Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2016 21:54 - Възходът на Оливър Кромуел - Част 1
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1242 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.06.2016 20:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Възходът на Оливър Кромуел, реализаторът на политическите и физическите аспекти на Пуританската революция, е драматичен. Родителите му са протестанти от Хънтингтън, близо до Кеймбридж, Англия. Роден е през 1599г. Баща му е член на парламентите на кралица Елизабет. Потомък е на Томас Кромуел, който разпуска манастирите през 30-те години на XVI век и дава Хънчингбрък - имение в Хънтингтън, Източна Англия, служило като женски манастир, на своя прапрадядо. Там крал Джеймс посещава чичо му сър Оливър Кромуел при възкачването на трона през 1603г. Твърди се, че четиригодишният Кромуел разкървавил носа на двегодишния принц Чарлз Стюарт (бедещия крал Чарлз I).

image


Историята, че Оливър е с еврейско потекло, може би води началото си от втората съпруга на сър Оливър, Ан Хуфтман, която е холандска вдовица на католика от Генуа сър Хорацио Палавичино (починал през 1600г.). През 1578г. заем, даден от Палавичино на холандските бунтовници за борба срещу Испания, е гарантиран от Елизабет I. Две доведени деца от първия брак на Палавичино се женят за две от децата на Хуфтман с Кромуел. Не е сигурно, че семейство Палавичино са евреи, тъй като са практикуващи вярата католици, но се шушука, че те са марани (евреи, принудени да станат католици).

Оливър учи в класическата гимназия в Хънтингтън и прекарва една година в Сидни Съсекс Колидж, Кеймбридж. Директорът в училище и преподавателят му в Кеймбридж са (кабалистични) клавинисти; те учат Кромуел, че Бог ръководи Избраните по пътя на праведността. След една година в Кеймбридж баща му умира и той трябва да се грижи за овдовялата си майка и за сестрите си. Това става през 1617г. - време, когато той води развратен живот в пивниците на Хънтингтън. За да го вкара в по-здравословна компания, майка му го изпраща да учи в Линкълнс Ин и през 1620г. той се жени за дъщерята на лондонски търговец Елизабет, от която има девет деца.

Живеят в свободната от феодални задължения къща в Хънтингтън, в която той е роден. През 20-те си години Кромуел става унитарист и се отдалечава от калвинизма, за да навлезе в деистичния светоглед на унитаризма, който наподобява франкмасонство и гледа назад към Стария завет. Подчертава Бога, а не Христос и приема, че Бог е един, а не Троица.

Според Дилън унитаризмът и франкмасонството са разработени от Фауст Сокин, племенника на Лаелий Сокин, който пристига във Венеция, когато е на 21 години, и присъства на съвещание на еретици във Виченца през 1547г., когато се решава християнството да се разруши. Република Венеция арестува и след това удушава двама от основните еретици, но Лаелий бяга. Фауст наследява позицията срещу Троицата на чичо си, в крайна сметка се заселва в Полша, влиятелен е в основаването на унитаризма и основава Сокинова секта, която твърди, че Христос няма божествена природа.

Според Дилън Сокиновската цел е да се разруши Църквата и да се издигне нов храм, в който всеки враг на ортодоклсаността (т.е. Римокатолическата църква) може да влиза свободно, където всички хетеродоксални вярващи могат да са братя - ,,Обединените братя", ,,Полските братя", ,,Моравските братя", братята масони и накрая франкмасоните. Сокиновската вяра, че Христос няма божествена природа, е от фундаментално значение за франкмасонството.

Дилън цитира абат Льофранк като вярващ, че Кромуел е последовател на Сокин, основава франкмасонството и измисля алегорията за деистичния Соломонов храм, в който могат да извършват богослужения представители на всички вери. Този Храм, който е разрушен от Христос (обърнал масите в двора на храма), трябва да се възстанови от франкмасонството, след като християнството е унищожено.

