Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2016 21:41 - Ръката на тайните общества в Руската революция
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1300 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.05.2016 21:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image


Наистина съществува огромна документация, сочеща, че Руската революция - всъщност върховното създание на комунизма - произтича от Западни конспирации, започнали още преди Първата световна война.

image




,,Един от най-големите митове на съвременната история е, че Болшевишката революция в Русия е народен бунт на потъпканите маси срещу омразната управляваща класа на царете" - пише Грифин, който твърди, че планирането и финансирането на революцията идват от финансисти в Германия, Великобритания и САЩ.

image


През януари 1917г. Лев Троцки живее в Ню Йорк Сити и работи като репортер за комунистическия вестник ,,The New World". Троцки е избягал от по-ранен провалил се опит за революция в Русия и установил във Франция, откъдето е изгонен за революционното си поведение. ,,Той скоро открива, че има богати банкери от Уолстрийт, които са готови да финансират революция в Русия" - пише журналистът Стил.

image


Един от тези банкери е Джейкъб Шиф, чието семейство е живяло с Ротшилдови във Франкфурт. Друг е Илайхю Рут, адвокат на ,,Кун, Лоеб и компания" на Пол Варбург. Според ,,New York Journal-American" (,,Изчисленията на внука на Джейкъб Джон Шиф показват, че старецът е потопил около 20 милиона за окончателния триумф на болшевизма в Русия". Рут - член на CFR - допринася с допълнителни 20 милиона долара на 2 септември 1919г. според Архивите на Конгреса.

image


Шиф и Рут не са сами. Арсен дьо Гулевич, който присъства в ранните дни на болшевиките, по-късно пише: ,,В частни разговори ми е казвано, че над 21 милиона рубли са похарчени от лорд Милнър за финансиране на Руската революция". Спомнете си, че именно Алфред Милнър е този, който е основната сила зад Кръглите маси на Роудс - този велик предшественик на съвременните тайни общества.

image


,,През 1915г. е основана Американската международна корпорация, за да финансира Руската революция" - пише Айк. - ,,Нейните директори представляват интересите на Рокфелер, Ротшилд, Дюпон, Кун, Лоеб, Хариман и Федералния резерв. Сред тях са Франк Вандерлип (един от групата от Джекил Айлънд, която създава Федералния резерв) и Джордж Хърбърт Уолтър - дядото на президента Джордж Буш."

image


Гари Алън отбелязва: ,,В Болшевишката революция наблюдаваме някои от най-богатите и най-влиятелните хора на света да финансират движение, което твърди, че самото му съществуване се основава на концепцията за лишаването от богатството им на мъже като Ротшилд, Рокфелер, Шиф, Варбург, Морган, Хариман и Милнър. Очевидно обаче тези мъже не се страхуват от международния комунизъм. Съвсем логично е да приемем, че ако те са го финансирали и не се страхуват от него, това трябва да се дължи на факта, че го контролират. Може ли да има някакво друго обяснение, което да има смисъл?"

Това конспиративно становище се отразява не от друг, а от Уинстън Чърчил, който през 1920г. пише: ,,От дните на Спартак-Вайсхаупт (главата на мистериозните Илюминати) до Карл Маркс и (социалистите Лев) Троцки, Бела Кун, Роза Люксембург и Ема Голдман този световен заговор за проваляне на цивилизацията... непрекъснато расте.
Той играе определено разпознаваема роля в трагедията на Френската революция. Той е главният подбудител на всяко подривно течение през XIXв., а сега, най-накрая, тази банда от необикновено личности от подземния свят на големите градове в Европа и Америка е сграбчила руския народ за косата и на практика е станала безспорен господар на тази огромна империя."

Ако може да се идентифицира един-единствен мотивиращ фактор зад ужаса и трагедията, преживени през ХХв., това със сигурност е антикомунизмът. Враждебността между т. нар. демокрации на Запад и комунизма на Изток създава непрекъснат смут от 1918г. до края на столетието.

Бягството на привилегирования елит от Русия през 1918г. и от Китай през 1949г. изпращат ударни вълни през столиците на Европа и Америка и предизвикват ответен удар, който трае десетилетия. Призивът ,,Работници от цял свят, обединявайки се!" предизвиква страх у капиталистите на Западната индустрия, банково дело и търговия, които не са посветени. Този страх се процежда през политическите им представители, служители и практически във всеки дом.

image


Замаяните изследователи на конспирацията, които от години са озадачени как такива високорангови капиталисти като семейства Морган, Варбург, Шиф и Рокфелер могат да гледат леко на - а още по-малко да подкрепят - идеология, която открито заплашва тяхната позиция и богатство.

