Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2016 22:31 - ЕВОЛЮЦИЯ, МОРАЛ И НАСИЛИЕ - 2ч.
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1297 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 4 – СВЕТОВНИЯТ КОМУНИЗЪМ

КОМУНИСТИЧЕСКИ ДАРВИНИЗЪМ – Приемането на еволюционната теория от *Маркс и *Енгелс я прави основа на комунистическата идеология.

“Дарвинизмът бива приветстван в комунистическите страни, тъй като Карл Маркс и Фридрих Енгелс смятат Произход на видовете (1859) за научна обосновка на идеологията на революцията. От гледна точка на социалистическите теоретици, дарвинизмът доказва, че промяната и напредъкът идват само от яростна борба. Те също наблягат на неговата материалистична основа на познанието, което отправя предизвикателство срещу божественото право на царете.”—*R. Milner, Encyclopedia of Evolution (1990), p. 119.

Няколко водещи еволюционни учени в наши дни открито признават, че марксизмът и дарвинизмът са тясно свързани.

“Характеристиките на еволюционизма са в съвършено съгласие с марксизма. Обяснението за произхода на човечеството и човешкия ум от чисто природни сили е, и си остава, добре дошло за марксистите, както е и за другите секуларисти. Източниците на морални ценности и морална отговорност не трябва да се търсят в някакъв отделен свят на съзнанието или в безсмъртна душа, и още по-малко във вдъхновените думи на Библията.”—*Robert M. Young, “The Darwin Debate,” in Marxism Today, Vol. 26, April 1982, p. 21.

image


Еволюционната теория става основополагащ принцип за съвременния комунизъм.

“Маркс и Енгелс са били фанатични еволюционисти, както всички комунисти след тях. Тъй като атеизмът е основен принцип на марксизма като цяло, и конкретно на съветския комунизъм, очевидно е, че еволюцията трябва да бъде първостепенно вярване на комунизма. Ленин, Троцки и Сталин са били атеистични еволюционисти, както всички комунистически водачи днес. Всъщност, те не биха могли да комунистически водачи, ако първо не са еволюционисти!”—Henry Morris, Long War Against God (1989), p. 85.

ЙОСИФ СТАЛИН – *Ленин е пламенен еволюционист, както и *Сталин. Всъщност, именно учението, което намира в книгата на *Дарвин, превръща Сталин в звяр.

“В много ранна възраст, докато още е ученик в църковното училище, другарят Сталин развива критично мислене и революционни убеждения. Той започва да чете Дарвин и става атеист.”—*E. Yaroslavsky, Landmarks in the Life of Stalin (1940), pp. 8-9 [написана и издадена в Москва от близък сътрудник на Сталин, докато Сталин все още е диктатор].

image

КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ – Когато китайските комунисти идват на власт през 50-те години, те ревностно възприемат еволюционната теория като първостепенна основа за своята идеология. Но самата теория е възприета от китайските интелектуалци почти един век преди това.

“През 19 век Западът смята Китай за ‘спящ великан,’ изолиран и затънал в древни традиции. Малко европейци осъзнават колко бързо китайските интелектуалци схващат еволюционните идеи и виждат в тях възможен двигател на прогреса и промяната.

Според китайския писател Ху Ши (Living Philosophies, 1931), когато Еволюция и етика на Томас Хъксли бива издадена през 1898, тя незабавно бива оценена и възприета от китайските интелектуалци. Богати хора в Китай спонсорират евтини преводи на китайски, за да могат да бъдат разпространени сред масите. . . .

Днес Китай може да се похвали с Институт по палеонтология в Пекин, и с екип от палеонтолози.”—*R. Milner, Encyclopedia of Evolution (1990), p. 81.

5 – РАСИЗЪМ

ДАРВИНИСТКИ РАСИЗЪМ – Би било добре да имаме предвид пълното заглавие на книгата на *Чарлс Дарвин от 1859: За произхода на видовете чрез естествен отбор, или запазването на пригодените раси в борбата за живот. *Милнър обяснява възгледа на *Дарвин относно това, и го цитира:

“След това Дарвин представя механизъм, по който работи еволюцията. Естественият отбор е двустепенен процес: (1) свръхвъзпроизводство и разновидности вътре във вида, и (2) по-добро оцеляване и възпроизводство на онези индивиди, които имат дори най-малкото предимство над другите във вида; ‘по-пригодените’ характеристики биват запазвани и натрупвани в последователни поколения. Размножаване, разновидности, най-силните оцеляват [и се възпроизвеждат], а най-слабите умират [оставяйки малко потомство].”—*R. Milner, Encyclopedia of Evolution (1990), p. 344.

