Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2016 20:51 - Сесил Роудс родоначалникът на съвременните тайни общества и академичният му ментор Джон Ръскин
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1704 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Сесил Роудс - родоначалникът на съвременните тайни общества, и академичният му ментор Джон Ръскин продължават една философска традиция, която може да се проследи най-малкото до Древна Гърция. Сред другите, които са следвали тази традиция, са пионерите на социализма Карл Маркс и Фридрих Енгелс.

Роден през 1853г., Роудс, син на викария на епископ Сторфорд, е изцяло предан на религиозната доктрина от най-ранна възраст. През 1879г. той се присъединява към свой брат, който работи в памучна плантация в Южна Африка. Двамата братя скоро се поддават на съблазънта на експлоатацията на диамантени мини.

След някои първоначални успехи в откриването на диаманти, Роудс основава ,,Де Беерс Консолидейтид Майнс, Лимитид", наречени на минното право на семейството на Николас де Беерс, с което той се добива...

image


В продължение на осем години Роудс разделя времето си между мините в Кимбърли, Южна Африка, и учението в Оксфорд, където попада под влиянието на професора по изящни изкуства Джон Ръскин.

Син на проспериращ търговец на вино, Ръскин се е отклонил от конвенционалното мислене до такава степен, че един биограф описва живота му като ,,насочен навътре, труден, самотен живот, често преследван и покосяван от лудост". Отдаден на честа мастурбация и нимфолепсия (френетична привързаност към непълнолетни момичета), Ръскин въпреки това не успява да консумира брака си с 19-годишната Ефи Грей през 1848г. Шест години по-късно, все още девствена, тя си издейства анулиране на брака - нещо изключително шокиращо по онова време.

Ръскин е отдаден изследовател на версията на крал Джеймс на Библията, но в крайна сметка се отказва от вярата си в Бога. ,,Джон Ръскин, човекът който вдъхновява Сесил Роудс, Алфред Милнър и тези, които формират тайното общество ,,Кръгла маса", е повлиян от езотеричните трудове на (древногръцкия философ) Платон и от г-жа Блаватска (основателка на окултното ,,Теософско общество"), книгите на лорд Едуард Бълуър Литън и тайните общества от типа на Ордена на златната зора" - пише Айк.

Ръскин, за когото се твърди, че чете Платоновата ,,Държавата" всеки ден, прегръща концепцията на Платон за съвършеното общество като имащо структура, наложена от централизираното водачество - управляваща класа - надолу. Маркс и Енгелс, основателите на съвременния комунизъм, също са изследователи на Платон и споделят вижданията на Ръскин. Защитавайки строг централен контрол върху държавата - или от диктатор, или от специална управляваща класа, - Ръскин, заявява: ,,Непреходната ми цел е да покажа вечното превъзходство на някои хора над други, понякога дори на един човек над всички останали".

Според Куигли Роудс толкова силно е повлиян от философиите на Ръскин, че преписва на ръка една от Оксфордските му лекции и си я пази в продължение на тридесет години.

Майкъл Бейджънт и Ричард Лий, авторите на ,,The Temple and the Lodge" (,,Храмът и ложата"), показват, че Роудс е активен в британското франкмасонство, което го запознава с други видни лица от XIXв. като кралете Джордж IV и Уилям IV, както и лорд Рандолф Чърчил (бащата на Уинстън), маркиз Салисбъри, Артър Конан Дойл, Ръдиард Киплинг и Оскар Уайлд. Изключителният интерес на тази група към философиите на Платон, Ръскин и теософската г-жа Блаватска съвпада с идеите на свободното масонство.

С помощта на близък приятел, немския търговец на диаманти Алфред Бейт, Роудс разширява диамантената си компания, докато през 1891г. де Беерс става собственик на 90% от световното производство на диаманти. В средата на 90-те години на XIXв. Роудс основава Диамантения синдикат, предшественик на днешната Централна търговска организация, която контролира почти 80% от световната търговия с диаманти.

