Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2016 22:18 - За някой и друг циганин повече – борба за душата на еврейския народ
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 795 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
For a few Gypsies more – a struggle
for the soul of the Jewish people[За някой и друг циганин повече – борба за душата на еврейския народ, англ. Комбинация от заглавие на популярен филм и песен и от заглавие на статия на Уинстън Чърчил, поместена на пета страница на лондонския “Illustrated Sunday Herald” от 8 февруари 1920 г. (Вж. “For a Few Dollars More”, Writers: Sergio Leone, Fulvio Morsella, Director: Sergio Leone, Starring: Clint Eastwood, Lee Van Cleef, Gian Maria Volontи, Produzioni Europee Associati (PEA), Roma, 1965 г.; “For A Few Dollars More” by Smokie, Written by Chinn, Chapman, LP “The Montreux Album”, Rak Records, London, 1978 г., и “Zionism versus Bolshevism: A Struggle for the Soul of the Jewish People” by Winston Churchill, “Illustrated Sunday Herald”, London, February 8, 1920 г., online: http://library.flawlesslogic.com/ish.htm)]

Всички факти, реакции и коментари потвърждават колко съм прав. Освен това издават отсъствието на елементарно чувство за хумор у избраницата на синедриона Хитлери Клинтън и на нейния екип от медийни копои с тлъсти хонорари. Докато с цялата си парвенюшка дебелащина Тръмп, Доналд Фредрикович, все пак саркастично се присмя на клинтъновщината:

www.youtube.com/watch

На Тръмповата ирония Клинтънови и добре платената сбирщина край тях отговориха в стилистиката на партийните секретари от БКП от края на четиридесетте и през петдесетте години. Или на техните наследници в лицето на комуниста Валери Симеонов Балевски и агентите на Държавна сигурност Волен Кобзон и Красимир „Иван“ Каракачанов:

„Тръмп е предател!“[“Lefties deflect blame from #TraitorHillary by stirring up false fears about Trump” by L. Todd Wood, “The Washington Times”, washingtontimes.com, Washington, DC, Thursday, July 28, 2016 г., online: http://www.washingtontimes.com/news/2016/jul/28/donald-trumps-no-traitor-but-left-deflects-hillary/]

Майтапът стана пълен след сърцераздирателната реч на Бил Клинтън, в която бившият президент и бъдещо първо мъжле извая словесен образ на Хитлери като жена на жените. По-малки и консервативни медии съвсем на място запитаха:

„Тогава защо той изобщо мамеше такава чудесна жена?“[http://www.washingtontimes.com/]

image


Ръш Лимбо, радиоводещият, който отправил питането, съвсем затапил бившия президент:

„Защо някой изобщо трябва да ни казва каква е тя?…

Забележката на г-н Лимбо за „най-мамената жена“ се отнасяше до жени като Дженифър Флауърс, която твърдеше, че е била любовница на г-н Клинтън в продължение на повече от десетилетие. Също – Пола Джоунс, която през 1998 г. заведе дело за сексуален тормоз срещу бившия президент. И бившата служителка на Белия дом Моника Люински, чиято афера с президента предизвика процедура за импийчмънт от страна на Камарата на представителите на САЩ. Г-н Клинтън беше оправдан от Сената.“

image

Схванахте ли? Чрез компрометиращи ги факти Клинтънови са хванати за топките, казано на жаргон. Скритите им господари ги държат здраво. Двамата – президентката и първото мъжле – ще изпълняват всичко, което им бъде заповядано.

Чрез действителните фалити и очакваните банкрути Доналд Тръмп също е напълно зависим. Примката е окачена около врата му. Няма мърдане. За всеки случай…

Така се прави.

Иначе, метафората с „топките“ се отнася буквално и за двамата Клинтън. Хитлери наистина не носи пола, за да не й се видят…

Ако се вслушваме в глупотевините, умишлено тиражирани от Братството и предназначени за невежото мнозинство, Путин се оказва „десен“ – с републиканците. В такъв случай остава да се запитаме: Каква е Хитлери? Прогресивна?

image

До ден днешен срещам хора, възпитани в редиците на ДСНМ – когато стана ДКМС крайната тъпота понамаля, но никога не отлетя – които говорят за „прогресивни сили“, имайки предвид комунисти и социалисти… Истината е, че всички, начело с Братството на финансистите и индустриалците, са комуняги – най-истинските, автентичните, оригиналните. Искате потвърждение? Заповядайте:

„Тазгодишните конференции ознаменуваха ново основно политическо разделение: не между ляво и дясно, а между отворено и затворено. Доналд Тръмп, кандидатът на републиканците, обобщи едната част от това разделение със своята обичайна енергичност:

„Американизмът, не глобализмът, ще бъде нашето credo“ – декларира той. Неговите антитърговски тиради отекнаха в крилото на Бърни Сандърс в Демократическата партия.

