Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2016 23:22 - Tora Nostra - криминалния синдикат/Ерве Риссен Еврейската мафия — великите международни паразити
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1577 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.01.2016 23:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ерве Риссен Еврейската мафия — великите международни паразити

Част 1: От Юдишланд(еврейска земя) в Бруклин

Преди Втората световна война, по-голямата част от евреите са живели в Централна Европа и Западна Русия. Два милиона от тях са емигрирали в Америка в края на деветнадесети век. Втората основна имиграционна вълна започна през 1970 година. Съветските евреи, подкрепяни от западните правителства, напуснаха Съветския съюз, за създаването на който те са допринесли много преди петдесет години. След падането на комунизма през 1991 г., ние сме свидетели на ново масово изселване на евреите от Русия. Всеки път, тези вълни на имиграция, предизвикват увеличаване на нивото на престъпността в западния свят.
Глава 1. Американски гангстери
Евреите, чрез медиите, контролирани от тях самите се представят като жертви на историята. Идеята за постоянна преследване на евреите е толкова стара, колкото юдаизма. Това създава мнение, че евреите якобинци не се твърди, че не е извършил зло ..
Фактът, че евреин може да бъде и един гангстер и един убиец, на пръв поглед изглежда изненадващо.
Йозеф Рот, еврейски писател от Австрия ("Марша на Радецки") между двете световни войни, например, може да пише в историята за престъпния характер на еврейската натура "Почти не са разбойници. Не повече от убийците, са готови да убиват хора за да откраднат. "
Но реалността е съвсем различна, тъй като ние по-късно учи. Известния писател Ели Визел, "оцелял от лагерите на смъртта", е имал възможност да направи някои изследвания за бандитите, които тероризирали големите американски градове. Ето какво пише той в мемоарите си:
"Аз съм в подготовката на преглед на подземна Америка, мафията, и особено наемните убийци на« Murder Incorporated ». В архивите на различни вестници на общинската библиотека, аз бях изненадан да открия еврейски имена. Да, през двадесетте години и тридесетте години, евреи убийци предлагат своите услуги на престъпния свят ...
Те са готови да убиват мъжете и жените, че те не правят нищо, те дори не знаят. Един от тях се похвали, че той е бил "практикуват" евреин и въпреки неговата "работа", постоянно носи kippa, и в съответствие с останалата част на почивка в събота ... "
Ели Визел продължил:
"Признавам, че изследванията ми ще предизвика шок, скандал и отвращение. Как практикуващ евреин може да убива за пари или да убива изобщо? Може би аз съм единствен който твърде идеализира концепцията за евреите, но факт е, че в Източна Европа може да обвинят моя народ във всички, но убива за пари. Казаха ни, че има някои неща, които един евреин, където и да не дойде - вероятно никога няма да направя. Той ще бъде убит, но тя няма да признае, че убива. .Eто това, признават дори враговете ни ...
Въпреки, че аз не говоря тук за "ритуални убийства", за които в продължение на векове са ни обвинявали християните фанатици. Аз говоря за реални престъпления. Можете да обвиняват евреите в лъжи, измама, измами, контрабанда, кражба, лъжесвидетелстване - но не и в убийството ... По този начин, ние трябва да признаем, немислимото на краищата, ние сме нация като другите, не по-добри или по-лоши, с праведните и неправедни лица, способни насилие, омраза, с доброта, с грозен външен вид, с жертвите, с голямо сърце ... "
Въпреки това, той не очаква, че феноменът на американските гангстери на тридесетте години се наблюдава само за сметка на представителите на еврейския народ. В Русия, например, болшевишката революция от 1917 г. е постановено да се говори за "освобождението", в която, както знаем от вече публикувани книги, много евреи изиграха абсолютно ужасна роля като организатори, като функционери, и като мъчители.
През 1998 г. в книга, наречена "еврейската връзка", американски писател Рич Коен отбеляза също, разликата между образа на "преследван" евреин в медиите и по-прозаична реалност:
"Почти никой никога не е чувал за еврейските гангстери, пише той. Това поставя под въпрос съществуването им. Самата концепция за еврейски гангстер срещу основни стереотипи, свързани с евреите ... физически еврейски офис работници не са в състояние да провокират страх. "При такива обстоятелства, как можем да вярват в съществуването на еврейската мафия в състояние на насилието?"
След Втората световна война, евреите изглежда умишлено изтрити от паметта на хората, такива случаи. Той каза Рич Коен, "Днес, след по-малко от две поколения, дори евреи намират идеята немислимо. Те самите са жертви на Холокоста: че никога няма да забравя. Никога няма да забравя времето, когато бяхме на жертвите.
Те са специално заделени образа на бандита - "забравени". Загубени и докато те бяха брутално. Когато казвам, в моята книга на евреите от старите, те смени темата. Те изчезне. Понякога те намеря думи. Когато говоря за книгата с моя приятел, той е разстроен. Той ме предупреди, че този текст ще бъде вдъхновението на омраза - самата книга

