Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2015 23:52 - Да си припомним: "Рождество на Исус или Рождество на Тамуз?" /Яхве враг на Коледа
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2956 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 28.06.2017 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Според традицията, "Коледа" не е нито "Рождество Христово", нито "Празник на Слънцето". А- Астрологично събитие за Сатурн(Слънцето по еклиптиката).Нарича се "Сатурниади".голямия Теологичен и Астрлогичен въпрос е КОЕ Е ИСТИНСКОТО СЛЪНЦЕ? Дали Сатурн
или Слънцето? Дали "Сани" или "Сурйа"?.. В знакът Козирог Слънцето започва да се "издига" от най-ниската позиция по еклиптиката на 24/25 декември, след като е паднало в знакът "Везни"("Слънце във Везни" се нарича в Астрлогията "Слънце в падение").В теологията също има спор КОЙ Е ИСТИНСКИЯ БОГ- дали Кришна(Вишну)или Шива(Майа).Семитите също спорят дали Христос е само "пророк-изпълнител" на безличните духове яхве(ях) и аллах, или НОСИ НОВАта праСТАРА позабравена СВЕТЛИНА?....И най-големите началници на зодиака- Лъв и Козирог също си оспорват титлата. Исус е роден февруари и то преди "ерата на Христа". Има не само Слънце в Риби, но и Сатурн, Уран, Юпитер, и Венера там, като Марс е в опозиция- т.е в Дева. Луна във Водолей.

image
                       
Свети Николай - знаем че Ники е Христос. Сатана обича да държи в ръцете си всичко, което е свято включително раждането на Исус и да го извърта/реверсира.


Това което е общото, че Исус има Асендeнт "Козирог" , а знаем, че Асендентът се проявява след около 29.5 годишнина в живота на човека в кали-юга(нарича се "Сатурново завръщане", а Исус тогава е почнал да проповядва учението Си в Юдея). Т.е: "Исус става Христос"!
йеШива става Кришна!....така, че можем да приемем, че Бъдни вечер е не "Рождество Исусово", а -"Рождество Христово" ВО-ИСТИНА "Сурвачка" иде от "Сурйа"(Слънцето), кукерите са вид шамани, които са вид шайви, обожатели на Шива. "Шаман" иде от "Ш-ман", лунно-култник, който следва циклите в матрицата, вкл. и ЦИКЪЛА НА СЛЪНЦЕТО в зоодиакалния кръг.Думата "Коледа" на славянския бог "КОЛЯНДА"(във "ВЕДА-Словена" Сурйа е Слънцето, а Перун(Пирин) е ИндРа или ТангРа при прото-българите - Юпитер/Зевс)-иде от латинското CALENDAE , а думата календар е свързано със санскр. КАЛА-"ВРЕМЕ", прозвище за Хронос/САТ-Урн и Шива.В склавенската митология Слънчевия Бог е "Сварог", което коренспондира на райа(раджа, райха) на ИндРа(Стрeлецът)- СВАРГА. Той се намира между Слънцето (Сурйа) и Полярната звезда(Друва). Оттук иде думата "свастика"(суастика).Один е всъщност Шива, или Озирис.-събота Saturday.... на шведски е Lцrdag- ДЕНЯТ НА ЛОРДА! Става дума за Ваал*Баал, защото царството му е Ваал-хаала. "Халла" е Аллах! Това са рудри на Шива!Фрия е Майа.- петък Friday, тъй като Нямат Слънчев Бог, то Венера не е Лакшми, а-Майа, т.е конзорта на Шива, не- на Кришна!Тор е Индра/Юпитер/Зевс- четвътък Thursday.Германските племена нямат Слънчев бог, а Слънчевият им Бог е "Сатурн", Както и евреите, арабите от семитите- вавилонци, НЯМАТ СЛЪНЧЕВ БОГ! Сатурн го играе "Слънцето", затова и НЯМАТ БЕЗСМЪРТИЕ, имат реинкарнации само. Сатурн НЕ освобождава от матер. цикли, само превъплъщава.

