Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2015 21:03 - Rазсекретена инструкция от ЦРУ за граждани саботьори
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 963 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Повечето хора си представят саботажите, извършени от ЦРУ, като държавни преврати, покушения, военни действия чрез посредници, използване на въоръжени бунтовнически групи и операции под чужд флаг, но никога като планирана глупост и нарочно създадена бюрократична неефективност. Обаче според един разсекретен документ от 1944 г. на Управлението на стратегическите служби (УСС), което впоследствие се превръща в ЦРУ, са използвали и тренирали необичаен вид „граждани-саботьори“ в окупирани нации, сред които Норвегия и Франция.

Документът от времето на Втората световна война, озаглавен Опростен полеви наръчник за саботьори, описва основните похвати, чрез които оперативните работници могат да извършват подривна дейност и да деморализират вражеската администрация и полиция. Първият раздел на документа, който се намира в цялост тук, се отнася за „Организациите и конференциите“, нарочени да бъдат хвърлени в „безредие“:

• Настоявайте всичко да се прави по каналния ред. Никога не позволявайте ускорено вземане на решения.
• Изнасяйте „речи“. Говорете колкото може по-често и по-дълго. Илюстрирайте „ключовите точки“ с протяжни анекдоти и спомени за лични преживявания.
• Когато е възможно, отнасяйте всеки въпрос към комисии за „по-задълбочено проучване и обмисляне“. Старайте се да правите всички комисии колкото се може по-големи — никога по-малко от 5 човека.
• Обръщайте внимание на незначителните въпроси колкото се може по-често.
• Влизайте в спор с всичко, което е конкретно в комюникета, меморандуми и резолюции.
• Повдигайте наново теми, които са били решени на предишни събрания, и опитвайте да подновите дискусията за тях.
• Насърчавайте „предпазливостта“. Бъдете „разумни“ и призовавайте колегите си също да бъдат такива, като избягвате всяка прибързаност, която може да доведе до неловки или сложни ситуации.
От ЦРУ се хвалят на официалната си страница, че са намерили иновативни начини за саботаж, и определят своите тактики за дестабилизация като „изненадващо актуални“. Макар да признават, че някой от идеите може вече да звучат малко остарели, те твърдят, че „те все пак показват колко лесно продуктивността и редът могат да се саботират“.
image

Във втория раздел, предназначен за саботьори на ръководни позиции, се изброяват следните наставления:

• При разпределяне на задълженията винаги се захващайте по-напред с незначителните задачи. Важните задачи винаги да се дават на неефективните работници.
• Настоявайте за перфектно изпълнение на сравнително незначителните задачи, а връщайте за корекции онези с най-малко грешки
• За да намалите лоялността и продуктивността, дръжте се мило с неефективните работници и им давайте незаслужени повишения.
• Правете събрания на екипа, когато трябва да се свърши спешна работа.
• Умножавайте процедурите по издаването на инструкции, плащания и така нататък. Правете така, че да се налага трима души да одобряват всяко нещо, за което всъщност е нужно одобрение от само един.
И накрая, наръчникът указва как и служителите на по-ниски позиции могат да саботират вражески операции:

• Работете бавно.
• Намирайте си повод да прекъсвате често работата си.
• Работете неефективно и се оправдавайте с лошата материална база или екипировката. Оплаквайте се, че тези неща ви пречат да си вършите добре задълженията.
• Никога не предавайте знанията и опита си на нови или неопитни колеги.

Нашата администрация, полиция, съдебна система и изобщо всичко в държавата ни се приближава много до целта на наръчника.

– Да има неефективни съдилища, в които трябва да се чака с десетилетия за присъди и престъпниците да не се съдят и само кокошкарите или хората, които са опитали да се защитят да се пускат.
– Бюрокрацията да иска всеки един да си е подготвил документите предварително, да не му се казва какво трябва да прави и винаги да се препраща поне през 3 гишета за да се свърши нещо.
– Законите да си противоречат, да не са ясни, за да може всичко да се реши от трета страна.
– Бюрократичните изисквания да са толкова много и толкова безумни, че ако някой държавен чиновник реши да може да унищожи всеки бизнес. И шефовете да могат да уволняват чиновниците когато си поискат, за да ги държат изкъсо.
– Да се въвеждат колкото се може повече ограничения – ако човек дава храна на бездомни да се глобява, защото храната не е одобрена от държавната агенция по безопасност на храните и тем подобни.
– Да се въвеждат все повече данъци – данък сгради, данък смет, данък за това, че се ползва вода от реката, данък добавена стойност, данък за варене на ракия, такса за да може човек да си направи сирене…
– Никога да не се поддържа нещо от инфраструктурата, а само и единствено да се правят основни ремонти. Така може да се покаже на жителите колко много работа е свършена и как някой чиновник е направил промяна, въпреки, че за две години пак ще има нужда от промяна а след още две всичко ще е в изходно положение.

www.otizvora.com/2015/12/7305
Превод: Кирил Атанасов







Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8740116
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930