Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2015 23:38 - Тамплиерските европейски революции на Мацини - Част 1
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1146 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image      Мацини, Маркс и революциите от 1848г.                                                                                                                                     През 1830г. Адам Вайсхаупт, основателят на илюминатите и независимо от заточението си вероятно продължаващ да ръководи ордена, умира на 82-годишна възраст. Смъртта му настъпва по време, когато американското франкмасонство се отделя от илюминатите. Твърди се, че на смъртния си одър луциферианецът Вайсхаупт се разкайва и се присъединява към католическата църква. През 1834г. италианецът Джузепе Мацини, син на лекар от Генуа, е назначен за глава на илюминатите. Някои твърдят, че Вайсхаупт директно го е назначил преди смъртта си, впечатлен от безскрупулността на Мацини скоро след като той става масон от Великия Ориент през 1827г. на 22-годишна възраст. (Великият Ориент е проникнал в карбонарите - ранна форма на италианско франкмасонство, която цели да елиминира християнството и която Мацини в крайна сметка абсорбира.)
                                                                       image                                                                               
Мацини прекарва първите три години като франкмасон в революционно обучение. Той е прогонен от Италия във Франция през 1831г. и основава нова масонска организация ,,Млада Италия", която скоро има 60 хиляди членове и е смазана от италианското правителство. С помощта на франкмасона (и по-късно британски държавник) Хенри Палмърстън основава ,,Млада Европа" в Швейцария и ,,Младите" тайни общества продължават да се множат: ,,Млада Америка", ,,Млада Англия" и ,,Млади турци". ,,Младите" членове по-късно са посветени в тамплиерските ложи на Великия Ориент в съответните страни. Дотогава вече са били обучени в тероризъм и подривна дейност от тамплиерите от Шотландския ритуал и франкмасоните от Великия Ориент. Учени са как да използват динамит в Париж, където са защитени от френската конституция. Известни са и като анархисти или пихилисти и задачата им е да разпространят тамплиерската революция по цяла Европа под водачеството на Мацини. През 1833-34г. Мацини води ,,Младите" бунтове в Савоя и Генуа (където първоначално работи с Гарибалди, който малко след това бяга във Франция).

В Италия банди от ,,Млада Италия" грабят банки и горят сградите на фирми, които не плащат рекет, и отвличат хора за откуп, уж за да събират пари, за да се борят за обединяването на Италия. Твърди се, че по цяла Италия Mazzini autorizza furti, incendi, e attentati (,,Мацини оторизира грабежите, подпалвачеството и отвличанията"). което е съкратено на MAFIA.

Франкмасонството на Мацини е идентично на това на Вайсхаупт, предлага същите степени, символи, пароли и ръкостискания, използва убийствата, цели да разруши църквата и да установи световно правителство. Разликата между тях е, че Вайсхаупт е предимно сионистки розенкройцер (макар че неговите илюминати обединяват както Сион, така и тамплиерите), докато Мацини е предимно тамплиер. Сионският приорат е предимно роялистки, десен, капиталистически и антисиндикален, тамплиерите на Мацини са републиканци, леви, комунистически и просиндикални... и използват сила вместо финансова власт.

Във Франция тамплиерският Велик Ориент упорства със ,,социализма" (дума, създадена от Робърт Оуен), който се е появил по време на революцията от 1830г., и през 1835г. социалистите основават Лигата на справедливите (от останките от Якобинските клубове), за да ръководи социалистическото движение. Радикалите (противопоставени на социалистите-пацифисти) формират комуни, за да ускорят своята революционна дейност и преименуват Лигата на справедливите на Комунистическа лига. През 1848г. техен говорител е Леви Мордехай - немски евреин и масон от 32-ра степен на Великия Ориент, който сменя името си на Карл Маркс.
image


