Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2016 20:34 - Полицаи в Слънчев бряг хванати като дилъри на Митьо Очите
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1313 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.06.2016 22:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Полицаи в Слънчев бряг хванати като дилъри на Митьо Очите
Преписката се укрива от прокуратурата. Охранителна и криминална полиция действат като рекетьорска група в курорта.

Полицаи застъпват на смяна и приемат патрулка от колегите си. До седалката откриват пликчета с бял прах, който се оказва „бело“ – тежък наркотик. Те подават вътрешен рапорт, който отива в Окръжна прокуратура Бургас.

След няколко дни пак възниква подобна ситуация. Този път разфасовките с „белото“ са открити в багажника. Полицаите отново докладват по надлежния ред.

Как се обяснява наличието на разфасовки дрога готови за дистрибуция в полицейска патрулка? Никой от екипите, които са ползвали колата, не е арестувал наркодилъри и не е конфискувал дрога. Такива оперативни действия се извършват при строг ред със съответните описи и обиски на местопрестъплението. Единствената логична и възможна хипотеза е, че дрогата е на някой „колега“. Количествата обаче са такива, че не може да става дума за лична употреба. Остава заключението, че „колегите“ са също и дилъри. Информацията е за конкретни служители, които имали договорка за дилърство с Очите.

Тези събития се случват в края на миналия сезон в курорта Слънчев бряг. Въпреки докладните и заведените прокурорски преписки и до ден днешен няма наказателно преследване срещу полицаи от Несебър за държане на наркотици. И това е най-категоричното доказателство, че над дистрибуцията на дрога в „царството на порока“ Слънчев бряг има властови чадър, каквото и да казва министърът на вътрешните работи.

В това „царство“ за „цар“ е назначен Митьо Очите. Волята му се налага от нискочели биячи. А вербувани полицаи се правят, че не виждат произвола, докато си докарват странични доходи като негови дилъри.

Стряскащата оперативна информация беше получена от Биволъ още през месец март, а събитията от последните дни налагат да бъде оповестена преди да разполагаме със самите преписки. Те обаче със сигурност съществуват и няма как да бъдат укривани дълго. Все пак не всички полицаи са корумпирани и някои са готови да говорят.

Гангрената идва отвисоко. Със сигурност са наясно с нея шефовете на секторите „Охранителна“ и „Криминална“ полиция в курорта. Достатъчно е да се сравнят цените на автомобилите, които те ползват с финансовите им възможности на държавни служители. Кой им е купил и предоставил да ползват тези коли? Защо местните полицаи не ги спират за проверка, дори да има данни, че шофьорите са употребили алкохол?

Освен чадъросването на наркотиците, в курорта действа стройна система за полицейски рекет в проституцията и търговците на дребно, които продават фалшиви маркови стоки – твърдят нашите източници. Сводниците и търговците имат „оперативка“ с БОП-а преди сезона, през април. Казва им се, че който си плати предварително, през лятото няма да бъде закачан. Другите се мачкат. Такса спокойствие е 10000 лв., на магазин на сезон. Таксата на сводниците не е фиксирана, а е според броя работещи момичета.

„Думкат хора с 20 потника, 10 фанелки, които са дошли да изкарат някой лев. Ловят по една-две цигари марихуана и се прави PR“

По същия начин се отчита менте-борба с наркоразпространението. Цяло лято „полицаи-статисти“, изпратени в курорта по заповед на главния секретар Георги Костов имат задача да ловят дребни риби с по една-две цигари марихуана. Прави им се регистрация на наркомани и се образуват прокурорски преписки. Голяма част от преписките се прекратяват, но регистрацията за наркозависим не се заличава в полицията. В същото време истинските дилъри на Митьо Очите са недосегаеми. Тях никой никога не ги безпокои и никога, при никакви обстоятелства не ги обискира. А най-корумпираните полицаи сами влизат в ролята на разпространители.

Курортната ни полиция се грижи също и за безупречния имидж на България пред света. Най-редовна практика е да се връщат чужденци, дошли да се оплачат от кражби или грабеж. Гонят ги от районното с аргумента, че са пияни или пък няма преводач. Налице са дори жалби от посолства, че полицията не си върши добре работа. Как би могла да я върши когато нейни служители играят с Мафията!?

