Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2016 14:32 - Видения за бъдещето от сър Артър Конан Дойл
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1380 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 25.07.2016 15:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Сър Артър Конан Дойл е прочут преди всичко като писател. Може би най-известните му творби са от криминалната поредица с Шерлок Холмс. Роден е на 22 май 1859 г. в Единбург, Шотландия. Умира на 7 юли 1930 г. в Кроубъро, Англия.

Дойл добива известност и като уважаван лекар. През 1890-а специализира офталмология във Виена, като след това започна практика в Лондон. Прочува се и като спортист в дисциплините крикет и голф.

Вроденото чувство за справедливост на шотландеца го принуждава да прави частни разследвания. Тази негова дейност също постига значителни резултати — успява да оневини няколко човека, излежаващи присъди за престъпления, които не са извършили. Дойл става причина през 1907 г. да се създаде специален апелативен съд за обжалвания на спорни присъди.

Воден от интереса си към мистицизма, през 1887 г. шотландецът е посветен в ложата на свободните масони „Феникс“ No. 257 в Саутси. Само две години по-късно Дойл я напуска. През 1902-ра отново се връща в нея, като престоят му този път продължава чак до 1911-а, когато окончателно я изоставя.

След кратко увлечение по спиритизма Дойл се сприятелява с Хари Худини, който е изтъкнат опонент на практиките в спиритизма. Познанството му с няколко ясновидци в крайна сметка го отвежда до мистичното (езотеричното) християнство.

Сър Артър Конан Дойл е оставил няколко пророчества, но не е сигурно дали са негови или просто ги е записал при общуването си ясновидци и медиуми.

Видения за бъдещето от сър Артър Конан Дойл

Пророчествата:

[Предстои] период на природни сътресения, при които голяма част от човешката раса ще изчезне.

Основните [опустошителни] сили, както изглежда, ще бъдат много тежки земетресения и огромни приливни вълни.

Войната ще е само в началните етапи [на тези катаклизми] и като че ли ще бъде знак за задаващата се криза.

Кризата ще започне внезапно. Унищожението и дезорганизацията на цивилизования свят ще бъде трудна за вярване.

Ще има кратък период на хаос, последван от известно съвземане [преустройство]; общия период на катаклизмите ще бъде около три години.

Главните центрове на безредиците ще бъдат по източните крайбрежия на Средиземноморието, където не по-малко от пет държави ще изчезнат напълно.

Също така в Атлантическия океан ще има издигане на суша. То ще причини онези вълни, които ще причинят огромни бедствия на американците, ирландците и по западните европейски брегове, както и по всички ниски британски крайбрежия.

По-нататък се задават още катаклизми в южния Пасифик (Тихия океан) и в областта на Япония.

Човечеството ще се спаси, като се върне към духовните си ценности.

* * *

Превод: Иван Стаменов

Източник: Crystalinks: Prophets and Prophecies

Елементарно, обични ми брате!

На 22 май т. г. се навършиха 157 г. от рождението на Сър Артур Конан Д О Й Л (1859 - 1930) – лекар и писател. Англичанин, но роден в Единбург, Шотландия. На 17-годишна възраст се отказва от семейната католическа вяра и се обръща към спиритизма, за което има дълбоки основания – баща му страдал от алкохолизъм и епилепсия, а майка му открито живеела с любовника си – лекар, който по-късно ще го насочи към медицината. Освен това учи в Йезуитско училище, където прекарва 7 самотни и безрадостни години. От житейския му път ще посоча само няколко жалона.

1. -- Д-р Конан Дойл става добър и търсен лекар и дълги години семейството му живее доста добре. Първата му съпруга умира след продължително и мъчително боледуване от туберкулоза, а на втората – секунди преди сърдечният инфаркт да го пренесе в отвъдния свят – казва: „Ти си прекрасна...”

2. -- На 41-годишна възраст авантюристът Конан Дойл заминава като доброволец във войната на бурите в Южна Африка, но поради възрастта му е назначен за медицински регистратор. Резултатът? – Написва най-четената книга за тази война – „Великата война на бурите”, отпечатана в Лондон през 1902 г.

