Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2016 21:24 - Преди 2047 години не е дошъл Исус Христос, а е дошъл Ихтиос/ Подмяната на Слънцето и Лъвът
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2607 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 02.07.2016 21:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Преди 2047 години не е дошъл никакъв Исус Христос, дошъл е Ихтиос (епохата Риби)
На първата снимка се вижда магурският запис на човешката история, която е показана като развитие на филмова лента от дясно на ляво, защото това е посоката на четене в пещерата.

image



На втората снимка се вижда хронологията на събитията. Графична интерпретация на Лентата на живота

image


На третата виждаме единия от трите аспекта на богинята-майка Ма, от която всичко се ражда.

Тя носи на главата си символа на божествената промисъл Т. Връщаме се към първата снимка. На нея огромна мъжка фигура доминира сцената. Главата на мъжката фигура е Т, което значи, че тя е синът-божи. Това е първото пришествие в човешката история и то се случва преди около 26 000 години в след тогавашната епоха Риби. Следва епохата Водолей, която е начало на дълъг благоприятен период. Как се стига до първото пришествие? Преди 42 680 години, в епохата Дева (богиня) се създава човекът. Това става от богинята-майка Ма точно в едноименната епоха Дева. Следва дълго време на благоденствие, както се вижда от добре развиващата се лента на живота. Лентата започва да се криви в Близнаци заради развитието на алчността и това достига своя максимум в Риби, която е най-покварената епоха. Това до довежда до края на живота и скъсването на лентата. Преди 25 000 години започва Последният ледников период. Интересно съвпадение. В Магура казват, че скъсването се дължи на нещо от космоса. В тази епоха идва синът божи. Синът на майка Ма, не на бащата, както Християнството нескопосано лъже. Т.е., преди 2047 години никакъв Исус Христос не е идвал, а е дошла новата епоха Риби, в която все още живеем и в която има да живеем още 113 години до идването на Водолей, когато животът отново ще тръгне добре. Сега ще трябва да изкупим греховете. Това се случва в Риби. В Риби се изкупват греховете, а не е дошъл спасител да ги изкупи. Християнството лъже за всичко, защото е пренаписвано на църковни събори. Първото пришествие се е случило преди почти 26 000 години, а не преди 2 000. Второто ще се състои в рамките на следващите 113 години или в първата половина на Водолей, а не в неизвестно бъдеще.

https://magnaaura.wordpress.com

image


Византийско-Римското Православие на Константин е наредило Вуду-култът за секта наравно до Кришна-съзнание, като попадащо в "инославните" "ловци на души". Но доколкото си спомняме, Той Самия Христос-Галилейски казваше на палестинските рибари :"Елате сега да ви науча не как се лови риба, а как се ловят душИ".

16 А когато минаваше край галилейското езеро, видя Симона и брата на Симона, Андрея, че хвърляха мрежи в езерото, понеже бяха рибари.
17 И рече им Исус: Вървете след Мене, и Аз ще ви направя да станете ловци на човеци.


image
     БОГОЯВЛЕНИЕ  - Коптска икона. Виждаме душите  изобразени като  риби

Ма то Христос Галилейски не е проповядвал не-брахмански(а-брахамски)афро-близко-източен тамастичен култ, но другарите- братя Право-верни и Кръво-славни нещо не искат да си излизат от тинята на мрака....?...

image

Това е знакът на първите ристияни в Йерусалим. Изображението на менора (храмовия седмосвещник) се съединява с изображението на риба посредством звездата на Давид.Рибока - християнин най-долу в хранителната верига

"Котвата" закотвяща душата в материцата е описана в Библията

Евреи 6 =====редакция 1940г.
19. която имаме за душата като здрава и непоколебима котва, която прониква в това ,което е отвътре завесата:
20. гдето исус като предтеча влезе за нас и стана първосвещенник до века според Мелхиседековия чин.

Кога е станала подмяна на Слънцето и Лъвът(AU.Ra) с "Луната и Змията"(s.U.Ra)? 

Станало е в Римската империя с помяната на трансцеденталния Митра със змея дракон Христ - Хор.

