Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2015 19:37 - Яневагейт – Сексът и съда
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1110 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако отида при Бойко няма да си говорим за СРС-та

Бившата шефка на СГС удържала 5 г. да не стане сексуална играчка

image

В разговорите между Янева и Ченалова липсват коментари за това какво би ги питал Борисов за по-комплексни юридически и държавни въпроси като съдебната реформа. От продължението обаче става ясно, че лежерните преживявания покрай премиера са свързани с много по-сериозни въпроси за корупционни практики в упражняването на властта. До момента обаче няма знак, че прокуратурата и ВСС имат воля да проведат независимо и обективно разследване.

ВЯ: Аз ако съм искала да преспъ с Бойко съм щяла да преспъ пряди 5 години.

ВЯ: Ся зорлем да го прая пет години по-късно, просто, когато не искам, нема смисъл.

ВЯ: Ся за кво трябва да отида да влизам в някаква ситуация, в която да се чудя ни напред, ни назад, да стане още по-лошо.

ВЯ: Няма смисъл да ми влиза в такава ситуация.

ВЯ: Ти къв мислиш ще ми бъде разговора с него ма?

ВЯ: Че мъ пита юрдически праилно ли съм пудписала СРС-та ли ма?


image


В последния публикуван от Биволъ епизод на #Яневагейт бившата шефка на Софийски градски съд съд споделя пред колежката си Румяна Ченалова и пред неизвестен мъж-юрист, че близкият приятел на Бойко Борисов, който “взел Рубин” я е посъветвал да се обади лично на премиера и да си се срещне с него, защото Бойко си искал..

От изповедта на Владимира Янева става ясно, че Александър Сталийски я посъветвал:

“Той си иска да се види с тебе и да си се разбере с тебе, така, че аз не мога да посреднича, съжалявам! Мога след като ти си говорила с него да го ръчкам после и да говоря..”.

Тук се намесва Ченалова с въпроса: “Ами ти защо не отидеш и да си говориш с него?” На което Янева отговаря простодушно: “Ами защото не искам.”

Тогава остана открита загадката защо Янева не иска да се срещне лично и да говори по своя проблем с Премиера, а предпочита посредничество на различни лица и евентуално СМС и Viber комуникация? Кое възпира от подобен контакт тогавашната шефка на най-големия съд в България?

„Опрасканата“ съдийка не искала да се среща с Бойко, защото се страхувала, че ще попадне в ситуация с твърде интимен и деликатен контекст. Янева силно се е притеснявала, че евентуалната провокирана среща и разговор с Премиера всъщност едва ли ще протекат в обичаен служебен и организационен контекст, какъвто подобава да бъдат между хора с голяма реална власт по тема, засягаща важен национален въпрос.

„Ти къв мислиш ще ми бъде разговора с него?“ – пита тя Ченалова.

„Че ме пита юридически правилно ли съм подписала СРС-та ли?“

Юридическата правилност на СРС-тата подписани от Янева (сред които и такива за подслушване на посолства), се е коментирала в по-ранен разговор на бившата шефка на СГС с главния прокурор Цацаров. След като Янева научава, че Борисов наредил да я „опраскат“ заради аферата „Червеи“, тя изтичала при Цацаров и подробно му е развила своите доводи защо смята, че не е извършила нарушение. Цацаров обещал да „завоалира“ нещата, но впоследствие натискът на Борисов станал много силен и се стигнало до „опраскването“ от ВСС. На 19 февруари т.г. съдебният съвет гласува да отстрани Янева от шефския пост и от съдебната система.

Седмица преди това да се случи обаче Янева си общувала с Бойко Борисов по СМС и по Вайбър и той я успокоил, че няма да я закачат, след като се изцепил в Брюксел, че заслужава 400 г. затвор. Членът на ВСС Димитър Узунов, който минава за протеже на Борисов й предал: „Току що ми се обади човекът от Брюксел и каза да не се притесняваш, че това изказване го е направил само за пред медиите, за 400-е години. Въобще да не го мислиш, да не се притесняваш“. От Брюксел Бойко дори й изпратил успокоителен СМС по Viber, в който я успокоил и дори предложил „да се разходят в парка“. Тя обаче не откликнала на призива.