3. -- 1887 г. е годината, в която неговият роман „Етюд в червено” го изстрелва в орбитата на славата и отбелязва раждането на безсмъртните му герои - детективът Шерлок Холмс и помощникът му д-р Уотсън, които оживяват в 3 романа, 56 повести и безброй разкази. На сградата, в която е била тяхната детективска кантора, на Бейкър стрийт № 221 и днес стои надписът: „Тук живя Шерлок Холмс”, а от 1951 г. в нея е открит дом-музей с постоянна експозиция. Шерлок Шолмс е най-прочутият детектив в света. Според едни той е сборен образ от прототипи – негов състудент + преподавателя от Единбургския университет физикът Рътърфорт + прочутия в онези времена престъпник Йожен Франсуа Видук, станал по-късно шеф на френската криминална полиция. Според други прототип на Шерлок Холмс е д-р Джоузеф Бел - добър лекар и диагностик, много наблюдателен, с подчертано чувство за логика и дедукция. Самият Шерлок Холмс е толкова жив и надарен със запомнящи се лични навици и особености – сила на въображението, брилянтно чувство за хумор, острота и занимателност, логика, перфектно познаване психологията на престъпника, невероятна наблюдателност, гениално прилагане на дедуктивния метод, ум, находчивост и смелост, че в Англия образът му е легенда, а името му – нарицателно.

4. -- Според литературоведите още в началото на писателската му кариера се усеща един определен вкус към необикновеното и спиритизма, който продължава до последната му творба. Може да се допусне, че това е подтикът за интереса на Конан Дойл и към свободното зидарство и може би е продиктуван от очакването, че ще навлезне по-дълбоко в спиритизма. Но докато интересът му към спиритизма остава траен, пътят му в масонството е една не много дълга, ондулираща крива.

5. -- 27-годишният Конан Дойл е въведен в Ложа № 257 Феникс, Портсмит, Англия, на 23 февруари 1887 г. Само след месец е повдигнат в степен. Но с това интересът и активността му се изчерпват и през 1889 г. напуска Ложата. На 21 март 1901 г. произнася прочувствена реч в памет на кралица Виктория. Заради тази реч, както и за сказките му за по-доброто отношение към пленниците-масони в Южна Африка, през 1901 г. Ложа № 1 Mery’s Chapel в Единбург го приобщава като почетен член, а на следващата година крал Едуард VII-ми го посвещава в Рицарство. Може би по-късно, през 1909 г. това го подтиква да се приобщи в неговата Ложа, независимо че отново не проявява никакъв интерес и я напуска окончателно през 1911 г.

6. -- Пребиваването на д-р Дойл в Южна Африка обаче и днес предизвиква оживени дебати по отношение на масонската му принадлежност. През м. октомври 1901 г. в Masonic Illustrated Magazine се появява кратко съобщение, че докато е участвал във войната, Конан Дойл е членувал във временно разкритата Ложа в Блоймфонтийн (1900). Става дума за английската ложа № 1022 „Изгряваща звезда”, учредена във военно-полеви условия за еднократна сбирка. Чак след смъртта на писателя обаче брат от Ложа № 3456 потвърждава този факт. Все пак обстоятелствата и действията на Конан Дойл като масон в Южна Африка остават неясни. Запазено е писмо на Конан Дойл, в което той изразява съжалението си, че няма възможност да участва в масонските заседания. Знае се, че по повод смъртта на кралица Виктория е бил проведен траурен обред, на който са присъствали 39 братя и 61 гости. Всъщност по-интересно е отношението на Конан Дойл към свободното зидарство – явно е спазил правилото „масонът е масон завинаги”. А Конституцията повелява, ако един брат не е редовен член, би могъл да присъства само веднъж на масонска сбирка. Всъщност в автобиографията му няма сериозни данни за съпричастност към свободното зидарство. В архива на Обединената Велика Ложа на Англия няма данни да е бил член на друга ложа, освен на ложа Феникс № 257, както и за някакъв напредък в занаята. А в „Спомени и приключения” е написано: „Д-р Дойл погледна към масонството и съвсем скоро отвърна поглед от него”.

