Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2015 18:26 - „Въпросът не е в това, че Сталин е зло, но че комунизмът е по-голямото зло
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1231 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                                                                                                     Борец с комунистическата напаст - насъщен свидетел тъкмо за нашите дни                                                                                                                       image                                                                                   Думите на Уитекър Чеймбърс сякаш са адресирани към мислещия и страдащ от десетилетната българска орисия сънародник

На днешния, незапомнено горещ през 1961 г., юлски ден в щата Мериленд спира да тупти едно измъчено сърце.

Почива американският мислител, писател, публицист, бивш комунист и съветски агент, а след това неуморен борец с комунистическата напаст Уитекър Чеймбърс.

От момента, в който почти случайно срещнах името му, започнах да търся книгите и статиите му, да опознавам несравнимата му жизнена съдба, ме гони идеята да напиша за него и за уникалния му принос в разобличаването на комунизма като световно зло.

Още повече, че името и делото му до днес остават на практика непознати за четящите на български. При това много от неговите най-съкровени редове са адресирани сякаш директно към нашия мислещ и страдащ от десетилетната българска орисия сънародник.

Неотдавна обаче попаднах на ново издание на неговия основен труд Witness (Свидетел) с прекрасен предговор, който така ме впечатли, че всякакъв мой опит да изкажа нещо подобно ми се стори ненужен и неуместен. Ето защо вместо собствени умувания реших да преведа този текст на големия американски консервативен политически журналист Робърт Д. Новак като все пак го предваря с кратко въведение от мен за личността на Уитекър Чеймбърс, както той се разкри пред мен през годините.

Още от ученическия чин ни втълпяваха, че ролята на личността в историята е пренебрежимо малка. Че решаващи са някакви обективни исторически закони. Че драматичните събития от миналото са материализиран израз на класови интереси и класова борба…

На личността – с изключение личностите на шепа теоретици-основоположници, вождове и учители, бащи на народите и гениални кормчии – на личността бе отредена ролята на маршируваща точка в парадния строй, на безсловесно говедо на ударния труд, на треска, летяща покрай сечта в гората, на лагерна прашинка…

И до сега мнозина и на Запад, и на Изток продължават да са

пленници на удобната вяра

в силата на историческата необходимост. С това те волно или неволно отричат възможността на отделния индивид да действа и да въздейства, да оставя отпечатък върху световни и епохални процеси.

Днес пиша за един американец от тъй далечното ни вече трето и четвърто десетилетие на ХХ век. Човек с незначителен произход, притеснителен, външно непривлекателен. Човек с комплекси, довели го до членство в тоталитарна партия и до конспирация срещу най-голямата демокрация по онова време – Съединените Американски Щати. Но човек мислещ и преди всичко чувстващ, който успя от бурмичка в машината на Коминтерна да се превърне в личност. Който се опълчи съвсем сам на най-мощната за времето му идеология, на наемните убийци от Москва, на левия истаблишмънт в предвоенна, военна и следвоенна Америка и стана свидетел (както сам пише) не срещу, а за. Свидетел за това, че когато заблудата за всемогъществото на човека, поставил се на мястото на Бог, се превърне в държавна идеология, тя ражда престъпления и

обрича света на духовно и физическо робство

Уитекър Чеймбърс скъса през 1938 г. с американска компартия. Той излезе в нова нелегалност, този път, криейки се от своите водещи агенти от Съветска Русия и се реши да свидетелства в Сената и пред съда за подривната дейност на Москва в годините на Рузвелтова Америка. Чеймбърс рискува живота на семейството и кариерата си, но с това той успя след своето мрачно агентурно минало да си извоюва авторитета на водещ публицист, литературен критик и писател с многобройни, вдъхновяващи до днес есета в Time Magazin и в съучредения от него консервативен флагман National Review.

И все пак Чеймбърс остава незабравим до днес преди всичко с автобиографичната си книга Witness – една увличаща от първата страница, наситена с качествата на велика литература изповед за драмата на човека през XX век – смачкан от тоталитаризмите, но успял да се измъкне от ямата и да си върне вярата в свободата като творение на Бог.

Не случайно Witness е настолна и любима книга за Роналд Рейгън, която по негово признание му е дала вдъхновението да се превърне от Рузвелтов демократ в консервативен републиканец. През 1984 г. великият президент награди Уитекър Чеймбърс посмъртно с Президентския медал за свободата.