Двусмисленият намек за тази разходка придобива съвсем реален релеф в интерпретацията на Янева, според която да се разговаря с Борисов е равносилно на това тя да се окаже обект на сексуално посегателство. Магистратката признава, че е имало интерес „преди 5 години“. Но това не й харесвало.

„Аз ако съм искала да преспя с Бойко съм щяла да преспя преди 5 години…

Ся зорлем да го правя пет години по-късно, просто, когато не искам, няма смисъл.“ – резюмира тя с Ченалова предмета на евентуалния си разговор с премиера за смекчаване на нейната зла участ.

Новата светлина на измеренията и методите на комуникация между Министър-председател и шеф на най-големия съд в България са безпрецедентни, особено за страна член на ЕС и НАТО. Тези изповеди на Янева обаче няма как да не наведат на спомен за избухналия сексуален скандал по време на първия мандат на ГЕРБ. Преди две години и половина известната тенесистка Сесил Каратанчева призна, че е станала обект на сексуални мераци от страна на Бойко Борисов, едва на 14 г. Баща й Радослав Каратанчев тогава дори беше категоричен, че Бойко Борисов е социопат. (виж тук)

Владимира Янева беше назначена за шеф на СГС след силен натиск от нейния „семеен приятел“ Цветан Цветанов през юни 2011 г. Година по-рано (май 2010 г.), тя беше единственият представител на съдебната власт в правителствена делегация начело с премиера Борисов, която посети Ватикана и се срещна с папата (виж тук).

image

Владимира Янева при папата в официална делегация начело с Бойко Борисов

image



„Каки гейт“ все повече започва да прилича на скандала със стажанката от Белия дом Моника Люински, която споделя със своята приятелка и колежка Линда Трип за оралната си любов с президента Бил Клинтън. Трип обаче записала телефонните им разговори и ги изважда наяве, когато разбира, че във връзка с казуса „Пола Джоунс”, Люински е подписала клетвена декларация, с която отрича всякакви взаимоотношения с Бил Клинтън. Записите обаче попадат в независимия прокурор Кенет Стар и скандалът набира сила след публикация във вестник „Вашингтон Поуст“.

image


По подобен начин разговорите на бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и съдийката Румяна Ченалова, в които са замесени имената на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, стигат до хората, чрез „Биволъ“. На записите се чуват гласовете на две жени, като едната обяснява на другата, че „Бойко е казал на главния прокурор да я опраска”. Очаквано и някои от героите на „Каки гейт“ като експрезидентът Клинтън се опитват да неглижират случая. На 26 януари 1998 г., видимо притеснен, той дава пресконференция в „Оралния“ дом, по време на която държи прочувствена реч и напълно отрича сексуалните си взаимоотношения с Моника. Хилари естествено го подкрепя и заявява, че компроматът бил част от крупен план за дискредитиране на президента от страна на десницата. Няколко месеца по-късно обаче федерален съд в САЩ постановява, че агенти на Сикрет Сървис могат да бъдат принудени да свидетелстват пред Върховния съд във връзка със скандала. На 28 юли Люински най-накрая признава за сексуалната връзка с президента, като осигурява на Кенет Стар и доказателство за нея – синя рокля с петна от семенна течност по нея. Това е решаващото доказателство за вината на Клинтън, тъй като ДНК анализът може да опровергае неговото изказване. Това принуждава президентът да направи самопризнание и той заклеймява връзката си със стажантката като грешка. В крайна сметка обаче след 21-дневен процес, на заседанието на 12 февруари 1999 г. Сенатът отхвърля предложението за импийчмънт с 55 гласа „невинен” срещу 45 „виновен”.

image


В България нито семето на Бил Клинтън, нито признанията на „опрасканата“ могат да доведат до отстраняване от власт на някой, защото нямаме независими прокурори като Кенет Стар. Макар, че аферата замеси имената на премиера и на главния прокурор в опити за чистка в съдебната система, „Каки гейт“ едва ли би могъл да доведе до техните оставки.

image

           >          Шпионин от МИ6 се сдобил с лична информация от дневника на Бил Клинтън и научил за агент на КГБ с инициали Х.К.

bivol.bg/badapples-talking-12.html



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8688048
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031