Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2016 20:51 - ЕВРЕИТЕ И РУСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ - rafzen.wordpress.com
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1482 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 22.02.2016 22:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Елитът на революционерите болшевишки идва от еврейския народ, населяващ Русия. Всички революционни фракции бяха водени от евреи. Руските евреи в опит да завземе властта в Русия бяха подкрепени от цялата световна еврейската общност.Ще разгледаме този процес по-долу.

image


Диаспората на евреите в Русия в момента е около 10 000,000 души, много руски евреи са емигрирали в Израел и Съединените щати. Вероятно в царска Русия, евреите са били по-многобройни, защото в продължение на векове са бягали източно от погроми в Западна Европа
еврейско население през 1864 г., включително и полските, които са около един и половина милиона души.

След 1795 година изчезва термина полски евреи, а се формира новия руски евреи. През 1825 г. евреите в Русия са 2 250 000, през 1846 - над 3 млн., а през 1855 - над 3,6 млн. През 1861 г. Цар Освободител премахва крепостничеството, а през 1870 година броя на евреите в Русия достига 4 млн.

От друга страна: През 1850 година - 2 350 000, през 1880 г. - вече са 3 980 000. Като първоначална група от около един милион стигна до 5 175 000 при преброяването през 1897 година. .

През 1881 г. е убит Александър II, следствие на което са въведени т.нар. майски закони, засягащи главно евреите и стеснявайки зоната им на местожителство. Започват и антиеврейските погроми в Русия. Много руски евреи през този период емигрират главно в Англия, САЩ, Аржентина, а впоследствие и Палестина. Въпреки започналия емиграционен процес сред евреите броя им в Русия през 1897 г. е 4 899 300, а в началото на 20 век (през 1910 се провежда първото световно преброяване на евреите) достига 5 125 000, при положение че през 1909 г. само в САЩ (дестинация за 90% от емигриращите руски евреи) има над 1,5 млн. руски еврейски емигранти.

Руски евреи също биха могли да бъдат потомци на състоянието на древното общество на хазарите. Както и да е, те са създадени в съответствие с традицията си като компактни самоуправляващи се общини, които са убежища за своите членове. Средновековните трудности, "туризъм" и болезнена борба със съдбата ги правят предприемчиви хора, но социално чувствителени. Те се характеризират с тяхната необикновена солидарност, тъй като са научили, че в компактните кошерни групи по-лесно оцеляват.

Евреин ако е икономически неефективен е осъден на една пълна инвалидност. Борбата е била да се изравнят или дори да станат по силни от околните християнски мнозинства, така евреите са произвели между тях си, силни връзки на солидарност, водещи в някои райони до появата на мафията с цел взаимната подкрепа за премахване на християните.
Евреите обикновено не са записани в учебниците по история, така че информация за съдбата им в царска Русия липсва. 

image


Линията на уседналост (на руски: Черта оседлости) е границата на област в Руската империя, в която е разрешено постоянното пребиваване на евреи. Тя е създадена през 1791 при управлението на Екатерина II и е премахната с Декрета за отмяна на вероизповедалните и национални ограничения след Февруарската революция от 1917.


Обхватът на Линията на уседналост се променя многократно за времето на нейното съществуване. Първоначално включва само четири губернии по западната граница на империята, но след Подялбата на Полша към нея са присъединени и много от новозавладените територии. През по-голямата част от съществуването си Линията обхваща големи части от днешните Украйна, Беларус, Полша, Молдова и Литва и най-западните части на днешна Русия.

Постоянното пребиваване на евреи извън областта е забранено, с изключение на някои професионални категории - търговци от Първа гилдия, хора с висше или специално образование, някои занаятчии, войници. Някои части от областта също са забранени за обитаване от евреи - селските райони и градове като Киев, Николаев, Севастопол, Ялта. В определени периоди в някои райони е забранено само новото заселване на евреи, без вече живеещите там да бъдат изселвани - например 50-верстова ивица по западната граница.

При най-голямото разрастване на Линията на уседналост в областта живеят около 5 милиона евреи, които съставляват към 40% от населението. По този начин те образуват най-голямата компактна еврейска общност в света по това време. Голямата концентрация на еврейско население в малките градове на Линията ги превръща в лесен обект на многобройни погроми, най-интензивни през 1881-1883 и 1903-1906, при които са избити десетки хиляди. Погромите продължават и след формалното премахване на Линията, най-вече през 1918-1920 по време на Руската гражданска война. Поради тежките условия на живот, в края на 19 век и началото на 20 век от областта емигрират около 2 милиона евреи, най-вече за Съединените щати.