Кръстът на Константин е монограм, известен като "Хи-Ро", състоящ се от Х (гръцката буква "хи") и Р ("ро") — първите две букви от името на Христос или Хор на гръцки език.
Легендата гласи, че именно този кръст император Константин видял в небето пътувайки към Рим при своя съуправител и едновременно противник Максентий. Заедно с кръста той видял надпис: In hoc vinces - "с този ще победиш". Според друга легенда, той видял кръста насън в нощта преди битката, при това императорът чул глас: In hoc signo vinces (с този знак ще победиш). И двете легенди твърдят, че именно това предсказание обърнало Константин към християнството. Монограма той направил своя емблема, поставяйки я върху лабарума — държавното знаме на Рим, вместо орела. Последвалата победа при моста Милвиан недалеч от Рим на 27 октомври 312 година го направила единствен император. След това бил издаден едикт, разрешаващ изповядването на християнската вяра в империята, вярващите повече не били преследвани, и този монограм, който дотогава християните използвали тайно, станал първият общоприет символ на християнството, получил също така широка известност и като знак за победа и спасение.

image


Това е знакът на Озирис и синът му Хор още от египетската митология.
А ще го открием и в римските катакомби много преди Константин, който може да си сънува колкото си ще... и фанатиците да твърдят, че това било раннохристиянски знак, обаче тая монограма още древните халдейци са я използвали като символ на Слънцето и като гледаме на картинката долу под знака има хора с ............. митраистки шапки.....................
image

Култът към Митра(Тая легенда е тракийска и е отишла дори в Индия - бел.ред.) е възникнал хиляди години преди „исус“ и въпреки това представлява същата история дори в детайли от християнството. Когато християнството пуснало корени в Рим, те използвали символи и митове, свързани с ритуали от култа към Митра. Свещеният ден на Митра бил неделя („sunday“ на английски означава „ден на слънцето“), защото и той, както исус, символизирал слънцето. Почитателите на Митра наричали този ден „денят на бога“ и провеждали главния празник, свързан с Митра по времето, което сега наричаме „великден“. През 254 г. папа Юлий I съвсем умишлено обединява раждането на Митра (25 декември) с коледа, защото ранната църква отбелязвала раждането на исус по различно време от март до септември. С това се целяло по-лесно християнизиране на империята, давайки на хората нещо познато. Митраисти били императорите Нерон, Комод, Септимий, Север и Марк Антоний Каракала. През 274 г. култът към Митра дори бил официално обявен за една от държавните религии от император Аврелиян. Въпреки започналите гонения срещу езическите религии, култът към Митра си остава твърде силен. Затова император Константин Велики се покръства именно на 25 декември 337 г. и обявява този ден и за рожден ден на христос. Това бил далновиден и тактичен ход, с който да се елиминират слънцепоклонниците. Отново – за по-добра приемственост между религиите.
Имаме подобно стечение на обстоятелствата и в Египет. По времето когато култа към Озирис най-накрая отстъпил пред религията носеща името на христос, египтяните приели християнството и открили, че нравствените системи на стария култ и на новата религия толкова си приличат и обещанието за възкресение и безсмъртие в тях е толкова сходно, че те пренесли своето преклонение от Озирис към исус без особено затруднение. Нещо повече, Изида и детето Хор веднага били отъждествени с дева мария и нейния син в апокрифната литература от първите няколко века след покръстването на Египет.

Решаващата роля в съдбата на Западния митраизъм изиграва официалното признаване на християнството. Въпреки това, култа, в който военна доблест е играла немаловажна роля, съвсем не се е готвил да се дава без бой. Знаменитата битка на Император Константин Велики известната битка със войските на Лициний близо до Адрианопол/Одрин, на 03 юли 323 г. всъщност е била демонстрацията на антагонизма между поддръжниците на митраизма и християнството . И тогава на Непобедимият Бог е нанесен съкрушителен удар. И това е не толкова физическото унищожаване на почитатели, колкото огромно морално поражение, засяване/зараждане семето на съмнението в душите на посветените и предани нему. Само Юлиан Отстъпник, въпреки християнското си образование, тайно, посветен на култа към Митра, се опитал да го възстанови. В 361 г., той издава два указа срещу християните, но две години след смъртта му, съдбата на Непобедимото Слънце в Римската империя е окончателно решена.