7. -- Колкото и непостоянен да е бил в Занаята, като автор, за допълнително оцветяване на образите, интригата, обстановката или просто на диалога, Конан Дойл вмъква някои малки детайли като масонски ритуал, символ или термин –употребата им е спорадична, но подсилва наблюдателността на Шерлок Холмс. Има 8 творби, в които масонското присъствие се запомня:

• В „Етюд в червено” (1887) е загатнат един от масонските символи – „златен пръстен с масонски знаци – кръг с пергел”, което подсказва на детектива Холмс, че притежателят му е свободен зидар.

• В „Клубът на червенокосите” (1891), в която прави изумително животоописание на един от героите и показва не само изключителната си наблюдателност, но и познания по масонската символика, Шерлок Холмс води следния разговор:

- Освен явните белези, че известно време сте полагал ръчен труд, че смъркате емфие, че сте масон, че сте бил в Китай и че по-късно сте написал значителен брой публикации, не мога да определя нищо повече. -

За емфието – добре, но за масонството?

- Не бих искал да засягам интелигентността Ви като разкрия как съм „прочел” всичко това. Независимо от строгите правила на Вашия орден, използвате игла с арка и пергел на врътовръзката си.

• В „Скандалът в Бохемия” (1891) Холмс дава следната препоръка на д-р Уотсън:

- Има прекрасни свободни зидари сред жокеите. Станете един от тях и ще научите всичко, което трябва да знаете.

• В „Ритуалът на Масгрейв” (1893) Масгрейв-син трябва да научи диалог, който не разбира. За непосветените този диалог също остава неясен и необясним:

- Кой е той?

- Този, който си отиде.

- Кой ще го получи?

- Този, който ще дойде.

- През кой месец?

- През шестия след първия.

- Къде беше слънцето?

- Над дъба. -

Къде беше сянката?

- Под бряста.

- На колко стъпки? -

10 на север и още 10; 5 на запад.

- Какво ще му дадем?

- Всичко, което е наше.

- Защо ще го дадем?

- Заради доверието.

• В „Строителният предприемач от Норууд” (1903) само на едно място Холмс споменава:

- Казахте името си, като че ли го знам, но освен очевидните признаци, че сте бакалавър, търговски агент, свободен зидар и астматик, не зная нищо повече за Вас.

• В „Изгубеният свят” (1912) Конан Дойл мимоходом казва: Мистър Хангъртън излезе, за да участва в масонска сбирка.

• В „Долината на страха” (1914) сред веществените доказателства Шерлок Холмс намира карта с гравирани върху нея символи V. V. 341. – Отнасят се за Стария ритуал на свободните зидари „Шлепаджии” от Ложа 341 в Долината Вермиса, САЩ. Там няма град без ложа и членството и някои знаци много помагат, като дамгата върху ръката на жертвата – равностранен триъгълник, вписан в кръг.

В тази творба има и кратък диалог:

- Джон МакМърдоу, - каза гласът.

– Член ли си вече на Стария Ритуал на Свободните зидари?

Той кимна утвърдително.

- № 29 Чикаго ли е твоята ложа? Той отново кимна.

• В „Пенсионираният продавач на бои” (1927) д-р Уотсън описва един частен детектив като неприветлив и студен мъж с боядисани в сиво очила и голяма масонска игла, забодена във вратовръзката му.

Според литературоведи масонството в творбите на Конан Дойл е повече свързано със спиритизма. Неговият дух бил толкова силен и независим, че дори проф. Милу дьо Мейй – месмерист – не успял да го хипнотизира.

Творчеството на Конан Дойл и неговите герои Шерлок Холмс и д-р Уотсън са изключително популярни, живи, реални и незабравящи се. При една от сказките на Конан Дойл във Франция, прочутият френски генерал от 1-вата Световна война Имбйр го попитал:

- Мосю Дойл, Шерлок Холмс още ли служи в английската армия?