image
       
Полезни евреи е термин употребяван в различни исторически контексти, обозначаващ евреи, които участват в прилагането на официална политика на държавата, в която пребивават, включително участват в репресии на други евреи. През 1744 г. пруския крал Фридрих II въвел система за съкращаване броя на еврейското население в страната до неколцина известни и проспериращи еврейски фамилии, които били обявени за «защитени». Кралските фаворити от тези фамилии и техните наследници се ползвали с кралската благословия и привилегии, а останалите им членове се считали от пруските власти за «безполезни» и могли «да се въздържат от брак или да напуснат страната».
В Руската империя само «полезните евреи» могли да живеят зад линията на уседналост. Към «полезните евреи» се отнасяли по-заможните търговци от първа гилдия, хората с висше образование, медицинските сестри, занаятчиите и някои лица от по-ниските гилдии, както и постъпващите на задължителна военна служба.
В Европа по времето на господството на Третия Райх, евреите заети във военната индустрия и членовете на «Юденрат», се считали за «полезни» (на немски: Wertvolle Juden), и тяхното включване в т.нар. окончателно решение на еврейския въпрос било временно отложено.
В Съветския съюз след смъртта на Леонид Брежнев, и по времето на Юрий Андропов (бивш ръководител на КГБ) е създаден Антиционистки комитет на съветската общественост, който да противостои на ционизма, в съответствие със станалата официална съветска доктрина за „борба срещу космополитизма“. Евреите сред номенклатурата на този комитет били наричани полезни или джобни евреи (на руски: карманные евреи), което е с цел осмиване на корумпираността им.  
След Някои промени на ограничителнире правила, извършено в 1810 г. от цар Александър I. Много заможни еврейски търговци и военни се преселват в Санкт Петербург и Москва. Увеличаване на броя на бедните евреи в уседнали села, където биха могли да се развиврат търговия. Все повече и повече хора гледат през пръсти също на нарастващия брой на еврейските студенти в руските университети. В крайна сметка, обаче, руските образователни власти са открили едно оригинално решение: министър на образованието Толстой въвежда квота, известна тогава като "numerus clausus" - в гимназии не е било позволено да се приемат повече от 3 до 6 процента от еврейските студенти. Но дори и този малък приток на евреи провокира местният руски силен антисемитски рефлекс. През 1882 г., по време на голямата вълна от погроми, цар Александър III затегна ограниченията и Линия на уседналост. Подписан е "Закона от май" забраняващ на евреите да се заселват в села и градове с по-малко от 1000 жители. На евреи също така е било забранено да практикуват юридическата професия. Като част от царския закон е изгонено еврейското население на Санкт Петербург и Москва до Линия на уседналост. Нова вълна от погроми се състояла в 1903-1906. Отговорността за това се паднала на руските власти, които са ги вдъхновили да души. Мощен и зловеща роля по време на погромите на руския съюз на народна, скандален Черносотници. Това беше мощен удар по еврейските общински структури, най-нуждаещи се от всички богатство и възможности за еврейския живот.

image


Единствените по-големи групи от хора, които напускат Русия са не-руснаци от западната провинция: От 3026000 - те субекти, които са емигрирали в годините 1897-1916, повече от 70% са били евреи и поляци. Емиграцията на евреите в Съединените щати са вероятно селективни. В
ероятно са емигрирали еврейски семейства, признаващи върховенството на Талмуда и устната клетва а остават семействата кланящи се на силата на Талмуда писмено. Разликата между тях се крие във факта, че когато по устния Талмуд се убива некъдърник в семейния бизнес, така например като тромав син, съпруг или баща, според еврейския закон няма престъпление. Докато по Талмуда писмена разпоредба, това не е вероятно да се случи. Тези различия в закона, разработен от равините са оформили цялата еврейска култура. Научих за него от отчаян ортодоксален евреин във Варшава. Така ние виждаме, че в едно общество, емигриралите еврейските семейства в САЩ бяха контролирани от семейства с използване на перорален Талмуд и този факт оформя и бизнес култура на САЩ, докато в Съветска Русия останала еврейската общност която прилагала "по-човешки", оформен написан от мъжете - Хасиди,  Талмуд. Последвалата враждебност между Съветския съюз и Съединените щати произтича от различните тактики в еврейската община, определени от закона - Талмуда, използван от елита на тези страни. Вероятно има две световни еврейски мафии, които го прилагат на практика - изповядват - своите права. И на това се дължи световният театър за гоите.

 Еврейския  данък-
капитал е от 10% върху оборота, плащан от всички членове на общността и съхраняван в Швейцарски банки. Това указва и правилото да насърчава поставянето на евреите от общността в позициите на висок доход осигуряващ по високи данъци. Използва се всеки метод, за да монтират членове на еврейските общности на позиции в държавната администрация, общински и бизнеспланове- навсякъде, където има пари за харчене. След това парите ще се появят в дружества управлявани от евреи. Тези схеми днес виждаме и в България.

Например, в заключителния етап на върховенството на Едуард Герек в Полша, в полската държавна индустрия, всички отделни поръчки на големи компании са контролирани от т.нар. moczarowcуw- еврейски мафиоти. Еврейската мафията, след падането на комунистическа Полша, подкрепя пазаруването и инвестира в "своите" предприятия, ръководени от евреи, които са усвоили по този начин полската търговия с промишлени стоки.
Ето защо не е изненадващо, че евреите играят в революционното движение такава голяма и значима роля. Дори и след Белия еврейски погром в Кишинев през 1903 г. се признава, че евреите ", представляват 50% от членовете на революционните партии", т.е. погрома е бил "по вина на тяхното правителство. Евреите са били невинни,...твърде силно са били потиснати. " Вярва се, че 90% от евреите са революционери-комунисти и че погромите са заслужени.
В пред-революционна Русия, има огромно, близо пет пъти за100 години увеличение на еврейското население, в същото време:
най-важната повратна точка в историята на Русия освобождаване селяните, и премахването на крепостничеството през 1861-а е 
много неблагоприятно за евреите роботърговци в Русия. Широко разпространените социални и икономически промени, които се провеждат като например  премахването на феодалната зависимост на селяните [...] влошават значително през този преходен период финансовото състояние на широките маси от евреи. Социалната промяна се крие във факта, че престават да съществуват няколкото милиона долара, лишаване от права и възможности, както и на предвижане, по този начин водят до падане на значителен брой еврейски свободи. Като има предвид икономическата промяна, изразена като [...], освобождаване на селяните от зависимости [...] съответно по-малко необходими услуги от евреите [...], евреите трябва да се следват стриктно забраната и да продават своите продукти и да закупуват стоки, различни от посочения посредник (в западните провинции почти винаги са евреи [...] в допълнение, настоящите собственици на земя, феодалите губят безплатната си работна ръка, и за да не фалират, [...] е трябвало да се насилят сами да се грижат за фермите си, в допълнение преди това, важна роля се е падала на жидове- наематели и брокери по различни въпроси, свързани с търговията и индустрията. Ние отбелязваме че въведения през тези години кредит за селското стопанство отрече евреина [...] като основен организатор на финансовата база на занимаващите се със селско стопанство. Подпомагането на клиента и кредитни асоциации довеждат до освобождението на хората от тиранията на лихварството, което подбива корените на съществуване на еврейските маси в Русия и предизвика недоволство към правителството. Безуспешно се призоват евреите да се заселят в ролята на възлагане на плодородна земя, за образование и асимилация в руското общество. Само след излизането на новите правила на военните през 1874 г., които позволяваха на образованите хора различни облекчения в армията, е имало един период, на приток на евреи до училища - училища и университети, за да се съкрати срокът на службата, но също така за да получат и офицерски звания. През седемдесетте години на деветнадесети век в университетите значително е увеличен процентът на учащите се(от буржоазията и интелигенцията) евреи до 9% или дори 31% в Одеса и 42% в Харков, което е причинило нежелание на руския елит.