image

"Коледа" иде от "Кол"ло"=Koło("Колело" за Слънцето). Още "Яр-ило"("Ар" на санскрит).
Думата "календар" иде от санскр. "Кала"(Време), идещо пак от "колело".
"Сурва" идва от "Сурйа"(Слънцето)

image


Йехова е презентатор на Сатурн, враг на Слънцето. Нищо ново под Слънцето.

image

Римската религия "християнство" е компилация от много "езически" култове , но най-вече -Слънчевия култ към "Непобедимото Слънце"(Sol Invictus)-Слънцето "пропада" до най-ниската си точка на еклиптиката в деня на "Зимното Слънце-стоене" и деня е най-кратък, където стои за 3 дена там и от там "възкръсва", като започва да нараства след това деня.

С една дума- Слънцето е победило мрака на Сатурн.

image

Това е Сатана, Дядо Яхве Клауз, архи-враг на Дядо Коледа. Той язди шейна, която се тегли просто от един ядосан елен с името на Рандолф.

image
Каква е сделката между Дядо Коледа и Сатан думи толкова сходни по правопис и доста червени? Ако Санта е свързан с летящи северни елени и Amanita ... то Господ Сома е Бог на Луната ...


Да си припомним: "Рождество на Исус или Рождество на Тамуз?"

image

Езекил 8:13 Рече ми още: Ще видиш още пак големи мерзости, които вършат.
14. Тогава ме заведе до входа на северната порта на Господния дом; и, ето, там седяха женита оплакваха Тамуза {Прекрасен юнак, обоготворен подир смъртта си.}

image


С наближаване на края на годината сред християните настъпва голямо оживление. Единадесет месеца те са слушали за проблеми, болести, катастрофи, катаклизми, конфликти, войни. Трудностите и кризите са им се виждали непосилни и неразрешими. Всякакви мрачни сценарии са изпълвали ежедневието и са ги водили към отчаяние и безнадеждност.

image


Но месецът, с който завършва годината, изведнъж променя всичко. Още в първите дни на декември е поставен един празник, който предизвиква малки и големи, богати и бедни, рибари и банкери да изпадат в умиление и да очакват чудеса.

Николай Чудотворец, един светец, от когото рибите съвсем не изпитват възторг, тъй като в негова чест завършват живота си във фурната... За сметка на това, обаче, християните се надпреварват в подготовката си за деня на Чудотвореца и за тази цел рибните магазини работят на пълни обороти. Този празник не фигурира в Библията – няма никаква християнска основа. Още по-сериозно става положението, когато стане ясно, че преди да бъде вкаран в християнството, денят е бил посветен на езическия бог на моретата. Не зная защо е решено точно Николай да го “замести”, нито пък как е поел “щафетата”, но явно полученото “наследство” е доста солидно: Повелител на рибите! Но може би по-голямата му печалба е, че е “назначен” за покровител на банкерите, които трупат огромни печалби.

image



"Християнският" празник Рождество Христово
идва от Вавилон

image

Ако в календара имаше само един празник през декември, пак щеше да е достатъчно, но явно е било необходимо да има повече “християнство”, за да се отвърнат християните от Христос. Света Анна, Игнажден и още, и още. Но върхът на всичко е Актът за раждане, чрез който Господ Исус Христос иска или не иска, “е роден” на 25 декември. От всички записани подробности в Евангелията става ясно, че Месия се е родил през октомври. Но истината си е негов проблем: може да Се е родил през есента, но с Рождението Си не носи полза на “християнството”. През октомври няма нищо особено, докато 25 декември е денят на непобедимото слънце. А и нали в Библията Месия е Слънцето на правдата? Защо да не получи някакъв акт за раждане, та хем рождението Му да е от полза на “християните”, хем и Той да знае кога Се е родил, защото явно в бързината е пропуснал да се поинтересува!