За да разберем тази привидна дихотомия, всъщност да разберем как действат членовете на тайните общества, трябва да изучим философа, който влияе върху тези мъже чрез Роудс и Ръскин - Георг Вилхелм Фридрих Хегел.

image


Следвайки по петите Епохата на разума - интелектуалния бунт срещу властта на църквата - германските философи Хегел, Йохан Готлиб Фихте и Имануел Кант вдъхновяват бъдещите поколения с идеята, че съвременният човек не трябва да е окован от религиозни догми и традиция. Тези иконоборци се различават само по това, че според Кант нещата, които не могат да се преживеят в материалния свят, не могат да се познават от човека, докато метафизичните Фихте и Хегел са убедени, че човешкият разум е ,,свещта на Бога", че любовта и интуицията създават единство на човека с Божественото, което носи разбиране и равенство.

Претенцията на Хегел за рационална интерпретация на човешката същност, наречена Хегелова система, е опит да се помирят противоположности, да се схване цялата Вселена като системно цяло. Това е интелектуално поразително усилие, което все още не е напълно завършено. Привържениците и опонентите на Хегел ще продължат да философстват и през следващото хилядолетие. Лесно е да разберем защо такова абстрактно мислене е интерпретирано по толкова различни начини от последователите на Хегел, включително Карл Маркс и Хитлер.

Събратът идеалист на Хегел и човекът, който най-силно е повлиял върху работата му, Фихте, е член на тайни общества. ,,Интересно е, Фихте, който разработва тези идеи преди Хегел, е франкмасон, почти със сигурност Илюминат и несъмнено е подтикнат от Илюминатите" - пише Сътън. Дори е издигана тезата, че самият Хегел може би е бил член на революционната ложа на немските Илюминати, обявена извън закона от правителството през 1784г., макар че не е открита неопровержима документация. Той обаче несъмнено прегръща франкмасонската теология на рационализма.

image

Маркс насочва теоретичната философия на Хегел към материалния свят и разработва изключителен инструмент за манипулиране на хората и събитията. Това става известно като Хегелова диалектика - процеса, чрез който противоположностите - теза и антитеза - са помиряват в компромис, или синтез.

Релевантното приложение тук е идеята, че Западните капиталисти създават комунизма, от една страна (теза), като възприеман враг на демократичните страни (антитеза), от друга. Възникващият конфликт създава огромни пазари за финансите и оръжията и в крайна сметка изравняване на двете страни (синтез). През последните петдесет години често се казва, че САЩ става все повече като Русия и че двете стават все повече като САЩ.

Членовете на тайните общества, които могат да се проследят до Кръглите маси на Роудс, добре разбират Хегеловата диалектика. Тези ранни Макиавелианци откриват, че е нужна само малка стъпка към осъзнаването, че не се налага човек да чака криза или смут.

image


Социалният смут може да се създава и да се контролира за тяхна собствена изгода. Оттук идват циклите на финансови бумове и разорения, кризи и революции, войни и заплахи за войни - и всичко това поддържа баланса на властта.

image


Социалните активисти и бюрократи са научили добре тази стратегема на ,,двата края срещу средата" - къде от собствен опит, къде от интуиция или изследвания. Искай повече, отколкото наистина имаш нужда (теза) от опозицията си (антитеза)и след компромиси обикновено ще получиш онова, което първоначално си искал (синтез).

,,Този революционен метод - системното функциониране на теза срещу антитеза = синтез - е ключът към разбирането на световната история" - обявява авторът по въпросите на конспирацията Текс Марс.

image


Връщайки се към Троцки, откриваме, че той напуска САЩ с кораб на 27 март 1917г. - само няколко дни, преди Америка да влезе във война - заедно с почти триста революционери и със средства, осигурени от Уолстрийт. Троцки, чието истинско име е Лев Давидович Бронстейн, е проследен от британски агенти, които го подозират, че работи в германското разузнаване още от престоя му в предвоенна Виена. В реч преди да напусне Ню Йорк Троцки заявява: ,,Аз се връщам в Русия, за да сваля временното правителство и да спра войната с Германия".

image


Когато корабът с Троцки и неговия антураж спира в Халифакс, Нова Скотия, те и техните фондове са задържани от канадските власти, които с основание се страхуват, че революцията в Русия може да освободи германските войски, за да се бият с войниците на Съюзниците на Западния фронт.

    image


Тези основателни опасения обаче са преодолени от алтерегото на президента Уилсън полковник Хаус, който казва на шефа на британските Тайни служби, сър Уилям Уайзман, че Уилсън иска Троцки да бъде освободен. На 21 април 1917г., по-малко от месец, след като САЩ влизат във войната, Британското адмиралтейство нарежда освобождаването на Троцки, който въоръжен с американски паспорт, оторизиран от Уилсън, продължава пътуването си до Русия и към историята.

image

         



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685452
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031