След успешен преврат и смъртта на Александър II, шест седмици по-късно, има погроми над евреите, на цялата територия на Русия, което изключва да е вдъхновено от руското правителство. Такова действие би било много трудно да се организира за такъв кратък период от време. Евреите обикновено са ограбвани.
През пролетта на 1881 година, Лорис-Мелников съобщава: В основата на сегашната безредиците е дълбока омраза на местното население, заради поробителите евреи, управляващи еврейското лихварство, отдаване под наем на селскостопански имоти, масова продажба на алкохол.
Въпреки това, настоящите антиеврейски бунтове [...] убедително доказват, че, въпреки всички усилия на властите, аномалия в отношенията между евреите и родните жители на тези градове съществуват както и преди. От времето на облекчаване на законови ограничения за използване на икономическите условия, юдеите са присвоили в ръцете си не само търговски и индустриални обекти, но са придобили значителна собственост върху земя ", където, благодарение на твърдостта и солидарността, почти всички от тях, с малки изключения, насочили усилията си за увеличаване на производителните сили на държавата, но и за да използват най-вече най-бедното местно население заради по ниски разходи за заплати.
Оценки показват, че в селата са живели една трета от еврейското население в градове като част от третия, 29% в средните градове и 5% в големите. Ограниченията и намаляването на населението на селото е влошило условията на живот на голяма част от евреите.

А това води до емиграция.

В началото на 1883 г. Александър III одобрил създаването на най-високата комисионна за правата на евреите в Русия. Като участниците в конференцията са включени изтъкнати представители на руското и еврейското общество. Резултатът е: само един изход и един начин - освобождаване и обединяване на евреите от цялото население под прикритието на едни и същи права.
Предложени са позиции на образовани евреи в царското администрация, особено в полските провинции, което е предизвикало отвращение към тях от поляците. Еврейската образована младеж в Русия е искала да се прекъсне този порочен кръг на негодувание и омразата към евреите, и се обърнала към руския народ, заели се да облекчават на тяхното положение. Идеалите им били популизъм, облагодетелствана асимилация, усвояване на руския дух, обаче, младите революционери, били посрещнати от ледената стената на хорското неразбиране,...по точно "разбиране". Погромите в Русия през 1881 г. доведоха до пробив в еврейската интелектуалната осведоменост и по-нататъшно прогресивно сливане на млади революционери от еврейските маси.
Съществува мнение, че ако чрез реформа за годините от 1861 до 1863 е била премахната  линията на уседналост, всичко в нашата история е щяло да бъде доста по различено .
Въпреки това, притока на социалистическите идеи на марксизма от запад, накара младите еврейски революционери които се борили за премахването на Линия на уседналост, да  замечтаят за свалянето на царския режим. Младостта е нетърпелива и действат прибързано, иска всичко да се събори и построи наново. Еволюцията на царската електроенергийната система към просветена монархия композитен командването на нацията беше срещу марксистката идеология призоваваща за унищожаването на стария ред.
Марксистката идеология на базата на фалшиви основи на теорията на Маркс е довело младите революционери на еврейската история, в ситуация, без изход. Но това не доведе до разпадането на Съветския съюз и падането на комунизма, историческата "истина" за младите и образовани евреи е била невярна, по-точно е били жестока и неефективна. Това показва важността на научните изследвания на историческия процес и неподправения научен дискурс за нашето минало и бъдеще.

Но еврейската пропаганда в Западна Европа изкрещя другояче и "учените" широко приеха теория на класовата борба на Маркс, като пролетарска-история. Въпреки това, се оказва, че постоянните политически, икономически и социални  
кризи  възникнали  поради взаимодействието на Слънцето и планетите в земна среда, което води до временно намаляване на производството на растителни култури на планетата. Резултата от този феномен води до постоянен глад, който пък принуждава/подтиква човешкото население към агресивно поведение, водещо до революции. Така изменението на климата, и в резултат липсата на храна са отговорни за експлозиите от еврейски революции. За да се избегнат катастрофи в развитието на нашата цивилизация в крайна сметка теорията на Маркс е приета и от еврейската общност и потвърдена от революционата практика.