Олджър Хис (Alger Hiss), чието име завинаги остава свързано с Уитекър Чеймбърс и се споменава и в следващото есе е високопоставен служител в американското Външно министерство и приближен на политическия кръг от висши демократи на президента Рузвелт. През 1945 г. той участва във всички фази на подготовката и провеждането на жизненоважната за съдбата на Европа конференция в Ялта, а малко след това е в най-тесния кръг на дипломатите създали ООН и дори е предложен от Съветската делегация за временен Генерален секретар.

През 1948 г. Уитекър Чеймбърс свидетелства пред Сенатската комисия за антиамериканска дейност, че познава Олджър Хисс още от 30-те години като съветски шпионин, че е живял конспиративно в неговия апартамент във Вашингтон и че е получавал от него секретни държавни документи за изпращане в Москва. Хис полага клетва пред Комисията, че всичко това е лъжа. След драматични разисквания той е принуден да подаде оставката си, но поради давност не е подведен под отговорност за шпионаж.

След дълги съдебни процеси Хис е осъден за лъжесвидетелстване и публично опозорен, а показанията на Чеймбърс са потвърдени. Въпреки, че през 90-те години разсекретените в рамките на операция Venona радиограми на НКВД потвърдиха и документално агентурната дейност на Хис, той до ден днешен остава кумир и жертва в очите на левичарите-прогресисти в Америка.

Но де да беше само той! Съветската високопоставена агентура и просто симптизантите във висшите коридори на Рузвелтовата администрация, както свидетелства нашият днешен герой, са били стотици.

Но нека спрем с разказа за Хис и Чека. Да се обърнем към необикновената личност Уитекър Чеймбърс, както ни я представят хора, които са го познавали отблизо и са работили много години заедно с него.

Тези писани през годините разсъждения на хора ерудирани, интелигентни и споделящи фундаменталните виждания на Чеймбърс за света и историята ми се струват особено актуални днес – както в световен план, така и в контекста на продължаващата в България

борба за оцеляване на читавото, на моралното и хуманното

срещу всемерния натиск на наследниците на комунизма в Москва и на техните агенти.

Едно от „обвиненията“ или поне критиките към философа, писателя и публициста Чеймбърс се концентрират върху неговия песимизъм, върху признанието му, че скъсвайки с комунизма той е знаел, че съзнателно избира губещата страна в историческия процес.

Чеймбърс пише тези редове, познавайки достатъчно добре човешката природа. За него като християнин надеждата има преди всичко мистична основа във вярата, но едва ли в нейното реализиране на този свят.

В началото на 2000-те години, когато са писани текстовете, от които цитирам по-долу, комунизмът и заплахата от страна на (Съветска) Русия изглеждат завинаги изживени. Само малко преди това един авторитет дори бе писал за „края на историята“.

Тревогите и песимистичните предвиждания на Чеймбърс за бъдещето на Западната цивилизация изглеждат на авторите с колосално влияние като Уилям Ф. Бъкли мл. или Робърт Д. Новак макар и основателно изложени, но опровергани от историята.

За голямо съжаление опроверганите днес са те самите.

Изминалите от тогава 15-на години и нашето днешно трескаво време, в което Русия отново и вече съвсем заплашително издига на дневен ред не само завладяването на нови територии, но и ядреното унищожение на Земята, вдъхнаха нова актуалност на предупрежденията, които ни остави онзи шишкав, непохватен, дори комичен човечец Уитекър Чеймбърс.

Достатъчно е там, където той пише за СССР и неговите агресивни планове да поставим „Путинска Русия“, а където говори за фаталната привлекателна сила на комунистическата вяра да поставим сляпата вяра в радикалния ислям за да почувстваме Чеймбърс като наш близък, съпреживяващ съвременник.

И така, започвам с откъси от предговора към юбилейното издание за 50-годишнината на „Свидетел“ на Робърт Д. Новак *

„ … В началото на 1953 г., като 22-годишен младши лейтенант на активна служба в американската пехота, в очакване на заповедта за прехвърляне на фронта в Корея, на войната, която моето правителство като че ли не показваше голямо желание да спечели, прочетох публикуваната току що книга „Свидетел“. Тя промени моя мироглед, моите философски схващания и, без преувеличение, моя живот.