От значение е, че всички водещи расисти в света са еволюционисти. Идеята за расизма обикновено попада в една от тези две категории: (1) Онези, които вярват, че тяхната раса превъзхожда останалите, и следователно те трябва да потискат или завладяват другите раси. (2) Онези, които вярват, че някои раси не са много по-добри от обикновените животни, и следователно трябва да бъдат избивани или поробвани. Противно на това, креационистите признават, че всички хора са създадени от Бога и имат еднаква стойност в Неговите очи.

И *Чарлс Дарвин, и *Томас Хъксли, защитници на еволюцията, имат расистки убеждения. За пример, ето едно твърдение написано от самия *Дарвин:

“По-цивилизованите така наречени кавказки раси побеждават изостаналите турски раси в борбата за оцеляване. Ако погледнем на света в не много далечното бъдеще, безкраен брой от по-нисшите раси по целия свят ще бъдат унищожени от по-висшите цивилизовани раси.”—*Charles Darwin, Life and Letters, p. 318.

“Биологичните аргументи в полза на расизма може и да са били често срещани преди 1859, но те нарастват многократно след приемането на еволюционната теория.”—*Stephen Jay Gould, Ontogeny and Phylogeny (1977), p. 127.

Хората, които настояват за “оцеляване на пригодените,” са същите, които подкрепят избиването на различни раси, както и на премахването на възрастните, слабите, инвалидите и неродените деца. Причината креационистите да са против убиването на неродени деца, докато еволюционистите го подкрепят, е в различията в основополагащата етика и вярвания на двата лагера. През 1914-19 войната е била против народи; през 30-те и 40-те години против раси; през 70-те и 80-те против неродените деца. Скоро тя ще включи възрастните и немощните.

“Изучаването на произхода на човека от антрополозите е било особено повлияно от расистки идеи, и това състояние е продължило до средата на 20 век. Известно е, че Дарвин и Хъксли, а също и Хекел, са вярвали в превъзходството на бялата раса, както са вярвали и всички учени еволюционисти през 19 век; но не е така известно, че водещите физически антрополози на 20 век също са имали такива възгледи.”—H. M. Morris, History of Modern Christianity (1984), pp. 48-49.

За убедените вярващи в доктрината за “оцеляването,” хората са смятани просто за някакви животни, да бъдат водени на паша, да им бъдат промивани мозъците, да бъдат контролирани, управлявани, заробвани и унищожавани. Тяхната философия е де използват другите и след това да ги захвърлят.

“Псевдонаучното прилагане на биологична теория в политиката . . . представлява може би най-извратената форма на социалния дарвинизъм. . . . Тя води до расизъм и антисемитизъм и се използва за да докаже, че само ‘превъзхождащите’ националности и раси са пригодени да оцелеят. Така сред англоговорящите народи могат да се намерят привърженици на доктрината за ‘бремето на белия човек,’ имперска мисия изпълнявана от англосаксонците. . . . Подобно, руснаците проповядват доктрината на панславизма, а германците на пангерманизма.”—*T. W. Wallbank and *A. M. Taylor, Civilization Past and Present, Vol. 2 (1961), p. 362.

Много интересно, расистът винаги вярва, че неговата собствена раса е най-добрата!

“Расизъм е вярата, че другите човешки групи са по-нисши от твоята собствена, и следователно нямат право на равноправно отношение.”—*R. Milner, Encyclopedia of Evolution (1990), p. 414.

“Почти всеки учебник по еволюция на човека от 19 или дори от средата на 20 век съдържа илюстрации показващи развитието: обикновена маймуна, човекоподобна маймуна, хотентот (или африкански негър, австралийски абориген, тасманиец, и т.н.), бял европеец. Много малко от ранните еволюционисти са били свободни от такава арогантност, нито дори политически либералните Чарлс Дарвин и Томас Хъксли.”—*R. Milner, Encyclopedia of Evolution (1990), p. 380.

image


Ще дойде време, според *Дарвин, когато бялата раса ще избие всички други раси; и тогава еволюцията ще продължи напред.

“В шестото издание на своята книга Произход на човека Дарвин заявява, че ще дойде време, когато белите ще са избили негрите. Той също смята, че човекоподобните маймуни ще изчезнат. Той вярва, че когато тези две неща станат, свидетелството за еволюцията на живите създания няма да е така силно като преди.”—Bolton Davidheiser, in Creation Research Society Quarterly, March 1989. p. 151.