В християнството оцеляват и немалко пресечни точки с формалните елементи на култа и символиката на митраизма. Но за митраистите непредаващи значение на социалният статус и допускащи в своите редици презряни роби, безстрашни воини и разглезени патриции, посвещение в култа на жени е било невъзможно. Огненият елемент, който придружава Mитра, символизирал само мъжкото начло. Християнството също така приема в своите редици всички: свободни и роби, богати и бедни, жени и мъже. И тогава можем да кажем, че благодарение на разпространението на християнството сред жените, култа към Митра е победен от християнството. Но основната разлика между двата съперника е фактът, че митраизма никога не смята смирението за добродетел, това е религия на воини, активно включващи се в борбата със злото. Докато за християните, силата на доброто, преди всичко е в послушание към Божията воля и всеопрощаваща любов към хората, дори ако те са най-лошият им враг, т.е. обрязана секта на юдеи за завладяване на бялата раса.
image

През 376 година митреума, който е бил на хълма Ватикан е бил затворен от градският префект, а по-късно на негово място е построена базиликата Свети Петър.

Змията иска законът за "кармата", тъй като така държи душата в матрицата, ре-циклира я.
Лъвът контролира инстинктите и пропуска душата ОТВЪД матрицата.

Конспирацията на нагите и днешните змийски религии, кланящи се на Змията идва от фактът, че те из-земат функцията на Лъвът. Срещнете ли изводът, че "Слънчевият култ е асоцииран със Змията/Базилика/Василевс/ Васуки"- ТОВА Е СИГУРЕН БЕЛЕГ ЗА ПОДМЯНАТА НА НА СИМВОЛИТЕ И ЦЕННОСТИТЕ!


В 380-та император Теодосий издава указ/едикт за засилване на позициите на християнството като държавна религия. От страна на християните започва активно преследване на езичници, унищожаването и затварянето на техните църкви/храмове. Жреците на митраизма в надеждата за връщане на старите времена зазиждали своите светилища. Но много от непримирилите се с хода на историята свещениците са били убити от християните направо в техните храмове, което означава, оскверняването на светите места за цялата вечност. Заедно с последните свещеници умира и самата памет за отминалото могъщество на Митра.

image
                    Митра и Варуна


Слънчeвият култ на гласните е AU.Ra(Brahma-Visnu)

Лунния култ е на нагите sU.Ra(Siva-Maya).
За това в царството на нагите "слънцето" е сУ.Р(й)а, брахамните са "а-сури"("ах-ура")

Думата "s.Up(p)er" указва "хубаво" в царството на нагите.
Не случайно, Патала-лока на нагите
е по-богата от sU.AR(ga)-горният рай на девите на ИндРа/ТангРа.

За нагите от долните земи Шива е "Слънцето"- Ра - "сУ-Ра",
което е Сани(Sunny)/Шани или САТ-Урн.

image

За долните земи на нагите Шива е "бог" и "с-Лънцето".  Така наистина "сУнцето" се асоциира с култа към змията Васуки(Базуки) или "Базилика".
Циганската "нова година" е "Банго-Васил"култа към Васуки.
"Васуки" идва от Санкр. "васу"-"ценност".
Независимо че "Васу-ДЕВА" е прозвище за Кришна.
"Васу-дева" не е прозвище за Шива, а Маха-Дева е прозвище за Шива.
Шива може да е "главната", но не ценната дева.


Това, което отлича властта на девите и Лъвът е БЛАГО-РОДСТВО и МИЛОСТ.
Това което отличава властта на демоните и Змията е КРЪВНО-РОДСТВО и ТОТАЛЕН КОНТРОЛ.
Лъвът е поставен ДА ПОМАГА, като съблюдава редът на контрол НАД ЖИВОТИНСКИТЕ ИНСТИНКТИ(подсъзнанието), затова е и "цар на животните". Змията е поставена да се възползва от инстинктите и подсъзнанието, като мулти-плицира фокусът на властта ИЗЦЯЛО върху подсъзнанието и манипулира съзнанието. А казахме, че под-съзнанието има за символизъм Луната, а съзнанието-Слънцето.
image
              Statue of Liberty-Adity - Mitra
 
Подарък от френските масони на американските.
Подмяната Слънчевият принцип на НЕПРОЯВЕНИЯТ
Трансцедентален свят, като ПРОЯВЕНА(Астрална)
енергия на ОТРАЗЕНАТА светлина.
Масонската светлина и знание са спекулативни.
Ето защо "Братството"(Fratenity= Father+Brother) на Адити и Ананта е СПЕКУЛАТИВЕН "БАЩИН(СЛЪНЧЕВ) НЕПРОЯВЕН" принцип.