image


Еврейската връзка

През последните две десетилетия на ХIХ век, почти два милиона евреи напуснали Източна и Централна Европа и Руската империя и се заселват в Съединените щати. Пристигане в САЩ, някои от тях да продължи да прави това, което са правили в Кишинев и Одеса.
В края на деветнадесети век, Rich Коен пише: "това не е необичайно да се намери тъмна алея-стар емигрант с фрактура на черепа, джобове обърнали наопаки - форма на комуникация за мародерите, така че да икономисат своето време:. Няма нищо повече, за да вземе"
Между гангстери възникнала ожесточена престрелка, но понякога имаше реални битки и срещу полицейските полкове. "Това е епохата на Дивия Запад в Ню Йорк, където най-известните гангстери бяха наистина малки улични скитници ..."
В градът бяхараспространени банди джебчии, организирани групи "феджинс" - кръстени на ужасна герой на романа на Чарлз Дикенс "Оливър Туист". В Лондон, Феджин е прекупчик на откраднати стоки/като днешните заложни къщи на ДС/, които набирал групи от малки деца и ги учел на изкуството на кражба на портфейли и часовници.
Той складирал, злато и ценни вещи в кутия скрита под пода на неговата барака. Очите му блестели, когато той разглеждал добитото по нечестен път ...
Историкът Альберт Фрид описва някои от тези "феджинси", намиращи се в Ню Йорк: Хари Джоблин-Скай, например, ръководеше работата на петнадесет млади джебчии. Или Гринталь Абе, който е командвал бандата "Шини ганг" (блестящата банда).
В началото на века, пише Албърт Фрийд, еврейските престъпници редовно попадаха в заглавията на вестниците. Зелиг Лефковиц, който за първи път в младежките си години беше крадец и джебчия, след известно време стана "феджинсом", т. е. лидер на група от крадци.
Лефковиц също работи за себе си. Неговите услуги са оценени: десет долара за нарез по бузите с нож, $ 25 за един куршум в крака, $ 50 за бомбена заплаха, и до $ 100 за убийството. Той бил убит през 1912 г. от член на конкурентна банда.
Но организираните банди, занимаващи се с други дейности, можеха да получават и много по-голяма печалба. В началото на 1890-те в Ню Йорк, стават серия от пожари. Тези пожари са били действително палежи.
След известно време, полицията беше в ръцете на подпалвачи и осемнадесет от тях са били в затвора, някои бяха доживотен затвор. Водачът им беше Исаак Цукербърг. Той беше този, който организирал пожарите, което позволило на някои от собствениците-евреи да спечелят пари от платена застраховка.
Бандитите паразитират от хазарт, контрол на проституцията, кражба или убийство на партньори. През април 1911 г. на 400 еврейски търговци се оплакват от кражба и решиха да дава показания в съда срещу бандите в тяхната kвартал ...
Първият, който достигна известна слава беше Монк Истман.. Монк Истман, се присъедини към него в края на 1890 и се превръща в един от неговите заместници.Истинското име на Монк Истман било Едуард Остерманn. Rich Коен съставя интересен портрет на неговия характер:
"Монк е чудовище, казва той, пише се като чудо - вище, на което рядко ще се натъкнете през деветнадесети век ... Лицето му е със следитот едра шарка ... ушите кльопнали като зелеви листа , носа с най-простата форма- крив, тъмно устата под формата на канавка. Този, които го видеше в тъмните гетата на улицата, може да го вземе за жив мъртвец-зомби ... "
Бандити трябваше да се справят с политици от Демократическата партия. В Ню Йорк, те са били на власт през 1850-те години. Бандити използват за запълване урните по време на избори или като силна ръка, за да се повлияе на решението.
На свой ред, политиците използват своето влияние, за да се намалят броят на арестите.
Тези бандити също така понякога се използват като ударни отряди от работодателите. През 1897 г., когато канализацията за първи път организират стачка ", собствениците на фабрики, германските евреи от добрите квартали, - каза Рич Cohen - се обръщат към лидерите на еврейските банди. Един от работодателите наема Монк Истман да принуди стачниците да възобнови работата. Като цяло, юдеите се обръщаха за помощ към еврейските си колеги.
В началото на новия век, бандата на Монк Истман се състои от около 75 членове и оспорва територията на Долен Ийст Сайд на Манхатън от другия групата, състояща се главно от италианци и известна като Бандата на Петте точки, оглавявана отПаоло Антонио Ваччарелли, бивш сицилиански боксьор.
Борбата между Монк Ийстман и бандата на Петте точки през 1903 г. завършва с бой по улиците, полицията успява да задържи лидерите. Сто изстрела оставят върху земята, трите тела и седем ранени.
Доминирането на тези банди намалява през 1910 след арестите, включително на Монк Истман. Монк Ийстман е осъден на десет години затвор за убийството на детектив през 1904.
След освобождаването му голямата част от живота си, той е бил нает като войник да се бие на фронта през 1917 в Русия. След завръщането си у дома, той се връща в Долен Ийст Сайд, но е бил застрелян с пет изстрела в близост до кафенето през 1920. Това често се случва, при такава "професия".
