Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2016 21:43 - Защо Маркс не може да бъде баща на новите леви сили?
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1211 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.06.2016 22:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Черната(и брадата)идея на...йудея Мойсей-Леви Мордехея!


----------------------------------------------------------------------(Статията на Дора Апостолова е в син цвят - бел.ред.)


Неолибералният капитализъм, в който светът и България живеят в последните 35 години се различава коренно от всички предишните капиталистически форми най-вече от „империалистическия капитализъм“,чийто формула Маркс намери в "Капитала" си .

--------------------------------------------------------------------

image

В името на народа!"
"Неотдавна нашият народ даде на света нов пророк.
Той има две лица и носи две имена:
едното е Ротшилд - лидер на всички капиталисти,
а другото е Мордохай Леви(Карл Маркс) -
апостол на на тези, които искат
ДА УНИЩОЖАТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ."
Блументал, BlumenTal, Judisk Tidskrift, 57
Sweden, 1929 г.

-------------------------------------------------------------

Империалистическият капитализъм действа до II Световна война и се знае като времето на индустриализацията и производствата. Парите са прикрепени към производителността и себестойността на труда в прочутата формула на Маркс "стока - пари - стока". Той действа при липса на демокрация в Европа, в условията на тоталитарни, авторитарни, монархически и фашистки режими, където главния капиталист и водач на бандата капиталисти е монарха или диктатора, а пазарът е свит в национални рамки. Следствията от него е жестоката експлоатация на труда и несправедливото разпределение на печалбата, оставяща в ръцете на група индустриалци и лихвари, които определят парчето въздух, небе, земя, вода, слънце и свобода на останалите 99%. Ражда се средната класа, която става катализаторът и водачът на борбата срещу кабло-капитализма.

image

През XVIII век болшевиките се казват илюминати.

Братството работело конспиративно с шифри и пароли, но било разкрито от правителството на Бавария. То бива забранено през 1785 Г. заради своята програма, която имала следните точки:
1. Премахване на монархиите,
2. Премахване на частната собственост и унаследяването,
3. Премахването на нациите,
4. Премахването на семейния живот и брака и установяване на комунално образование на децата,
5. Унищожаване на всички религии.
6.Унищожаване на населението на Земята


image

Тази програма ще видим записана едно към едно в "Комунистическия манифест" на Маркс и Енгелс, през 1848

---------------------------------------------------------------------
След II Световна война империалистическия капитализъм е изоставен в Европа, на негово място започва да действа "държавния социализиран капитализъм" на Кейнс стъпил в "Капитала" на Маркс и стоящ в основата на започналата се да се гради "социална държава " ( социализъм) с главен бог "човекът и неговите големи нужди" в двете части на Европа, независимо, че са разделени с желязната завеса на Студената война и гради социално справедливо общество.
Главният принцип на социалната държава е социалната справедливост в обществото чрез конституционно обезпечено социално равенство и равнопоставеност между на хората в ползване благата на своя труд и обществените услуги.
За тази цел социалната държава е създала свой специфичен икономически и социален модел разчитащ на силната роля на държавата в собствеността и управлението на икономиката. Тя е призвана социално да подсигури най-бедните слоеве от населението, като по този начин премахне социалната несправедливост, бедността и мизерията.

Голямата средна класа става главният субект на европейската социална държава и поема управлението на държавата. В нея парите вече не играят водеща роля, те обслужват хората.