image

Нагласянето на "Лъвът Йуда" с "Агнето ЙеШуа" иде от RAM.
Rāma-राम-"Ram" Англ- "Овен", Лат. ARIES, Япон.ラム-Ramu
Слав.-"Ба-ран"(Брам), йАри(Яре) Араб.-(Коч)Бай-Рам,
тъй като матер. енергия-"РАаджа" е вид огън.
Огънят е "сгъстен въздух". "Слънце в Лъв" е "на трон", а
"Слънце в Овен" - "в екзалтация";


Латинската дума con -"със" иде от гръцката σύν-syn, "syn-thesis", йудейският и християнски църковен орган- "syn-edrion", "syn-od", описващ смисълът на конспирацията- ПОДМЯНА НА СТОЙНОСТИ! Тя иде от Египетско-Шумерската дума за "Луна"- "Sin".
Ще проследим по-нататък, както думата за "Лъв" от "Ra" е трасформирана в "Re"- "Reo"(японски) и оттам в Leo-Лео(Латински, Гръцки, Германски, Славянски-), за да пасна на "Л"Уна" и "в-Селена". Оттук започва змийската подмяна до "Слънце"-Сол, "Sol", "Sonne", "Sion", превръщашо слънцето в СатУрн или от "Ра-ма"- "Си-ва". Змийските звуци и знаци, с които се асоциира Шива са "С" и "Ш" и по-малко "М" и "Т".

НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ- "Р"!! за това е била необходима тази смяна от рептилите на Лъвът до "Змията", като "цар". На Ведаически Санскрит "светлина" е "ру", а тъмнина е "су"/"гу"/"та", оттам добива и смисъл на "та-ма"/"та-ра"/Тамара - рус.(владетелката на мрака, "царицата на материалната енергия в мрака").

image
Обърнете внимание на зеленият цвят на Рама
В индийската иконография Рама се изобразява не със син цвят а със зелен. Рама се асоциира с Рави(Звездното Слънце), с архетип Лъв,  но и с Овен(Слънце в екзалтация) за това го рисуват, като марсинец- "зелен".
Според научната фантастика въпреки, че Марс е "червената планета"  на него живеят "зелени човечета с 4 ръце".
Това не е случайно, тъй като ЦРУ и тайните служби на тази йудео-масонска цивилизация пази секретни архиви за съществата от тази планета. Тези същества са дали отражения на съществата на Земята ни през нейният Лунен период- "леМУрия", описан в епосът "Рама-йана" , описващ събития от Третйа-йуга(преди ~ 1 милион години=900,000)


image

В Бхагавад Гита 10:30, Кришна казва, че е "лъвът" сред животните. "Лъв" не е използвана СЕГАШНАТА форма "Сингх"(асоциирана със звукът "С" на нагите) на подмяна на царят, а "Индра" - царят на райа "суАР-га" от ВЕДА". Използван е изразът "мрга-индрах"—лъвът"цар на смъртните"(животните- "мрига")

Царят е асоцииран с контролиране на материалната енергия чрез оръжие(не не и контрол над съзнанието на живото същество!!!), но С ЦЕЛ ПРИДВИЖВАНЕ КЪМ БРАХМА. Т.е. царят не прилага ненужно или конспиративно/неавторитетно усилие. В Бхагават Гита 10:31 Кришна казва, от тези, които владеят добре оръжието, Аз съм Рама;

image

Доколкото евреите наричат духовенството си с думата "равин/рави", т.е. "Ра въплъщение на човек" или "Рa въплътен син", въпреки че самите те като арианите не вярват в Sun Ra/ Рави(Звездното Слънце).

image

Слънчевия Янус- Брахма е реверсиран от левитите в Кали юга в сатурнов.

 МИТРАИЗЪМ И ХРИСТИЯНСТВО -2ч.

image

       
Истинският ден на Слънцето-Суря е НЕДЕЛЯ!




Гласувай:
3



1. dartanjan - Скъса се да лъжеш с твоите апокрифни ...
03.07.2016 21:11
Скъса се да лъжеш с твоите апокрифни "находки". Надявам се да не ти е професия.
цитирай
2. volnoloma - дъртаняне,
03.07.2016 21:52
човекът, трябва да знаеш, по природа е потребител - потребява джилязо, кабели...друг - история, трети - време...
И всеки се потребява както може.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8728163
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930