Монк Ийстман е участвал във финансирането на кариерата на Арнолд Ротщайн, който стана първият кръстник на бандитите - първите босове престъпниците в Ню Йорк.
За разлика от повечето други гангстери Арнолд Ротщайн не е от дъното. Той е син на милионер. Баща му, Авраам, е бил еврейски имигрант от Бесарабия, който притежавал текстилна фабрика и мелница.
"Авраам имаше мрачно лице и ведеше еврейския начин на живот", пише Rich Коен. Арнольд представил булката на баща си, за която искаше да се жени ... Но имаше един проблем: тя не е еврейка, а сред благочестиви юдеи, екзогамния брак е катастрофа за общността.
Дори и днес, когато член на семейството ожени за еврейски (омъжена), не-евреин, еврейско семейство участва в ритуал шибах, което обикновено се случва в момента на смъртта. Да се направи шибах, това е да се декларира, че то (семейството) счита дадено лице като мъртъв от всички гледни точки.
Rich Коен пише: "Старецът поклати глава и каза:" Е, аз се надявам, че ще бъдете щастливи ". И след сватбата, старецът съобщи за смъртта на сина си, той обхвана огледалото и започна да чете кадиш. Този момент означаваше голяма стъпка за престъпноста в Америка. Това съответствало на освобождаване на Арнолд. Но за Ротщайнови- това било решителен разрив. "
Арнолд Ротщайн започва кариерата си като тийнейджър като "играч", професионален играч на зарове, карти и билярд под крилото на Монк Истман. На възраст от двадесет, той става букмейкър (като залози за конни надбягвания, бейзбол, бокс и политически избори).
През 1909 г. той купи своя хазарта къща в курортния град Саратога в северната част на щата Ню Йорк, известен (град) по това, че инвестира в подземния свят. Малко след това, градът заема своето място - всички местни власти са корумпирани.
Неговата репутация като хазарт център е известен във всички държави. Той (Ротщайн) манипулира боксови или бейзболни мачове. Legend такелаж шампионат бейзболен мач през 1919 г., но системата на правосъдието, за да го (Ротщайн) оправдаят в този случай.
Това само по себе си е управлявана от банди, но това беше сивия кардинал на подземния свят, Организаторът си. Установява се конфликти, предоставена парите и покровителство внимава, когато нещо се обърка и стана адвокат гарант.
В Ню Йорк, който вече е през 1920 г. е най-големият еврейски град в света, Арнолд Ротщайн построена хазартна империя. Скоро той ще отвори луксозен казино в центъра на града.
Сред редовните си клиенти е установяването - много богати нюйоркчани, и такива фигури като Джозеф Сеагрем, "Канадски" барон по продажба на уиски (по-късно се слял своята компания с Самуел Бронфман, чийто син, Едгар стана президент на Световната еврейски конгрес), или Хари Синклер - нефтен маг-нат/Маг-Наг.
Ротщайн също е бил замесен в трафика на наркотици (опиум и кокаин), и се занимават с отглеждане на коне. С появата на забрана за продажба на алкохол (сух режим), която започна през януари 1919 г., той започва да се занимава с контрабанда на алкохол.
Вакси Гордон организирал контрабанда на алкохол за Ротщайн по Източното крайбрежие. Огромен количество виски преминаваше от другата страна на границата с Канада за препродажба в безброй тайни барове и ресторанти.
Гордън е от семейство на полски евреи имигранти от Долен Ийст Сайд в Ню Йорк Сити. Истинското му име бешеИрвинг Уекслър. В началото той е бил джебчия, а след това се оженил за дъщерята на равина, а след това се присъедини към бандата на Арнолд Ротщайн в началото на първите години от Забрана (началото на двадесетте години).
Вакси Гордон ведеше екстравагантен живот в най-луксозните стаи на големите хотели в Манхатън. Неговият престиж започва да намалява след смъртта на своя патрон (Монк Истман) през 1928 година.
За да защити конвоите (контрабандата на алкохол) от конкуренти, Ротщайн използва услугите на бандатските лидери, които по-късно стават основни фигури в тридесетте години: Бъгси Сийгъл, Майър Лански, Лъки Лучано, Франк Костело, Луис "Lepke" Бухгалтер, Артур Флегенхаймер (холандец Шулц) Гур Шапиро, Легс Диамант.
Наёмниците на Арнолд Ротщайн надзираваха за Долен Ийст Сайд. Това бяха "евреи и италианци, но най-вече имаше много евреи," - пише Rich Коен. Тези престъпници се превърнаха в най-известните знаменитости на двайсти век.
Ротщайн става един вид "местния Мойсей, който е ръководител на новото поколение в Обетованата земя, но той сам не е бил в състояние да я (об.земя) постигне." На "4-ти Ноември 1928 той е бил намерен в хотел Ню Йорк на окъровавен килим, превивайки се от болка, с куршум 38 калибър в корема. Според Дейман Рюньон
«Бродуей», се"застрелял директно в пениса." Мъчил се в продължение на два дни в болницата. Какво е било, не е разкрито, но станало известно, че той (Ротщайн) се изнервил, докато играели на покер.
