Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2016 20:52 - Руско-турската вековна дружба крепне с лозунга “Путин акбар”
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1444 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.11.2016 13:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
https://cdn.meme.am/instances/500x/64295548.jpg

Не разбирам изненадата от връщането на Русия и Турция към взаимната любов между двете единствени евразийски, автократични бивши империи, които имат вековна история на смесицата от любов и омраза в подялбата на своето влияние чрез мачкане на по-малките народи. Подобният сговор между източния диктатор Сталин и западния му аналог Хитлер е изключение в руската история. Не така стоят нещата в историята на отношенията между Русия и Османската империя.

image
image
http://mario.tomsk.fm/ximg/14198406451765.jpg


Да си спомним само вековното им дуалистично управление и тиранията на тяхната обща администрация, дипломация, полиция и армия тирания спрямо преобладаващото по онова време българско насление на север от Дунава във Влашко и Молдова. Двойното руско-турско управление се установява там след договора между двете империи от Кючук Кайнарджа от 1774 г. Тъкмо това грозно руско-турско сътрудничество срещу българите, наричани от едните рая, а от другите “православни славяни”, но не и българи, предизвиква серия от български въстания, насочени срещу съюзилите се потисници, но най-вече срещу гнета на руската пета колона, наричана “фанариоти” от българите.

image
Мечет - Джамия - Третия храм

Това е Московския Кремъл - това е юдохазарския "Трети Храм".
Nikon първи се опитал да изгради Третия Храм като "New Jerusalem" на река Истра в Москва/Подмосковие. След това Никон е бил свален, а строителството е замразено като "еретично."



Руската интрига да фаворизира незначителното по своя брой гръцко малцинство в тези земи е причината за бунтовете на българите, третирани като втора ръка хора от Русия. Принуждвали се да се гърчеят ( нещо като потурчване, но не с ятаган, а с руска нагайка), за да получат възможност за търговия и корбоплаване например. Не е случайно, че възникващата българска предприемаческа прослойка е насочвала своя гняв предимно към фанариотите, т.е. към руската политика, която ги е създавала съзнателно и е подстрекавала османците да потушават със сила спорадичните въстания на “православните славяни” срещу православните гърци на руска служба.

В Браилските бунтове ( 1841-1843 г.) се ражда и омразата на родоначалника на българското националноосвободително движение Раковски към руската политика. Неговият ученик Левски възприема този урок от него и го предава в заветите си на революционер. Гонен от турците и търсещ първоначално руска закрила при руския косул, Раковски е предаден от него на турските власти.

И не става дума за някаква спорадична руска политика спрямо “православните славяни”. Същото отношение е демонстрирано и спрямо капитана от руската армия от български произход Мамарчев, който си въобразил, че може да продължи военната кампания на генерал Дибич Забалкански през 1829 г. с въстание на българите под свое командване. Руският фаворит на императора, издигнат от него заради предателството му спрямо декабристите, се отнесъл с Мамарчев като с непокорен слуга. Заплашил го , че ще “обърне топовете” към българските юнаци, стичащи се под знамената му и в крайна сметка го предал на същите османци, които иначе сразил в похода си към Цариград.

Цяло щастие за българите и самоосвободилата се чрез Съединението си от септември 1885 г. от двете империи млада България е било нежеланието на султана да приеме руската оферта да накаже ( отново) непокорните българи и да си вземе Източна Румелия. За целта руският император Александър III изтегля всичките си офицери от българската армия и обявява, че България заслужава наказание заради нарушаването на договора от Берлинския конгрес. Иначе казано, руският българофоб застанал в позата на защитник на Турция от българите, която всъщност пострадала от непокорството на своите васали. Само че на султана му стигнал акъла да прецени, че, окупирайки отново Източна Румелия, ще покани Русия да си вземе Кнжество България. Обща граница с руската мечка в Еропа на подстъпите към Проливите му се видяла ( основателно) по-голямото зло от една свободна, настръхнала срещу Русия малка България.

Но да се върнем към съвременните причини за дружбата между двете бивши евразийски империи, които непрекъснато се карат и сближават отново като мъж и жена, чийто брак е едновременно по сметка, но оцелява също и поради изпелпеляващата любов между две привличащи се половинки.

image


Ето кратък опис на общото между Туция на Ердоган и Русия на Путин.

Путин задуши свободата на медиите. Това беше първото нещо, което направи след като смаза Чечня ( руския Кюрдистан, с цялта условност на сравнението).

Ердоган направи същото в Турция.

В Русия убиват и затварят опозиционно настроени журналисти.

image


В Турция -също ( двете държави са в челото на черната световна класация по убийства на журналисти).

Русия е полицейска държава, в която могат да ти отнемат имуществото и да те пратят в затвора само заради това, че не си симпатичен на властта.

В Турция пложението е същото.

В Русия свободолюбиви критици на властта са принудени да бягат в чужбина.

В Турция картината е същата.

Русия черпи от историята митологията за своето величие, помпайки шовинизма на населенеито.

Турция на Ердоган прави същото.


image


В Русия на Путин обожават парадите и историческите възстановки .


image

В Турция на Ердоган не жалят средства за същото, връщайки се чак към славното време от превземането на Констатинопол. на 29 май 1453 г.

В Русия религията се използва за политически цели като спойка на подкрепата за властта.

В Турция на Ердоган правят същото.

image
image
http://i1275.photobucket.com/albums/y456/
venomous15/Putinism/Islam/Untitled_
zps9f34768e.jpg


“Не много преди антихристът да бъде поставен на престола, дори тези църкви, които са били затворени, ще бъдат поправени и възстановени – не само отвън, но и отвътре. Ще позлатят куполите и на камбанарии, и на катедрали, а когато завършат главната, тогава ще е дошло времето антихристът да бъде поставен на престола. Молете се Господ да удължи това време, да бъдем насърчени и подкрепени; ужасно време ни очаква. Възстановяването на катедралите ще продължи до самия момент, в който антихристът бъде коронясан. Ще имаме невиждан блясък,” казвал старецът Лаврентий.


Путин прави метани на исляма, построи най-голямата джамия в Европа и покани Ердоган на откриванто й ( изказвайки се по телевизията, че ислямът е по-близо до православието, отколкото католицизмът).

image
http://e-vestnik.bg/imgs/world/1501-chechenia.jpg






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8727482
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930