Александър III след 1887 години енергично насочва към инхибиране на руски евреи, чрез ограничаване на гражданските и политическите им права, което той продължава до смъртта си. Решението за премахването му е взето с участието на евреи от революционните движения и с анти-държавно отношение. Повода е ограниченията за еврейските училища, приети поради факта че те обикновено са лехи( кошерни легиони) на революцията.

Ограниченията за държавни училища, са тежък удар за 
еврейските младежи който искат да се образоват. Висше образование е един билет да се заселват в провинциите извън населеното място. Официално те ограничават кариерите на евреите в юридическата професия, които бяха изключително правоспособност благодарение на добрата памет на упражняващите са от най-ранна възраст за учене и запаметяване на Талмуда.

В царска Русия са потискани и други различни религиозни малцинства, както например жестокото преследване на Старообредството, duchoborcуw, mołokan и др.. В същото време на евреите са били предоставяни титли за 
наследствено благородство (196 благородници през 1897 г.) и наследяване (3371 благородници). През 1890 г., евреи преместят от участие в местното самоуправление, земя и 1892 от административни позиции в бордеите провинция. Според преброяването от 1897 г., извън населеното място е било обитавано от 9% от населението на руски евреи (315 000 души), да не говорим за пребиваващите там незаконно. За сравнение, във Великобритания са били двеста хиляди а във Франция сто и петнадесет хиляди евреи.

Евреите лихвари и търговци направиха земите на руските три пъти по-бедните в сравнение със същите земи в Западна Европа, което е може би се дължи на това че евреите са живели в Русия трудно и недостойно в сравнение с богатото 
еврейство от Западна Европа. Виновникът според жидовете е царското правителството на Руската империя която е имала достатъчно средства, за да организира  ефективна администрация на държавата, така че е непонятно защо не са развили по-широко ефективно местно самоуправление?
Нито финансовия нито образования еврейски горен слой на зона социални ограничения са се чувствали свободно стратегически разположени в интериорни провинции. 14% от еврейското население са на свободна практика. През 1905 г. в Русия повече от един милион триста хиляди евреи са били ангажирани в работа като занаятчии, това означава, че те биха могли да живеят извън зоната, но и да работят там всякаква търговска дейност.

image


Ограничения върху правото да се заселват евреи в Русия, съдържат много скрити "хуманни" мисли за сигурност на руските селяни от експлоатация на евреите, които били "по-умни" и с по-големи познания в търговията и контакти със света. Въпреки това, трябва да се види светлата страна на "експлоатацията" на руските евреи, те са организирани износа на яйца, дърво (в годините 1813 до 1913 увеличена 140 пъти), зърнени храни (милион руски евреи извършват търговия със зърно) за Западна Европа, като подкрепяли Руската държава. В началото на ХХ век, евреите са съставлявали 75% от търговската класа в Русия. Частните банки в Русия са били до голяма степен в ръцете на евреите.


През 1896 г. се въвежда държавен монопол върху търговията с алкохол чрез премахване на частните паразити (предимно евреи) и доходите на Русия в това отношение е в размер на 285 милиона рубли, докато преките данъци от населението в размер на 98 милиона рубли. В резултат на алкохолния монопол на държавата около сто хиляди евреи загубили своята източник на значителни приходи.

image


Червен флаг с надпис на идиш: „Долу царското самодържавие – да живее демократична република.“ От „Първо Руската революция“ през 1905 година.

image


През 1903 г., на евреи е било забранено  закупуване на недвижима собственост извън градовете. През 1908 г., евреи собствени или наети два милиона десятък на земята, и се отглежда в колониите на еврейските сто тринадесет хиляди десятък. Аграрната реформа на Столипин за прехвърляне на земя в ръцете на 
само на онези, които ще я работят със собствените си ръце нарушава интересите на някои от влиятелните евреи,... И Столипин е прострелян от еврейския революционер Богров, чийто баща е бил богат жид, бизнесмен.
Междувременно при руски евреи в тези десетилетия, от 
70-те години на XIX век до началото на ХХ век, има бързо развитие, разцвет на интелектуалният им елит, не само в зона на населеното място, но в границите на Руската империя.

Единствената държавна длъжност при царското правителство на Русия, отворена за евреи, колкото и странно да е, е тайната полиция и жандармерията. Този факт, естествено предопределя съдбата на Русия, и в частност, на премиера Столипин. Евреите бяха в течение за всичко ставащо в царското правителство, защото напълно контролираха царската тайна полиция и всичко за всички знаеха. Болшевиките можеха (и без 
помощ от Англия) да вземат властта още в юли 1917 г, ако не и по-рано.


image


Евреи белогвардейци, по средата Теодор Херцел (наричан бащата на ционизма)

Това интелектуално-талмудично и кабало-бизнес предимство на руските евреи пред родния руски елит, води до идеята за завземане на властта в Руската империя. Тази мисъл е била последователно прилагана с помощта на европейски и американски евреи. Необходимо е било да се сложи край на царското и след това да се заемат с елиминирането на руския елит. Това беше направено за сметка на милиони жертви. Така е създадена и държавата на евреите Идеалния- Съветски съюз. Но историята играе трикове и е дошло време да се премахнат революционните еврейски елити унищожени от Сталин и неговото поклонение. Идеята за овладяване на Русия се дължи и на ескалиращия в Западна Европа и САЩ, антисемитизъм, причинен от прогресивно нараствашите - в края на деветнадесети век (и началото на ХХ век) - високите цени на храните и овладяването на най-печелившите професии от евреи. Феноменът на бизнес господството на евреите се дължи на тяхната забележителна солидарност в създаването на групи за закупуване, за преговори за изгодни цени с доставчици (включително този, който купува за други евреи), а след това контролират продажбата на компанията, придобиване на доставчика и майсторски по този начин контрол на цели индустрии, търговия и услуги.

image


Единствената държавна длъжност при царското правителство на Русия, отворена за евреи, колкото и странно да е, е тайната полиция и жандармерията. Този факт предопределя съдбата на Русия и в частност, на премиера Столипин. Евреите бяха в течение за всичко ставащо в царското правителство, защото напълно контролираха царската тайна полиция и всичко за всички знаеха. Не трябва да се съмнявате, че от Живково време до днес, службите в България( и по света) са под еврейско влияние.

