Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2016 19:20 - Путин, верно куче на диктатора Реджеп Тайип Ердоган, го предупредил за готвения преврат
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 957 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Сензационна версия! Руските военни спасили Ердоган?

image


Русия е предупредила президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган за готвения преврат няколко часа преди началото му, съобщава иранската агенция Fars. Според агенцията, за това са разказали на няколко арабски медии дипломатически източници от Анкара, пише Газета.ру.

image
image

Tова не са ИДИЛ, това е ердогановата полиция унизяваща турската армия. Наредени точно като затворници на ИДИЛ.

Те пояснили, че турското разузнаване е получило предупреждение от руското министерство на отбраната за готвения метеж. Намиращите се в региона руски военни са прехванали и разкодирали радиосъобщения, в които ставало въпрос за готовността на турската армия да започне преврат за сваляне на властта в Анкара.

image

Именно те са научили, че по време на тези радиоразговори е дадена заповед няколко военни вертолета да се отправят към хотела на Ердоган в курорта Мармарис, за да го арестуват или ликвидират.

image


Дипломатите не са уточнили как именно руските военни са засекли разговорите, но са отбелязали, че в авиобазата Хмеймим в Сирия, където се намират частите на Въздушно-космическите сили на Русия, има системи, способни да прехванат подобни сигнали.

image

Преди това високопоставени чиновници от армията на Турция потвърдиха, че разузнаването е предупредило за подготовката на метежа няколко часа преди неговото начало.

epicenter.bg

image

"В Турция имаше успешен за Ердоган преврат". Това заяви директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров пред БТВ.

Той уточни, че по време на преврата не са направени неща, за които и „гимназист би се сетил” – да бъдат задържани премиерът, президентът и председателят на Народното събрание.

image


"Имаше театрална бомбардировка на парламента през нощта – все едно да бомбардираш българския парламент в петък вечерта, то през деня няма никой в петък", коментира Димитров.

По думите на историка турското тайно разузнаване – МИТ, е знаело за преврата 5 часа преди той да започне.

Относно информацията, че бежанците, които отиват към западна Европа, плащат по 5 хил. евро на каналджии, Димитров намекна, че тези пари вероятно идват от „Ислямска държава” и са част от войната, която води ИДИЛ.


www.budnaera.com/


image

С кого бърза да се срещне Ердоган най-напред в тази ситуация – ако си помислихте за Путин, познали сте. Ердоган бърза, отдалечавайки Турция не от Европа, а от НАТО, След брекзита, мисълта за такъв атлантически развод топли сърцето на Путин, затова гуруто му по руски шовинизъм, съветникът му Дугин ( недопускан дори в Гърция) беше в Турция ден преди началото на чистката""съветски образец"", организирана от Ердоган на вълната на удобния за целта преврат, за който участниците продължават да научават.

Ердоган заминава за Русия

image

Полк. Малчев: Тежък сценарий очаква България, ако се затоплят отношенията
Русия-Турция

"Всъщност този неуспешен опит за преврат малко втвърдява отношенията на Турция с Европа и малко подобрява отношенията между Турция и Русия. Ердоган и Путин имат да решават много съвместни проблеми. Ние познаваме само европейската част на Турция, а забравяме, че нейната азиатска част граничи с бившите републики на Съветския съюз в Азия. Турция е един много непредсказуем съсед за Русия. От друга страна, между Москва и Анкара са установени много сериозни икономически връзки, които временно бяха нарушени. По всяка вероятност Русия ще използва това отдалечаване на Турция от Европа, за да извлече ползи в свой интерес. Затова мисля, че косвено нещата между Турция и Русия ще се подобрят, защото и двете понасят големи икономически загуби при едни обтегнати отношения."

image


- Как сближаването между Турция и Русия ще се отрази конкретно върху България?

- Това е най-тежкия въпрос, защото става дума за две империи – руската и турската. България отдавна е между тези две зъбни колела, които в момента не се въртят. Но ако наистина се подобрят политическите отношения между Русия и Турция, тогава за България предстои един много тежък сценарий. От едната страна ще ни притиска Русия за връщане към евразийската зона, а от друга – заради турският етнос у нас, който не е толкова малък, можем да очакваме по-сериозна намеса в делата на държавата ни от страна на Турция. На срещата на върха на НАТО във Варшава партньорите ни от Европа и Алианса показаха, че вече обръщат много по-сериозно внимание на тези страни, които граничат с Русия. Бе решен и основният проблем - да се създаде една зона за многонационални сили, като се знае, че ако Русия посегне на Литва, там ще срещне натовски войник. Разчитам, че Турция постепенно ще бъде вкарана в този положителен за нас кордон. Има обаче един важен въпрос, който ни засяга косвено. Турция има да решава един много важен проблем с кюрдите. Там те имат и най-големите разногласия със САЩ. И ако проблемът с тях се реши не в интерес на турската политика, може да се очаква реципрочно отношение и към България, което няма да бъде в интерес на нашите български национални интереси. Дано не стане.

image

Сближаването между Путин и Ердоган е неизбежен резултат от посоката в която и двамата вървят - към установяване на еднолични диктатури с имперски амбиции. За България, както полк. Малчев казва, това е смъртна опасност. Ние не можем да се противопоставим нито на едната по отделно, камо ли двете ако те решат да ни разделят по някакви техни си критерии и интереси. От друга страна, сближаването с едната ще провокира агресивната ревност на другата..Единственият изход за нас е да се държим на равна безопасна дистанция и от двете, бързо и всестранно интегриране в ЕС, и активно участие в Евроатлантическите структури за сигурност, каквито и да са те при евентуално изгонване на Турция от НАТО. Сближаването на две граничещи агресивни империи винаги завършва с конфликт. Ние трябва да се постараем да не сме в зоната на сблъсъка им. Трябва да сме вътре в силен отбранителен и икономически съюз, извън руските и турски планове.
image


image


Четете още на: http://www.budnaera.com/



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687927
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031