Според вътрешни източници дори Главният секретар на МВР Георги Костов често отсядал в Несебър в хотел, който е собственост на негов бивш колега. Всичко в курорта се контролирало отгоре и отчисленията от чадъросването на престъпните структури вървели директно към висшите етажи на властта. Възможно ли е всички тези безобразия да се вършат под носа на професионалното ръководство на МВР? Или чадърът е разпънат от още по-високо място?

Там където свистят снаряди от ответния обстрел с присъди от Страсбург.

bivol.bg/ochite-chadur.html
 

image

Във веригата на порока Митьо Очите е само посредник, изпълнител, калфа

дд
Мафията си има държава-общински съветник от ДПС- бивш охранител на Очите

image

Това потвърждава тезата, че поради липса на правова държава у нас, цялата утайка на обществото се е качила на повърхността и завзела всички ръководни позиции в управлението на държавата и икономиката. За това Европа ни се смее и сочи за най-пропадналата държава в Европа, втора страна след Италия с управляваща политическа мафия.
Поморийци веднага ще кажат за оправдание- “Ами то електората на ДПС-циганите са го избрали!“. ДА, ама не е така! Ако имаше правова държава в България охранителят на Митьо Очите нямаше да има възможност да се кандидатира за общински съветник, а щеше да бъде осъден, заврян в пандиза да гние там до края на живота си.
Същото се отнася до наши известни корумпирани и провалени у нас политици като Станишев, Бокова, Кристалина Гергиева, които заемат висши длъжности в Брюксел и международни институции. Ако имахме правова държава да ги осъди за корупция и завре в пандиза, никой нямаше да ги избира вън от България и против волята на българския народ.



Причината за стрелбата в Слънчев бряг по Митьо Очите и хората му няма нищо общо с версията на главния секретар на МВР Георги Костов за битов скандал. Димитър Желязков и Божо Кравата са се скарали заради побоя на Денис, към когото Митьо Очите е имал особена слабост. Мъжът е близък с голямата му дъщеря Станислава и той помага да управляват таксиметровата компания. Митьо Очите и Кравата решават да изяснят проблема, събирайки се на вечеря.

В Районното управление на МВР в Слънчев бряг много добре са знаели за подготовката за тази среща. На нея е поканен от предния ден и общинският съветник от ДПС в Поморие Христо Широков. Той пристига с мерцедеса си. С него е и Стоян Капсата. В момента, в който паркират колата, дъждът от куршуми посреща Митьо и бодигарда му, както и другите петима зад тях. Желязков успява да стигне до тротоара и преди да се строполи на земята, Стоян и Апостол го качват на едно от неговите таксита и го водят до първата частна болница, за да го транспортират с линейка до Бургас. Това разказа пред Нова телевизия тази сутрин главният редактор на сайта Флагман Катя Касабова.
Кой е „посредникът” Христо Широков, общински съветник отДПС в Поморие ?
Христо Широков-Широката е бивш личен бодигард на Димитър Желязков-Очите в разцвета на несебърско-поморийската бригада, оглавявана от Очите.
Желязков е кръстник на големия син на общинаря, който притежава дискотека „Атриум” в Поморие.
На 2 февруари 2004 г на столичното Околовръстно шосе до КПП Врана полицейски патрул спира за проверка мерцедес с трима души-Очите, Христо Широков и Гочо Карагочев. При проверката в колата е намерени пистолети „Валтро” и „Алдер”и пълнители с патрони. Патроните 35 калибър са предназначени за убийство на влечуги и наричани „змийски”.
Заради боеприпасите тримата бяха арестувани и прекараха над месец зад решетките. Според прокуратурата с това оръжие може да бъде убит човек, защото предпазните муфи като на газово оръжие са премахнати. Софийският районен съд осъди тримата на 1 година условно с три години изпитателен срок за незаконно притежаване на оръжие.
Христо Широков бе подсъдим заедно с Мильо Петков за рекет на файтонджии в Слънчев бряг. Затова Широков бе арестуван в края на 2010 година. Според обвинението той прибирал от файтонджиите в курорта по 1000 лв на месец от всеки за такса „спокойствие”. Всички коняри били принуждавани да си плащат, а който отказвал бил изгонван от комплекса. Местният бабаит Мильо Петков биел файтонджите ако не си плащат.
Въпреки, че изнудването, в което е обвинен Широков е извършено в изпитателния срок предишната му присъда, прокуратурата не успя да докаже рекета и двамата отърваха затвора.
През ноември 2005 г. бе застрелян в Поморие 6 години по-младия брат на Христо Широков – Тодор. Той бе гард на МитьоОчите, но бе убит заради битов скандал пред дискотека “Ирида”. На местните избори през ноември 2011 г Широков бе избран за общински съветник в Поморие с листата на ДПС. Името му бе свързвано с побоя на друг крими герой Камен Балбузанов-Куката в заведение в Поморие, но той отрече.
Според неофициална информация другите двама„посредници” на срещата между Очите и Козела, които пристигат в заведението Стоян Капсата и Апостол, заедно с Широков, командват целия нелегален бизнес в Поморие и държат в ръцете си курорта.