Маркс отрича еврейското си потекло и се обявява за атеист. Учи в университетите на Бон и Берлин и чете Вайсхаупт и The Science of Goverment Founded on Natural Law (,,Науката за управлението, основана на природния закон") на илюмината Клинтън Рузвелт, която е написана през 1841г. за разрушаване на американската конституция и комунизиране на САЩ според принципите на Вайсхаупт. Нарича своя план New Deal (,,Нов курс"). (Той по-късно е приложен от наследника му Франклин Д. Рузвелт, чието семейство е с холандски произход. Правителството на Блеър във Великобритания също приема термина на илюминатите за една от своите политики.)                                                                                                                             image                                                                                    
През 1847г., подражавайки на Вайсхаупт и Клинтън Рузвелт и използвайки чернова, написана от Енгелс и група илюминати, Маркс пише The Communist Manifesto (,,Комунистически манифест"), който призовава работниците да въстанат, а правителствата - да конфискуват цялата собственост. Тази работа е поръчана от вдъхновената от илминатите Комунистическа лига. Поне според една книга Das Kapital (,,Капиталът") на Маркс от 60-те години на XIX век е финансиран от Ротшилд, който дава на Маркс два чека за по няколко хиляди английски лири, за да представи в окончателен вид социализма. Твърди се, че тези чекове в един момент са били изложени в Британския музей и са били подписани от Натан Ротшилд, макар че той умира през 1836г. Възможно е да са били подписани Н. М. Ротшилд. Архивистът на Британския музей не знае за съществуването на тези чекове. (Макар и роялисти, които подкрепят десни режими, Ротшилдови възприемат социализма като средство за подпомагане на визията на Вайсхаупт за световното правителство.)

През 1848г. тамплиерското франкмасонство от Великия Ориент, вдъхновено от тамплиера Маркс в Брюксел и Кьолн и организирано от Мацини, координира комунистическите въстания по цяла Европа, започвайки от Франция и разпространявайки се в Германия, Италия и Австрийската империя. По същество това са тамплиерски покушения върху-сионистко-Ротшилдовски монарси Тези бунтове се прогнозират на Масонския конгрес от 1847г., на който присъстват всички основани революционни водачи в Европа.

Във Франция тамплиерите-републиканци не са простили на Луи-Филип, че си е присвоил тяхната революция от 1830г. Социалистически мислители като Енфантен, Фурие, Бланк, Прудон (чиято книга What is Property? [,,Що е собственост?"], публикувана през 1849г., обявява, че ,,собствеността е кражба") и Каба са активни през 40-те години на XIX век. През 1846г. страната преживява лоша реколта, глади сериозна икономическа криза. Режимът на Луи-Филип като че ли няма нравствени стандарти и губи подкрепата на много интелектуалци, включително Ламартин и Виктор Юго, приятел на Шарл Нодие,който става велик майстор на Сионския приорат през 1844г. и подкрепя Луи-Наполеон. Френската опозиция иска реформи. През февруари правителството отменя политически ,,банкет" в Париж и тамплиерите организират работническа комунистическа революция: студенти и работници излизат по улиците, издигат барикади и има сблъсъци с полицията. За да избегне кръвопролитията и да угоди на демонстрантите, Луи-Филип уволнява Гизо, главния си министър, но същата вечер армейската единица, пазеща дома на Гизо, убива 40 протестанти. При надвисналата гражданска война, Луи-Филип обявява абдикацията си на 6 март и бяга в Англия.

В Камарата на представителите нахлува тълпа, искаща република. Камарата избира временно правителство, девет от чиито членове са масони от Великия Ориент, и водени от поета Ламартин, членовете на временното правителство и делегати на 300 тамплиери от Великия Ориент, носещи масонски качулки и украшения, отиват в Hotel de Ville (Кметството), където водачите на републиканците гласят нов режим. Четирима от тези републиканци са включени във временното правителство, което под натиска на тълпата обявява република. Заявява се, че всички мъже ще имат право на работа - че Държавата ще осигури работа на всички - и че всички мъже ще имат право да гласуват. Електоратът незабавно се увеличава от 200 хиляди на 9 милиона. Провеждат се избори за учредително събрание и страната гласува за умерени кандидати, които отказват да помогнат на безработните, и въпреки усилията на Ламартин за поддържане на републиканското единство, започва гражданска война през ,,Юнските дни" (23-26 юни), по време на която хиляди безработни работници и студенти издигат барикади.

В отговор Събранието призовава генерал Каваняк, за да освободи улиците от барикадите. С опит от потушаването на алжирските бунтове, генералът използва артилерия, убива 1500 бунтовници и арестува 12 000, много от които са пратени в изгнание в Алжир. (Възможно е Виктор Юго да е основал Les Miserables (,,Клетниците") превърната наскоро в успешен мюзикъл, на този епизод от Революцията от 1848г.)

