Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2016 12:45 - След разделянето на ВСС трябва да има реформа в прокуратурата
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.04.2017 19:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Промените в конституцията не създадоха здрав механизъм, който да предпази съдебната власт от партийно-олигархично влияние на нелегалните структори на ДС

image


Измененията в Закона за съдебната власт се прилагат към настоящата заварена ситуация и то не особено сполучливо, но това беше допустим компромис, който приеха дори онези, които имаха желание за съпротива. Този коментар направи Калин Калпакчиев от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по повод разделянето на Съвета на съдийска и прокурорска колегия. Пред БНР Калпакчиев отбеляза, че парламентарната квота (която бе разделена на две - бел. ред.) е замислена като средство за граждански контрол, но никога през годините не е била такава, тя по думите муе била политическо средство за влияние върху съдебната власт.

image


Промените в конституцията не създадоха здрав механизъм, който да предпази съдебната власт от партийно-олигархично влияние, каза още съдия Калин Калпакчиев и определи като негативен момент отпадането на изискването всеки депутат, предлагащ член на ВСС от парламентарната квота да мотивира и защити номинацията си.

image


България все още не е утвърдена правова държава, отбеляза още Калпакчиев и допълни, че в становища на Венецианска комисия се изтъква, че мощните структури на прокуратурата в бившите социалистически страни са средство за влияние и намеса в работата на съда. По думите му, мощната прокуратура остава и лостовете за влияние върху съда остават големи. Той онагледи това влияние, като призова да се проследи в колко ключови избора на председатели на съдилища изказването на главния прокурор е било с решаваща тежест. Друг пример за голямото влияние на прокуратурата Калпакчиев даде, като обясни, че по искане на главния прокурор може да се извършва отстраняване на съдия от изпълнение на неговите функции и това да бъде безсрочно.

image


Ясно трябва да се прокарва линията на различията между прокуратурата и съда, но не в посока на пропагандно говорене. В демократичната правова държава независимият съд е ценност, подчерта Калпакчиев.

image
image
image

ТАЗИ ДЪРЖАВА Е МАФИЯ! И ЦАЦАРОВ, С МЪЛЧАЛИВОТО СИ СЪГЛАСИЕ ЗА ВСИЧКО ТОВА, Е ЧАСТ ОТ НЕЯ!

Трябва да се изземат част от правомощията на главния прокурор. Следващата важна стъпка след разделянето на ВСС е реформата в прокуратурата, убеден е Калпакчиев, който визира снемането на формалната и неформална власт при избора на главния прокурор:

image
                              http://www.nenovinite.com/img/4700_1.jpg


Не може той да се намесва във всеки сфери на обществения живот и това да бъде естествено за една демократична държава.

image
https://sputnik.bg/wp-content/uploads/2016/02/TSatsarov-yazdi-oktopoda.jpg


Според съдия Калпакчиев се е установила култура на институционализирана декорация на реформи. Имитираме, че нещо се променя чрез все по-честа промяна на закони, допълни той.

image

Тройният убиец Хюриет агент на нелегалната ДС избягал под носа на старозаветната Темида

image

МАСОН Е ЗАМЕНИЛ БОГИНЯТА С БЕЗПРИСТРАСТНИТЕ ВЕЗНИ НА ПРАВОСЪДИЕТО

ФРИМАСОНСКИ КОНТРОЛ НАД "ПРАВОСЪДНАТА" СИСТЕМА/Законът – невидимта клетка за нашето съзнание

image

Това е юдейският принцип: ние, богоизбраните, и останалите – гоите. При комунистите делението беше на партийци – привилегировани, „солта на обществото“, и безпартийни – обществения плебс. Ето го седмото правило в животинската ферма, след като прасетата и хората срещнаха интересите си: „Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите.“ Масонската клетва изисква частична доброжелателност; а строго погледнато, масоните въобще не изискват никаква добронамереност. Защото по своята същност истинската добронамереност е всеобща. Тя представлява доброжелателност, която се състои в желанието доброто да постигне всяко всемирно същество. И то само, защото съществува, а не понеже доброто принадлежи на този или друг конкретен индивид [народ, верска секта, какъвто е случаят със самозваните „евреи“].С други думи истинската добронамереност задължително е непредубедена. [И е насочена към всички и всичко на Земята и във всемира.] Ала масонската клетва не само не изисква непредубеденост и всемирна доброжелателност. Масоните налагат тъкмо обратното.Тези клетви изискват от масоните да делят хората на масони и такива, които не са масони, като дават предпочитание на масоните, дори когато те са християни, пред християните, ако те не са масони. А това е напълно противоположно на закона и на Евангелието. Обаче безспорно такива са „добронамереността“ и „моралът“ на франкмасонството…“След като комунистите са масони по дефиниция, те няма как да са на страната на доброто. Не по-малко интересно е и как става предаването на масонските тайни и внушения, по какъв начин висшите управляват нисшите степени?„Много просто – всеки масон от висша степен е задължен да участва и в работилницата, стояща една степен по-ниско от неговата. Например майсторът, ставайки розенкройцер, влиза в капитулата (работилницата на розенкройцерите), но в същото време си остава и член на своята ложа, с предишните права на майстор, макар и да минава вече в очите на останалите за любител на външния блясък. Останалите майстори продължават да го смятат за равен на себе си, но в действителност той ги надвишава, защото има преимуществото да действа заедно с другите масони от висшите степени, влизащи в тази ложа. Същата система за предаване на волята масонството практикува и спрямо света на непосветените. Масоните се завръщат свободно в него, разпространявайки получените от тях в ложите внушения и успяват, защото действат единно, и изключително сплотено. Погледнете евреите. Също – комунистите. Ще отречете ли, че те „действат единно, и изключително сплотено“. Погледнете какво става тук вече близо 25 години! Те демонстрират „различие“, което само най-тъпите, необразованите и глупавите не проумяват, че е фалшиво, театрално. В същото време са единни като юмрук, на фона на масовото затъпяване на населението.


image
                                                            http://makeagif.com/i/P_3qoc


www.faktor.bg/



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8734595
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930