Това поставя евреите-биороботи в горната част на социалната стълбица в период на резкия спад на маржовете на родния елит, което предизвиквало възмущение и самозащита под формата на антисемитизъм. След като евреите са били застрашени от нарастващо преследването, това довело до пик на образованите евреи за да си гарантират социалното положение, което е довело до по-силно чувство на връзка между младата интелигенция и еврейските маси.

image
       
Болшевиките можеха (без 
помоща на Англия) да вземат властта още в юли 1917 г, ако не и по-рано. Сега евреите заграбиха властта и в Германия, и по този начин, целият свят е в краката им. Християнските народи са хвърлени в нищета и робство, по целия свят. Християните са еврейските роби. Понеже евреите са единствената раса, която не само не практикува предпазване от зачатие, но и стимулира раждаемостта (вижте религиозното регулиране на поведението им в съботите), то, няма съмнение, че числеността на евреите скоро ще превиши тази на християните. А след това, както те вярват, ще се роди евреин, Месия (антихрист), който ще предаде света на „немилостта на победителите“. Ние вече се намираме към края на този дълъг път на завоевание, по който евреите са тръгнали още преди шест хиляди години.Това давало огромна сила на еврейския народ, така са построили, по тяхното мнение, първата     комунистическа държава. Увеличението на еврейските предимства се дължало на постоянната заплаха от християнските гонители и е било алергична реакция към антисемитизма. През вековете на преследване евреите е трябвало да оцеляват биологично и така се е образувала строгата за тях социална система.


Еврейски човек неспособен да поддържа семейството бива отровен по заповед на равина или Kaхала от майка си, съпругата или дъщеря. Еврейски мъже се защитават сами, образувани световната мафия мъжки за подпомагане на бизнеса си, като пък им позволява да си спасят човешкия живот. Те бяха принудени да се обогатяват под заплаха от смърт в ръцете на еврейските жени. За постигането на тази отрова, те убиваха своите конкуренти или да поеме собствеността им от брака.

image


Икономически неефективния 
Евреин е осъден на една пълна инвалидност. Борбата да се изравнят с околното християнско мнозинство, евреи са произвели между тях силна връзка на солидарност, водещи в някои райони до появата на мафията за взаимната подкрепа и премахване на християните.
Революционната теорията на Мордохай, създаването държавна собственост, а не лична, забавя еврейските мъже в лудата им борба за богатство и им обещава безопасно състояние на заплати.

image

Руските евреи след победата на болшевишката революция имали достатъчно власт в Русия, за да си организират държавна индустрия, обслужваща всички руснаци и да направи светска държава Въпреки това, нямат механизми да се състезават в съветската икономическа система, която донесе технологична изостаналост. Русия все още има солидна основа за това бързо да влезе в пътя на иновациите и реформира своята социално-икономическа система.

image


Великият Ориент и Лениновата Октомврийска революция от 1917г.


Трябва да се разбере, че евреите, които са в Съветския съюз, са изоставили ролята на собствено обогатяване за сметка на обществото, на социален слой, който да обслужва със своите умения на руския народ(Такава мазна лъжа скоро не бях чел). Те постигнаха голям успех в цивилизоването на руския народ. Те могат да развият това по-нататък, но ще трябва да помогне на този процес. Тяхното състояние предоставяне на социалната сигурност на нацията пада, защото се оказа неефективен. Възстановен затова непременно в Русия, бившата икономическа система, която дава властта на олигархията и еврейската мафия. Аз предлагам да се промени в тази система, само на принципите на наследяване, за да се наследи след мафията местната общност и Руското обществото като цяло. С други думи, това е да се обогати, трябва да се направи публично набирана адекватна пенсия или пенсиониране. Това ще създаде една цивилизована и ефективно социално-икономическата система в Русия.
За това заключението, е с любов да се лиши евреите от тяхната склонност към отчуждение от заобикалящото я общество. Консултирайте се с любовта на враговете идва от учението на Исус Христос и е в основата на християнството, следователно: евреите християни !!! Любовта на евреите, ако искате да ги конвертирате !!!!.

image


Евреите вече биха могли да приемат християнството и да се влеят в руското общество. Та съвременното християнство си е чист юдаизъм. Това беше невъзможно за тях се дължи на факта, че никой в това общество не следвал ученията на Христос като основа на християнството. Руското ристиянство е реверсирано и култивирано като церемониално, като  форма на поклонение на божество без приложимите изисквания за ползване в ежедневието заповеди на Исус. В същото време, евреите са имали своя собствена система на "човеколюбивата етиката"-Тората и Талмуда които ги принуждават да разпространяват добродетелта си ежедневно. Как да се откажат от такава система в полза на система на християнството, което е за говедата? Как да живеем в неморалното руското общество и да се съчетаят по ефективно (включително бизнес !!!) и етична система на християнството?