Дали Кромуел осъзнава тези съображения по времето, когато става унитарист, не е известно. През 1627г. Хънчингбрук е продаден; на следващата година Кромуел е избран за член на парламента от Хънтингтън. Известен е като пламенен, недодялан пуритан, който отправя калвинистки атаки срещу епископите.

(Говори на пуритански език, както се очаква от член на силно пуританската Независима партия.) До разпускането на парламента през 1629г. той има дълбоки психологически проблеми - може би свързани с изоставянето на калвинизма и приемането на унитаризма, - но през тази година, почти на 30 години, той преживява духовен прелом. По-късно (през 1638г.) го описва на братовчедка си, г-жа Сейнт Джон: ,,О, аз живях във и обичах тъмнината и мразех светлината; бях главатар, главатаря на грешниците... Душата ми е с паството на Първородния... Той ми даде да видя светлината в Неговата светлина."

От този момент нататък, през 1629г., той като че ли мисли за себе си като за конгрегационалист. Много години по-късно приятел, познавал го по онова време, пише: ,,Религията беше набита в душата му с чук и огън; тя не дойде само със светлината в неговото разбиране".
image



След приемането на новата вяра той смята, че е един от Богоизбраните - един от малцината, от Избраните и е открит за ,,внезапните провидения в нещата". Смята, че е сляп инструмент в ръцете на по-висша сила, че историческите събития се определят от Божията воля - ,,Божии революции"- че неговата задача е да открие скритата цел зад събитията, или ,,какво е намерението на Бога в цялата верига на провидението".

През 1631г. къщата в Хънтингтън е продадена и Кромуел става наемател на ферма в Сейнт Айвс, разположена на пет мили. През по-голямата част от 30-те години на XVII век е земевладелец. През 1631 и 1632г. реколтата е лоша и тогава той обмисля да емигрира в Америка. Когато най-накрая прави опит да емигрира, е привлечен от пуританския Нов свят от другата страна на океана.

Разказва се, че през 1638г. се качва на кораб в Темза, готов да отплава, придружен от роднините си Артър Хейзълриг и Джон Хемпдън. (Хемпдън попада в затвора през 1637г., защото отказва да плати своя корабен данък от 30 шилинга. И двамата мъже ще станат опозиционни парламентарни водачи.) Трябва да плават с Ню Провидънс Кампани, но в последната минута Държавният съвет отказва да им даде разрешение да напуснат и тримата трябва да се върнат по мостика. Кромуел винаги е смятал, че отказът на Съвета да го пусне е от Провидението. Десет години по-късно на Съвета ще му се иска да го е пуснал. По времето на възнамеряването отплаване Кромуел е наследил собственост в Или от брата на майка си - вуйчо му, сър Томас, и се връща да живее близо до блатистата област в Източна Англия.

През 1640г. Чарлз I свиква друг парламент и Кромуел е избран за представител на Кеймбридж. Той се оказва сред събратя - неудовлетворени земевладелци, водени от Джон Пим. Всички са огорчени от данъчната политика на Чарлз на налагане на корабен данък върху хората като Джон Хампдън и са разочаровани от корупцията сред духовенството. Пим организира ,,Голямо възражение" през ноември 1641г., предизвиквайки краля. Кралят отговаря с опит за арест на петима членове на парламента заради измяна. (Самюъл Хартлиб по това време действа зад кулисите.)

По-късен документ свързва Кромуел (чрез братовчед му Оливър Сейнт Джон) с Хартлиб и участниците в кампанията между април и октомври 1640г. за нов парламент: ,,Истинската причина за свикването на Дългия парламент е: при разпускането на предишния Къс парламент членовете - лордове и от Камарата на общините - поддържат благородното мнение, че делата на краля не след дълго ще му наложат отново да ги свика, следователно живеещите в Лондон се срещат редовно и предават информация чрез г-н Самюъл Хартлиб... на онези в провинцията. Скоро те привикват повече хора, които идват лично, но и водят със себе си такива земевладелци, на които могат да се доверят, сред тях и г-н Оливър Сейнт Джон, който води със себе си г-н Оливър Кромуел - първата публична среща, на която този господин се появява. Те се разбират да изпратят петиция до краля в Йорк, подписана от двадесет лорда и над 40 представители на Камарата на общините, да свика парламент. Двама лорда и 4 представители на Камарата на общините трябва да я занесат... Имената на четиримата съм забравил, но съм сигурен, че последният беше Кромуел."

