Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2015 22:37 - За сваления руски самолет – последици
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1901 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 24.11.2015 23:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   image                         Първи вариант:предвижват сценарий към една голяма война! Арабите са братя на евреите, а хасидите са братя на Путин. Ще умират гой, това е добре за юдеите. Путин си взриви самолета със ритуално убийство за успех на убийствата в Париж, ...колко са двама руски пилоти за тролчето-антихрист. Втори вариант: възможно е пилотите да са видели нещо което не е трябва, насочили са ги към Турция едно обаждане на Путин на дюмнето Ердоган и са ги ликвидирали.. Трети вариант: руския самолет е бомбардирал турски села.                                                                                                                                                                                                           ТАСС „Също така се изясняват обстоятелствата около падането на руския самолет. Министерството на отбраната на РФ отбелязва, че по време на полета самолетът се е намирал изключително на територията на Сирия. Това е зафиксирано от обективни средства на контрол“

image
                                                                                                                      Ширина на територията на Турция, над която прелетял руския самолет ~ 3 km.Минималната скорост от 200 km / h. Съответно, над Турция, самолета е около 1 минута! Според турските военни, два F-16 бойци са прихванали самолета и са го съпровождали около 5 минути и след 10! предупрежденията са получили заповед да го свалят, и те са го екзекутирали. Дадените противоречащи доказателствата показват, че на руския самолет е устроена първоначално засада, за да бъде свален и нищо друго. Ако по същото време през границата е минавал керван с петрол и оръжие и са докладвали, естествено че е трябвало да ги ликвидират. За да им се устрои засада е необходимо информация от руска страна т.е. от този който е насочил самолета за унищожение. Самолетът паднал на разстояние 6 км от границата с Турция, на територията, контролирана от бунтовниците. Въпросът е защо това е необходимо на Ердоган и Путин?

 
Този път Русия няма как да скрие падането на самолета, най-вече защото пилотите са катапултирали и са в плен на местни племена, респективно на турските власти. Въпрос е на време и на желание да бъдт показани по турската телевизия и по международните канали. Тази част от информационната битка вече е загубена за Москва.

Сега остава битката за интерпретацията къде точно са се намирали. Но и това е малка част от цялостния контекст и възможни последици.

Турция беше предупредила, че следващия път ще стреля за да сваля самолети и изпълни заканата си. Доказа, че може. НАТО ще я подкрепи – друг вариант няма, освен ако се докаже, че битката е над зона на Сирия – тогава настават трудни времена и за Брюксел..

Проблемът за НАТО ще бъде ако районът над който е свален руския самолет е действително сирийски, особено в контекста на виковете „Аллах Акбар“ на видеото, които няма как не накарат западната публика да настръхне. Възможно е и това да бъде опит на Турция да маркира пък свои „неприкосновени“ зони на контрол в Сирия.

Тоест информационната битка ще бъде жестока – след турската ще последва руска и международна. ИДИЛ със сигурност ще приветстват свалянето на руския самолет, което пък ще усложни тотално интерпретацията и реакциите на ЕС и НАТО.

Тази битка ще се пренесе и у нас – проруските среди ще наблегнат на Аллаху Акбар виковете и на ИДИЛ.

По-интересна е реакцията на Москва. От една страна за нея ще бъде пагубно да се кара със Запада заради свалянето на нейния самолет, ако реши да „върне жеста“ на Турция. Особено след толкова много мирни увертюри към Запад след атентатите в Париж и в епицентъра на офанзивата и по очароване на западните правителства..

Ответна реакция на Москва едва ли е възможно спрямо цели на турска територия, но Русия може да засили натиска върху чувствителните зони в Сирия, които са под закрила на Анкара – сирийско туркмени, над които самолетът е свален.

Путин трудно приема да го ударят, без той да върне. Но в този случай си мисля, че ще потулят проблема – той много бързо смята шансовете си, особено когато не са в негова полза. За Кремъл не е проблем да намери подходящия пиар за да обясни нелицеприятната новина на своите съграждани – има тотален и безусловен медиен контрол.

Проблемът му е, че ще пострада международния му имидж на силен и непоколебим лидер, с който другите се съобразяват – дори най-големите. Нали това „продава“ у дома и зад граница, че е равен на Обама. А се оказва, че има проблеми със стратегически „по-лекия“ Ердоган..

По-сложното е какво ще прави с антитерористическата коалиция със Запада, след като е ясно, че с Турция не могат да „мелят“ брашно заедно, а тезата за коалиция между партньори които си свалят самолети е най-малкото странна и абсурдна.

Франция търси вариант за взаимодействия с Русия извън рамките на НАТО, но това е невъзможно.
Какъв „турски поток“, какви АЕЦ-ове? От днешна гледна точка – забравете.

Путин вероятно ще намери начин за деескалира конфликта – като получи обратно своите летци и ще заеме публично поза, че ще руските летци са били инструктирани да се защитават и да свалят чужди самолети.

image

trophyplus.org/
 



Гласувай:
2



1. staler - доста дебилни мудрости. необхо...
24.11.2015 23:06
доста дебилни мудрости.необходимо е болно въобръжение за да твърдиш че путин и ердоган в съвместна акция свалили руски бомбардировач.двете страни имат точно противоположни интереси в региона.това което турция/чифуткоалицията се опитва да направи е да ограничи загубите от неочакваната руска намеса.за целта се опитват да създадат "зони на сигурност"/на сирииска територия естественно/от които да се извършва логистиката по подхранване на усра/нусра/идил/миндил/чаишукарие/паламанде и пр. виртуално различни циганско бандитски наемнически формирования с цел да се замрази конфликта .защо е всичкото това нужно на брокерите?защото живеем в век с особенно напреднали в вонната област технологии които се владеят в пълна степен от непослушната "горна волта с ракети"и при един непосредствен,пряк сблъсък целокупно ще се разхвърчат бомбета,чАлми,будионовки и разбира се кипи.
цитирай
2. oranjevia - Правдоподобни разсъждения, но ...
24.11.2015 23:31
Правдоподобни разсъждения ,но неверни за момента.Русия премести ракетен крайцер въоръжен с аналог на c 400 в Латакия т.е. близо до зоната и границата с Турция са под обстрел.Второ -началника на генералния щаб каза, че ще съпровождат бомбардировачите с изстребители - а това е ескалация ,а не замазване .Най вероятно зона за сигурност в Сирия на турците няма да бъде позволено да създадат.Живеем в хиперинтересни времена.Турците сгафиха-инцидента все повече ги поставя на действителното им място -като ислямистка страна още повече ,че има механизъм за предотвратяване на подобни инциденти по линия НАТО - Русия . И ако през 80те руснаците замълчаха по повод на свален от пакистанците над Авганистан руски самолет,сега едва ли ще е така.
цитирай
3. staler - ако визираш моя коментар, съм дл...
25.11.2015 02:51
ако визираш моя коментар,съм длъжен да отбележа че това за което говориш е руския отговор на провокацията.....опитват да го накарат да направи грешка,защото както е тръгнало до 2-3 месеца от ид ще остане някакво опълчение в насипно състояние а иран ще се превърне в почти непреодолимо препятствие дори за израелската армия....настъпват една и съща мотика вече няколко пъти---в грузия,в украина,в сирия...подценяват възможностите на русия като световна сила .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8726824
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930