В това не съм сам. Пътувайки из страната, в разговори с политици, при това и с хора цяло поколение по-млади от мен, отново и отново ми се случва да открия една обща връзка, която ни обединява – всички ние сме били разтревожени, възхитени и завинаги вдъхновени от „Свидетел“.

Чел съм „Свидетел“ изцяло на четири пъти и съм се потопявал в книгата още много, много пъти. От всяка от тези срещи съм излизал с нови прозрения. Все по-често през изминалите десетилетия въпросите и конфликтите, породени от Уитакър Чеймбърс, присъстват в мислите ми

През 1987 г. писах във Вашингтон Таймс за силното влияние на Чеймбърс и на „Свидетел“ върху мен. Статията в Таймс предизвика споделени признания от съмишленици-читатели на „Свидетел“. Но същата публикация показа също, че подигравките и презрението към Уитакър Чеймбърс на нежелаещите да приемат факта, че Олджър Хис бе съветски агент, който излъга пред съда, а Уитакър Чеймбърс говореше истината, продължават. Нещо повече, те се възпроизвеждат в новото поколение.

Щом Чеймбърс бе питан от надменни читатели как да го приемели „сериозно“ след като си беше признал какво силно влияние в живота му е оказала книгата „Клетниците“ на Виктор Юго, вече ми беше ясно какъв присмех ще се надигне и срещу мен. Колегите ми от журналистическата гилдия се кикотеха и си намигваха: „Чеймбърс“ значи, а? И „Свидетел“? А, голям герой, няма що! Голямо вдъхновение!“

Те са, които до днес отказват да приемат, че Олджър Хис – висш служител във Външно министерство, приближен на Рузвелт, ключов участник на конференцията в Ялта и един от техническите създатели на ООН бе лъжец, съветски шпионин и предател. А разобличилият го бе ненавижданият от тях и след смъртта му Уитекър Чеймбърс.

Проблемът с Чеймбърс е, че той е фигура, която не се вписва в XXI век, както не се вписваше и в средата на миналия век. Той, който съкруши ляво-либералния консенсус, не предлага и кой знае колко окуражаващи консервативния читател алтернативи.

Още на първата страница на „Свидетел“ Чеймбърс пише за „това болно общество, което ние наричаме западна цивилизация“, блокирано в битката между „двете противостоящи религии на нашето време – комунизма и свободата“. Релативисткият елит, който никога не прости на Роналд Рейгън за това, че той нарече веднъж Съветския съюз „империя на злото“ не можеше да приеме Чеймбърс, дефинирал убедено комунизма като „зло, абсолютно зло“. Западният интелектуалец, който си въобразяваше при всеки пореден съветски лидер „отказ от сталинизма“, трудно можеше да преглътне Чеймбърс с неговото: „Въпросът не е в това, че Сталин е зло, но че

комунизмът е по-голямото зло

и че, действайки чрез тази личност, той намери своята съвсем логична реализация.“

Именно тази му позиция преобрази моите нагласи като млад офицер и тъкмо тя дълбоко засяга моралните и културни релативисти по света. Но това съвсем не изчерпва темите с които Чеймбърс вбесява истаблишмънта.

Той гледа на борбата, която води като неразделна част от вярата в Бог и пояснява, че „човек без мистицизъм в себе си е чудовище“. Изправя се срещу левите либерали и ги обвинява, че те делят с комунистите „подобна визия за човека без Бог“, което ги прави техни съучастници. И накрая идва неговата увереност, че изоставяйки комунизма той е преминал от печелившата на губещата страна.

Но защо той е толкова песимистично настроен за изхода на световната борба? Подобно Игнацио Силоне в неговата „Школа за диктатори“ Чеймбърс не може да повярва в способността на гражданите да надделеят срещу средствата на съвременната полиция и военната мощ на държавата през XX век. Скептицизмът му се потвърждава от провала на народните въстания срещу комунистическите режими в Източна Германия през 1953 г., в Унгария през 1956 г. и в Чехословакия през 1968 г. Чак през 1989 г., когато него вече го нямаше, революцията отново завладя старите столици на Централна Европа, нейната мощна вълна срина устоите на комунистическата тирания и накрая достигна успешно чак до Кремъл.

И така поражението на комунизма в Студената война доказа, че Чеймбърс се е излъгал по този съществен въпрос. Наложително е обаче заради бъдещето на Западната цивилизация да се изследват мотивите зад тази му грешка.

