Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2016 17:54 - КГБ е като Мефистофел, дава на агентите си сила, но взема душите им
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 861 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 18.09.2016 23:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Както Путин олицетворява чекисткия морал, който е близък до бандитския
Игор Ейдман, Kasparov.ru

image


Путин, страдащ от жестоките комплекси на слабото и бедно дете, става чекист, за да почувства причастност към могъщата корпорация, способна да го направи силен и неуязвим, да го защити от страха да бъде унизен. В СССР, трябва да го признаем на тази умряла страна, социалните асансьори работеха добре. Хора от бедни семейства, подобни на Путин, имаха възможност да направят кариера, да получат добро образование, добре платени и престижни професии. Тогава имаше два варианта за радикално социално издигане, така че да имаш висок статус и материално благополучие: творческа работа в науката или изкуството или кариера в парийния апарат, армията или спецслужбите. Първият вариант избираха творчески ориентираните хора. Вторият, избран и от Путин, е за не толкова креативни, но затова пък по-прагматични и властни хора.

image


И Путин, навлизайки в съзнателна възраст, започва да си „заработва успеваемост“. Както пише неговата учителка Вера Гуревич, до шести клас той обръщал малко внимание на ученето, а след това „рязко се стегнал“. Видимо, измъкнат от комуналната нищета и забвение. С времето той избира не просто кариера, а пътят на „жокер“
на системата, да служи в КГБ.

image


За кариера или даже просто за работата в тази организация е нужно да не се гнусиш от нищо, да си готов на всякаква подлост. За да оправдаят себе си в собствените си очи, служителите на „органите“ бяха решили, че целият свят е такъв, че никой не е по-добър, че всички наоколо са к...ви, заслужаващи само да ги мамят и използват.

image


Чекистите в СССР и техните наследници в Русия-това не са просто служители на спецслужбите, това е привилегирована каста със свой кастов морал, поделящ света на „свои и чужди“. Чекисткият морал е близък до бандитския. Целият свят и на едните, и на другите се дели на свои и чужди: крадци и ченгета, чекисти и предатели. И чекистите, и бандитите използват криминални средства за постигане на целите си: лъжи, провокации, убийства. Само че, чекистите оправдават всичко това с „интересите на отечеството“ (като често ги бъркат със своите лични цели). А бандидите са по-честни, те не се оправдават.

Путин е попил чекистко-бандитското отношение към хората като средство за постигане на целите си.

image


Той не уважава гражданите и е готов да жертва техните интереси, дори живота им, заради решаването на своите „високи“ задачи. Анна Политковска, убита на рождения ден на Путин, и, както мнозина смятат, от путиновите агенти, които са искали да направят „подарък“ на шефа си, беше писала: "Путин, който случайно получи огромна власт в ръцете си, се разпорежда с нея с катастрофални последици за Русия.

image

И аз не го обичам, защото той не обича хората. Той не може да ни понася. Той ни презира. Той смята, че ние сме средство, и толкова. Средство за постигането на неговите лични властови цели. И затова той може да направи всичко, да си игаре с нас както му хрумне. Че може да ни унищожи както му се прииска. Ние сме никои, а той-макар и случайно изплувал на върха, но сега е цар и бог, на който трябва да се покланяме и да се боим от него".

image
                         Incoming Soul

КГБ дава на своите служители сили, но за това, като Мефистофел им взема душата. В младостта си Путин е сключил договор с дявола на спецслужбите и му е верен досега.

image
          Priest at the Church of the Lost Souls

Превод: Faktor.bg





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687423
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031