Освен това печели силен контрол върху бързо развиващите се Трансваалски златни мини. С непрекъснато увеличаващо се богатство, мечтите на Роудс също растат, за да включат планове за железопътна линия от Южна Африка до Кайро и разширяване на Британската империя, за да включи онзи вековен блян за връщане на американските колонии.

image

Както и при Морганови и Рокфелерови, и зад Роудс откриваме огромната сила на семейство Ротшилд.

,,Те са финансисти на Сесил Роудс, правейки възможно за него да установи монопол върху диамантените полета в Южна Африка" - пише Грифин, - ,,И все още са свързани с де Беерс." Твърди се, че когато барон Едмон Адолф Морис Жул Жак дьо Ротшилд умира на 71-годишна възраст от емфизем в Женева през ноември 1997г., оставя съществена собственост върху ,,Де Беерс Консолидейтид Майнс, Лимитид" в Южноафриканската република.

Авторът и бивш офицер от британското разузнаване д-р Джон Коулман подкрепя тезата за връзка между Роудс и Ротшилдови и пише: ,,Роудс е основният агент на Ротшилдови... лишава южноафриканските бури от рожденото им право - златото и диамантите, които се крият под земята им". Според Коулман първата група на Кръглата маса на Роудс е основана в Южна Африка с финансиране от британското семейство Ротшилд, за да обучава лоялни на Британия бизнес лидери на начините да се поддържа контролът върху богатството на страната. Идеята, че финансирането на Ротшилд се крие зад Роудс е подкрепена и от Франк Айделот, който пише в ,,American Rhodes Scholarships" (,,Американските научни стипендии Роудс"): ,,През 1888г. Роудс изготвя трето завещание... оставяйки всичко на лорд Ротшилд...".

Кръглите маси започват като сбор от полутайни групи, формирани по примера на Илюминатите и франкмасоните с ,,вътрешни" и ,,външни" кръгове и пирамидална йерархия. Вътрешният кръг е наречен ,,Кръг на посветените" (или Избраните), докато външният - ,,Асоциация на помагачите". Двама членове на вътрешния Кръг на посветените на Роудс са британските финансисти лорд Виктор Ротшилд и лорд Милнър. Роудс нарича тайното си общество ,,Кръгла маса" по легендарното място за срещи на крал Артур. Трябва да се отбележи, че легендата за крал Артур, засягаща Светия граал, е тясно свързана с противоречивата идея за непрекъснатата кръвна линия на Иисус - Sangreal, или царската кръв.

Коулман пише, че въоръжени с огромно богатство, натрупано от контрола върху диамантите, златото и дрогата, ,,Членовете на Кръглите маси се разпръскват по света, за да завземат контрола върху фискалната и монетарната политика и политическото лидерство във всички страни, в които действат".

Задавайки пример за днешните корпоративни съуправления и освободени от данъци фондации, ,,Самата Кръгла маса се състои от лабиринт от компании, институции, банки и образователни институти, ориентацията в който сама по себе си би изисквала едногодишната работа на квалифицирани застрахователни статистици" според Коулман.

image

Макар че някои могат да махнат пренебрежително към Коулман като теоретик на конспирациите, не биха могли да кажат същото за д-р Куигли.

,,Наистина съществува и от цяло поколение е съществувала международна англофилска мрежа, която действа - до известна степен - по начина, по който според радикалната Десница действат комунистите" - потвърждава Куигл, - ,,Знам за операциите на тази мрежа, защото съм я изучавал от 20 години и в началото на 60-те години за две години ми позволиха да изследвам нейните документи и тайни архиви. Не изпитвам никакво отвращение към нея или към повечето от нейните цели, през голяма част от живота ми съм бил близък с нея и с много от нейните инструменти.. По принцип основното ни разминаване е, че тя иска да остане неизвестна, а аз вярвам, че ролята й в историята е достатъчно съществена, за да стане известна".