Провалът на комунистическата империя

води до интерпретации на „Свидетел“ на съвсем нови нива. Препрочитайки обемистия том сега, аз съм поразен от силата, с която там е описана трагедията на съвременна Америка. Чеймбърс, син на пропаднало след кризата на 20-те години семейство от средната класа, е подтикван от протест и бунтарство, минава през предателството за да стигне накрая успешно до онова, което той нарича „невъзможно, почти като Лазаровото, завръщане от другия свят“. В свое писмо Андре Малро писа на Чеймбърс: „Вие сте един от хората, които не се върнаха с празни ръце от ада.“

Твърдението на Чеймбърс, че се е оказал на губещата страна бе трудно приемливо за конвенционална Америка. То бе трудно смилаемо и за мен самия, когато за пръв път прочетох „Свидетел“. Но с придвижването от младостта към напреднала средна възраст, с всяко ново препрочитане, все повече се приближавах до възприемането му като сурова реалност и въпреки това, парадоксално, като мощен източник на надежда.

Според Чеймбърс комунизмът поставя „най-революционния въпрос в историята: Бог или човек?… Ако човешкият ум е най-решаващата сила в света, тогава кому е нужен Бог?“ Когато описва двайсетия като първия век, в който човек „умишлено и съзнателно отхвърля Бог“, Чеймбърс вижда предстоящ „неизбежен конфликт“ помежду и вътре в самите нации между „онези, които отхвърлят и онези, които почитат Бог“.

Колкото и да е чудно, посланието на надеждата надделява на финала. Чеймбърс, бившият комунист е накрая засенчен от Чеймбърс, християнинът. Политически обусловеният му песимизъм е смирен от вярата в Бог и в неговите американски съграждани.

Финалът на тази тъй оспорвана книга е силно свидетелство за вярата на автора в американския народ. Докато самоназначилият се „елит на Америка“ тогава (и до ден днешен) подкрепя Олджър Хис и принизява Чеймбърс, самият той вярва, че с времето обикновените американци ще разберат „какви разрушителни за нацията сили действаха в казуса Хис“.

Чеймбърс ги нарича „моят народ, скромни хора, силни със своя здрав разум, притежаващи обикновена доброта и обикновена способност да прощават“.

Дай Боже те да прочетат книгата му, за да бъдат вдъхновени и укрепени от нея, както аз самият и както много други.“

Уилям Ф. Бъкли мл. ** – из словото му на 9 юли 2001 г. на церемония в Белия дом в чест на 40-та годишнина от смъртта на Уитекър Чеймбърс:

„ … Чеймбърс веднъж ми писа, извинявайки се за двудневното си гостуване у нас в къщи „Аз съм тежък човек“. В известен смисъл това е вярно. Но той никога не можеше да приеме, че хората около него просто му се радваха – на истинската ведрост на натурата му, на притегателната сила на мистериозния му хумор, на незабавната комуникативност, на завладяващата му лична деликатност; за приятелите му общуването с Уитекър бе непрестанен източник на удоволствие…

След тежката сърдечна криза и почти безнадеждното му боледуване през 1954 г. той се възстанови сякаш по чудо. Говорих с него за новото списание, което имах намерение да издавам и го запитах дали би се присъединил към редакцията. За мое немалко учудване отговорът му беше, да, точно това мисли да направи. Направих грешката в писмо да му споделя извънредните надежди, които влагах в новото списание и в ролята, която National Review би могло да играе в обстановката на Студената война.

Той ги разби с един пасаж, наситен с мрачно отчаяние, несравним с нищо в литературата, няколко изречения, които президентът Рейгън публично припомня неведнъж в страхопочитание пред тяхното красноречие и въставайки срещу техния фатализъм. Чеймбърс ме смъмри:

„Безсмислено е да говорим за предотвратяване разбиването на Западната цивилизация. Тя вече се разпада отвътре. Единственото, на което може да се надяваме, е да успеем да отмъкнем някой нокът на светец от реликвариума или шепа пепел от изтлелия факел и да ги заровим тайно в саксията за по-добри дни, векове след нас, когато неколцина души ще се осмелят отново да повярват, че някога е съществувало и нещо друго, че е мислимо нещо по-различно и когато им потрябва доказателство за онова, което е било и когато им е нужна укрепителна вяра, че някога е имало някой, който преди да падне голямата нощ се е сетил да се погрижи с обич да съхрани символ на надеждата и на истината.“

Символите за надеждата и за истината, искаше да ми каже той, не могат да бъдат съхранени в абстрактно списание, не могат да бъдат спасени от писатели и мислители, но само от активисти. И аз трябваше да знам, че под публицистично издание, под истинска публицистика той разбира не просто слово, а действие! На финалната права него най-дълбоко го вълнуваше акцията, а не красивата литература.