Сред еврейските гангстери, оставили своя отпечатък в света на американската престъпност от онази епоха, можете да намерите Чарлз "King" Соломон. Той е родом от Русия, управлявал подземния свят на Бостън.
Той заедно с Лонги Цвилманом, Майър Лански, Холандския Шульц, Бенджамин "Бъгси" Сийгъл и Лепке Бухгалтером бе един от "еврейската Big шесторка" на Източното крайбрежие.
В началото на двадесетте години, Кинг Соломон контролирал хазарта и наркотиците в Бостън и Ню Ингланд. После контрабандно алкохол. Той също имал голям нощен клуб.
През 1922 г. той (Чарльз «Кинг» Соломон) е обвинен в трафик на наркотици, но бе оправдан поради политическите си връзки. Впоследствие той бе хвърлен в затвора за една година за заплашването на свидетели в дело за трафик на наркотици.
Впоследствие той е бил убит през 1933 г. в един от своите нощни клубове, известният "Cotton Club" в Бостън. Майър Лански да се отърве от последния си противник.
Авенир "Longy" Цвилман е също основен контрабандист по време на сухия режим, и главата на мафията в Ню Джърси, на запад от щата Ню Йорк. В училище, той бил наричан "Long" (дълъг), защото той е бил голям растеж.
Той имал корупционни връзки с полицаи и съдии в Ню Джърси. Полицейски ескорт придружавал конвоите му с алкохол, и охранявали неговите складове. ФБР го в крайна сметка го арестува през 1959 г., след това бил намерен обесен в дома си в Нюарк, но най- вероятно е удушена, преди да проговори.
Цвилман използвал част от богатството си за еврейската общност. Той давал големи суми пари, за еврейски благотворителни организации.
Purple Gang (пурпурената банда) е в основата на еврейската мафия в Детройт и а нканадската граница. Бандата контролира контрабандата на алкохол и хазарт, трафик на наркотици, измами в застрахователния практиката на отвличания и убийства.
Десетките членове на Purple банда , са все евреи, както отбелязва еврейския историк Робърт Rockway/Рокуей също участват в убийствата на проститутки отказваши се от съдействие. За контробанден алкохол "Пурпурната банда" се обръщали към фабриките на братята Сам и Хари Бронфман, който се изсипали/преселили в Канада. Семейството на Бронфман е достигнало по-светло бъдеще, Самюел по-късно става един от лидерите в продажбата на алкохол в света, президент на Световния еврейски конгрес и директор на филмовото студио Universal. Роберт Рокуей казва, че половината от основните контрабандистите (търговци на алкохол) са били евреи, и са се занимавали с рекет в няколко големи градове в страната.
Имало е й "Кливландска квартет/четворка": Moe Далитц, Сам Тъкър, Моррис Клейнман и Луи Роткопф, които управлявали контрабандата на алкохол в града.
Кливландската Полиция, създаде през 1930 г. черен списък на най-опасните престъпници. От 74-нарушители, "бели", както и тези, родени в САЩ, 27 са били евреи. 15 - германци, италианци и 13 - 9 - ирландски. Сред тези, родени в чужбина, имаше 30 италианци и 12 евреи.
Тук, както и навсякъде другаде, бандитите успели нощния живот. В Ню Йорк, холандски Schultz контролира "Imbassi Club" (Ambassadors Club) в Бостън, Чарлз "King" Соломон е бил собственик на «Coconut Grove" (Coconut Grove), Newark Лонги Цвилман контролира "Blue Mirror" и "Казабланка". "Purple банда" в Детройт - "Cafe Luigi" и «Пикадили», между другото.
Артур Флегенхаймер казва: "Холандски Шулц" е безспорен цар на бирата в Бронкс. Той е роден през 1902 година. Родителите - немски евреи. Холандски Шулц е известен с лош нрав, цинизъм и параноя, промени в настроението.
Младия Флегенхаймер бил оставен на възраст от четиринадесет години. Той започнал кариерата си с игра на зарове, а след това стана разбойник. По време на един от неговите нападения, е бил арестуван в Бронкс, и е трябвало да работи във ферма, от където той бяга, преди да бъде заловен отново.
След завръщането си от затвора, той получи прякора си "Холандски Шулц," това е името на наскоро починал известния гангстер. Тази дезинформация кара да се мисли, че старият бандит е все още активен.
Холандския Шулц първоначално е работил за Арнолд Ротщайн. По-късно за Джак Лега Арнолд. През 1928 г. той започва да работи за себе си, превръщайки се в контрабандист (контрабандист на алкохол), и е специализирал в бира. Той не се колебаел, да измъчва тези, които са били малко по-склонни да се черпят. С дясната си ръка Бо Вайнбергом , се мести в Манхатън и се изправя пред конкуренцията с бившия си шеф Лег Диамант ...
Лег Диамант е бил в затвора за дезертьорство
от армията през 1918 г. и впоследствие се превърна в знаменитост в света на нощтния Ню Йорк. Той имаше репутация за насилствен тип. През 1930 г. той отвлича и измъчва шофьори на камиони - за да получите информация за превоза на алкохол.
На нея беше и убийството на приближения "Холандски Шулц", но един ден, като се завръщал у дома рано сутринта, по пътя се срещнал с Бо Вейнберг, който му пуснал три куршума в главата му. Джек Легс Диамант умира на 34 години.