Свързан ли е Кромуел с Розенкройцерския кръг на Хартлиб през 1640г.? Да. Кромуел дълбоко уважава Коменски, който пристига в Англия през 1641г. със значителна разгласа, а парламентът приветства Хартлиб, който му посвещава своята ,,Macaria" (,,Макария") през 1641г. Кромуел познава Хартлиб поне от 1640-41. Поне от 1641г., а вероятно от 1628г. Хартлиб е спечелил вниманието на Кромуел като пуритан, чиято философия фактически е розенкройцерска. Както отбелязва Кристофър Хил в ,,Milton and the English Revolution" (,,Милтън и английската революция"), Милтън споделя своя ,,революционен протестантски интернационализъм" с редица други, включително поета Андрю Марвел и Оливър Кромуел. По целия път към властта Кромуел е заобиколен от Невидим колеж от чуждестранни богослови и философи, които до един са в контакт с Хартлиб, чиято по същество миленаристка визия оказва огромно въздействие върху идеалите и политиката на Протектората.

Е, последовател на Сокин ли е Кромуел? Той се обгражда с розенкройцери - както видяхме, розенкройцерството започва през 10-те години на XVIIв., по времето на първите му студентски дни... а пуританството недвусмислено е завъртане колкото за розенкройцерството, толкова и за сокинианизма, независимо дали франкмасонството е измислено от Бейкън или от Кромуел. Кромуел е силно свързан с розенкройцерското франкмасонство и често посещава розенкройцерска масонска ложа, наречена ,,Корона", което би могъл да прави само ако самият той е розенкройцерски масон. Както ще видим по-нататък, изглежда, че Кромуел обещава да построи наново Соломоновия храм в редиците на франкмасонството в замяна на финансова подкрепа от амстердамските евреи.

illuminatibg.blogspot.bg/2016/04/1_12.html

image

Яков I (. Крал на Шотландия 1567-1625 GG) и Чарлз I (крал на Англия от 1625 до 1649 година), са положили доста усилия за развитието на робството - специално за заробването на ирландците. Добре познатия англичанин Оливър Кромуел (лорд-протектор на Англия, Шотландия и Ирландия 1653-1658 г.), развил практиката на дехуманизация на най-близките си съседи. Търговия с Irish започнака, когато Джеймс,Яков I продал 30 000 ирландски затворници в американско робство. Неговата прокламация в 1625 г., прокламира необходимостта от изпращане на ирландски политически затворници в чужбина и продажбата на британските заселници в Западна Индия. До средата на 1600 г. ирландските роби са били продадени повече от всеки друг в Антигуа и Монсерат. Докато... в същото време 70% от общото население/популация на Монсерат били ирландски роби.

image

Бели роби на полята на Барбадоса.

Скоро, Ирландия се превръща в най-големият източник на човешка стока за британските бизнесмени. Повечето от първите New World роби бяха бели. От 1641- до 1652 години британците са убили повече от 500 хиляди ирландци, а други 300000 са продадени в робство. Само в това десетилетие, населението на Ирландия е намалено от 1,5 милиона. до 600 хиляди. души. семействата са били разделени, като британските - юдеи  не позволяваха на ирландските мъже да вземат в Америка жените и децата си. Това направи населението, състоящо се от бездомни жени и безпомощни деца. Но и те бяха продавани чрез търгове и аукциони.