Социалната държава стои на марксистка основа, тя свързва производителността на труда с парите и разчита на производствата да трудоустрои голямата си средна класа. Времето на социализма взривява производителността на труда във всички области, има огромен бум на индустриализацията и производствата на блага, развиват се всякакви производства от "пиле мляко" и всичко се върши в името на целокупното обществено благо.
Социалната държава се превръща в най-мощния градивен идеал на Европа, обичана и строена с огромен интусиазъм от всички европейски народи. Не плана „Маршал“, а именно социалната държава вдига Европа от руините на II Световна война, възстановява икономиките и създава сегашния огромен материален просперитет на западноевропейските общества с почти 15 пъти по-висок жизнен стандарт от този на България и Русия сега.
Социалната държава на Европа победи капитализма и го направи с човешко лице. Тя става най голямото постижение на Европа и се превръща в специфичен неин социален и обществен модел.
В най-развитите европейски страни от северна и средна Европа социалната държава с помощта на правовата държава ликвидира експлоатацията на труда и несправедливото разпределение на печалбата. По този начин Маркс бе там напълно реализиран.

image

Днес някои искат да ни върнат в пъкъла – при укрилия се там Маркс и останалите Ротшилдови питомци. Даже развяват байраци с техните ликове – Маркс, Енгелс, Ленин, Че Гевара…

Първо нарекоха тяхната идеология „обикновен фашизъм“. Сетне – „обикновен комунизъм“. И двете са верни, но втората е по-всеобхватна и обобщаваща.

Иде реч за нещо още по-страшно.

„Когато през 1871 година в Париж избухва комунистическата революция, комунарят Флоранобявява: „Нашият враг е Господ. Омразата към Бога е началото на мъдростта.“

„Маркс се възхищава на комунарите, които открито прокламират тези цели.“

Всички комунисти го правят. Какво излиза, какви са те? А вие, които им вярвате и сляпо ги следвате? В повечето случаи,без да имате ни най-малка представа за същността на комунизма. Обикновен сатанизъм

На комунистите и на онези с т. нар. ляво мислене им е лесно да обяснят всичко с диалектиката. Те са в състояние да убедят лековерните, че Маркс следвал идеи, а не материалния си интерес. Само че през целия си живот почти не е работил, но обичал охолството и се наслаждавал на изобилната и добра храна. Никога не отказвал покана за компания, съпроводена с няколко чаши скъпо френско вино. С вече замаяна глава обичал да обяснява как германската буржоазия никога нямало да си помръдне пръста, за да се бори за идеалите на буржоазията. Понеже печелела парите си от експлоатацията на цели армии от трудещи се?!

И въпреки, че буржоата Маркс и компания ненавиждали монархията, кралската власт и владетелите, двойно повече се страхували от възможността за безредия и бунтове от страна на подчинените си. Като през цялото време с еснафско удоволствие събирал сили от чашата с „допинг за ума“ и от чиниите с изтънчени ястия. Лицемерие, тъй характерно за всички комунисти.


image


Разликата в строителството на социализма между изтока и запада беше в политическата система. Западът строеше социализъм с реална демокрация, правова държава и пазарни отношения, а изтока без демокрация и пазарни отношения. Западът и изтокът водеха съревнование. Но липсата на демокрация в източната система провали източните комунисти, те не успяха да построят социализма. Докато в същото време социализма се построи в най-развитите европейски страни от северна и средна Европа и до сега стои непомръднат.
Когато комунистите разбраха, че губят съревнования със запада, за да останат на власт, без да питат народите си с нито една форма на демокрацията, хитро замениха социализма с родената през 70-те години в САЩ антиподната система на „неолибералния олигархичен капитализъм“ и от „борци срещу капитализма“ се превърнаха в едри хищни капиталисти- олигарси и мултимилионери от неолиберален вид.
В началото на 80-те години в Европа започна да нахлува родения в Чикагската икономическа школа на Милтън Фридмън новият и последен вариант на капитализма- "неолибералния капитализам" известен с още имена“ глобализъм“, „финансов" , "олигархичен" , "корпоративен капитализъм“.

image

Идеята на класическият капитализъм е ИНДИВИДЪТ с ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ.Идеята на социализъм и фашизмът е държавата(обществото).
И тук е заблудата на извън-класовите нихилистични безотговорни пред Бог материалисти:зад държавата пак стои индивид, но - със ЗМИЙСКИ ОЧИ И НАМЕРЕНИЯ !