Минаха шест месеца и през есента на 1957 Чеймбърс ми писа, че е готов да поеме редакторската работа в National Review. Звучеше просто облекчен. След пет години изолация и самоанализи той бе като художник, който пак е възвърнал зрението си. Изпитваше страстна нужда пак да упражнява публицистичното си умение. За колко много неща искаше да пише и то незабавно! За гъбарство например. Или за Албер Камю. Колко много неща имаше да казва за „Мита за Сизиф“! Току що бе излязла „Новата класа“ на Милован Джилас и повечето критици, както ми сподели Чеймбърс, я бяха разбрали напълно погрешно.

И пишеше, и пишеше. Седмица след седмица…

На 8 юли 1961 телефонът му в неговата любима провинциална ферма в Мериленд, където работеше при всяка възможност от зари до здрач на полето, престана да работи. Когато звъннах на дъщеря му Елен за да я питам какво става, тя ми обясни, че баща й и телефонната компания са в клинч. Фирмата искала от него да окастри едно от любимите си дървета за да освободи жиците им. Чеймбърс отказал категорично. Компанията му спряла телефона. Не можах повече да говоря с него.

След една седмица телефонът иззвъня. Беше синът му Джон. Съобщи ми новината. Финална сърдечна атака. Кремация в тесен семеен кръг. Промърморих обичайните слова, затворих телефона, седнах и заплаках.

Чеймбърс ми беше писал веднъж:

„Американските мъже, които хълцат на тълпи в киносалоните заради несподелените любовни мъки на някоя продавачка от екрана, твърдят, че плаченето при мъжете е мекушавост и нещо срамно. Установил съм обаче, че повечето мъже, притежаващи дълбочина на изживяванията и жизнен опит както и способност за състрадание са особено склонни да пролеят сълзи. А може ли да е другояче? Нали гледаме и виждаме – и би било един вид импотентност да не си в състояние или да ти се зловиди да коментираш чрез сълзи това което виждаш, дори докато се бориш с тях. Имунизиран съм срещу емоциите на сапунените опери. Но ми е невъзможно да слушам за по-дълъг период от време гласа на Кирстен Флагстад например, без да се прочувствам от великолепието на нейния тембър, който сякаш идва от центъра на скръбта, дори от центъра на Земята.“

За мен и други, което го познаваха, гласът на Уитекър Чеймбърс бе като като този на Кирстен Флагстад – с великолепен тембър, който говори на нашия свят от центъра на скръбта, от центъра на Земята.

* Робърт Д. Новак – известен американски консервативен политически журналист (1931 – 2009)

** Уилям Ф. Бъкли мл. – водещ американски консервативен публицист; основател и издател на National Review (19251 – 2008)                                                                                                                 Милен Радев, de-zorata.de, специално за Faktor.bg                                                                                                                                                     image                           >  РУСКИТЕ КОМУНИСТИ СЕ ОБЪРНАХА КЪМ БОГА                                                                                                                                image  Смятаната за твърде „дясна“ медия „Хъфингтън Поуст“ отбеляза, че: „Богатите са различни от вас и мен – те плащат по-малки данъци“!                                                                                                   Комунизмът не е борба на бедните против богатите. Комунизмът е заговор на супербогатите срещу целия свят и на първо място против средната класа. Комунизмът е глобалната цел на сатанистите… Комунизмът е една от рожбите на ционизма. Комунизмът е средство и крайна цел на ционизма.                                                                                                                                                    САЩ както Русия са една комунистическа държава. Те са начело във войната срещу средната класа – истинският комунизъм!                                                                                                                               >  Без банки контролът над населението отива на кино.                                                                                                                        image    През 1971 година Гари Алън стига до неизбежната констатация за бъдещето на САЩ:

„Комунизмът или по-правилно – социализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит. Тогава планът на заговорниците от най-вътрешния кръг е да социализират Съединените щати, а не да ги комунизират.“