image

Оказва се, че измисленият рожден ден наистина има голям принос! Хората се сдобряват, стават по-мили един с друг, купуват плодове и лакомства, месят баници с късметчета, пазят 40-дневен пост и подготвят подаръци за своите близки. Какво повече може да се желае? Така хората разтоварват телата си от вредното месо, стават за известно време вегетарианци, поделят трапезата си с бедните. Покрай този празник се проявяват невероятни добрина и близост между хората и всички се сближават в името на Исус! Дали? Наистина ли това, че се говори за Христос означава, че Той е там? Да, Господ каза, че ако двама или трима са събрани в Негово име и Той е там, посред тях. Но също така каза, че напразно Му Се покланят, ако изпълняват човешки заповеди. Само да се повтаря “Господи! Господи!” не е нищо, ако не се върши това, което е заръчал. За Бога всеки грях е отвратителен, но едва ли има нещо по-омразно от лъжата и лицемерието. По-приемливо е човек да отхвърли директно Създателя, отколкото да твърди, че Му служи, докато се покланя на Сатана...

image
               Jan van Eyck, The Arnolfini Santa


Сатана повтаря същата лъжа
под друга форма

25 декември, който е празнуван столетия преди Исус да Се въплъти на земята, се е появил като празник на непобедимото слънце. Тамуз, синът на бога на слънцето, е честван в древния Вавилон и пленените евреи са го “заимствали” от своите поробители. Човек може да си каже: “Какво пък толкова? Един празник повече или по-малко – голяма работа!” Да, но това не е събиране, защото някой си е купил ново жилище или пък е намерил торба с пари. Тук става дума за поклонение, при това поклонение пред бога на слънцето. Забелязали ли сте, че Сатана във всичко имитира Христос? А и името му “Луцифер” (носител на светлина) вероятно го кара да счита, че може да се постави на мястото на Светлината. А оттам да желае промяната на деня за освещение от седмия в първия – деня, в който Бог каза “Да бъде светлина”. На практиканяма никаква разлика между освещаването на неделята и Рождество Христово – и двете са в чест на езическия бог на слънцето и оттам – на Сатана. Да се празнува този ден не само не е незначително празнуване, но е гавра с името на Господ Исус Христос! Няма значение названието: дали ще се нарича с езическото “Коледа” или с “християнското” Рождество, денят си е празник на бога на слънцето, зад който стои големият Измамник. Може би си мислите, че съм краен в изводите си, нали? Но преди да определите присъдата ми “фанатик”, си помислете какво казва Бог за подобни “празници”:

image

Еремия 7:18 Чадата събират дърва, и бащите кладат огъня,
А жените месят тестото,
За да направят пити на небесната царица,
И да направят възлияния на други богове,
Та да Ме разгневят.

Ако аз съм фанатик, излиза, че и Бог е такъв, защото казва, че всичко от подобен характер е правено за да Го разгневи.

На “християнския” празник Рождество Христово трудно може да се намери нещо от християнско.

Нека започнем от баницата с късмети. Къде в Библията говори за нещо подобно? Сетихте ли се?

Исая 65:11 А вас, които оставяте Господа,
Които забравяте светия Ми хълм,
Които приготвяте трапеза за Щастие {Еврейски: Гад.}*,
И които правите възлияние на Орисница {Еврейски: Мени.}†,

image


12 Ще ви определя за нож, вие всички ще се наведете за клане;
Защото, когато виках не отговаряхте,
И когато говорех не слушахте;
Но вършехте онова, което бе зло пред Мене,
И избрахте това, което Ми бе неугодно.

image


Дали Господ се е объркал и отхвърля християнските обичаи? Не! Той държи на християнството, но не и на езичеството в християнски одежди!

image


Исая 46:9 Помнете предишните неща от древността;
Защото Аз съм Бог, и няма друг;
Аз съм Бог, и няма подобен на Мене,

image


10 Който от началото изявявам края,
И от древните времена нестаналите още неща,
И казвам: Намерението Ми ще устои,
И ще извърша всичко що Ми е угодно;

Щом няма друг, който да изявява края, защо трябва да се правят тези баници с късмети? Те ли посочват бъдещето? Неугодно – това е думата, която Бог казва за подобно “християнство”! Защото това е врачуване, гадаене и всичко от този род. Това е връзка с окултните сили, а между Бог и Сатана няма нищо общо!