В края на Сухия режим през 1933 г., Шульц пуска в Harlem фалшива лотария. Афёрата е разработена от неговия счетоводител сиОтто Берман Аббадаббой. В същото време, "на Legion Bronx" Холандеца Шулц е изправена пред Бампи Джонсон - черен гангстер, който управлявал Harlem. Този сблъсък формира сюжета на филма "Властелинът на Harlem" (1997).
През септември 1908 г. началника на полицията в Ню Йорк, Бигенхайм заявява, че половината от американските гангстери бяха евреи. Основни еврейски организации са категорично против тези думи, но това не променя реалността.
През двадесетте години в експозицията Миннеаполис разобличаването на бандитите доведе до антисемитизъм. През Ноември 1927 «Saturday Press» обвини еврейските гангстери, във връзки с корумпирани съдии, началници на полицията, както и участие в фалшифицирането на резултати от избори.
Еврейски гангстери бяха обвинени в побой и търговци, че те се справи с "нашите" закони, опънати на мрежата от корупция "нашите" служители: 90% от престъпленията, извършени в града са били евреи. Градът принадлежал на еврейските гангстери. Вестникът е било обект на съдебно преследване и осъден.

Още известно време можело да се казва истината. По този начин, еврейския историк Роберт Роквей успял да напише в списание «Ерусалим Post», дълга статия, публикувана на 20 април, 1990. Във встъпителните си думи, той пише: "Както и в много други области, евреите, заеха господстващо положение в областта на престъпността ..." Tora Nostra - криминалния синдикат

Сред всички тези гангстери Бъгси Сийгъл е един от най-влиятелните и най-опасни. Идвайки от семейство на еврейски имигранти от Русия, Зигелбаум Бенджамин е роден през 1905 г. в Уилямсбърг, един квартал в Бруклин, Ню Йорк.

Бъгси напуснал училище преждевременно и бързо осъзнал - в насилието на улицата позволява да получи това, което му трябва: власт, пари и влияние.

Много млад, той и приятелите му започнали да получават пари от улични търговци а тези, които си мислеха, че може да се справят без защитата от уличните младежки банди, скоро видиждаха колите си обляни в керосин, която се превърна в дим.

Един от първите членове на бандата в Уилямсбърг Бъгси е Майър Лански. Те са израснали заедно в еднин квартал, а след това станали много близки, и се настанили по улиците на Долен Ийст Сайд на Манхатън. Тяхната група е била известна като "Бандата на Бага и Мейер."

Те изнудват пари от търговци, лихвари и имигранти, но основната им специалност, благодарение на техническите умения Лански беше кражби на коли.

По-късно те се разширява дейността си, като се започне от финансирането на контрабандата на алкохол и завършва с въоръжени нападения. По този начин, Бъгси Сийгъл и Майър Лански формират тандем, който е предопределен да стане известен.

Лански е роден през 1902 г. в Гродно, на територията на съвременна Беларус - името му е Маир Суховлянский. Семейството му емигрира в Ню Йорк през 1911. Като дете, Лански се възползвал, от измами като игра на зарове на улицата, а по-късно започва да учи вероучение.

През 1921 г., Арнолд Ротщайн го кани да участва в мрежата на контрабандисти със сицилиански мафиоти, който също е известен - Лъки Лучано, когото Лански и Сийгъл е известен още от гимназията, и е родом от Калабрия, Франк Костело.

Те организираха заедно първия си цялостен трафик на наркотици и първаия си обир. Това сътрудничество стана много тясно и символизира новата връзка между евреи и италиански престъпни групи.