image


Евреите са видели в християнството много потенциал. То израства като еволюцията на юдаизма. Популисти еврейските евангелия, превозвани на руския народ, но движението е започнало след погромите през 1881. Руснаците не са могли да простят на евреите учението им 
срещу Църквата. Целият трик е да убедим обикновените хора да използват учението на Христос. Досега това не е успяло.

image


Може да се даде възможност за оптимизиране на християнството, и то да може да служи почти на всяко общество, също и на руското. Уверен съм, че тази програма ще направи истински християнски, народите на Йехова, Русия и света.

image

Поради продължаващия 
интелектуален "разцвет" на руския евреин се увеличи еврейската емиграция, която към годините 1881-1914 е 78,6% от евреите (около един и половина милиона в Съединените щати, хора), които напускат Русия. Емиграцията е била причинена от прогресивното обедняване на руския народ, произтичащи от кризата в йудейския климат който причинявал ниски добиви и високи цени на храните. Съответно обедняването на руския народ донесе икономическа криза която разруши еврейските интереси и повиши нивото на агресия на селяните към жидовете в препълнената руска провинция.

Важно е да се определят причините за преследването на евреите в Русия за да се определи обхвата на влияние на Православната църква. Църква загуби през втората половина на осемнадесети век голяма част от земите си, и държавната и енорийска 
армия от свещеници, около над 100000 и техните семейства са били поддържани от държавния апарат .

image


Църквата е имала най-голям пропаганден апарат и най-добрият достъп до хората от всички царските институции. Този съюз на царя и мощната църковна пропаганда - играе роля в преследването на изобретателно организираните в самоуправляващи се общини евреи. Православната църква учи, че евреите са виновни за смъртта на Христос. Те бяха трън в очите, непознат, че е така, защото тя е по-изобретателен от средния руснак, и така често са били обект на възмущение на народа. Евреите вярват, че погромите бяха предизвикани от царската камера по време на криза, когато имат нужда от изкупителна жертва, за да се отклони вниманието на хората от социално-икономически проблеми, които индуцират погроми срещу евреите за освобождаване от отговорност на управлението чрез агресия на тълпи.


image
       
ИСТОРИЯТА СЕ ВЪРТИ В КРЪГ, СЪВПАДЕНИЕ ИЛИ НЯКОИ ЕВЕРИ/ЙЕРОФАНТИ ЖИВЕЯТ НАД 500 Г
.


С вътрешен враг, който може да концентрира агресията на тълпата, е по-лесно да се управлява. Въпреки това, не е случайно, че вълните на погроми са настъпвали във времена на климатичната криза, която се е превърнала в криза на глада и съответно увеличаване на броя на бунтове. Винаги погроми са избухвали в югозападна Русия, и никога в северната, централната и източната част на Русия. Един пример може да е полско-еврейския Холокост по време на 
въстанието на Хмелницки , което избухване вероятно се дължи на внезапната суша в Украйна в този момент. Но там не е бил гонител, не беше царския режим, и поляците са просто убити от народа на Украйна като евреите.
Евреите са имали къде да бягам, защото те са били преследвани навсякъде. Те не искат да живеят в такова унижение, на които са ги подлагали царските династии. Единственият съвет е да се промени на социалната система. Еволюционния път изисква време и те не искат да чакат. Френската революция е модел за тях. Не е чудно, че всред евреите, се разви революционата система за борба с царете. Те бяха елита на болшевиките и не се поколебали да застанат начело, като изоставят еврейската си идентичност и мимикрират в комунисти. Евреите не се страхуваха от революции.Те нямаха какво да губят, и всичко което правеха бе с цел да спечелят някой шекел, за да не бъдат отровени от съпругите си. Тези "кобри" са ги мотивирали.

Погромът в Кишинев през 1903 г., довел до пробив в еврейското човеколюбиво съзнание и инициира създаването на въоръжени 
групи с цел самозащита. Това предизвикало и промяна на отношението на евреите към руската държава. Правителството е обвинено за тормоз и че провокира анти-еврейски инциденти и йудеите открито призовават за неговото събаряне. Това предизвика враждебна реакция от спазващи закона руски хора виждайки Царя като защитник от непреодолимото еврейско потисничество. Точно по това време, руското правителство се опитва да изтегли голям заем от международни банки контролирани от еврейските финансисти. Поради това, че правителството е обвинено в необмисленост и едновременно в организиране на погроми срещу евреите в Русия, става невъзможно да се вземат заеми от еврейските банкери. Царска власт вътре в Русия е твърде слаба, за да контролира няколко революционери и твърде слаба, за да контролира агресията на руския народ в резултат от икономическата криза и липсата на храни. Руският народ се защитават срещу агресията на еврейските революционери, унищожаване на вечния ред на царското състояние и предизвикани погроми срещу евреите. През 1905 г., в рамките на три дни, вълна от погроми преминал през зоната на населеното място.
Лев Толстой казва, аз не вярвам, че полицията подбужда хората към [погроми]. И Кишинев и Баку каза така [...]. Това беше мирно изразяване на волята на нацията [...] .Народа вижда насилието на революционната еврейска младеж и предотвратява това.

image

По същия начин, обясни Шулгин в Държавната Дума: Линчуванията са много чести както в Русия така и в други страни, които [...]. Поучителна картина представя при условията на [...] Америка, където линчуват под името "съд Lynch" [...]. Но още по-опасно явление се случи неотдавна в нашата Рус - това е линчуването, който се самоопределя като еврейски погроми! Когато захранването стачкуваха, когато най-скандалните престъпления срещу националните чувства и националните предателства останаха напълно безнаказани, след това на хората под влиянието на спонтанен гняв, взеха да съдят. От само себе си се разбира, че, както се случва в такива случаи, хората не са в състояние да разделят виновните от невинните и, поне в нашата страна, всичко се стовари върху евреите. Сред тях са били виновниците, но последните много умело са избягали в чужбина, докато целия антисемитизъм се е стоварил върху напълно невинни хора.

