Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2015 17:41 - ЕК праща хайка за Делян Пеевски
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1882 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
        http://img.otofun.net/upload/v4/110642/431_nuoilonducgiong.jpeg

К. Парамов: Да бяга през девет земи в десета, може да загуби всичко

image


Идва Коледа. Да не припомняме приказката...Факт е, че за Делян Пеевски идват тежки времена.

image


Предупреждавали сме и ние, днес го каза финансовият експерт Кольо Парамов. Макар, че пропусна да обясни защо. Е,ще му помогнем малко, но накрая. Да се спрем първо на неговите думи.

image
           Син Пелеев - Офшорка, ню пигс иър

Съветвам джентълменски Делян Пеевски да бяга от девет земи в десета. В противен случай рискова да загуби всичко. Самостоятелната система , на която той стана господар, в едни момент ще му донесе тежко бъдеще. Ще го кажа ясно-народът няма да му прости тази безскрупулна зависимост.

image


Спечелените търгове и милиони не носят перфектното бъдеще.

image


Какъв е проблемът да проумее, че точно сега трябва да се оттегли. Иначе ще загуби всичко. Никой не се е преборил с държавата. Ще дойде време, в което нещата ще бъдат регламентирани. Не може да се редуват само избори и гешефти.

image
                       Агент на ДС/КГБ - Пелеевски


Мафията миналата година си е разделила 3 млрд . лв . Сега 240 депутати се държат като мижитурки и не желаят да гласуват данък „уикенд “, Това каза Кольо Парамов по телевизия СКАТ.
Парамов допълни: Няма начин да не се променят нещата, ножът е опрял до кокала. Факт. И българските власти ще бъдат принудени да го подгонят. Да кажем вече защо.

image


Европейски експерти да наблюдават дейността на прокуратурата и осъществяването на съдебната реформа като цяло предложи наскоро премиерът Бойко Борисов пред български журналисти по време на посещението си в Брюксел, където участва в среща на ЕНП и в заседанието на Европейския съвет.

image
       http://s359.photobucket.com/user/political-lemming/media/universalhealthcare.jpg.html

А истината е, че това не е негова идея. Тя се е родила именно във висшия ешалон на ЕС. И изобщо не става въпрос за това дали искаме, въпреки че Борисов го каза така. Ето думите му:

image


"Бихме искали (от ЕС) да ни помогнат в съдебната реформа със свои пратеници, да наблюдават всяка стъпка, която правим и да сме сигурни, че тя (реформата) е в правилната посока. Това не е обидно за държавата".

image

По думите му, "ако нещо не се справяш и е видно, че хората не го одобряват и искаме да стане по-добре, защо да не ни изпратят двама-трима експерти... "Включително и в прокуратурата да отидат двама, които да наблюдават всичко, което се прави, за да са наясно колегите в Европа, че се полагат тези усилия", каза той.

image


Там обаче са много по-наясно, отколкото на него му се иска. Включително и за зловещата роля на Делян Пеевски в държавата. И са наложили това като изрично условие. А първата стъпка на експертите ще е да наложат съдебно преследване на Корпулентния. Така чухме.

Докато си пишем, вижте каква новина долетя:

image


На вниманието на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер са предоставени доказателства, че толерирайки фирми, близки до Пеевски и ДПС, няколко български правителства са нарушили принципите на равнопоставеност, прозрачност и конкуренция.

image


Тези факти поставят под съмнение въобще съществунането на пазарна икономика в България и будят основателни съмнения за корупционни практики, категорични са в ЕК, пише frognews.

image


Съмненията се засилват още повече от факта, че прокуратурата и съответните органи - Министерство на финансите, НАП, ДАНС, финансово разузнаване, ГДБОП и икономическа полиция отказват да разследват сигнали за съмнителни сделки и търгове.Само в трите дни преди националния протест срещу назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС на 14 юни 2013 г. приближените му фирми са спечелили поръчки за 53 млн лв.

image


През лятото на 2013 г. кръгът същите фирми са ощастливени с три поръчки, които им носят 154 милиона.

В сигнала се описва и търга, обявен от агенция "Пътна инфраструктура" за Северната скороства тангента край София. Отсечката е 16 км, които са оценени на 149 999 999 лв или около 180 млн с ДДС. Договорът е подписан през февруари 2014 г., но строителството започва чак една година по-късно. В консорциума водеща е „Водстрой 98“ АД. 1 км от този проект излиза по 11 250 000 лв. За сравнение в Германия 1 км магистрала с 8 ленти и шумопоглъщащ асфалт струва средно 2,75 млн евро.

А ето, че пак долетя новина за Корпулентния..

image
           Премахване на свински грип


Депутатът от ДПС Делян Пеевски вече официално е съсобственик и в производителя на опаковки и цигарени гилзи "Юрий Гагарин", информира в днешния си брой "Капитал Daily" като се позовава на публикуван в Търговския регистър договор с дата 15 декември.

image


Според документа 100% от собствеността на втория по големина акционер в пловдивската фабриката "Комсо табако" се прехвърля на компанията "НСН инвестмънт" с партньори Пеевски (90%) и Ирена Кръстева (10%). Промяната на контрола върху 18% от "Юрий Гагарин" още не е вписана, а цената не става ясна, тъй като е била уговорена с друг договор на 12 ноември. Пазарната стойност на дела според цените на акциите на компанията на Българската фондова борса е около 8 млн. лв., информира печатното издание.

image
    Мажоритарен собсвеник изтрелва миноритарен


Така Пеевски повтаря схемата, чрез която частично осветли участието си и в "Булгартабак холдинг", където на книга контролира 5% от капитала. Неформално той е сочен за мажоритарен собственик и на двете.

image


Купеното сега дружество е познато с това, че основният му бизнес беше забранен със закон, за да се изгони старият му собственик и да се придобие евтино от групата "Булгартабак". Това лято, вече под контрола на верния акционер, депутатите решиха забраната да падне. И забраната, и разрешението станаха с гласовете на ГЕРБ.

image


no-comment.bg/bg-face/ek-prashta-hajka-za-delian-peevski.13343





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8688181
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031