлога от ГРУ на руската армия. Тази юдохристиенска църква никога не е била носител на човешки морал и нравственост, а от създаването си, е крепител и подлога на властимащите. Имаме си роден Дъновизъм, който не се различава много от протестантските църкви и признава Христос.                                                  image                                                                                  Няма смисъл да се осланяме на морала и съвестта на т. нар. архиереи. С поведението си те са доказали, че са продали душите си и трайно са поели по пътя на дяволюцията. Затова, ако действително има вярващи, най-редно е те да се самоорганизират и да свикат истински църковно-народен събор. На него да отхвърлят казионната църква, превърнала се в управление на неразградените служби за компартийна сигурност. И вместо да бъхтят по дългия изнурителен от препятствията път на лустрация чрез законодателство, с Божията помощ да учредят истинска православна и българска църква. Всичко останало ще замаже проблема и ще задълбочи безверието – ще обслужи дяволюцията.

Лицемери, неустояващи на плътските съблазни

Развратът и особено хомосексуалният са превзели митрополии и манастири. Видинският владика Дометиан е прочут коцкар, обичащ гуляите и скъпите автомобили. Не изпитвайте никакви съмнения относно връзките му с комунистическите репресивни институции. Знаменит с необуздания си хомосексуализъм бе покойният главен секретар на светия синод Геласий.

„Скъпи Милчо, не разполагам със свободно време да ти напиша топло писмо, но вярвам, че ще ми простиш за това, защото времето не ми стига за нищо. Не унивай, бъди мъжествен и преодолявай изпитанията, които ти се изпращат с мъжество.”

Това е началото на един епистоларен „шедьовър”. Авторът е вече покойният мафрианополски митрополит Геласий, всъщност варненецът Георги Костов Михайлов. Не се учудвайте, че такава епархия не съществува. Така се подписваше някогашният най-добър майстор на архиерейски корони. Когато узнаят, че през 1987 г. Гошко Михайлов – Геласий е бил назначен за нюйоркски митрополит начело на Американско-австралийската епархия, и на децата ще им стане ясно, че е бил човек на ония служби. Казват че донасял със същото усърдие и прецизност, с които бродирал митрите. В декларация по повод на хиротонията му (въвеждането в по-горен сан – по-точно чин), назначеният патриарх Максим подчертава: „Геласий е по природа кротък и справедлив, познаваме го като благочестив и непорочен духовник.”

Други неща четем в „Летописа” на Светата Рилска обител. В том VІ, стр. 102, архимандрид Климент Рилец е записал: „На 7 март 1979 г. Преосвещеният Игумен епископ Геласий строго ми заповяда да прекратя писането на дневници и спомени из живота ми. Той ми даде ултиматум до 5 април т.г. да му предам всичко писано от мене, като събера каквото съм раздал някъде. Подписах декларация, че занапред няма да пиша дневници и спомени, ако остана под покрива на Св. Иван Рилски. Началните листове откъснах и изгорих… Никой през живота ми така не ми се е карал. Заплаши да ме премести в друг монастир.”

Кой казва, че църквата ни била културно и научно средище? Съвременните милиционери с килимявки не разрешават своеволието „писане на спомени”. Трябва да има ред! Казарма е това – пардон – манастир, а не… Фактът, че бе главен секретар на светия синод, доказва връзката на Геласий с МВР. Защото това бе милиционерска длъжност. „Бившият шеф на комисията по досиетата Методи Андреев пък разкри за инструкция, която директно е сочела духовниците, заемащи ключови позиции, да бъдат вербувани – главен секретар на синода, игумени на големите манастири и т.н.”