С въвеждането на забрана и контрабандата на алкохол, техните хиляди долари се превърнаха в милиони. Лански подтикна съотборниците си да се създаде "взаимен фонд" за даване на подкуп на властите.

Майър Лански беше студен и пресметлив, и може да планира всички видове тайни операции. Впоследствие, той е кръстен в пресата като "ръководител на тълпата", че е мозъкът на подземния свят, и в продължение на много години е бил ковчежник на синдиката. Първата му съпруга, обаче, попаднала в лудница.

През 1933 г., когато Забрана е отменен, той (Лански) инвестира сериозно в игралната индустрия в цялата страна, и щедро даряваше държавните управители. По този начин, той създава игровата империя, управляваща хотели с казина в Лас Вегас, Маями, Ню Орлиънс, Арканзас и Кентъки. Той стана, по думите на Жак Атали, "капитанът на американската мафия."

Бъгси Сийгъл е бил много гъвкав тип. Той имаше "луда" глава, и е бил известен със своите пристъпи на крайно насилие. На двадесет и една години, той преуспя във всички видове престъпления - отвличане, бяло робство, кражби, изнасилвания, изнудване, трафик на наркотици, трафик на хора, контрабанда на алкохол, убийства.

Пристъпите на дълбока психологическа криза и взривна патологична енергия го направиха чудовищен убиец. Насилствени Неговите жестоки атаки побързаха му спечелиха псевдонима «Bugs" или от «Бъгси» (луд, лудия), но е по-добре да не я използват naseshlivoe псевдоним, защото той имаше репутация на човек, който избива дръжката на револвера, или дори може да убие извършител на някаква небрежност.

Той е осъждал на смърт и се забавлявал, докато пребивал или убивал жертвите си," - пише Дон Улф. Той имаше раздвоение на личността, "Бъгси беше чудовищен убиец, пристрастени към хероина, а Бенни, красив млад мъж, който изглеждаше като филмова звезда, която може да изглежда очарователен приветлив и щедър. Но Бъгси използваше Бенни като фасада.

Бъгси Сийгъл продължи традицията на сицилианския изкуството, когато жертвите изчезват без вест. През 1934 г. той решава да убие своя стар приятел Бо Вейнберг, преследван от прокурора Томас Дюи, и които биха могли да свидетелстват срещу шефа си "Холандеца Шулц."

Той направи телефонно обаждане и му (Вайнберг) поиска да обядва с него. Двама мъже от известно време обикалят колата и спря в една тъмна и пуста улица ... Има Бъгси Bo удари дръжката на револвер в лицето, нарани лицето му и преряза гърлото му с нож. Рядко намираха телата на жертвите на Бъгси. Нещо повече, той сам вадеше органите им, мярка за чревни газове, които са принуждавали труповете да изплават от дъното на Ийст Ривър, техните водни гробове.

В дебела папка, с която ФБР разполага за Бъгси има информация, че Бенджамин Зигельбаум преди да се установи в Калифорния, е бил убил брутално най-малко тридесет души. Едно от любимите му изтезания е било да залее жертвата с бензин и да я подпали раменете на жертвата със запалка.

Но жертвата във всеки случай, за по сигурно завършвала с два куршума в главата.

През пролетта на 1928 г., на възраст от двадесет и три години, Benny женен Есте Краковер, приятелка от детството, и Майър Лански беше негов свидетел. В началото на Esta Нямах представа, че Бени беше един гангстер. Според нея, съпругът й и Майър Лански собственост под наем фирмени камиони на Кэннон-стрит в Долен Ийст- Сайд.

В действителност, компанията е отдаване под наем на камион за доставка служи като прикритие за контрабанда на алкохол и отвличания.

Еврейски гангстери също трябваше да се справят със страшна сицилианската мафия. След пътуване до Сицилия през 1925 г., Мусолини започва кампания за изкореняване на мафията. Той възложи на местността "железния Префект" Чезаре Мори, който започна масовите арести, като понякога обкражават цели села за да извършването спец. операциите.

За първи път мафията бе отслабена. В речта си в Камарата на 26-ти май 1927, Мусолини ясно заявил, че борбата срещу сицилианската мафия е една от основните цели, и че ще действа безмилостно:

"Вие ме питате, кога ще завърши борбата срещу мафията? Тя ще приключи, когато не остане даже един мафиот. Той ще приключи, когато спомените за мафията напълно изчезнат от паметта на сицилианците. "

Някои босове на мафията, след това са напуснали страната. Салваторе Маранцано пристигнал в САЩ през 1927 година. Гангстера, който го посрешнал, разказва: "Когато пристигнахме, беше много тъмно. Бяхме доведе до Маранзано: очите му бяха абсолютно великолепна, с два пистолета в колана си, заобиколени от около деветдесет мъже, също въоръжени до зъби. Бих си помислил, че съм бил в присъствието на Панчо Виля (мексикански, революционер). "

Маранзано веднага се спречква с Джузепе Масерия, го оборудваме Сицилиански, също на име "Джо Боса". Съперничеството между двете фракции се изостря в края на двадесетте години, заради зачестилите грабежи на конвоите на алкохол, и войната е обявена през 1930 г., когато Джо Масерия е бил убит от тартор на бандата, която се съюзява с Маранзано.