Стефан Ташев

image


НАЙ-АКТУАЛНАТА ЗА СЕЗОНА ТУРИСТИЧЕСКА ОФЕРТА
*** Разкрития за екшъна с Митьо Очите и медийно-меверейско-правителствените лъжи
Цените са в лева, за човек в стая и наем на апартамент и включват: нощувки, настаняване на база All inclusive, ползване на два външни басейна, безплатен чадър и шезлонг към басейните, Wi-Fi в общите части и стаите, фитнес, паркинг, курортна такса, детски кът, външна детска площадка.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ALL INCLUSIVE LIGHT:
- Безплатно ползване на БРОНЕЖИЛЕТКИ за цялото време на престоя
- Безплатен аукцион «Кръстникът», «Недосегаемите», «Белязаният» – според случая и късмета ви.
- Гарантирана реклама и изявления в световните медии при присъствие на някой от аукционите
- Адреналинов вечерен пеши тур из курорта "Слънчев бряг". Хотелът не носи отговорност при инциденти с така нарeчените официално "главанаци" (пояснение на термина: бълг. "мутри", рус. "боевики", анг.migs, thugs)
Разходите за личните ви застраховки «живот» не са включени в офертата.
******** .Бележка: според българските правни норми животоспасяващата първа кръвна банка е безплатна. При необходимост хотелът осигурява на гостите си кръвни банки срещу заплащане.
********* Бележка: безплатното паркомясто се анулира при «битови свади» (основание: класификация на МВР и министър-председателя на България)
-----------------И вече серизно.------------------------
Повдигнато е само едно обвинение за въоръжения сблъсък в "Слънчев бряг" - на Тодор Славов.
Според публикациите в световните медии и свидетелствата на норвежците и англичаните, присъствали на "битовата свада", освен вътре в заведението се е стреляло и навън. Самото заведение също било обстрелвано отвън.
Пак според тези очевидци е имало и хора с автомати.
И фактите не са само от очевидците. Защото и първите съобщения на самото МВР говорят за стрелба в района на дискотека "Айсберг", а не в заведението "4 for you"
Родните власти обаче не само не разпитват очевидците, но не се интересуват и от камерите в района. И вече се "знае", че записи от самото заведение .... няма! Според едната версия били изтрити (!), според другата - заведението нямало камери.
********************************
Още няколко факта:.
--- Участникът Радослав Попов e съдружник със Силвия Панагонова, вдовица на основателя на СИК Милчо Бонев-Бай Миле, както и със сина и дъщеря му Милчо и Йоанна. Някои дори броят заведението като част от тази империя, визирайки Ина Панагонова, сестрата на Силвия. Същият Радослав е син на човек, който се оказа част от групата за наемни убийства "Килърите".
--- Заведението се казва "4 for You". Структурите на кокаиновия крал на Европа Брендо - вече окончателно осъден в Италия и Румъния, се наименуват именно така.
--- 33-годишният Божидар Георгиев Кузманов - собственик. Като такъв той беше обявен от всички мои колеги, (а МВР се съгласи с това) - притежател на заведението и още едно - "Оксижен" в Слънчев бряг. Да, ама Кузманов няма нито едно търговско дружество на свое име. Но е бивш, хм "служител" на вдовицата на бай Миле.
Ресторантът, в който избухна престрелката между враждуващите групировки на Кузманов и Митьо Очите, се управлява от дружеството "Оксижен 2013" ООД. Справка в Търговския регистър показва, че формалните му собственици са 34-годишният Николай Мариянов Иванов от Варна и 31-годишният Данаил Анжелов Петков от Добрич. Фирмата е регистрирана на домашния адрес на Петков. Е, за тях и връзките им може много да се разказва, но тук темата е друга.
--- Знае се, че 3 от изстрелите в убития Александър са произведени от Тодор Славов, но за другите 4 попадения ... не се знае нищо. И няма да се узнае, а защо, ще разберете по-надолу.
--- Пребитият кандидат-зет на дъщерята на Митьо Очите вече се сочи от медиите под името Васил. Става дума за Велислав Попов.
-----------------------------------
Първите изводи:
