Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2016 20:30 - Хенри Кисинджър и войната в Афганистан
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1122 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.12.2016 20:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Един от най-яростните поддръжници на англо-американската война срещу афганистанските талибани без съмнение е бившият външен министър на САЩ Хенри Кисинджър.

image


На 31 октомври 2001г. Кисинджър изнася реч пред Центъра за политически изследвания в Лондон, мозъчен тръст на неоконсервативното общество ,,Мон Пелерин". В речта си той най-напред възторжено хвали правителството на Блеър и подкрепя, която то оказва на Америка в борбата с тероризма. После Кисинджър казва:
,,Войната в Афганистан трябва да се разглежда като атака срещу безсрамните покровители на тероризма и срещу лицето бен Ладен като най-отявленото превъплъщение на тероризма... Резултатът трябва да е ясен: да се унищожи талибанското правителство и да се разбие напълно мрежата на бен Ладен... Защото, ако в даден момент талибаните продължат да оказват съпротива, те ще се превърнат в символ, че е възможно да се противопоставят на най-силната държава и нейните съюзници... Това би имало катастрофални последици за всички."

image


Медалът има две страни, така е и в случая. Много политически величия, които ,,скачат" за унищожителен кръстоносен поход срещу талибаните и Осама Бен Ладен, преди това дълго време са ,,лобирали" и подкрепяли талибаните.

image

Хенри Кисинджър спада към група, която по поръчка на петролната промишленост оказва натиск върху американското правителство да не включва Афганистан и талибаните в официалния списък на ,,страните, подкрепящи тероризма".

image

Гари Алън беше сред първите, които разкриха престъпното агентурно сътрудничество със Съветите на американския държавен секретар Хенри Кисинджър. От което за него последваха неприятности, а репутацията на агент „Бор“ или Хайнц Алфред Кисингер, изобщо не пострада!




На 5 ноември Мери Пат Флеърти, Дейвид Отоуей и Джеймс Грималди публикуват във ,,Вашингтон Поуст" статия със заглавие ,,Защо Афганистан никога не е бил в списъка на поддръжниците на тероризма". Авторите съобщават, че бившият американски външен министър, в качеството си на консултант на американската петролна компания ,,Unocal", се е застъпил пред външно министерство да не се налагат санкции срещу Афганистан, защото петролният концерн предвижда изграждането на тръбопровод през страната. Този тръбопровод ще осигурява достъпа до петрола от региона на Каспийско море.

image

Хилъри агент на КГБ от Одеса, и Хенри от Бердичев - хазарски клоунади. Заедно е сладко, и да се яде с пръсти.




По-нататък се казва: ,,За да се осигури необходимото финансиране от органи като Световната банка, ,,Unocal" трябва да направи така, че външното министерство поне формално да признае афганистанското правителство. За целта ,,Unocal" използва бивши вътрешни хора: бившия външен министър Хенри Кисинджър, бившият извънреден посланик на САЩ Джон Мареска и бившия американски посланик Робърт Оукли."

image

Най-добрият геном на света е представен с бъчвообразния Анри, агента на КГБ-БОР





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8688090
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031