Теориите на *Дарвин достигат до пълна зрялост в Третия райх.

“[Хюстън С.] Чембърлейн пише следното пророческо изказване в своята книга, Основите [1899]: ‘Макар да е доказано, че в миналото никога е нямало арийска раса, ние желаем да има такава в бъдещето. Това е решителната позиция на хората на действието.’

Помолен да даде определение за арийски по време на кулминацията на лудостта на нацизма, Йозеф Гьобелс възкликва, ‘Аз решавам кой е евреин и кой е ариец!’

По време на немския Трети райх (1933-1945) идеалът на арийската чистота и превъзходство стават официална политика на Германия. Програмата на Адолф Хитлер за събиране на ‘непълноценните’ раси в концентрационни лагери и газови камери е била обяснявана като полагане на път към новия ред на превъзходстваща човешка раса. В същото време офицери от SS са насърчавани с държавни субсидии да импрегнират избрани жени за да произведат нова ‘господарска раса’ – експеримент, който произвежда поколение от съвсем обикновени, но объркани сираци.

Хитлер побеснява, когато чернокожият американец Джеси Оуенс побеждава ‘арийските’ атлети на олимпийските игри в Берлин и така опровергава неговите теории за расово превъзходство. А когато ‘черният бомбардировач’ Джо Луис нокаутира Макс Шмелинг, немската пропаганда още по-яростно настоява, че трябва да бъде защитено превъзходството на бялата раса. Но когато Хитлер има нужда от японците като съюзници във Втората световна война, той бързо променя определението си за тях на ‘почетни арийци.’”—*R. Milner, Encyclopedia of Evolution (1990), pp. 25-26.

Необяснимо е защо еволюционните теории на Дарвин ставата популярни сред неевропейските раси – тъй като той и неговите сътрудници уверено са очаквали унищожаването на неевропейските раси в историята.

“Идеята на Дарвин, че различните раси на различно еволюционно разстояние от маймуните, като негрите са най-долу, а белите най-горе, не е само негова, а е била почти универсална сред еволюционните учени през деветнадесети век. . . 

Расисти са били не само Дарвин и Хъксли, двамата най-изтъкнати еволюционисти. Всички еволюционисти са били расисти! Този факт е подробно доказан в ключова книга от Джон Халтър, подходящо озаглавена Отхвърлени от еволюцията.”—H. M. Morris, Long War Against God (1989), pp. 60-81.


image

“Мнозина от ранните заселници в Австралия са смятали австралийските аборигени за по-малко интелигентни от ‘белия човек,’ тъй като не са еволюирали до нивото на белите по еволюционната стълбица. Всъщност, през 1984 музеят Хобарт в Тасмания посочва това като една от причините белите заселници да избиват възможно най-много аборигени в тази провинция.”—Ken Ham, Evolution: The Lie (1987), p. 86.

Изтъкнатият китайски учен *Кенет Хсу пише следното за своите чувства относно *Чарлс Дарвин:

“Моето отвращение от дарвинизма е разбираемо, защото кой член на ‘по-нисшите раси’ може да остане безразличен към изявлението приписвано на великия учител (Дарвин, 1881, в писмо към У. Греъм), че ‘в не много далечен момент във времето, какъв безкраен брой от по-нисшите раси ще бъде унищожен от по-висшите цивилизовани раси по целия свят.’”—*Kenneth J. Hsu, in Geology, April 1987, p. 377.

image

6 – ЕВОЛЮЦИЯ И ПРЕСТЪПНОСТ

ПРЕСТЪПНОСТ И АБОРТИ – Видяхме причинно-следствената връзка между еволюционната теория и неморалността, войните, расизма и масовите убийства. Нека накратко да разгледаме нейната връзка с престъпността, наркотиците, абортите и подобни злини:

Според еволюционната теория, няма добро и зло, Бог или дявол; само еволюция, която прави всичко да е добро!

“Необузданото самоугаждане от страна на едно поколение без мисъл за бъдещето е механизмът на действие на биологичната еволюция, и то трябва да се смята за рационално поведение.”—*W. H. Murdy, “Anthropocentrism: A Modern Version,” in Science, March 28, 1975, p. 1169.

image

Не е чудно, че в света днес има толкова много престъпност! Според *Дарвин и теорията на еволюцията на *Маркс и *Дарвин, убийствата, беззаконието, грабежите и всяко друго престъпление са напълно приемливи.

