Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2016 20:28 - Почти 80% от швейцарците отхвърлиха безусловния доход
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1430 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 
Предложението за въвеждане на безусловен основен доход в Швейцария изглежда е претърпяло огромно поражение на днешния референдум, предаде ДПА.

image


Според прогнозните резултати на института gfs.bern 78 процента от гласоподавателите са се обявили против него, докато 22 процента са го подкрепили.

image

Днес, 5 юни, швейцарците трябваше да се изкажат "за" или "против" предложението въвеждането на безусловен основен доход от 2500 швейцарски франка (2450 долара) месечно за възрастен, включително чужденец, живеещ редовно от пет години в страната, както и 625 франка за децата под 18 години.

image

Според поддръжниците на предложението въвеждането на безусловен основен доход би подкрепило човешкото достойнство и обществените услуги. Противниците, сред които и правителството, смятат, че това ще струва прекалено скъпо и ще отслаби икономиката.
Ако размерът на сумата бъде 2500 франка за възрастни и 625 за деца, то за изплащането на безусловния базов месечен доход ще бъдат необходими около 200 милиарда франка годишно. При това според авторите на инициативата 70 милиарда могат да се вземат от сегашните социални и пенсионни държавни фондове, а останалите средства могат да дойдат от приходи от икономическа дейност.
Сега брутният вътрешен продукт (БВП) на Швейцария е 600 милиарда франка, пише Медиапул.

image

За повечето швейцарци обаче, които благоговеят стойността на труда, е напълно немислимо да се получават пари без нещо в замяна, отбелязва АФП.

image

Агенцията припомня, че през 2012 година те отказаха платеният им отпуск да бъде увеличен от 4 на 6 седмици, боейки се това да не навреди на конкурентоспособността на икономиката им.
Изборните секции бяха затворени днес на обяд местно време (10 часа по Гринуич) и окончателните резултати ще станат известни довечера.

image

 > Швейцарците отхвърлиха и автоматичното експулсиране на чужденци извършили престъпления!

Швейцарците били масово против безусловния базов доход защото щели да станат нация от безделници. А от безделието тръгвали всички пороци и пророци.

Изборите в цял свят се манипулират, референдумите също, но са доста по евтини.

Подобен ББД е въведен в България вече повече от 25г. Ние отдавна си имаме хора които не работят, не учат, не плащат ток, вода, данъци, такси, билети за градски транспорт, за медицинско обслужване и изобщо ... за нищо не плащат. Държавата ги хрантути за сметка на глупаците, които ги търпим, за да могат да се размножават.

На близо милион привилегировани граждани с ромски произход се изплащат суми срещу ... нищо - в това число социални, детски, здравни и т.н. помощи + обезщетения за безработица + суми за обучения, адаптация, интеграция и какво ли не още. Има да ни догонват швейцарците.

След референдума е най-вероятно, Работодателските организации в Швейцария да излязат и с предложение за ПРЕМАХВАНЕ на порочната практика за даване на заплати.
Швейцарските банкери ционисти затова са богати, защото там населението е зомбирано има трудова дисциплина и не случайно всичко което е направено там има цена над действителната си себестойност, като швейцарските часовници например, защото доброто качество също си и има цена и трябва да оправдава марката си. Освен това швейцарците са и доста находчиви и прагматични хора и не случайно са развили и банковото си дело.

Но за всичко това се иска и акъл, а когато Господ Яхвето го раздавал е ощетил едни-офсе за сметка на други-хищници !

ББД-то е идея, лансирана от "либералите", т.е. привържениците на статуквото - банките или казано по друг начин - клона на Рокфелер.

Дълбоката идея на ББД-то е то да се реализира, като за целта ще трябва да се премахне кеша, т.е. да се сбъднат мокрите сънища на "белите якички" и капана да щракне!

Пробваха да пробият не къде да е - а там където е най-сигурно - при тях си, т.е. в лоното на "Братята"! За сега не пробиха, но пак ще опитат... след време!

Другите разбойници, клана на Родшийлд или т.н. "традиционалисти" напъват да се върне "силата на златото", като ако това стане, ще пуснат по пързалката всички и който оцелее, оцелее!

Но и едните и другите са една и съща монета - ако едните са "ези"-то, другите - "тура"-та! А нормалните хора така или иначе ще са ощетени. При едните - ще са ощетени в полза на банките, при другите - в полза на Капитала!


image

www.actualno.com
 



Гласувай:
2



1. dartanjan - Учудвам се че толкова упорито се ...
05.06.2016 21:22
Учудвам се че толкова упорито се меси лъжа и истина в статиите, които пускате.
Твърде спекулативни и апокрифни са за моят вкус. Ако взема да ви препипат по библейските теми, може и да се изчервите от неудобство. Но така анонимен си пускате темите сякаш по задъление след като никога не коментирате.
цитирай
2. budha2 - Какъв
05.06.2016 22:54
ли привкус имаш?... на трол по зад'лъжение
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8723328
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930