Преди покойният любител на млади калугери Геласий да окупира тази длъжност, тя беше заета от Дометиан, по-късно произведен в чин „митрополит видински“. Притажавам копие от документ, в който дори представителите на МВР се допитват до него във връзка с някакво назначение… Днес вече сме наясно, че Димитър Вълчев Топузлиев от село Хасовица, Смолянско, е бил вербуван още през 1972 г. И докато се представял на миряните с името Дометиан, служел на сатаната с псевдонима „Добрев“.              image  Къде са отишли 47 218 храма и 1 010 манастира? И по какъв начин населението на Русия внезапно стана изцяло религиозно, а постсъветските патриарси, някога утвърждавани от ЦК на КПСС, изведнъж заговориха за свобода на вероизповеданията? И защо в дейността на РПЦ (Руската православна църква – бел. прев.) и в проповедите на нейните йереи все повече звучат антизападни и антиевропейски лозунги, много подобни на пропагандата от съветско време? Една от съвременните легенди, който трябва да настрои руснаците срещу Европа, е „безбожието на западния свят“. Нито дума за броя на християнските църкви в Европа, свързани с различни конфесии – католически, протестантски, евангелистки и прочее. Но изкуственото противопоставяне на „православните срещу Запада“, инициатор на което е РПЦ, не се потвърждава от статистиката.     image   РПЦ отдавна се е превърнала в партия. В съветско време тя беше част от идеологията на комунистите, заедно с КГБ следеше зорко енориашите и свещениците, съгласувайки назначаването на йерарсите с ЦК на КПСС. Сега изпълнява същата функция при Кремъл. Вярващите, които изпълняват църковните обреди и спазват постите, четящи Евангелието и ходещи на църква поне в неделния ден, продължават да са в Русия само незначителен процент от населението. Но по анкети всички са „православни“. Като преди 30-40 години – „не съм чел Ленин, но съм съгласен с него“. Към „православната партия“ започнаха да се прилепват случайни хора – корупционери и бандити, чиновници и чекисти, които, ако прочетем заповедите, не само че не трябва да бъдат „православни“, но и до храмовете заради греховете си не трябва да се приближават. Но идват, получават опрощение, след което отиват да грешат по-нататък.
Всички са доволни. РПЦ от броя на „вярващите“, Кремъл от сътрудничеството си с РПЦ. Попове благославят оръжия за убиване на хора. Свещеници на полигона стрелят с автомати и гранатомети. „Вярващите“ бойци от „ЛНР“ и „ДНР“ влизат в храмовете с оръжие. Доморасли художници рисуват икони с ликовете на Сталин и Путин, неканонизирани от църквата. Понякога РПЦ прави изявления, които се преценяват като политически, макар че в тях се говори за християнски добродетели.
Трудно е да си представим страна, в която на централния площад лежи мумията на дявола, по чиято воля са убивали свещеници и са разрушавали храмове. Но тази страна съществува – Русия, в която има РПЦ. В страната нараства фашизъм, в който се преплитат национализъм, комунизъм и това, което наричат „православие“. Фашистите ходят на църква, където слушат проповеди за любовта към ближния си, след което излизат на улицата и убиват „ближния си“.                                                                                                                                       image                                                                               Съветско-руската религиозна митология е чудовищно преплитане на неграмотност и бездуховност, което е необходимо на властите, за да контролират хората, които не познават нито марксизма-ленинизма, нито Библията, нито още повече основите на пазарната икономика и демокрацията. Постсъветските хора и досега са убедени, че християнството е някак си близко до онази диктатура от съветско-комунистически вид, в която са живели през последните почти сто години. В Русия си измислиха свое „православие“, свое „християнство“ и пропагандата постоянно убеждава населението, че християните французи или християните италианци не са истински. Манипулацията с християнството има стари традиции, като се започне от Петър Първи, който създал държавната църква и поставил себе си да я ръководи. Гуляйджията и многоженецът станал олицетворение на руското православие.                                                                                                   Манипулациите продължили и в СССР. Във филма на Сергей Айзенщайн „Александър Невски“ звучи фраза, която и досега повечето хора възприемат като изречена от победителя в митическия бой на Чудското езеро: „Който дойде с меч при нас, от меч ще загине“. Нямало как съветското кино през 30-те години да цитира Евангелието от Матей: „Тогава Исус му каза: върни меча на мястото му, защото който меч извади, от меч ще загине“. Сценаристът Петър Павленко, след като откраднал цитата от Евангелието, прибавил и пропагандно продължение: „На това се е крепяла и ще се крепи руската земя!“ В Евангелието това изречение със сигурност не го е имало.                     image                                                                            Манипулациите с религията нямат никакво отношение към вярата. Хората толкова често бъркат състоянието на църквата с вярата, че официалния брой на „православните“ в Русия – 73 процента – предизвиква учудване. Но това са тези 73 процента, които доскоро са били комунисти, комсомолци и пионери. Религията се превърна в партия, а вярата започнаха да я манипулират: не може истинският вярващ да е съпричастен с Путин в убийствата на единоверци, да му позволява с измислени предлози да завзема част от „едноверните“ Грузия и Украйна. Манипулациите и безсрамната пропаганда на насилие убиват религията.                                                                                                                             image   
Шумерските ану-наги/левити реверсирайки хиперборейската Тора създадоха 3 големи религии на Земята за да разделят гоите. Дявола е реверсиран Бог. МЕКА World                                                                                                                                image
 
А ето какво пишат Илюминатите за самите себе си в Perfectum Hominem >

"Просвещението не е религия за тези, които искат да се унижават пред унизителен Бог. Никой бог не би толерирал падащи на колене и кланящи се тълпи, мърморещи орди от послушни и уплашени роби. Бог приятел ли ви е или тираничен господар? Защо бихте се кланяли на приятел? Един истински приятел би ли поискал от вас нещо подобно? Човечеството не може да стане свободно, докато не разбере истинската си връзка с божественото и че тя не е от типа “господар – роб”. Ако влезнете в църква, джамия или синагога, ще сте сигурни, че сте един от многото роби, почитащи един бог, който е техен абсолютен господар. Те са в унизително положение, спрямо него. Подобен бог е опиянен от собствената си сила и суета. Той копнее за подчинение и презира тези, които мислят самостоятелно. Това не е бог. "

 image


Понататък безбожниците продължават, забележете, че те са създатели на древни и протодревни религии даже >

 РЕЛИГИИТЕ НЕ ВОДЯТ ДО БОГА(Оператор извън холограмата), а само създават "ред" в материцата                                         



Гласувай:
1



1. raders - Ако се има предвид налагането на ...
27.06.2015 15:37
Ако се има предвид налагането на педерастията като европейска ценност, митрополитът е прав. Той си е ортодоксален духовник и няма как да не реагира на подобни мерзости. Но има доста други заигравки, които го правят смешен. Няма да забравя, че по негово давление бе забранена една премиера на "Антихирст" в пловдивския театър по сценарий на Емилиян Станев. Нещастникът още не може да проумее, че не бива да се бърка в работите на изкуството, защото там се работи в други измерения.
цитирай
2. zaw12929 - "проводниците на Руската ...
27.06.2015 20:46
"проводниците на Руската църква в България"- Алоооо ??? какви проводници- ние сме "проводили" православието към Русия, а ЕС и САЩ искат да унищожат православието... само тъпаци могат да го приемат, а такива има...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687050
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031