След момент на изумление Конан Дойл отговорил:

- О-о, мон женерал, той е вече твърде стар за това !

И тихичко добавил: - Елементарно, убични ми брате!


image

Докато Аврамските религии следват т.нар. "библейски пророчества", базирани на неопределеност във времето-съвсем логично е тъй като тези религии са заизвън-класови, копирали "омразната брахманска класа", но изопачила допрофанска степен Знанието и до "духовен" рационализъм("не прави1, не прави 2, прави 10"), то и нагите от Илюминати си имат т.нар. "план" или- "Agenda". Илюминатски "пророци" се наричат "агенти"(agents), които действат по същият конспиративен начин, както библейските пророци(нескопосан плагиат на Ведаическите риши). Този план напълно контролира Аврамическите религии, тъй като "законите" са също съставени на базата нарационализъм. Илюминатските закони на нагите(от Била-сварга лока доАнанта лока) са дори по-ефективни от примитивните закони на Абрахамизмът ("Анта-рикша лока до Питра лока).

Общото между двете е търсене на материални резултати в матрицата във времето, без да познават това, следвайки анонимни духове, осъществявано с помощта на кървави жертвоприношения.


image
      
Каббало-капитализмът като йудейско-ционистка марионетна игра чрез масони и комунисти.


Социализмът се опита да предскаже и планира всичко в капитализма превръщайки го в " държавен капитализъм "с желязна пръчка, но по-малко производителност. Както знаем, при робството труда е евтин, но не-продуктивен "Планиращият държавен капитализъм" (социализма) се опита да превърне първоначалния капитализъм в един безкраен цикъл на прогресивен растеж, без рецесии. Идеята се нарича утопия, защото прилича на материален свят без цикли, т.е. "раждане без смърт", "интеграция, без дезинтеграция". .

В " Протоколите на свещеници на Цион "на евреите ашкенази (Illuminati) се разкрива как да използват циклите, за да си запазят лидерството: Измислили са, че вместо да се чака на края на един цикъл се провокира съзнателно-нов. Цялата схема на конспирация работи по формулата " теза-антитеза-синтез ". Чрез изкуствено създаване на "анти-теза" от Световният Министерски съвет на хазарите - Талмуда, Илюминатите провокират унищожение и края на един цикъл, от който те излизат със синтез за получаване на "новия световен ред". Те имат формулата за преминаване успешно в неизбежните цикли в материалния свят базирани на протокол 20 : Икономическите кризи са произведени от нас за гоите с никакви други средства, различни от теглене на пари от обращение . Огромни капитали са в застой, теглене на пари от държавите, които са били постоянно задължени да прилагат същите тези застояли капитали за заеми. Тези заеми обременяват финансите на държавите с плащането на лихви и ги прави роби на тези капитали ...Чрез Концентрацията на промишлеността в ръцете на капиталистите от ръцете на малките майстори са били отцедени всички сокове на народите и държавите .... (Сега знаем, целта на банката на Федералния резерв ) Основната цел на симулираната рецесия е сливане на банковият капитал.

Също така - страните от ЕС ще бъдат национално радикализирани , загуба на работа и имигрантски поток от икономически по-бедни страни.

Ислямът ще бъде също радикализиран. По този начин ние имаме и национално и религиозно-етнически смущения. Това ще бъде катализатор за идващият "нов световен ред", решение на проблеми, причинени умишлено и предварително направени от една и същ източник.

Защо мислите, че те пренасят в Западна Европа цветни и мюсюлмани , а не източноевропейци (изкуствено разделени с " Желязна завеса "от Хазарското Споразумение в Ялта 1945, което изтече.)? ... Поради реверсираният Римски лозунг станал Англосаксоно-еврейски: " разделяй и владей ".

otves.org/



Гласувай:
3



1. kunkata - Да, да
25.07.2016 15:31
Преди да влезем в прословутия съюз, имахме право да пребиваваме само до 3 месеца на тяхна територия. А тези цветни "граждани" влизат без документи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8727249
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930