W.Szulgin предложил, през 1907 г., от трибуната на Държавната дума, да се определи резолюцията за [...] западната половина на Русия, . от Бесарабия до Варшава, която кипи от омраза към евреите, които считат, че те са  основните извършители на всички нещастия
"юдо-православни духовници бяха слаби и подтиснати от властите и не можа да спрат погромите:
духовенство дори не биха могли да доведат до бъде в предната част на тълпата gromiących евреи са стабилни разпятия и църковни знамена.
в годините от 1905-1907 в САЩ 
от Русия са емигрирали над 235,000 евреи. В същото време еврейската младеж се опитва да получи шанс да се измъкне от опасната зона на населеното място.
През 1905 г. еврейските студенти в Русия са 2247 (9.2%), през 1906 г. е имало 3702 (11,6%) и в 1907 година- 4266 (12%).
въпреки това, човек трябва да се помни, че в годините 1905-1907 в Русия масово се проведоха жестоки кланета над благородници, повечето от които
бяха евреи. Агресия на хората бе срещу всички потисници.
Евреите бяха подкрепени от всички врагове на Русия, включително Япония във война 1,905 години. Най-мощният Американския еврейски банкер Яков Шиф даде на Япония заем от $ 200 милиона за нуждите на войната, японците гарантирани и възникналите отговорности в Европа и в същото време да торпилира усилията на руския заем. Той финансира революционното движение в Русия. Руски евреи в тясно сътрудничество с международните организирани кампании World Press работеха за дискредитиране на царя и на руското правителство. Новото секуларизирано образовано поколение от еврейски революционери "блесна" в началото на века. Създадена е нова организационна мрежа и 
терористични групи водещи борба срещу държавни органи. Тези дейности бяха подкрепени от Австро-Унгария, Германия, САЩ, Япония, Турция, с цел да отслаби властта на царя и да доведе до вътрешни безредици отслабвайки силната дотогава руска държава. Ленин и група руски революционери са транспортирани до Русия от германските власти за организиране на саботажни дейности срещу царското правителство, което искало да се установи между Русия и Германия сепаративен мир.https://rafzen.wordpress.comimage


Всички революции, включително в Русия, 1905 и 1917 г., са дело на еврейски ръце. Даже въстанието на Пугачов е организирано от евреи. Емелян Пугачов е дошъл от Полша, а това говори много. Преди това полското еврейство вече е организирало поход към Москва и е било близо до целта. Полша, по това време, е била столица на световното еврейство, както сега са Англия, Съветска Русия или САЩ. Не случайно Пугачов е дошел именно от Полша. Той е дошъл, съпроводен от еврейски комисари, въоръжени и снабдени от полското еврейство, тоест, това не е било въстание, а нахлуване от Полша, на голям отряд чуждестранни наемници. Тяхното шествие по руската земя се е съпровождало от същите избивания на християнски свещеници, разрушаване на църкви и масово избиване на обикновения народ, които са отличителен почерк на замаскираните евреи, започвайки от протестантска Холандия, Германия, революционна Франция или Англия, и разбира се, болшевишката революция в Русия 1917 година. Аналогични са били и следните събития, посредством които евреите са ликвидирали, като класа, целия слой образовани хора в основните европейски страни: Така наричаната националноосвободителна борба в Холандия, за освобождаване от испанско владичество, откъдето евреите, преди това изгонили кралица Изабела. Тридесетгодишната война в Германия, в 17-ти век, Великата еврейска революция в Англия, в 17-ти век, Великата еврейска революция във Франция, в 18-ти век, и накрая, Великата октомврийска комунистическа, еврейска революция в Русия. А Америка вече е била открита и още от самото начало е била изградена като еврейска страна, на еврейските принципи на Жълтия Дявол, еврейския бог Мамон, еврейския Моллох и бог Йехова.

image

Болшевишките евреи, след 1917 г., изнесоха от Русия всички ценности, които е можало физически да бъдат веднага изнесени: златото, скъпоценностите, които те обирали от убитите хора, а сега се заеха с износа на природните богатства на Русия. Тези евреи, в периода 1917 – 1921 г. изтребиха в Русия неизброимо количество милиони хора, започвайки главно от горните слоеве на обществото, и колкото може по-надолу. Класовата теория на техния евреин Карл Маркс, им даде възможност официално да обявят извън закона и да унищожат цялата образована класа на Русия. Така че, сага там едва ли може да се намери не-евреин, който да може да чете и да пише.

