Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2016 21:39 - Потомствените владетели на планетата – отново в настъпление
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1030 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 14.06.2016 21:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

В началото – малка комична сензация. Редакторът на отдел „Разследвания“ на изданието International Business Times Дейвид Сирота през лятото на 2015 година отправи запитване до Държавния департамент на САЩ.

Позовавайки се на знаменития американски Акт за свободата на информацията, Сирота искаше да се запознае с писмата, които бившият държавен секретар, а понастоящем кандидат-президент Хилари Клинтън е писала по темата за Транстихоокеанското партньорство.

Беше му отговорено, че ще получи достъп до писмата през април 2016 година. Когато април мина, Сирота отново попита къде е свободата на информацията. И неотдавна получи любезно писмо, в което се казва, че писмата на Клинтън ще му бъдат предоставени – в пълно съответствие с Акта за свободата на информацията – на 31 ноември тази година.

Не е трудно да се установи, че това не е просто „след президентските избори“, това е несъществуваща дата.

Инцидентът предизвика хихикане у американските журналисти, които започнаха да си разменят спомени кой колко години чака отговори от различни държавни институции. Които по закон са длъжни да „осигуряват на гражданите свободен достъп до всякаква информация, освен такава, която засяга националната отбрана, правоохранителните органи, финансовите и лични документи“.

image


Във връзка с това трябва да припомним и друг, къде-къде по-сензационен и къде-къде по-смешен факт: в момента се подготвя за ратифициране друг мегадоговор на САЩ – Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП), който трябва да свърже с определени твърде порочни практики Америка и Евросъюза. Или, както подозират критиците, националните държави да бъдат подчинени на транснационалните корпорации.

image


Цялата работа е, че този процес се развива тайно и изключително от елитите на двете договарящи се страни. В продължение на много години имаше изтичане на информация едва-два пъти – струва ми се през 2013 година. Като цяло за публиката се пускат двустранични брошури, в които без цифри и скучни дълги параграфи, „толкова откровено, колкото е възможно“, се обяснява, че договорът на ТТИП ще принесе изключително много ползи и ще създаде милиони работни места.

image

При това липсва адекватен отговор на въпроса защо в такъв случай даже депутатите от германския Бундестаг се допускат до „отделни документи“ от договора изключително строго, с подпис, че информацията няма да бъде разгласявана.

image


Нека отбележим, че обикновените европейци не стоят със скръстени ръце. В рамките на мащабна кампания против тази тайнственост са се подписали около 3 млн. души. В европейските столици се провеждат демонстрации с участието на десетки хиляди участници – с плакати, освирквания и лозунги „Не на ТТИП“. Депутатите от парламентите на средиземноморските държави заявяват: „Това ще бъде буря, която ще отнесе милиони наши граждани“.

Правителствата на заинтересованите страни обаче не обръщат внимание на този прилив на недоволство. Тоест разграничават се от своите граждани със същата небрежност, с каквато Държавният департамент се отнася към обещанието си пред журналиста Дейвид Сирота да му предостави писмата на Клинтън за Транстихоокеанското партньорство на 31 ноември.

Както се вижда, уважаеми читатели, всичко това е социалнополитическо отражение на напълно обективната икономическа картина.

image


Цялата работа е, че от гледна точка на така наречените висши класи на нашата планета, днес те преживяват не ренесанс, преживяват своята историческа реконкиста. Целта е да отвоюват онова положение и онази власт, които бяха принудени да поделят със своите „мнозинства“ през миналия век.

Трябва да се отчете, че отношението на елита към масите е формирано далеч по-продължително – предавайки се от поколение на поколение – отколкото изглежда на пръв поглед.

image


Мнозина още помнят неотдавнашно изследване на италиански икономисти, които с почуда установиха, че най-богатите фамилии на Флоренция са същите, както и преди 600 години. Същото се наблюдава и на Британските острови, и в централната част на Европа.