Ето къде е скрита основната измама! Голямата, „великата“ лъжа, както е по Тяхному. Те – интернационалното левитско Братство – се стремят към единна социалистическа или комунистическа държава на планетата. Фразеологията няма никакво значение и не променя съдържанието на плана. Тя ще представлява онова, което Зиновиев включва в своята формулировка на комунизма:

„… Тип „обществена формация” със закони, обусловени от „живота в комуна”, където доминиращата обществена връзка е тази на „шеф” и неговите подчинени, без да има обществена необходимост, само по нареждане.“Веднъж установена, тази организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.“

Наличието на многопартийна система, която е такава само външно, но не и по същество, е друг елемент на същата огромна измама – ако ще ви е по-добре – заблуда!                                                                                                                                     image                                                                              Опитите за измерване на цената и на мащабите на социалистическата държава в Америка се провалиха. Чрез насилственото извличането на приходи от онези, които работят, и прехвърлянето им към онези, които не се трудят, културният характер и силата, някога съставляващи славата на Америка, се оказаха отслабени. Посредством превръщането на нейните граждани в зависими същества, трудовата етика сред бедните изцяло изчезна. В същото време импулсът да се работи здраво сред онези, които все още правят това, също отслабна.                                                                                                                                           image                                                                                  В Талмуда, който първият Ротшилд – Майер Амшел, изповядвал. Този многотомен сборник от равински писания вкарва ежедневието на евреина – от заран до мрак – в рамките на забрани и точни наставления. Заповядано е с кой крак е длъжен да стъпи, слизайки от кревата. Коя молитва първо да изрече и т.н. Цялото му всекидневие е вкарано в ограничената рамка на неотменими наставления и спазване на забрани.

Европа е обречена. Подмамиха я талмудистите, илюминатите, подчинени на Ротшилд. В продължение на близо две хиляди години христистиянството не успя да навлезе достатъчно дълбоко в душите на европейците. Излезли от две световни войни, те се подхлъзнаха по егоизма на кредитната икономика и изпаднаха в идолопоклонничество спрямо потреблението.                                                                                                                                          През шейсетте така нареченият “baby boom” – взрива на раждаемостта след Втората световна война, приключва. Появата на бебета на Стария континент взе да се превръща във все по-голяма рядкост.

От друга страна, измамното благоденствие, постигнато чрез кредитите, доведоха до отказа на европейците да извършват т. нар. черна работа. Както в природата, така и в живота, част от който е икономиката, вакуум не съществува. Всяка празнина се запълва.                                                                                                                        От края на шейсетте години започна новото „велико преселение“ на народи от Ориента в западноевропейските страни. Неговият старт беше даден от турските Gastarbeiter-и в Германия и Швейцария, последвани от вълните имигранти от бившите колонии на залезлите големи и малки империи – Великобритания, Белгия, Холандия, Португалия… Тези хора пренасяха със себе си своята култура, която включва вярата. Фалшивият, крайният, антинационалният либерализъм, умишлено насаден на Запад от същия единен ръководен център, убеди народите, че това е естествено, нормално, необходимо.

