Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2016 22:28 - Топ 12 избрани цитати за астралния свят и астралните тела от Ани Безънт:
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1259 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Всички физически атоми имат своята астрална обвивка, астралната материя образува по този начин, както може да се каже, матрицата на физическата. Фи­зическата е разположена в астралната.

image


Астралният свят е една оп­ределена област от вселената, обкръжаваща или про­никваща физическата, но невидима за нашето обик­новено наблюдение, защото е съставена от друг вид материя.

image


Всички физически атоми имат своята астрална обвивка, астралната материя образува по този начин, както може да се каже, матрицата на физическата. Фи­зическата е разположена в астралната.

image


Астралната ма­терия служи като един носител на Живот, на Единният Живот, оживяващ всичко, който посредством астралната материя струи Живот, обгръщащ, поддържащ, хранещ всяка частица от физическата материя.

image


Тези Животворни струи са причината да се яви не само това, което по­пулярно се нарича физически сили, но също и всички електрически, магнетически, химически и други енер­гии, притеглянето, сцеплението, отблъскването и други подобни - множеството проявления на Едничкия Жи­вот, в който вселените плуват като риби в морето.

image


Астралният свят е така реален, както и физическия: наистина понеже той не е така далеч отстранен от Едничката Реалност, затова той е по-реален отколкото физическия; неговите явле­ния са отворени за компетентни наблюдения, подоб­но тези на физическото поле.

image


В нас­тоящето стъпало на развитие много хора биха могли да развият астралните си сетива и ги развиват до една известна стенен, с което стават способни да възприе­мат фините вибрации на астралния свят.

image


Ас­тралното тяло, в което се намират центровете на усе­щането, често се нарича астрален човек, също както можем да наречем физическото тяло физически чо­век. Но, разбира се, то е само един носител - една ри­за, както ведическата школа се изразява - в която са­мият човек работи и чрез която той достига най-плъ­тния носител, физическото тяло.


Астралното тяло на чо­века, направено от астрална материя, има същата го­товност да възприема влиянията на мисълта и трепти в отговор на всяка мисъл, която пада върху му, няма значение дали мисълта идва отвън, от умовете на дру­ги, или отвътре, от ума на неговия притежател.

image


Когато мислим благородно, ние очистваме астралното си тяло, даже без да сме рабо­тили съзнателно с тази цел. И нека се помни, че тази вътрешна работа упражнява силно влияние върху ми­слите, които биват привличани отвън към астралното тяло.

image

Долнокачествената храна привлича към астралното тяло същества със злосторнически характер, принадлежащи към астралния свят, защото ние имаме работа не само с астралната мате­рия, но също и с това, което се нарича елементали на тази област. Това са същества от висш и нисш тип, обитаващи този свят, родени от мислите на хората. Освен това в астралния свят се пребивават умрели и морално пропаднали хора, затворени в техните астрални тела, известни под името елементали. Елементалите се привличат от хора, чиито астрални тела съ­държат материя, сродна с тяхната природа. Елементалите пък сами естествено търсят тези хора, които се отдават на такива пороци, каквито те са поддържали в себе си, когато са били във физическите си тела.

image


Всеки човек, надарен с астрално зрение, когато минава през Лондонските улици, вижда тълпи от про­тивни елементали да се трупат около касапници, а елементалите имат подчертана склонност да се натруп­ват около бирариите и пивниците, насищайки се от нечистите изпарения на питиетата, а понякога, когато е възможно, се наместват в самите тела на пияниците.

image

http://portal12.bg/Top-12 
 



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8722411
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930