И така: поставяйки се на мястото на тези потомствени владетели на планетата, в тяхната история можем да наблюдаваме както настъпления, така и принудителни отстъпления.

image


Главното отстъпление на елита в безкрайната война за власт, разбира се, е XX век. Тогава под натиска на научно-техническия прогрес внезапно всичко става масово – и производството, и потреблението, и образованието, и дори войната (няколко хиляди дадоха милионите си за оръжие).

image


Преди 100 години масите, които държаха в ръцете си и войната, и промишлеността, бяха ефективно организирани срещу елита, което доведе до гигантски промени. Фактически народовластието на 20-ото столетие (във всичките му форми – от „представителната демокрация“ до така наречения тоталитаризъм) дължи своята поява именно на този „век на тълпите“, века на огромните колективи.

image

По своята същност целият XX век е време, в което половината земно кълбо се бори с неравенството (което масите, почувствали силата си, отказват повече да приемат). Едновременно с това втората половина от човечеството се опитва да изглади това неравенство, както може.

image

Именно на това дължи появата си странната прослойка, обединена най-вече от начина си на потребление, но наречена „средна класа“. Именно на това дължат появата си и разнообразните форми на партийно представителство, обхващащи цялата планета (включително страните, в които все още няма каквато и да било индустриализация и където демокрацията има характер на чиста проба карго култ със сламени самолети).

image


Цялата работа е единствено в това, че днес и демокрацията, и първородните западни народи се превръщат в сламени самолети.

image


По същите причини научно-техническият прогрес не стои на едно място. Преместването на производството и неговата автоматизация тихичко бива придобивано от гигантски производствени колективи. Военнотехническите иновации премахват необходимостта от многомилионни армии.

image
             Charlie Chaplin and Al Capone


Фактически това означава, че вече няколко десетилетия ролята на организираните маси намалява. Което естествено се отразява на социалното разслоение във водещите страни, включително САЩ, където „средната класа“ се свива, разделяйки се на бедни и богати.На практика нещата се свеждат до това, че всички вълнуващи букви на законите за Свободата на Разпространение на Информацията, за Равенството пред Истината и Закона се превръщат в празен ритуал.

image


В новия свят масите могат само колкото си искат да маршируват, протестирайки; обществениците – да се борят за народовластие; журналистите – да молят за информация елитните държавни чиновници.

Всички планирани договорености обаче, все едно, ще бъдат подписани. След Буш, Клинтън и Буш президент се готви да стане Клинтън. А държавният департамент непременно ще отговори на вашите свободолюбиви въпроси. Буквално на 31 ноември.

image

„Самият път е целта.“ 

Новия световен комунистически ГУЛак, ще е илюзи-илюминатски театър на демо"крад"цион,... разширяване на илюзията в Кали Юга. Законите ограничаващи свободите, ще се пускат реверсирани с цел протести на платени про-правителствени групи от дегенерати или НПО-та, след това правителството ще имитира вслушване в народната воля и ще приема точно обратните на тези "фалш флаг" закони - ограничаващи свободите - предварително спуснати до дадено правителство от левитският елит.

Типични сценки с цел ограничаване на свободите наскоро изигра Болен Сидеров -който хич не е болен, и надали подобно на Берлускони ще полага доброволен труд, ... но утре, вие, за подобни дреболии ще бъдете наистина съдени - закономерно след като депутак е минал по този път -  и ще полагате принудителен труд за прекрасния нов свят в световния комунистически лагер ГУЛак.

image


Превод: Елена Дюлгерова


www.memoriabg.com/Гласувай:
4
21. krumbelosvet - Само Прудон е прав! Всички останали са гадове, т.е. - комунисти!
19.06.2016 10:39
Само че когато славяните са живели прудонски, без държава, като самоуправляващи се общини, името им е станало синоним на роби. Просто идват при тях държавните армии на съседите и си вземат колкото искат роби. И сега притежателите на силни армии призовават за "Европа на регионите", "бранят я от враговете" и готвят таен договор за поробване.
Дали някой у нас забеляза един знаменателен процес? Има един футболен отбор, който от 70-тина години живее с омраза, жадувайки смъртта на "вечния враг". Но тоя враг беше изхвърлен да играе на село. И процъфтя ли врагът на врага? Не. Задуши се от нови омрази, намери вътрешни врагове и живее отровен живот.
Това е съдбата на мразещите. Да мразят другите докато победят, и себе си - след това. Пиша това, защото може би знам рождения ден на автора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6568733
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1551
Календар
«  Май, 2020  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031