Ето как в недалечно бъдеще Европа е застрашена от загубата на свободата, характерна за християнството, и от господството на цивилизацията на забраните и ограниченията. Това е културата на исляма, сътворен от талмудистите. Тя ще бъде направлявана от интернационалните еврейски организации.                                                                              image    Ето го пълният триумф на Ротшилдови. Защото според тяхното фарисейско – равинско учение – Талмуда, и на неговото чедо – Корана, юдаизмът и ислямът са религии, основани тъкмо на забраните, ограниченията и безпрекословното йерархично подчинение. Което си е истински комунизъм.                                                                                                                                                    image                                                                             Къде съществуват действащи комуни? Разбира се в държавата Израел и то отпреди нейното официално признаване. Това са кибуците, което ще рече точно комуните. Гетата на цигани или канадски индианци, създавани целенасочено също са кибуци. Затова е напълно валидно допълнението, че: „Комунизмът е глобалната цел на сатанистите… Комунизмът е една от рожбите на ционизма. Комунизмът е средство и крайна цел на ционизма.“                                                                                                                                              image                                                                                                                                                                    Експериментът започна там – първо в Англия през ХVІІІ век с Оливър Кромуел, финансиран от холандското еврейство. Но истинският скок, с който не забогатяващото т. нар. трето съсловие, а шепа еврейски финансисти за първи път след Х век и крахът на Хазарската империя превзеха властта, беше извършен във Франция. Там и тогава възниква понятието „политика на терор“ – в конкретния случай “la Terreur“ – „властта на терора“, „господството на тиранията“. Според някои учени това е периодът между 1793 и 1794 г. Не е вярно. По един или друг начин терорът властва от самото избухване на революцията и разрушаването на Бастилията чак до загубата на Франция във войната й с обединена Германия през 1871 г.                                                                  image                                                                                                                                                                  Терорът – крайното насилие, е методът, избран от Ротшилдови. Изпробван във Франция, той се превърна в официална форма на държавна власт и на ужаса, в превзетата от болшевиките Русия.                                                                                     Обобщено: Комунизмът е Ротшилдов… Власт на Техните роби евреи над останалите народи – над гоите.                                                                                                                                                           image                                                                          Така, както повеляват Танаха и Талмудът. В разказа за превземането на Йерихон четем: „Щом народът чу тръбния глас, всички (наедно) извикаха с висок (и силен) глас, и стените (градски) рухнаха до основи, и целият [еврейски] народ влезна в града, всеки от своето място, и превзеха града.                                                                                                                                           image    Комунистите евреи, убиха между 60-135000000 неевреи. Възможно ли е това да е копнеж да отмъстят, за мнимите жертвите на така наречения "Холокост"( конспирация измислена от сатрапите Сталин и Хитлер) или е еврейско ритуалното клане?                    

И предадоха на заклятие всичко, що беше в града, – мъже и жени, млади и стари, волове, овци и осли, (всичко) с меч изтребиха.“                                       
Но предвожданите от Иисус Навин евреи оставили „блудницата Раав и баща й, майка й, братята й и всички, които бяха у нея, и всичките й роднини… и тя живее между Израиля до днес, защото укри пратените, които Иисус праща да обгледат Иерихон.“

Или: „Давид взе венеца на царя им от главата му, – а в него имаше талант злато и скъпоценен камък, – и го възложи Давид на своята глава, и изнесе из града много голяма плячка.

А народа, който бе в него, изведе и го прекара през триони, през железни дикани, през железни брадви и го хвърли в пещи за печене тухли. Тъй постъпи той с всички амонитски градове. След това Давид се върна с целия народ в Иерусалим.“                                                                  image                                                                         Заместете Иисус Навин или Давид с Ленин, Троцки, Сталин, Каганович, Берия… Прогледналите за истината ще забележат зад всички тях – новите еврейски „богове“, болшевиките – семейство Ротшилд и останалите банкерски фамилии. Някой съмнява ли се, че тези висши ционисти са безспорните „властелините на света“?                                                                                                                                                        image                                                                     Комунизмът е монопол над всичко, включително и мисълта, наложен от "държавата".
А "държавата" е един параван за еврейските централни банкери илюминати, които притежават своя собствен дълг.
Всичко, което увеличава "държавата" е комунистическа власт .
Световно правителство ще приема това до следващото ниво.
"Не е ли войната вече една революционна функция? Война? Комуната (1870). Оттогава всяка война е гигантска стъпка към комунизма." Повечето хора мислят, че комунизма е идеология, посветена да защитава работниците и бедните. Това беше една изключително успешна уловка, която да манипулира милиони.                                                                                                                   image                                                   >    RUSSIAN мистицизъм/сциентология/ и тайните на небостъргачите                                                                                                                                                                                  Зад тази хитрост, наречена "комунизъм" е посветена и всецяло отдадена за концентриране на всички богатства и власт в ръцете на централния банков картел (Ротшилдови и техните съюзници) под прикритието, наречено държавната власт.                                                                                                                                      Централният банков картел е един краен, ултимативен монопол. Той е почти глобален монопол върху правителствения кредит. Неговата цел е да транслира този монопол върху всичко - политика, култура, икономика и духовността. Едно световно правителство = Ротшилдов монопол = Комунизъм.                                                                                                                                                  Всяка идеология, която подпомага допълнително да съсредоточава богатство и власт в ръцете на "държавата" е комунизъм в друга форма. Всички тези идеологии - социализъм, либерализъм, фашизъм, неоконсерватизъм, ционизма и феминизъм - са фронтове на "комунизма" и се организират и финансират от централния банков картел. Всички текущи събития са проектирани от централните банкери така, че да се увеличи властта на правителството.                                                                                                                         image                              



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8728103
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930