С Каваняк начело на контрола на изпълнителната власт, Събранието прекарва шест месеца в писане на демократична конституция. Проведени са избори за президент на републиката (избран чрез всеобщо право на глас за мъжете) и Луи-Наполеон Бонапарт, племенник на Наполеон I, печели голяма изборна победа. Макар че монархията на Луи-Филип е заменена с републикански президент на Събранието, монархистите оцеляват като сила, равна на тази на републиканските екстремисти, за Френската революция от 1848г. не може с основание да се каже, че е успяла. Спънат, Луи-Наполеон замисля преврат.
Улиците отново се задръстват от барикади, стотици демонстранти са избити, а 27 000 са арестувани. Най-накрая, през 1852г. Луи-Наполеон предизвиква Великия Ориент и се обявява за император на Втората империя като Наполеон III. Френската революция от 1848г., която детронира Луи-Филип, се придружава или следва от поредица от водени от тамплиерите революции в Италия, Германия и Австрия: в Палермо (9 януари), Баден (1 март) и Виена (12 март), където изпълнени с насилие сблъсъци водят до оставката на Метерних. Той е първата жертва на революциите от 1848г. Други революции се осъществяват в Берлин (13 март), Милано (18 март), Парма (20 март), отново Виена (22 март), Лондон (Чартисткото въстание от 10 април) и Неапол (15 април). Размирици има и в Испания (7 май) и Русия, където има 64 бунта на крепостни селяни. Революции има и в Дания, Ирландия и Шлезвиг-Холщайн. Във всички тези революции водачите са тамплиери-франкмасони.

Бунтовете по цяла Сицилия карат Фердинанд II да издаде конституция - пример, скоро последван в Италия от великия херцог Леополд II Тоскански, Карл Алберт от Савоя и папа Пий IX. Германската революция е планирана и ръководена от Хайнрих Бернард Опенхайм, бивш член на лигата на справедливите на Великия Ориент. Мацини междувременно е в Англия от 1837г. и се връща в Италия през 1848г., за да ръководи революцията срещу австрийците.

Единствените управниците, които не се поддават, са австрийските, независимо от бунтовете по цялата Хабсбургска империя - в Прага, Лвов и Краков. Първоначално Австрия усилва гарнизоните в Ломбардия и Венеция и арестува главатарите в Милано и Венеция. През март обаче Унгария за кратко обявява независимост от Австрия, начело с Лайош Кошут, с когото Мацини е в близки контакти. Под влиянието на Мацини Карл Алберт, крал на Сардиния-Пиемонт, обявява война на Австрия. Когато революцията се разпространява до Виена на 22 март, Венеция и Милано се освобождават. Австрийската контраофанзива превзема отново Ломбардия и Милано.


През лятото на 1848г. Хабсбургските армии, подкрепени от Сионския приорат и Ротшилдови, потушават бунтовете в Бохемия и Италия. Ситуацията в Унгария насърчава нова революция във Виена през октомври, която води до абдикацията на император Фердинанд I в полза на 18-годишния му племенник Франц Йосиф. Към края на октомври Хабсбургските армии са си върнали Виена. През ноември Мацини урежда конституционното правителство в Рим да свика Учредително събрание и да обяви република, която водят той и Гарибалди. В Прусия Фридрих Вилхелм IV започва да утвърждава короната и по цяла Европа се наблюдава изместване надясно. Макар че през април 1849г. Унгария обявява република под председателството на Кошут, тя се сгромолясва през август и Кошут бяга в Турция, а мнозина от последователите му са екзекутирани. До лятото на 1849г. революциите от преходната година са смазани до една.

На масонския Конгрес за мир, проведен в Париж през същата година, Великият Ориент прекратява комунистическата си агитация. Виктор Юго, велик майстор на Сионския приорат, изнася пленарната реч. Той предлага Европа да се обедини под името ,,Обединени европейски щати" - първата употреба на този термин (който е сионистки). Няма подкрепа и нещо не се случва, но няколко години по-късно ,,Обединените европейски щати" се рекламират от Интернационалния социализъм.

Революциите от 1848г. бележат втория опит на илюминатизираното масонство - Френската революция на Вайсхаупт е първия опит - да създаде световен хаос, като отприщи внезапна социална трансформация във Франция. Тамплиерите на Мацини са повсеместно разгромени, но борбата продължава. Подобно на Вайсхаупт, Мацини иска да обедини Сионския приорат и тамплиерите. Той прави това, като развива тамплиерската мрежа из цяла Европа, така че масоните-революционери си помагат взаимно. Всъщност той изгражда мрежа от тамплиерско-масонски революционери по целия свят: Гарибалди, водач на италианската революционна армия, Кошут, председател на Унгария, Ворчел в Полша, Херцен в Русия, Палмърстън във Великобритания, Бисмарк в Германия и Албърт Пайк в САЩ. Те му помагат финансово, в частност той призовава Палмърстън да финансира неговия Велико-ориенталски бунт в Италия, който трае до 1865г.                                                                                                                     illuminatibg.blogspot.com/2015/10/1_30.html    Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6642376
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1556
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031