Сега евреите продават природните богатства на Русия, на САЩ и Англия. Евреите в Петроград са единствените, които могат да се движат свободно. Руските евреи, независимо от революцията и гражданската война, имат храна и обувки, имат всичко необходимо. Други, освен евреите, нямат нищо от това. Не-евреите в Русия са обречени на гладна смърт. Едни еврейски отряди обират храната и ценностите от руските граждани, а други еврейски отряди ги разстрелват. Сега евреи от целия свят идват в болшевишка Русия: от Англия, от САЩ, за да помагат на своите руски евреи да управляват Русия, И всички те, в Русия получават ръководни длъжности, получават хубави жилища, храна, облекло, без всякакви проблеми, и веднага.


      image


От друга страна, има факти да се предполага, че за пръв път от времето на разрушаването на Йерусалим, в еврейството се наблюдава разкол между старата и новата прослойка. Младите евреи, основно атеисти, избиват християните със всякакви технически средства. Не съм уверен, че старото еврейство е напълно съгласно с тях, но доколкото става дума за страдание на християни, старите евреи гледат на това с тайно одобрение. Но ако някога руснаците въстанат и за почнат да убиват евреи, няма съмнение, че целият свят ще се изпълни с разкази за дивите ужасии, на които се подлагат „невинните“ евреи. Всички християнски правителства ще се надпреварват да помагат на евреите, ще рискуват своите християнски синове и ще ги пращат на война в Русия, спешно да спасяват евреите от ръцете на справедливото възмездие.

Евреи бяха командирите на отряда, нахълтал на 31 август в английското посолство в Петроград, и застреляли капитан Кроми. Евреите арестуваха всички в английското посолство. командваха ги трима евреи, които имаха по един пистолет във всяка ръка.


image

Цялата политическа борба в която и да е държава, се води само между евреи. Затова че са умни ли? Не, но затова че организирани и че са много. Затова че са навсякъде – явни, полу-тайни и замаскирани, „порусначени“ и „поамериканчени“. Всички политически партии се управляват от евреи, но това не означава разногласие между евреите. Това е обикновен трик, в резултат на който, някой от тях, при всички случаи, ще дойде на власт. Всички профсъюзи са завладени от евреи, при което същите се явяват и банкери, и капиталисти. Ще кажете, че това е против теорията, и че профсъюзите трябва да се борят с капиталистите. Така евреите ви обясняват. А на практика, и еврейските банкери, и еврейските профсъюзни босове, грабят християнските народи, от двете страни.

image


Еврейското правителство на Русия управлява с въоръжени отряди, всеки от които има специален комисар, назначен лично от Лев Троцки (Бронщайн), явяващ се реалният диктатор на Русия. Тези въоръжени отряди са всъщност, банди престъпници, които не се гнусят да убиват собствените си съграждани. Лев Троцки има пряк канал към западните банкери, и затова се явява неизчерпаем източник на пари и оръжие. Фактически в Русия само един човек има валута. Имайки валута и оръжие, Лев Троцки въоръжава престъпници и бандити, пред които поставя целта да унищожават всяка съпротива на неговия режим. Русия цялата е бедна и експроприирана от еврейските комисари, в нея милиони хора умират от глад, но бандите на Троцки са въоръжени с най-ново европейско оръжие, и няма никакъв недостиг на боеприпаси. Еврейските емисари на Троцки зад граница, му осигуряват доставки на оръжие, със заеми за последващо предоставяне на концесии, за разработка на руските природни богатства. Концесиите раздава самият Троцки.

    image


Лев Бронщайн-Троцки (1879-1940 г.), комисар на външните работи. Автор на теорията за перманентната революция, организатор на атаката на Зимния дворец. Изгражда Червената армия като боеспособна войска, допуска на служба и изгонени царски офицери. След смъртта на Ленин е конкурент на Сталин за властта. През 1927 г. е отстранен от ЦК, по-късно е изгонен от СССР. На 20 февруари 1932 г. е лишен от гражданство, преследван навсякъде от Сталин. През 1936 г. се заселва в Мексико. На 20 август 1940 г. е смъртно ранен в дома си от съветския агент Рамон Меркадер.
Лев Бронщайн-Троцки (1879-1940 г.), комисар на външните работи. Автор на теорията за перманентната революция, организатор на атаката на Зимния дворец. Изгражда Червената армия като боеспособна войска.

Който от ръководителите на бандите, въоръжавани от Троцки, го слуша, продължава да получава пари и оръжие, и се причислява към отрядите на редовната Червена Армия. Който престане да го слуша, престава да получава пари и оръжие, затова всички те, макар и да могат известно време да се перчат, в крайна сметка, без поддържката на Троцки, са обречени. Ясно е, че имайки неограничен приток на пари отвъд океана, Лев Троцки, имащ и американски паспорт, непременно ще спечели този нечестен двубой с руския народ, защото против руския народ, фактически се сражава целият свят, и по-лошата част от самия негов народ. Така Лев Троцки убива два заека с един куршум: от една страна изтребва руското население, а от друга, създава вярна лично на него армия. Шпионите на Троцки са навсякъде и шпионират всеки християнин. Всяко провинение пред Троцки, се наказва със смърт. Ако пред евреите възникне някакъв проблем, те вземат заложници: жени, деца, роднини, и ги разстрелват. Например, ако е нужно даден царски офицер да се сражава против своя народ, то, неговото семейство се взема за заложници. Пари и ценности за разплащане с американските банкери, се събират също чрез разстрел на заложници. Потушаване на съпротива, също се постига с разстрелване на заложници. Цели територии на Русия и части от населението, са обявени за поголовно унищожение. Например югът на Русия и Украйна, и казачеството, се избиват изцяло. Навсякъде из „съветска“ Русия се появи еврейската символика, във вид на „звезди“.


image


(От руснаците е иззета абсолютно цялата собственост, вкл. къщите. По-късно излиза разрешение, който има пари, да може да си купи пак къщата. След като повечето хора си купуват къщите, те пак биват национализирани. След това пак се разрешава изкупуването, след което, пак се национализират. И така, многократно! – из „Спомени на Княз Жевахов“) Но това тепърва предстои да се случи на неевреите в България.

image

Евреите в Русия/Полезни евреи


Гласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6642092
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1556
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031