Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2016 18:08 - Идиоти.цом
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1405 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

От 1 юни вече можем да използваме домейни и на кирилица. За това небивало техническо нововъведение ни уведомиха на специална пресконференция, дадена в София от организацията EURid, която поддържа домейна на Европа.eu, и от представителството на Европейската комисия. Европейската комисия прокара пътя за новия интернет домейн още през 2009 г., когато прие нови правила, дали възможност на бизнеса и потребителите да регистрират домейни с разширение .eu, използващи символи на родния си език, включително кирилица и гръцката азбука. Осъществяването на този проект отне близо 7 години и накрая се оказа, че разширението .еu ще се изписва на крилица като .ею- хей ю.

Честито, братя българи! Най-накрая, след 7 години непоносимо чакане вече можем, както каза Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid, да ползваме интернет на родния си език. Не е ли юникално това? Такава юмна идея, която ще ни вкара в списъка на най-гръм"отните и юспели нации по света. Безспорно от 1 юни българският интернет е вече къде къде по-юсъвършенстван. Новият домейн не просто ни вкара в бъдещето, той ни кара да прогледнем и на миналото на Юрганистан с други очи. Вече разбирам защо Паисий е написал „О неразумний юроде“. Като бях малък се чудех защо е юрод, а не урод. Вече знам – така Паисий е предсказал юпотребата на .ею!

И сега вече сюриозно. Тази простотия направо ме юби. Такъв южас, създаден юж за наше юдобство, юшите ми не бяха чували. Юверяват ни, че било за наша югода. Верно ли? Не искам да юкорявам авторите на идеята, защото предполагам, че са мюнтално ювредени, и затова не е хубаво да ги нападам. Обаче толкова ли нямаше поне юдин от тези юлий"гофрени, който да е ходил в юниверситет? Да е ютворил някой и друг ючебник по български език? По история? Или по юрганизиране на урбанизираната престъпност? Що за тъп юмисъл е това да преведеш eu като ею?

Не искам да продължавам да се гавря с родния си език повече, защото мисля, че стана ясно колко голяма е подигравката с него. Гаврата е още по-непоносима на фона на това, че се представя като нещо специално, създадено заради нас и в наша полза. Съкращението еu е от изписването на словосъчетанието „Европейски съюз“ на английски. „Превеждането“ му на български по този начин има толкова смисъл, колкото и „превеждането“ на съкращението МВР на старите ни лични карти като MVR – едното не значи нищо на български, другото не значи нищо на английски. За да има смисъл цялото иначе полезно и доста закъсняло упражнение, преводът трябва да е .ес, или в краен случай поне .еу. Само че никой не се е сетил, за цели 7 години, да го направи или поне да го предложи. Някой да е чувал този домейн да се произнася на български по друг начин освен еу? Преди години имаше вероятност на банкнотите на еврото името им да се изписва на кирилица като еуро. Това не беше допуснато от наша страна, вдигна се доста шум и брюкселските еврократи дадоха заден ход. Сега обаче тихомълком ни натресоха ею-то, та да се чудим какво да си го правим. Без малко щях да кажа къде да си го заврем, но не го казах.

Чудя се, когато един ден всички домейни имат варианти на кирилица, как ли ще се преведе .com? Всъщност не се чудя, а знам – .цом. би, било Логично, нали? Понеже вече се появи първият сайт на кирилица, ползващ новият „юро домейн“, и носещ гордото заглавие кур за.ею, смятам да запазя името идиоти.цом"б отсега, и когато бъде възможно, ще посветя цялото му съдържание на Еюропейския съюз, на юропейските тъпанари, на родните послушни и неадекватни юроди и на цялата юпадъчна пасмина, която лека-полека унищожава не само нашето, но и европейското културно наследство.

image

        ВИКТОРИ КОД - ПОБЕДА ЗА ЮДЕИТЕ


     WHAT"S  YODE/ЮДЕ  COUR/КУР ЗА ГОИТЕ


www.memoriabg.com/2016/06/06/idioti-com/
 



Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Сега вече БСП ще спечели изборите, защото
06.06.2016 19:14
ще регистрира сайта си бесерасти.цом и ще вземе акъла на българите.
цитирай
2. budha2 - Всички
06.06.2016 19:37
партии са израстъци на БКП/ДС, а групите им от ГМО юрганизми за контролирано потребление - с цел унищожаване на средния бизнес - (ю)действат съгласувано, насочвани от един център за всеки по-голям град. От личен опит,... наскоро се издъниха и ДСБ.
цитирай
3. milady - страхОотнооо!!!
06.06.2016 19:57
да го крадна ,даваш ли?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8736934
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930