Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2016 00:07 - Мисли форми 9
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 28.02.2016 00:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

При всичките му недостатъци, триизмерното ниво на изживяване ни предоставя и толкова хубави неща - покрив, за да подслоним глава , храна, за да напълним стомаха си, дрехи, за да облечем тялото си, природа, която да ни хармонизира . Ние приемаме всичко това, сякаш ни се полага и често го използвамe твърде зле ....


image

Истинският Бог не желае да бъде почитан. Всъщност, желанието за боготворене е друга отличителна черта на ануннаките. Ануннаките също така строят и огромни и претрупани монументи и храмове, но те не са за Истинският Бог. Това са човешки идоли за задоволяване на човешко его.

image

https://www.pinterest.com/pin/81838918204879296/

Светлината и тъмнината съществуват за нашите очи - сензорните датчици на човешкото тяло. Във Вселената съществуват "честотни колебания" на елементарните частици и в зависимост от полюсите на диапазона възприемаме светлина, звук, енергия ...

image

Всяко тяло във Вселената има свои въртящи се информационни полета. Това е нещо като паспорт, който съдържа всички данни. Въртенетo може да бъде отляво и отдясно, както е насочено от изкривяването на светлинния сноп. И свойствата на "десните" и "леви" тела са напълно различни.

image

Както магнитът чрез своето излъчване привлича железните стърготини, така и човекът чрез своите мисли, които също така са силно магнитни, привлича атоми от прасубстанцията. В зависимост от играта, вида и основния тон на вашите мисли едно кълбо, което непрекъснато се пълни с безброй атоми, привлечени и задържани от вашите мисли, непрекъснато кръжи около вас. Когато мислите ви се променят основно и вземат един фундаментално различен ход, редът на тези атомни кръговрати съответно се нарушава и променя. Определени групи от атоми биват дори изхвърлени от кълбото. Така във вас в малък мащаб става онова, което се случва почти ежедневно по различни причини в огромния диалектичен универсум...

Из "Египетският прагносис и неговият зов във вечното днес"
2 част, от Ян ван Райкенборг

image

Тишината е форма на звук!
Моментите на изследване и размисъл са от съществено значение, за да разберем по-добре онова, което е скрито в нашето същество.
Защото, освен нашите мисли, чувства и намерения, ние откриваме една Универсална мъдрост, до която можем да стигнем чрез вътрешната тишина. Затова спокойствието и тишината са от съществено значение. Без тях е невъзможно да се реализира онова, което е наистина важно.

      image

Животът на мислите
"Когато ние мислим за нещо, в дихателното ни поле възникват облакоподобни потоци от мисли. Ако обърнем внимание на някоя идея само за кратко време, образуваното малко облаче скоро ще се изпари. Обаче ако сме обзети от нещо дълго време, ако оглеждаме една идея от всички страни и понякога мислим за нея години наред, в нашето дихателно поле се формира самоподдържаща се проекция на тази идея. Тя изисква нашето непрекъснато внимание, иска да продължи съществуването си и изисква от нас да я поддържаме, като нейни създатели.
Така или иначе, тези проекции винаги изсмукват енергия от създателя си и манипулират личността съобразно своята природа

    image

БЪДИ ЧОВЕК ДНЕС
"Неведнъж сме насочвали вниманието ви към факта, че времената ни подтикват към една радикална, широкообхватна промяна на цялостния ни начин на живот."
"Но нашите магнитни системи са повредени. Това поражда нуждата ни от разграничаване; така ние взаимно си препречваме пътя, поради което се срещаме в една фундаментална, биологична и структурна враждебност и несъзнателно създаваме съпротивление.
Дори да бихме били възможно най-скромни и да се придвижвахме по житейският си път с най-голяма боязливост, все още щяхме да носим вина, понеже винаги има ситуации, които ни принуждават да действаме по определен начин. Ето защо трябва да разберем, че използването на концентрация на астрални сили, по какъвто и да е начин, има деструктивен и обвързващ със земната материя ефект.
Можем да усетим, че в такава ситуация не би било уместно да говорим за истинска добродетелност. Социалното и моралното добро винаги е свързано със злото. Колко истинни са думите на Христос: Никой не е добър, освен един Бог."
Катароза де Петри
Живото слово, глава 38

image

„Във всяко нещастие винаги има и щастие. Това, което страда, събира опит. Опитът често е плод на нетърпимо страдание. Страданието, което вие толкова добре познавате от собствен опит, е безпогрешен признак на фундаменталното първоначално безсмъртие.Чисто анималистичното, животинското създание, също изпитва болка, но не познава страданието. Болката винаги е телесен опит. Затова болката влияе на вътрешното състояние само временно. Някой, който изпитва болки, се променя изведнъж. Грубиянинът може чрез болки да се превърне за известно време в послушно същество. Чрез болест, свързана с болки, един гневлив, избухлив човек се превръща в тих и послушен.
Но страданието винаги е присъщо на душата. Страданието е жалбата на душата. Естествено, не е изключено някой човек, който изпитва болка, същевременно и да страда. Но ако някой е имал само болки, той се връща отново към старата природа, когато болката отмине. Той не може да се отрече от своята природа. Докато една опитност, породена от страдание се врязва дълбоко в съзнанието, а в много случаи може да подейства пречистващо. Затова страданието в днешното жизнено състояние на човека безсъмнено е единственият, абсолютен метод да се принуди природната душа да отправи зов към своята сестра – Духовната душа, да я събуди от гроба на живия мъртвец и според намерението на Спасителния план да й предаде управлението на живота, за да може първоначалното безсмъртно същество да с докаже отново чрез факта на трансфигурацията.
Ако вие събудите Духовната си душа и й предадете управлението на живота си, вече няма да е необходимо да се питате, изпълнени със съмнение, дали съществуванието ви е подложено на смъртта. Защото тогава вие ще притежавате единия действителен живот.”
Откъс от Египетският прагносис ІІ, глава ХІІ
от Ян ван Райкенборг

 image     
Ако окото не беше слънчево,
как бихме могли да видим светлината?
Ако в нас не обитаваше силата на самото божество, как бихме могли да се възхищаваме на божественото?
Гьоте

image

Нашата психическа структура повтаря структурата на Вселената и всичко случващо се в Космоса се повтаря в безкрайно малкото и единствено пространство на човешката душа.
Карл Густав Юнг

image

"Изкушението е създадено, за да ограбиш си­лата му. Ако ограбиш силата му, в живота ти ще дойде велико откровение.

image

Чистото сърце е ад за злото."
Учителят Мелхория

image

"Твоите сенки живеят и изчезват, но "пребиваващият в тебе" пребивава навеки."
Елена Блаватска

image
image


"Няма път към щастието. Щастието е пътя." Буда

image

Светът не съществува сам за себе си, той е такъв какъвто ми изглежда.
Карл Густав Юнг

image

Небето и земята са вечни.
Защо са вечни?
Те са неродени,
затова и вечно живи.
Мъдрецът върви след всички,
и така е пред всички.
Той е свързан с един, и така с всички.
Като действа без своето его,
той постига пълнота.
Лао Дзъ


www.pinterest.com/ 
 Гласувай:
4
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6642049
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1556
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031