“Естественият отбор може да облагодетелства егоизма, хедонизма, подлостта, измамата и експлоатацията.”—*Theodosius Dobzhansky, “Ethics and Values in Biological and Cultural Evolution,” in Los Angeles Times, June 16, 1974, p. 6.

Това са ученията на еволюционистите. Дори *Артър Кийт, водещ еволюционист на своето време, осъзнава, че има огромна пропаст между еволюционните идеи и християнството и библейските учения:

“Както току-що видяхме, методите на естествената еволюция, както в миналото, така и в настоящето, са жестоки, брутални, безогледни и безмилостни. . . . Христовият закон е несъвместим със закона на еволюцията.”—*Sir Arthur Keith, Evolution and Ethics (1947), p. 15.

Никакво съчувствие, никаква жалост, никаква взаимопомощ; просто тъпчи другите и прави каквото искаш. Това е учението на еволюцията. Няма нищо общо между християнството и дарвинизма.

“Еволюцията е жестока, безмилостна господарка. Просто няма място за съчувствие или взаимно уважение. Раждат се твърде много организми, така че, съвсем просто, много от тях ще трябва да умрат. . . . Единственото нещо, което има значение, е дали след теб ще останат повече деца носещи твоите гени, отколкото ще остави човекът срещу теб.”—*Lorraine Lee Larison Cudmore, “The Center of Life,” in Science Digest, November 1977, p. 46.

Еволюционната теория оправдава престъпленията и заявява, че престъпниците не са отговорни за своите действия:

“Биологичните теории относно престъпните наклонности едва ли са нещо ново, но Ломброзо дава на аргумента ново оправдание, на еволюционна основа. Онези, които се раждат престъпници, не са просто невменяеми или болни; те буквално са остатъци от предишен еволюционен етап.”—*Steven Jay Gould, Ever Since Darwin, p. 223.

На страници 134-140 от своята книга, Дългата война против Бога, Хенри Морис включва цитати показващи, че еволюционистите учат, че хомосексуализмът е висше ниво на еволюционен напредък, необходимо за оцеляването на рода, и че абортите са напълно в съгласие с еволюционната теория и следователно трябва да включват не само зародиши, но също и родени бебета.

Просто няма сравнение между християнството и еволюцията! Няма нищо общо между тях!

“[Еволюционната] наука и религията са напълно противоположни на най-дълбоко философско ниво. И тъй като тези два мирогледа отправят претенции към една и съща интелектуална територия, произхода на вселената и връзката на човека с нея – конфликтът е неизбежен.”—*Norman K. Hall and *Lucia B. Hall, “Is the War between Science and Religion Over?” in The Humanist, May/June 1986, p. 26.

Макар и хуманист, *Уил Дюран е историк и познава миналото достатъчно добре, за да се бои от това, което еволюционната теория ще направи на човечеството в близкото бъдеще.

“Като замества Бога с еволюцията като причина за историята, Дарвин премахва теологичната основа за моралния кодекс на християнството. А морален кодекс, който не е основан на страх от Бога, е много нестабилен. Именно в това състояние се намираме днес.”—*Will Durant, “Are We in the Last Stage of a Pagan Period?” in Chicago Tribune, April 1980.

7 – ЕВГЕНИКА И СОЦИАЛНО СЛАБИ

ЕВГЕНИКА – *Сър Франсис Галтън, братовчед на *Чарлс Дарвин, измисля термина “евгеника” през 1883. Той публикува своите теории за първи път през 1865 в поредица от статии, която по-късно бива допълнена в неговата книга, Наследственият гений (1869).

image

“Науката” евгеника е в центъра на вниманието в края на 19 и първата половина на 20 век. *Адолф Хитлер я използва толкова успешно, че тя придобива лоша слава след Втората световна война. Славното обещание на евгениката е, че човечеството ще бъде чудно подобрено, ако бъдат премахнати определени раси, възрастните хора, и някои други групи. Не толкова славните резултати са лагерите на смъртта в Германия и Полша, където Хитлер избива шест милиона души защото не съответстват на неговите стандарти за евгеника. Евгениката е просто поредният подарък от дарвинистите за света:

“Дарвинизмът произвежда долнопробни отрочета. Едно от тях е въведено в света от Франсис Галтън, първи братовчед на Дарвин. Както мнозина, обзет от следствията от ‘оцеляването на пригодените,’ Галтън се заема през 1883 да изучава наследствеността от математическа гледна точка. Той назовава своята нова наука евгеника, от гръцкия корен означаващ едновременно ‘добър по рождение’ и ‘благороден по наследственост.’ Неговата цел е да подобри човешкия род като даде ‘на по-пригодените раси или кръвни връзки по-добри възможности да получат бързо надмощие над по-малко пригодените.’”—Otto Scott, “Playing God,” in Chalcedon Report, No. 247, February 1986, p. 1.