------------------------------------------------------------


Неолиберализмът е известен не само като икономическа доктрина, а като реакционна и ретроградна идеология, обгръщаща всички сфери на живота формираща по коренно различен начин ценностната система на обществото и човека, връщаща човечеството в началната фаза на капитализма с 2 века назад. Той е пълен антипод както на „империалистическия капитализъм“, така и на „социализирания капитализъм“.
Неговият главен бог са "парите" и "хората обслужват парите", държавата се управлява от едрия олигархичен капитал, в САЩ той е в ръцете на едрите олигархични корпорации за производство на оръжие, нефтени компании, застрахователни и хейджфондове, а в Русия и бившите съветски страни олигархичните компании са заменени от олигарси произлезли от последния елит на комунистическите партии. Като по този начин комунистите остават във властта и стават политически носители на новия обществен стройна неолиберализма. Неолиберализмът също като комунизма отрича демокрацията и правовата държава. Ето защо комунистите се залюбват със неолиберализма и го внасят в страните си, като продължават да управляват със старото комунистическо мислене и прийоми на управление, без разбиране за демокрация и правова държава, спиращи развитието на демокрацията и изграждане на правова държава.
При неолиберализма парите са откъснати от производителността и себестойността на труда и се разчита за икономически растеж не от производства, а на финансови игри от рода на бюджетни дефицити, печатане на пари( за сега си го позволява само САЩ), заеми от банките, икономии в социалната сфера, печатане и търговия с облигации на външните държавни дългове( в ЕС).
Това концентрира огромен капитал в банките и ги прави главен субект на нелибералния капитализъм, събрали в себе си и разпределящи целия обществен продукт и средствата за производства, определящи парчето въздух, небе, слънце, вода, земя и свобода на хората.
Моделът на неолиберализма не поддържа социалното равенство в обществото. Той изисква собствеността в икономиката да бъде 100 % частна с пълно изхвърляне държавата от собствеността и управлението и.
Това се отразява и върху социалните услуги, те стават изцяло частна собственост, като по този начин се задълбочава социалното неравенство и социалната несправедливост в обществото.
Главния лост на неолиберализма става глобалния пазар на движение на капитали без правила и национални рамки. Отказът от производства удря и постепенно ликвидира голямата средна производителна класа, произвеждаща благата и считана за най добрия данъкоплатец на държавата. А политиката на икономии в социалната сфера ликвидира социалната държава и увеличава мизерията и бедността.
Глобалният пазар на неолиберализма започна да изнася производствата на развитите страни в зони с ниско заплащане на труда, а капиталите им в офшорни зони с ниски данъци, по този начин вдига безработицата в страната и принуждава социалните държави да взимат заеми от банките, за да могат да обезпечат социалната защита на безработните и нископлатените.
Така прави хората и държавите им пълни роби на парите, принуждава ги да живеят под тежестта на банковите заеми и угроза за собствения си живот, като създаде постоянно увеличаващия се отряд на бездомните с отнети жилища от банките. Така постепенно унищожава националния суверенитет и разгражда държавата.
Глобалният пазар работи за по-силната икономика. В 80-те години за най-силната икономика се считаше САЩ, за това не случайно модела на неолибералния капитализъм обгръщаш света от 30 години се роди в САЩ. С помощта на глобалния пазар САЩ започна да прибира в своите банки и офшорни зони парите и националните богатства на народите. Изчислено е, че 40% от парите на целия свят, включително и парите и националните богатства на най-богатата страна Русия, заминават за американски банки и пълнят държавната хазна на САЩ.
Не случайно САЩ още 80-те постави идеологията на неолибералния капитализъм в позицията на държавна идеология и до сега не я свалил от там. САЩ при Рейгън изработи специална външна политика за разпространение на своя модел неолиберален капитализъм по света с помощта на войните, технологиите и образованието и като си налагаше модела, правеше народите свое обществено копие и нему послушни, така по „мирен начин“ се добираше до парите и националните им богатства.
Различните богове на неолибералния капитализъм и социалната държава направи пълни антиподи и техните идеологии. Още с влизането си в Европа през 80-те години неолиберализмът започна да нанася непоправими щети на социалната държава като унищожаваше и намаляше нейният гръбнак - голямата производителна средна класа.