image


Още ли ви харесва “Рождество”? Ако да, нека продължа. Как се нарича вечерта преди този ден?Бъдни вечер. Самото име говори, че става дума за гадаене, а не за вечер, която води към Бога. На нея се сервират обикновено нечетен брой ястия – 9, 11, 13. Знаете ли кое е любимото число на Измамника? Можете да си изберете едно от трите и няма да сбъркате. Вместо 10 и 12, са “непълните” 9, 11 и 13. На Бъдни вечер се прави и питка с пара, която показва на чий късмет ще разчита домът през следващата година. Отново поклон пред Щастие. А свещите? А бенгалския огън? Все любими атрибути на дявола. За него е удоволствие да хипнотизира , а свещите са един от способите, които се използват за тази цел. А в добавка има кадене. Какво каза Бог за чуждия огън и какво се случи със синовете на Аарон?

image
                
Christmas Presents from Russia Gas, Oil, Territorial Annexation



Левит 10:1 А Аароновите синове, Надав и Авиуд, взеха всеки кадилницата си и, като туриха в тях огън и на него туриха темян, принесоха чужд огън пред Господа, - нещо което им беше запретил.

image

Проклет, който виси на дърво...

А сега да оставим Бъдни вечер и да отидем на “Рождество Христово”. Този тържествен празник обикновено се съпровожда с коледари или сурвакари. Не е уточнено дали Коледата е в чест на бог Коляда или на някое друго езическо божество, но какви са тези колачета във вид на слънца? А какви са тези песни: “Бог се роди, Коледо!”, т.е. “Бог се роди, бог на слънцето!”...А сурвачките и дряновиците? Може би вярвате, че когато ви отупват праха от гърба, ви правят масаж и ви осигуряват здраве? Много съмнително е да е така. По-вероятно е подобно наричане да е свързано с друга измама на Сатана, за която пише: “Проклет, който виси на дърво!” Защо проклет? Защото Адам и Ева застанаха на страната на Сатана именно когато ядоха от дървото. Сега “християните” подлагат гърбовете си да бъдат “оздравени” по подобен начин. Вероятно затова са измислени елхите, та тези, които не се вслушат в Божието предупреждение, да изпълнят стиха:

Исая 66:17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините
След една ашера в средата,
Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки,
Те всички ще загинат, казва Господ.

image

Да, сега на Рождество обикновено се сервира пуйка, защото “станахме” американци, но и свинското е вкусно за грешниците, нали? Още повече, че в този ден обикновено изтича последния час на много прасета. Всички тези богохулни обичаи са подправени с една песен – “Тиха нощ, свята нощ!”. Тиха? Напоследък бомбички, пиратки и всякакви фойерверки бележат с невъобразим трясък този “празник”. Вино и ракия се леят на поразия, а прегладнелите от дългия пост, наваксват за всичките 40 дни, през които не са се докосвали до “блажно”. Може би именно в това се състои святостта, - голяма част от християните така да се напият, че очите им да светят като фарове. Казах “свята”, та да допълня по този повод. Тези дни излезе едно съобщение за интересно начинание.

image

Снежанките при дядо Коледа, загрижени за сексуалните нужди на работниците, решили да им доставят необходимата радост и по този случай се бяха появили в “подходящо” облекло. Доста интересен начин за отбелязване на Рождество Христово, нали? Когато Мойсей се изкачи на планината Синай и народът изгуби надежда, че ще го види отново, получи нареждане от Аарон, който поиска всички златни украшения. Както сам първосвещеникът каза по-късно: “Хвърлих ги в огъня и излезе това теле”. Какво направи народът пред този “бог”?

image

Игра пред телето или под елхата -
историята се повтаря

Изход 32:6 И на следния ден, като станаха рано, пожертвуваха всеизгаряне и принесоха примирителни приноси: после людете седнаха да ядат и да пият, и станаха да играят.

image


Да играят? Не. Това не беше нито народна топка, нито ръченица. Това беше оргия! А сега “снежанките” говорят за своята загриженост за специалните нужди на работниците! Става ли ясно какъв е този празник Рождество Христово? Ако беше християнски, там щеше да е Христос. Но името без съдържанието е нищо. Затова Бог казва:

image


Исая 4:1 И в оня ден седем жени ще се хванат за
един мъж, и ще му рекат:

image

Ние ще ядем своя си хляб
И ще обличаме своите си дрехи,
Само нека се наричаме с твоето име;
Ти отнеми нашия срам.

image

Да се наречем с името “християни” е безполезно, ако носим своите си дрехи и ядем своя си хляб. А още по-грозно е да служим на Христос със сатанински празници!