“Германският експеримент” показва за какво става въпрос.

“След като е било почти задължителна част от всички учебници по биология, развитието на евгенични програми изпада в немилост от бедствените, варварски опити за създаване на ‘господарска раса’ в нацистка Германия.”—*R. Milner, Encyclopedia of Evolution (1990), p. 156.

“Нацистката евгеника има две страни: избиване на милиони ‘нежелани’ и подбор и размножаване на предпочитаните ‘арийски’ генотипи. Било е религиозна вяра, че русите синеоки ‘нордически’ деца ще се окажат също интелектуално и морално превъзхождащи, и също ще се ‘продължат чистотата на расата,’ когато се размножават. Нито едно от тези предположения не се оказва вярно.”—*Op. cit., p. 272.

“През 1936 Хайнрих Химлер и неговите щурмоваци (SS) основават институция наречена Lebensborn, ‘Извор на живот.’ Нейната цел е да създаде милиони руси, синеоки ‘арийски’ германци като генетична основа за новата ‘господарска раса.’ Децата на Lebensborn трябва да бъде възпитани да бъдат покорни, агресивни, патриотични и убедени, че тяхната съдба е да владеят над или да унищожат всички ‘непълноценни’ раси или народи. Добронамерената мечта на Галтън за подобряване на човечеството в действителност става кошмар.”—*Op. cit., p. 271.

image

ГРИЖА ЗА БЕДНИТЕ И СЛАБИТЕ – Както можете да очаквате от човек, чиито теории могат да въодушевят такива зли хора като *Ницше, *Маркс, *Сталин и *Хитлер, *Чарлс Дарвин вярва, че бедните и слабите трябва да бъдет оставени да умират, без да им се помага от техните близки.

image

“[Пьотр] Кропоткин критикува твърденията на Дарвин в Произход на човека (1871) относно ‘въображаемите неудобства’ от поддържане на това, което Дарвин нарича ‘слаби по ум и тяло’ в цивилизованите общества. Дарвин изглежда смята, че развитите общества са претоварени с твърде много ‘непригодени’ индивиди.”—*R. Milner, Encyclopedia of Evolution (1990), p. 259.

image


Изключително иронично е, че хората, които най-често възприемат марксизма, са бедните в страните от Третия свят – но теорията на Дарвин/Маркс твърди, че на бедните никога не трябва да се помага. Ако искат нещо, нека да се борят за него; ако не успеят, нека да измрат. Очевидно, единствените хора, които са облагодетелствани от ученията на Маркс/Дарвин/Ницше, са заможните членове на бялата раса.

image

“Дарвин често казва съвсем ясно, че е грешно да се подобряват условията на живот на бедните, защото това препятства еволюционната борба за съществуване.”—R. E. D. Clark, Darwin: Before and After (1958), p. 120.

image

ЕВОЛЮЦИЯТА НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ТОВА

Ако спрете и се замислите по този въпрос, ще стигнете до извода, че липсата на сладка вода е нарастващ проблем в нашия свят. Но пет шести от света са изпълнени с вода! Проблемът е как евтино да се обезсолява морската вода. Изследователи са работили по въпроса в продължение на години, но без успех. Извличането на солта от морската вода продължава да бъде много скъпо. Но морските птици го правят редовно, и то без да изхарчат и стотинка. Те пият морска вода без никакъв проблем; защото в главите си имат жлези, които изпускат високо концентриран солен разтвор в ноздрите им, от където той се изтича обратно в морето. С такъв вграден завод за обезсоляване, морските птици никога не се нуждаят от сладка вода. Без такава система никоя птица не би могла да живее в океаните и моретата. Големите дози сол са отровни, водейки до обезводняване, претоварени бъбреци и болезнена смърт. Но ако птиците имат такъв високо успешен метод, защо просто не го вземем от тях? Той е доказан успех, високо миниатюризиран, и не струва нищо на птиците. Не изисква нефт, електричество, въглища или природен газ. Но нашите учени все още не могат да направят онова, което малките птици с хремави носове успяват.

image

www.bojidarmarinov.com/



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686067
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031