Тази разлика в идеологиите на действалите до сега видове капитализъм променя и инструментите за борба с неолибералния капитализъм.

image

Ако опитаме философски да обозначим вредното влияние на „националреволюционерите“ върху масовото съзнание на патриотите по света, можем да заявим, че те са действали против хармонията –еволюцията. Понеже са служили на масонството, следователно на Луцифер, на практика те се превръщали в унищожители на хармоничното развитие. Тъй като самият „Луцифер е нехармонично проявление на съзнанието, което не е необходимо на човешката еволюция… Луцифер започнал да предизвиква хармонията на Сътворението.“


image


С него не може да се бориш с инструментите на Маркс за борба срещу империалистическия капитализъм, нито с инструментите на социалната европейска държава, също използваща Маркс .

За него е необходимо да се намерят нови инструменти за борба срещу банките и глобалния пазар и Европа ги търси от 20 години, което е правило нейната борба тежка и мъчителна.
До сега вече 2 века единствено левите сили са се борили срещу капитализма и успяха да го победят в родения от тях модел на европейската социална държава.
Предателството на социалната държава от нейните строители - източните комунисти и западните социалисти остави неолиберализма без опозиция и той й нанесе огромни щети.
Европейците много обичат своята социална държава и не случайно там, където тя бе унищожена - в страните от южна Европа - Гърция, Италия, Испания, се родиха и първите антинеолиберални политически сили – "Сириза" в Гърция, „Движение 5 звезди“ в Италия, „Подемос“ Испания, считани за нови леви политически сили борещи се срещу неолибералния капитализъм, за възстановяване на унищожената социална държава. Тези нови леви партии се борят с неолибералния капитализъм с постигнатата от Европа реална демокрация и нейната правова държава.

image

Съзнанието обсебено от Луцифер("Световната Революция") постоянно говори, че "трябва да промени света". Той набляга на реализация в матрицата на всяка цена. Търси ефектът от дейността си. Непрекъснато се нуждае от последователи и "фенове", тъй като се счита за "Създателят". "Революционност" се получава "астрологично" когато Уран попадне в Скорпион(т.е. "Шива-Лингаиска да се върне назаде до Брахма от деволюционният си път"). Поради наблягане на илюзорността на реализацията, съзнанието развива ТЕХНОЛОГИИТЕ. Особено - Висшите Технологии("High Tech"), генетичното инженерство(за възпроизводство на телесни форми, тяхното контролиране и експлоатация).

----------------------------------------------------------------

image
http://diagnosa.net/wp-content/uploads/2013/05/0172.jpg


Ето защо сега Европа има въпиеща нужда от нови леви сили, като нова идеологически подготвена опозиция бореща се срещу неолибералния капитализъм, която да свали неолибералите от ръководството на ЕС , изкара външната политика на ЕС от ръцете на САЩ и неутрализира двойника им Путин, считаш се за главен "противник" на САЩ.

image

Спре ли се намесата на САЩ в делата на Европа, угасва и Путинова Русия и също се спира нейната намеса в делата на Европа.




image

"Марксизмът, за който вие казвате, че е най-жестокият противник на капитализма, е свещен за нас по простата причина, че той е една от необходимите ни противоположности. Тези два полюса ни принадлежат, и ние сме тяхната ос. Болшевизма и интернационализма утвърдихме ние. Тези две доктрини принадлежат на две социални системи. Те са единни в намерението си да променят света - от горе-чрез контрол на богатството, и от долу - чрез революция."
Еврейски банкер от The Compt de Saint Aulairein Geneve Conte la Paix Libraire Plan, Paris, 1936


Идея за България/Idea for Bulgaria





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8726916
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930