Остава да решим:

Ще служим ли на Исус или ще празнуваме Рождеството на Тамуз?

image

Мистериите на Вавилон, Великата майка на блудниците и нейните вавилонски корени, показват, че тя е приела главата рокля на Дагон на риба-бог на филистимците. Днешните папи в някои случаи се проявяват чрез своите главни атрибути, като че те действат като преки представители на Дагон, богът на филистимците (палестинците).

image
image

В древните легенди на вавилонците е имало "Oannes", наречен"Властелинът на вълните." Той беше амфибия, като торса и главата на човек, но на главата му беше начело на риба с зейнала уста и драперия надолу бяха гърба на рибата, пълна с люспи и опашка. Шумерите го наричали "EA" и като Oannes - той е половината риба и половин човек.Той се нарича голяма риба на небето. Филистимците наричат го "Дагон,"богът на риба, която се споменава и в Библията .--- OANNES; част II

image

Жреците на Дагон носеха едно и също митра шапка, която бе носена и от "Кибела".Прилича на отворена уста на риба подпряна върху главата на свещеника. "Той беше половината риба и половин човек. Той се нарича голямата риба на небето. Филистимците го наричат "Дагон", богът риба

image


Защо папите носят "Mitrа" шапка(не е точно фригийска шапка каквато са носили жреците на Атлантида)? Факт е, че произходът на шапката може да бъде проследен до древновавилонската риба-бог на име Дагон. "... Има силни доказателства, че Дагон беше Нимрод .... Всички учени са съгласни, че името и поклонението на Дагон са внесени от Вавилония. "---- Два Вавилона, Хислоп, стр. 215
"Човек трябва само бегло да погледне християнството, за да види навсякъде в него ... традицията на риба! Тя е под носа на всички. Истинските свещеници Дагон на стария носели митра на главата рокля и католическата религия използва същия този дизайн на тяхна папския прическа! "---- SIRIUS рибната ТРАДИЦИЯ на Сириус.

Риба В петък?

Почитането на Дагон също влияе на хранителните навици на хората. Това може да обясни защо тайната на католиците се въздържат от ядене на риба през всички дни, освен петък. Дали те го осъзнават или не, те се практикуват древната езическа ритуал на поклонение Дагон. Според Католическата енциклопедия: "Що се отнася до ритуала на поклонението си ... ние само знаем от древните автори, които, по религиозни причини, повечето от сирийските народи са се въздържали от ядене на риба, практика, която е една естествено склонен да се свържете с богослужение на риба-бог. "---- Католическата енциклопедия, 1913, Енциклопедия Прес, Inc.

image

Ролята на папството, което се представя като наместник на Бога в материята е до "доминират" хората със страх и да ги накарат да разчитат единствено на него/папата като "видимия образ на Исус Христос на земята", като по този начин се казва в Рим!

Във всички от горните изображения, Santa (което означава, света на латински) е всъщност папата или епископа на Рим, който се нарича "Свети Отче", като той е облечен много подобно на Дядо Коледа но стои като неговата "алтернатива/ его"Сатана, Krampus, рогат бог или "Нимрод." Дядо Коледа е наричан също и "Дядо Коледа" а латинската дума за отец е "Папас", откъдето идва и думата "папа!"

image


Папа = Отец Христос който извършва католическата литургия! Шокиращата истина е че Дядо Яхве произлиза от характерна идентифициран като дявола или Сатана.