През 1650s, повече от 100 000 ирландските деца на10-14 години са били избрани от техните родители и продадени в робство в Западна Индия, Вирджиния и Ню Ингланд. През същото десетилетие, 52000 ирландските мъже и жени са били продадени в Барбадос и Вирджиния. Още 30 000 ирландски бяха продадени на търг на други места. През 1656 Cromwell нарежда да се изпратят в Ямайка 2000 ирландските деца и ги продават в робство на английските конквистадори "външен източник. Какво е изненадващо, че упоменатия в тази история Оливър Кромуел е по-известен в друга област -.. по негово време евреите в Англия получиха постоянно пребиваване, превръщайки се в упоменатите в статията "British бизнесмени-роботърговци!" Това означава, че именно на евреите, допуснати в Англия през 17 век, Cromwell, е възложил/доверил търговията с Irish(Гои) роби! По-долу е официалната информация оT теврейския сайт jewish.ru, които разказват за това как Господ покровителя на Англия, Шотландия и Ирландия Оливър Кромуел възстановил/върнал евреите в Англия.

image

Источник.

С какво евреите пристигнали в Англия от Холандия (Нидерландия) в годините 1655-1657, (това, е описано по-горе в статията "Как евреите се завръщат в Англия"), съобщава друг източник, който говори за "Тюлпановата измама", която евреите организирали в Холандия , като разорили и направили на "на пух и прах" една от най-богатите страни в Европа по това време.

image

Източник.

Всичко това е интересно, нали? И как всичко се нагажда и по дати, и по логика! Английски крале, господари, жертва на генетичен експеримент - еврейски мошеници, които в средата на 17-ти век, Холандия са били в състояние да унищожават човешата/земна популация, да търгуват с роби, бели робини, черни африкански роби и оше повече ... че са били някакви "влечугоподобни"

КРИМСКАTА EПОПЕЯ, И ИСТОРИЯТА НА ЗМИЙСКИТЕ ХОРА

image

Зад мита за велика Русия крият еврейската търговията на хора като животни

image

В горната му част е знамето на Саксония - родовете Welf = Wettin.

image

флаг на Саксония и Габсбургската монархия

image
Имперския флаг наистина прилича на флага на Ханнновер - потомствени земи на Уелф-Уеттин-Уиндзор но само в долната част.

Но ако се съчетаят тези две знамена, както е прието в хералдиката...

...тогава получения флаг ще показва че руските императори Романови са като васали на Wettin-Welf. Анулиране на този флаг, както държавен по същество сигнализира за отказ от васална зависимост, всъщност следствие на това, което е станало през 1913 година. Да барон фон Ken Бернар е бил брилянтен хералдист, и не е направил грешка.

http://paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.bg/2015/09/blog-post_10.html

image

ЕГИПЕТ, знамето червено, бяло и черно от 1958 до днес


Черното обозначава Египет, и става абсолютно ясен произхода на черния цвят на саксонските Веттини/Saxon Wettin. Още през 10 век днес "белите" саксонци бяха черни като смола.

image
Келтите са халогрупа R1b (R1b която е възникнала в Кавказ), начело със знатната им каста Саксонците - хамити E1b1b1 (E1b1b1 произход от Източна Африка, потомци на Хам, надсмяли се над своя отец, мутирали и станали бели) и днес систематично разчистват пътя за своите роднини от Африка и Кавказ.

image

Приели юдаизма, първите роботърговци и първите войни на римската империя след нейното реверсиране от служба на слънцето РА в служба на дракона КА.

image

Саксонците заробвали и подлагали на геноцид, и своите роднини - негри, а новозаветните евреи от Израел, днес унищожават старозаветните евреи - палестинци, допълнително тези две извънземни касти, работят съвместно за ликвидиране на бялата раса чрез расово смесване и войни.


Интернационалното ционистко лоби настройва цели народи срещу други / Проблемът е интернационалният елит съставен от същества със старозаветни имена


image

Великобритания англо-саксонската епоха (около 4-ти век от н.е.)






Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8715602
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930