Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2015 00:39 - За една нощ Путин призна Франция за истински мъж
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1961 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Путин наистина е „большой”. Със светкавичната си състрадателна реакция на петък 13-ти този месец след парижката трагедия той успя да излекува самата френска нация от най-страшното й заболяване, каквото е еврогейството, измислено като диагноза от Кремъл и повторено от путинофилистиците тук хилядократно.

image

Путин моментално се възползва от тежкия проблем на „леката жена” Франция. Той предложи близост, каквато до четвъртък 12-ти в днешна Русия не си представяха с френските „еврогейове”. На бомбите, с които руските самолети маркират интернационалната си помощ за Башар Асад в Сирия, руснаците започнаха да пишат „за Париж”, „за нашите” ( този път не става дума за нашистите от движението „Наши”, което силно напомня на хитлеровата младеж, имитираща комсомола на СССР). Аналогията , разбира се, отново е свързана с главния, ако не и единствен източник на национална гордост в днешна Русия: онази част от войната с Германия, която в СССР беше обявена за героична като „отечествена”, защото в предишната й позорна на Съветския съюз фаза цели две години Сталин беше главният съюзник на Хитлер и снабдител със суровини и материали, помагайки решително за разпарчетосването на Европа от нацистката военна машина.

image

Колко ли руски суровинен принос е имало в германските бомби над Лондон, Ковънтри и Ротердам, рушени две години методично от нацистките терористи преди да се посипят и върху съветските градове? Историята мълчи за такива „подробности”, което дава и днес възможност на кремълската пропаганда да изстисква нови и нови остатъци от прочита на удобната за Москва интерпретация на голямата война.

image

Българските медии, ( умствено) изоставащи до 106 място по свобода на словото в класацията на „Репортери без граница” сред 180 наблюдавани по този показател държави, отново лапнаха пропагандната примамка и препубликуваха безкритично руската промяна в отношението към „еврогейовете”, илюстриран с надписите върху бомбите- „еврогейовете” мигом бяха амнистирани и обявени за „наши”. Все едно, че едно към едно се повтаря историята сътрудничеството от антихитлеристката коалиция със Сталин през втората световна война. Точно това иска Кремъл.

image

Чуете ли някой днес ( и у нас) да говори за вероятната, предстоящата, започналата Трета световна война с Ислямска държава, да знаете: става дума за най-модната опорна точка на Кремъл. Някои я повтарят от глупост, други – поради склонност да прогнозират ужаси с цел да не познаят и така да си отдъхнат (всички). Но и в двата случая става дума за коментатори, които припяват – волно или не- на кремълската балалайка. Защото целта на Путин е да се измъкне от кримската примка на световната изолация, в която гениално вкара огромната Русия като лакома мечка, заклещена в хралупата на дърво с пчелен кошер.

image

За да се представи за новия Сталин, за спасителя на Европа и цивилизования свят ( от наистина ужасните изроди, но чак пък противници в Трета световна война от Ислямска държава), Путин се нуждае от хиперболата за апокалипсиса на ситуацията, от която той и само Той може да ни спаси. На първо място и на първо време от нас се иска да забравим за безобразията му в Украйна, както вече веднъж „забравихме” за техния прецедент в Грузия.

image

И ето че окървавената Франция е първата, която по заповед на Путин напуска виртуално …”еврогейския” съюз. Чудо! Путин я излекува от еврогейството. Край! Францизуте вече не са еврогейове. Изцеляването им се случи в мига, в който бащински ги целуна Путин и им предложи себе си.

image

Ако някой от адептите на путинската пропаганда не е разбрал, ще трябва вече да се съобразява: повтаряйки мантрата за еврогейския съюз вече трябва винаги да уточнява, че тази обида не се отнася до Франция, защото Франция е призната от Путин за истински мъж.

image

В линка можете да разгледате и черния хумор, който струи от снимки направени в Русия, но коментирани със сарказъм, познат от времето на СССР, когато вицовете бяха единственият отдушник на народнто недоволство.

image

http://uzoranet.livejournal.com/2053414.html                                                                                                 trophyplus.org/     



Гласувай:
4



1. zaw12929 - ГАДОСТИ, ГЛУПОСТИ ЗА ЗАБЛУДА ...
25.11.2015 08:45
ПИШАТ СЕ ГАДОСТИ, ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ЗА ЗАБЛУДА ИЛИ АВТОРИТЕ СА НЕВЕЖИ, А ИМА И ТРЕТА НАЙ ГАДНА ВЪЗМОЖНОСТ: "Сталин беше главният съюзник на Хитлер и снабдител със суровини и материали, помагайки решително за разпарчетосването на Европа от нацистката военна машина..../ ХИТЛЕР Е НАПИСАЛ В КНИГАТА СИ А КОЙ ДА ПРОЧЕТЕ И ДА НЕ БЪЛВА ЛЪЖИ ВЪВ ВРЕДА НА БЪЛГАРИЯ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8735378
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930