image

В някои германски детски игри, самата фигура на Свети Никола е тъмна Утешителят, дявол, който иска да накаже деца, но е спрян от Христос --- Renterghem, Тони ван. Когато Santa Беше Shaman. Сейнт Пол: Луелин Publications, 1995 г., стр. 105

image


Това е снимка на Свети Никола, от които получаваме реверсиран "Дядо Коледа".Името Никола, на гръцки е "Нико-Laus", което означава "този, който властва над хората." Думата "Santa" означава "Света" в латински и следователно имаме име, което означава "Светият който владее над хората." Вместо идващия Месия, който царува, името на този човек казва, че иска да властва над вместо хората. Интересно е да се отбележи също така, че латинския език е това, което обикновено се използва в магьосничество, заклинания, магии и в сатанински ритуали.Това е така, защото латински е език, който има своите корени в езичеството от самото начало. Не е чудно, че Латинска е език, който използва същите писма за Сатана в думата "Света" (Santa).

image


"В Австрия странно и страшно създание, известно като Krampus, обикновено е свързано с Никулден. Този дявол е фигура, често във вериги, облечен в кожа с страшна маска и дълъг червен език. Krampus носи дървена пръчка или ключове, за да заплашват децата, които се държат зле или не знаят своите уроци ". ---- Saint Nicholas Center; Откриването на истината за Дядо Коледа.

image

Ние често се повтаря известния цитат на Дядо Коледа в коледни песни като "Хо, хо, хо, които няма да отиде, Ho, Ho, Ho, който няма да отиде ..."

image

"Хо, хо, хо" идва от римско изискване, че по време на сатурниадите гражданите трябваше да се явяват пред храма на Сатурн (Ваал) и да крещят, "Ето, Lo, Lo, Сатурн" три пъти преведени като "Хвала, Хвала, Хвала Сатурн като бог "! ---- От: Римските Фестивал в периода на републиката, Въведение в изследване на религията на римляните, W. Warde Фаулър [1847 - 1921], Macmillan, 1899.

image


"Има няколко добре, удостоверени характеристики на Сатурналиите, как е било в исторически времена. На 17 декември те са имали обществена жертва в храма (по-ранна епох) на Сатурн от Форума, последван от обществен празник, веселба, на които викали feasters "Io оргия!"

image


В "Драмата Преди Шекспир - A Sketch", автор Франк Ireson, описва популярния Miracle Пусни. Обърнете внимание на описанието на дявола като "рошав, космат" и т.н. (както Santa) и забележете търговска марка на дявола "удивителен при влизането си е хо, хо, хо!"

image


В тези пиеси, единната входна линия на дявола, известна като "дяволски ругатни," беше "Хо! Ho! Ho! "----Siefker, Филис." Дядо Коледа, Last на Wild Men "---- Произход и еволюция на Свети Никола. Джеферсън: McFarland & Company, Inc., 1997, стр. 69

Търговска марка на дявола "хо, хо, хо" бе пренесена от ранносредновековната Чудото Възпроизвежда до популярния староанглийски играе "Bomelio", като следните редове от пиесата проверяват:

image

".... Аз апелирам тебе, нечист дух в ада! Хо Хо Хо! Дяволът, дявола! A-идва, а-идва, а-идва при мен ... .. "Dodsley, Робърт. A Изберете Събиране на староанглийски Постановки, Vol. VI. The Project Gutenberg Ebook.
http://doubleportioninheritance.blogspot.bg/

image


"Само да заключим, че първоначалния предшественик на съвременния Дядо Коледа е не друг, а митологичния Pan, от древната шаманска природа на духа на старата религия." --- (Renterghem, Тони " Когато Santa Беше Shaman "Сейнт Пол:. Луелин Publications, 1995 г., стр 93)..

image

"Факт е, че Санта Круз и Сатана са алтер его, братя; те имат един и същ произход. , , На повърхността, двете цифри са противоположности, но под тях споделят един и същ родител, и двамата запазват много от старите символи, свързани с техния "баща". , , От тези две пътеки, той пристига в топлината на камината и в пламъците на ада ". ---- (Siefker, Филис Дядо Коледа, Last на Wild Men:.. Произход и еволюция на Свети Никола Джеферсън: McFarland & Company, Inc., 1997, стр. 6)

image


http://www.poslednitedni.info/

image

https://illuminatimatrix.wordpress.com

paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.bg/2015/12/blog-post_44.html
 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685016
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031