Думите на Куигли се отразяват от авторите Уолечински и Уолас, които цитират завещанието на Роудс. То изисква ,,установяване, подпомагане и развитие на Тайно общество, чиято истинска цел и предмет на дейност ще е разширяването на британското управление по целия свят... в крайна сметка възвръщането на Съединените американски щати".

През 1890г. кралица Виктория, впечатлена от неговите империалистически гледища, назначава Роудс за премиер на африканската Колония Кейп. По време на смъртта му от сърдечносъдова болест през 1902г. репутацията на Роудс като ригиден бизнесмен и политик е омекотена от новината за щедрия му план да осигури научни стипендии за Оксфорд на обещаващи млади хора. Макар че Роудс е хвален за забраната да се дисквалифицират кандидати въз основа на расата, е ясно, че той остава продукт на своето време, тъй като някога заявява желанието си за ,,равни права на всеки бял човек".

За самия Роудс се смята, че е бил член на тайна група, известна като ,,Олимпийците", наречена на древногръцките богове. Според Коулман това е просто друго име на глобалистите, които той нарича ,,Комитет на тристате". Освен това се смята, че Роудс е свързан и с по-тайните и мистериозни Илюминати, най-вероятно чрез масонските си връзки.

image

Куигли говори за тайното общество на Роудс в множествено число като Групите на Кръглата маса, което към 1915г. има нови клонове в седем страни. Макар че е създадено от Къртис и други, финансирането на обществото е предимно от последователите на Роудс и лорд Милнър. ,,След 1925г. има съществени дарения от богати индивиди и от фондации и фирми, свързани с международното банкерско братство, особено Тръста ,,Карнеги" в Обединеното кралство, и други организации, свързани с Дж. По. Морган, Рокфелерови и семейство Уитни..." - добавя Куигли, като не споменава Ротшилдови по име.

Със смъртта на Роудс Милнър, Ротшилд и техните международни банкерски съдружници печелят пълен контрол върху Кръглите маси, които започват да се разширяват отвъд Британската империя. Проф. Куигли обяснява: ,,В края на войната от 1914г. става ясно, че организацията на тази (Кръгла маса) система трябва силно да се разшири". Лаянъл Къртис е призован да основе Кралския институт за международна политика като организация-чадър на Групите на Кръглата маса.

Куигли разглежда целите на тези групи - основната от които очевидно е да се формират нациите в света в една английски говореща цялост, така че да се поддържа мира и да се внесе стабилност и просперитет в неразвитите региони - като ,,до голяма степен достойни за похвала".

По една страхотна ирония организацията на Кръглата маса - която проповядва световния мир като своя основна цел - може би е довел директно до разработването на атомната бомба. През периода на експанзия Кръглите маси основават много странични организации, една от които е Институтът за академични изследвания (IAS) в Принстън, Ню Джързи. Това е ,,американското копие на Ол Соулс Колидж в Оксфорд" - според Куигли. IAS се финансира щедро от Общия борд по образованието на Рокфелер. Именно тук учените, работещи върху атомната бомба, са подпомогнати от членовете на IAS Роберт Опенхаймер, Нилс Бор и Алберт Айнщайн.

За всичко това Куигли пише с възхищение: ,,Това бяха възпитани и образовани джентълмени, донякъде с ограничен социален опит, които се интересуваха изключително силно от свободата на изразяване на малцинствата и господството на закона над всички...".

Други автори не са толкова ласкателни. Журналистът Уилям Т. Стил в книгата си ,,New World Order: The Ancient Plan of Secret" (,,Новият световен ред: древният план на тайните общества") пише за ,,вековните планове на тайните общества, да изтръгнат Конституцията от гражданите на Съединените американски щати".

,,Роудс прави същата грешка, допуснатата от толкова много гуманитаристи преди него" - пише Уилям Брамли, - ,,Той смята, че може да постигне целите си по каналите на корумпираната мрежа на братството. Следователно Роудс в крайна сметка създава институции, които веднага попадат в ръцете на онези, които ефективно ще използват тези институции, за да потискат човешката раса."

illuminatibg.blogspot.bg/2016/03/blog-post_29.html




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686957
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031