Сблъсъкът не е регионален, а е опрял до самите висини на СИК от една страна, и ВИС от другата в лицето на Митьо Очите. Опрял е до световни наркоканали за хероин и кокаин, чийто стоковед Брендо е вече неспособен да управлява, понеже окончателно го осъдиха и в Италия, и в Румъния. .
Медиите вече открито манипулират, и то по единно указание какво да пишат. Защото не може да не направи впечатление синхронното звучене в основни факти на тази манипулация на фона на многомилиардни конкурентни интереси
Да видим един основен факт.
Написах „вече” за лицето, което те представят като бъдещ зет на Митьо Очите.
Явно така им е наредено - само преди дна дни, в първите си публикации за случилото се в курорта, а и въобще в най-ранните им публикации за тази връзка (излезли в края на 2015 г.) пишеха, че бъдещия жених Дениз Ким е син (племенник) на Соломон Ким - виден милиардер от списъка на "Форбс". Разбира се, аз не вярвам в това бъдещо бракосъчетание. Но една любов е удобен претекст да обясним какво търсиш толкова години в България.
Всъщност никакъв Соломон Ким не съществува в този списък на милиардерите по света.
Явно така са им подхвърлили името "ювелирите" от органите - заради неграмотност или умишлено, както предполагам.
Но милиардерска фамилия наистина има. От Казахстан - Владимир и Игор Ким (от корейски произход, родата е изселена принудително по времена на Сталин) и е твърде близка до президента Назърбаев.
Само преди седмица в онази бивша съветска република имаше въоръжени сблъсъци в Актобе (град колкото Пловдив), които Назърбаев нарече "дело на псевдорелигиози организации". Разковничето е в терминологията – „ПСЕВДО”
Непосредствено след тази кървава вакханалия беше повдигнато обвинение за "опит за държавен преврат" срещу задържания виден руски бизнесмен и политик Тохтар Тулешов (за случая и него виж втората част на поста ми в мрежата "Москва не е партньор, а съперник" от 7 юни). На 8 юни имаше смени в ръководствата на руските спецслужби, а на 8-ми вечерта последва вендетата в „Слънчев бряг”.
Може би хронологията на датите е съвпадение. Онези, които боряват професионално с иформация, има как да си проверят.
Но има и още едно съвпадение в датите. Онзи ден руският консул във Варна Сергей Николаевич Лукянчук заяви следното:
„Има предложение в България да бъдат командировани руски полицаи за съвместни полицейски патрули, подобно на българско-румънските и българско-гръцките, които да оказват съдействие на руските летовници. Това все още е само предложение, което ще се обсъжда на среща в Сочи след известно време.”
Едно предложение е предложение тогава, когато е вече казано или обсъдено между две страни – в случая нашите две държави. Няма как да е станало след престрелката в „Слънчев бряг”. Просто заради недостиг на време.
Властите у нас си замълчаха. Ще отбележа, че с Румъния и Гърция сме в една обществено-политическа общност – ЕС, в един военно-политически съюз – НАТО. С Румъния патрулите са погранични, с Гърция – също.
При битовите убийства мотивът обикновено е само един. И лесен както за откриване, така и за доказване.
При гангстерските междуособици на високите равнища, при намесата или ненамесата на държавата в тях, при игрите на секретните служби винаги има поне по няколко водещи мотива в един сблъсък или убийство. И по правило са добре укрити и много трудно доказуеми.
Всички мои разследвание, а и онова, което съм доказал в книгите ми, потвърждават този извод.
И последно: мутрите може да са калта на обществото, но не са малки деца. Дори идиот ще разбере последствията за самия него от тежък въоръжен сблъсък в голям курорт в самото предверие на туристическия сезон.
Особено ако той е извършен демонстративно, в най-оживената част на вечерта, на най-оживената улица, без нинакво прикритие и с чувството за безнаказаност. (само един обвинен).


www.facebook.com/grigor.lilov/posts/
998968826885723
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8736941
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930