Изстрел звук през нощта, на сутринта полицията perschityvaet трупове. След няколко десетки смъртни случаи от двете страни на конфликта, които ще останат под името "Войните Кастелламарезе" е бил решен от вън. Лъки Лучано и Vito Дженовезе и след това организират убийството на Джо Масерия, на техния собствен шеф .

Чарльз Лучиано пристигнал от Сицилия през 1906. През 1923 г. той е представен на Джо Масерия, но между двамата бързо се развива напрежение. Массериа се боеше от амбициите на новото протеже, когото той виждал като потенциален съперник.От своя страна, Лучано критикувал Массериа за отявления антисемитизъм - контрола на мафията - той забранил на Коза Ностра доходната контрабанда на алкохол контролираща се от еврейски банди от New York. По това време, Лучиано и Майър Лански често бяха заедно, те взеха контрол на заложните къщи, букмейкъри, застрахователни брокери в еврейския квартал и "Малката Италия".

Като предупреждение, Лучиано е бил пребит в изоставена пустош. Ние сега го наричаме «Лъки» (Lucky) за да покаже, че той е бил много щастлив, че е жив. Когато е обявена на войната срещу Maранцано, за Luciano е било по-изгодно да влезе в споразумение с него.

15 Април, 1931, той кани "Джо Боса" Массериа на обяд, за да обсъдят случая в ресторант «Nuova Villa Tammaro» в Кони Айлънд в Бруклин. Рич Коен пише: "Може би Массери говори за евреи, повтаряйки отново, че Чарли не може само да се разчита на своето мнение."

След хранене, те играха покер. До три часа,Лучиано помолил госта си извинение и отишъл до тоалетната. След миг вратата на ресторанта се отворила и лошите бандити нахлули в ресторанта: Бъгси Сийгъл, Албърт Анастасия, Джо Адонис, Ед Ливайн.

Влязоха в задната част на стаята и изстреляха двадесет изстрела. Когато полицията зададен Лучано, къде е бил по време на снимките, той просто отговори: "В тоалетната да пикая. Той е малък огнище, а след това добави: ". По това време, аз обикновено пишкам"

Маранзано излезе победител във войната срещу Массериа.Уникалната история на организираната престъпност, тя е уникална лидер на сицилианската мафия. Няколко седмици по-късно, той организира среща. Местните италианци в момента са разделени на пет семейства, в които той назначи лидери (Дженовезе, Гамбино, Бонано, Коломбо и Лукезе). Самият той е "капо ди тути капи", шеф на всички шефове.

Но царуването на Маранзано беше кратко, тъй като създалата се нова ситуация не трая повече от пет месеца. Както и Массериа, Сальваторе Маранцано беше още един поддръжник на етническата идентичност на мафията и отказа да се присъедини към силите на еврейските гангстери. Неговата любов към традицията и неговия анти-семитизъм предизвикваха недоволсво сред младите еврейски мафиоти начело с Лучано, който се смяташе за повече американец, отколкото Сицилианец.

Маранцано вече беше планирал да се премахнат Лучано, Вито Дженовезе, Франк Костело и Ал Капоне, но той не е имал време да предприемат действия. През септември 1931 г.,Лучано, който усетил тези планове, поел инициативата, и с одобрението на другарите му, отново изпрати екип от еврейски гангстери, за да го свърши.

Неговият приятел Майър Лански сглоби група от убийци, в която са включени Abe [Авраам]Левин от Толедо, щата Охайо. Това беше "ортодоксален евреин, който отказваше да убива в събота, но бройката компенсираше в останалите дни на седмицата" С него беше Бo Вайнберг, дясната ръка "Холандския Шулц." Те бяха най-хланднокровите хора на Лански.

С Бъгси Сийгъл, Martin Голдщайн и Абе Релесом, те се самоопределят като федерални агенти на правоприлагащите органи за предотвратяване на контрабандата на алкохол и по този начин влезли в щаба-квартирата на Маранзано "Федералните агенти Treasury Control. Никой да не се движи! "

Те обезоръжиха охраната и вкараха Маранзано в стая, закрита с двойни метални врати Всеки го намушкал със своя нож, а Бъгси му прерязал гърлото.

Убийството на Маранзано беше началото на чистките. Убийствата започнали 10 септември и завършиха в 11 часа сутринта. Тази вечер там в аналите на престъпността като "Нощта на сицилианската вечерня", като нощите на Анжуйце, убийствата от 1282 в Палермо. Четирисет от най-старите мафиотски босове са отстранени.