Америка не е сама. В цяла Европа импулсивните политици са онези, които твърдят, че светът е отвратително, опасно място. И че мъдрите народи би трябвало да издигат стени, за да го държат настрана от тях. Такива аргументи помогнаха на да бъдат избрани ултранационалистки правителства в Унгария и Полша. Кабинети, които предлагат Тръмпова смес от ксенофобия и незачитане на конституционни норми. Сега популистки, авторитарни европейски партии от дясно или от ляво се радват на почти двойно повече подкрепа, отколкото през 2000 г. В края на краищата, британското решение за напускане на Европейския съюз беше най-голямата награда за антиглобалистите: Гласуването през юни за изоставяне на най-големия успешен клуб за свободна търговия на света беше спечелено с цинично насърчаване на назадничавите инстинкти на избирателите, разкъсвайки основните партии по средата.

Новините, които укрепват позициите на призива на антиглобалистите, идват почти всекидневно.“

image

Чакайте, нали още по време на комунистическия режим, през 1988 година, лидерът на настоящето унгарско правителство Виктор Орбан е заминал да следва в Лондон със стипендия от Фондация „Отворено“, а не „Затворено“ общество на интернационалния еврейски мошеник Дьорд Шварц – простете – Джордж Сорос?[86] Или тълкуването на това, кое е „отворено и затворено“, зависи от моментния интерес?

image


Маргарет Тачър каква беше – „отворена или затворена“? Защото, тя сочеше Виктор и крещеше: „Той е!“ (Вижте илюстрацията.) Както преди това постъпваше и с Михаил Сергеевич, смятан за нейно откритие. Според Борис Джонсън, настоящия министър на външните работи в правителството на Консервативната и обединителна партия на Британия, тя е била завършена лицемерка:

www.youtube.com/watch

How come? Как така? Просто.

В арменска медия се натъкнах на любопитна подробност. Виктор Орбан е нещо като нискоразреден унгарски вариант на тукашната Людмила Живкова. Ереванската информационна агенция PanARMENIAN Network е първата уж свободна осведомителна мрежа, основана след предоставянето на суверенитет на Армения. Доколко тази независимост е реална, е друг въпрос. Та в публикация на агенцията прочетох:

„Виктор Орбан оглавява Унгарската националистическа партия. Неговият баща е циганин, а майка му е от еврейски произход. Орбан е женен за Анико Левай.“[ “Non-existent Hungarian economy”, PanARMENIAN, PanARMENIAN Network: Armenian News, panarmenian.net, Yerevan, Armenia, September 29, 2012 г., online: http://www.panarmenian.net/eng/details/125111/]

image


Левай е унгарски вариант на Леви. Например на английски, в зависимост от изписването – ако е Levi, се произнася Ливай. В случай, че е Levy, е Леви.

Ами сега? Или и това е „лъжа“, „конспиративна теория“?

Но защо го сравних с мравешката „принцеса“? Елементарно, едно и също е…

„Бащата на Орбан се казва Győző [Гьозьо], което е унгарският еквивалент на Виктор…“[“The Orbбn family’s enrichment 1998-2002 – The Fidesz robber barons. Part III: The Orbбn family’s enrichment 1998-2002”, “Hungarian Spectrum”, reflections on politics, economics, and culture, hungarianspectrum.wordpress.com, Bethany, Connecticut, November 28, 2013 г., online: http://hungarianspectrum.wordpress.com/2013/11/28/the-fidesz-robber-barons-part-iii-the-orban-familys-enrichment-1998-2002/]

Истинското семейно име на дългогодишния ни комунистически диктатор Тодор Правешки е Замфиркьов. Което е циганският еквивалент на Живков.[Вж. Тодор Балкански – „Тодор Живков: Един езиковед за просопографията на Диктатора“, ИК „Знак ‘94“, Велико Търново, 1996 г., стр. 27-28, 29, 30-31. ]

Каква стана тя?… Но това не е всичко.


diagnosa.net/



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684904
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031