Вече не е съществувал "капо ди тути капи", и се създаде автономна система. Под ръководството на Чарли Лучано, пет сицилиански семейства продължават да съществуват, освен това, сега те са в състояние да работят в тясно сътрудничество с еврейските гангстери.

Създаване на "Съюз" всъщност бе решено две години по-рано през май 1929 г., след смъртта на Арнолд Ротщайн. Каква е ползата от това да похарчите цяло състояние, за да се избегне полицията и съдиите, ако ние приключихме с междуусобиците. Необходимо е било Централна власт, за да се спре вендета.

Срещата бе организирана от Лански и Лучано в морския курорт "Атлантик Сити." Това е първата "Ялта, Ялтенска" конференция на престъпния свят ...

На срещата, която продължи шест дни, се събрали криминални авторитети от източната част на САЩ: Ал Капоне в Чикаго, с неговия финансов съветник Яков Гузник; Джо Бернштейн от Детройт, Мо Далитц и Роткопф Лу, Чък Полиц от Кливланд Бу Бу Hoff Nig Росен и Вайсман, Филаделфия и Джон Лация от Канзас Сити, Long Tsvilman от Ню Йорк.

Сред другите бяха Джо Адонис, Вакси Гордон, Лъки Лучано, Франк Костело, Албърт Анастасия, Майър Лански, Louis "Lepke" Buch galter. Целта беше delёzh криминални сектори на старата сицилианската мафия и разпределението на печалбите и свързаните с тях области.

След смъртта на Маранзано, още една среща се проведе през октомври 1931 г. в «Blackstone» Хотел в Чикаго. Решено бе, че никой от шефовете на мафията не трябва да доминира в организираната престъпност, но тя трябва да бъде под колективно ръководство.

Ние ще търсим сътрудничество, а не конфронтация в разрешаването на спорове. Системата ще работи като фирма със съвета на директорите, които ще гласуват, както е политиците да вземат решения.

САЩ и Канада ще бъде разделен на двадесет и четири територии под отговорността на членовете на Комисията. В допълнение, е създадена система от взаимни фондове за да се плащат подкупи на властите и да се организира финансирането на специални инвестиционни фондове.

Това беше акт на раждане на организираната престъпност ...

За отмяна на сухия режим са включени седем постоянни членове (на "Big седем"): Лъки Лучано, които контролира проституция, Франк Костело (който беше женен за еврейка), контролира хазарта, Майър Лански е експерт в областта на финансите, Бъгси Сийгъл управлява организацията на рекет и разпространението на алкохол, Албърт Анастасия пое контрола на докове и докерите съюз, Джо "Адонис" бос в Бродуей, е бил свързано с Анастасия, Луис "Лепката" Бухгалтер стана рекетьор на шивашката промишленост и профсъюза на шофьори на камиони, хлебари и киноактьори.

В същото време, е създадена Комисията, в която, след обсъждане, да се осъждат на смърт мафиоти, които са допускали грешки или са считани за ненадеждни.

Тази комисия става известен като Murder Incorporated - Корпарация убиец, която оборудвала убийците с всичко необходимо, оперираща по цялата страна, водена от Луи Лепке» Бухгалтером, Анастасия и Бъгси Сийгъл.

Сега, преди да бъде убит всеки, навсякъде, Синдиката трябва да даде съгласието си, и това се решава на съвет, който включва и убиеца.

Полицията не подозират за съществуването на престъпна синдикат. Когато те (полицията) в ръцете на един гангстер се готви да се каже, във всеки случай те знаят много малко, защото има закон на омертата, кода на тишината, която е копран от мафията в Сицилия.

Всъщност, преди създаването на Федералното бюро за наркотиците през 1930 г., някои хора в полицията и правосъдието са били част от организираната престъпност.

Джон Едгар Хувър, тогава шеф на ФБР, не се интересуваше от мафията. Той дори не мислише за нейното съществуване и смятал, че това е "патица", която се използва от кметовете на големите градове, за да оправдаят своите трудности.

Когато изследователи му представили доказателства за съществуването на голямо престъпно начинание, той отхвърлил идеята, вярвайки, че това е абсурдно и заявил пред репортери: ". В Америка, не съществува мафия"

Той не обърна внимание на проблема в тридесетте години и четиридесетте години, до 1957 г., когато полицията в селските райони на Ню Йорк Сити нахлули голяма къща в изолиран селски район и е установено, че има повече от шестдесет гангстери, заети в тайни разговори в полумрак.

Пристигайки на мястото на инцидента, Рич Коен пише: "Беше възможно да се смята, че това са дилъри/търговци на автомобили. По това време със сигурност са се променили американските нагласи към концепцията за организираната престъпност ... "

Эрве Риссен Еврейская мафия — великие международные паразиты




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686261
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031