Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2016 19:04 - За келепира на един богаташ/Съвременният капитализъм е рожбата на кредитирането - 2ч.
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 926 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Водещата се германска банка “M. M. Warburg & Co” също е част от конгломерата “Rothschild”. Тя е пряко свързана с Октомврийския болшевишки метеж в Русия от 1917 г. При това – по две линии. Тъй като във времената, за които иде реч, двамата братя Макс и Паул Варбург са разделени. И от двете страни на Атлантическия океан подпомагат финансирането на еврейските комунистически терористи.

В Германия по-големият – Макс, върти семейната банка, подчинена на Ротшилдови. По-малкият – Паул, е преплавал Океана и се намира в Ню Йорк. Там произнасят името му Пол Уорбърг. Вече е женен за дъщерята на един от акционерите на изцяло еврейската банка „Kuhn, Loeb & Co“, на която предстои да получи прозвището „банката на болшевиките“. Тя е оглавявана от Джейкъб Шиф, който преди да имигрира в Америка е бил… Яков Шиф.

Във Франкфурт неговото семейство деляло обща къща с… Ротшилдови. Фамилният „герб“ на Шифови бил зелен с рисунка на платноход – „Schiff” – „кораб“. А на Ротшилд – червен щит – Rothschild. Точно Джейкъб Шиф връчил 20 милиона златни долара – днес навярно повече от 20 милиарда, на Лев Троцки – всъщност Лейба Давидович Бронщейн, и на неговите 200 еврейски болшевишки главорези, обучени в едно от предприятията на Рокфелер в Ню Йорк…

„Светото“ банкерско семейство никога не е имало по-доверени агенти от тези Шиф. Та Пол Уорбърг – бивш Паул Варбург, не само бил в Съвета на директорите на „Кун, Лоуб и Ко“. Той станал първият гаулайтер на Банката на Федералния резерв – централната емитираща финансова институция на САЩ, консорциум от 12 частни, предимно еврейски компании. Нали помните как някога Майер Амшел Ротшилд, основателят на прочутата най-богата фамилия на планетата, заявил:

„Дайте ми контрола над националната валута и няма да ме интересува кой прави законите.“

image

Обикновен комунизъм…

Обратно в Германия, по време на самата Първа световна война, братът на Паул или Пол, Макс Варбург, не спирал да се грижи за банковите дела. Нещо повече – застанал начело на… военното разузнаване. Именно той придумал кайзера да подпише заповедта, с която била отпусната онази огромна за времето си сума на Владимир Илич Улянов – Ленин. Ако не знаете всички тези „лични“ подробности, можете да решите, че наистина развивам някаква „конспиративна теория“. Само че съвсем не е така.

А у нас?

„След сключването на заема съглашенската дипломация престана да се интересува от България. Вниманието й бе погълнато от бързото развитие на Сараевската криза.“[Иван Илчев – „България и Антантата през Първата световна война“, вече цит. съч., стр. 53.]



И това било чудо за три дни…



Но да се вгледаме в останалите две посочени заглавия на килифаревския вестник „Балканско ехо“ от 20 октомври 1941 г. Това, което е в средата, но не привлича погледа като централно, не прославя някоя българска „майка, която роди най-добрия войник“. Текстът идеализира „германската майка, която има орден, че е дала скъпи жертви, носи това отличие с ясна гордост и не търси да се скрие под тъмните вуали[212] на дълбокия траур, предразсъдък за некаква безпределна скръб.

image

Тя, Германската майка, постави гранитната основа на германската военна мощ. Тя облагороди живата сила, създаде стоманени гърди на своите чеда и внедри в душата им нестихващи пориви към саможертва за величие на родината.

Всичко това ще изплете и лавровия венец на окончателната победа, достойна награда за нейните чеда!

Хвала и чест на германската майка!“[ „Жената, която роди най-добрия войникъ!“, в. „Балканско ехо“, Килифарево, вече цит. съч., стр. 1.]

Не разбрах защо „германската майка“ ту е с главна буква на определението, ту – с малка? Това с „окончателната победа“ го знаем. Минаха повече от 71 лазарника все пак… Друго прави нещата актуални – сякаш предвидени и продължаващи. Твърдението как „германската майка… внедри в душата“ на своите чеда „нестихващи пориви към саможертва за величие на родината“. Това е намерило израз в лозунга „Родина мать зовет!“ Той бил тиражиран през същата 1941 година. (Вижте илюстрацията.)

image

В наши дни, преживяващи повече от 70-годишна окупация, съпроводена с изтреблението на техните съпрузи и деца, прогонените от домовете си палестински майки учат своите синове да се жертват за родината.

Американски майки са изпращали рожбите си във Виетнам със същите наставления. Без да се замислят, че тяхната държава няма никаква работа в Югоизточна Азия. Изтрезняването и озлоблението дойдоха по-сетне, когато цинковите ковчези и количките със сакати младежи станаха прекалено много дори за тези нови съветски арийки. Но беше късно.

Нито една от майките не се замисли за онези 2,5 милиона виетнамци, които синовете им изклаха безмилостно, сякаш бяха добичета – гои! А вместо да целува седалищните части на наследниците на американския агент Хо Ши Мин, задето са го оставили да мърси земята, кръглият идиот Джон Маккейн, може би обезумял в подземията на Виетконг – създадени съвместно от СССР и САЩ по заповед на Интернационала, ръси наляво и надясно обиди от сорта на:

“Get out of here, you low-life scum!” – „Пръждосайте се от тук, вие долни нищожества!“

image

И по каква причина? За да прогони протестиращи против Хенри Кисинджър, еврейския съветски агент с псевдоним „Бор“?! Публикувах видеозапис от гнусното болшевишко събитие.

Другарят Маккейн е долнопробен комуняга, клозетник, виреещ единствено сред комуняги – истинските “low-life scum”.[www.dailymail.co.uk/news/article-2931868/Get-low-life-scum-John-McCain-goes-ballistic-anti-war-protesters-called-war-crimes-prosecution-Henry-Kissinger-Senate-hearing.html] Вижте илюстрацията, на която е с еврейските болшевишко-кагебистки гаулайтери на Украйна – вече прогонените Олех Тягнибок – неонацист, Der gute Kamarad[ Добрия другар, нем.] Арсенюк, всъщност „наглото еврейче“ Арсений Яценюк, както е познат бившият министър-председател, Виталий Кличко и все още служещата в Държавния департамент на Съветските американски щати товарищ Победа Новоземская, на американски английски – Виктория Нюланд, по мъж Каганович – Кейгън.

image


Трето заглавие в килифаревското издание е стихотворение, озаглавено „Водач и вдъхновител“. То гласи:

„През Световната война ти бе обикновен войник. След четвърт век стана – човек най-велик!

Вериги робски смело ти разкъса: где стъпи кракът ти – правда и ред въдвори.

Със скъпа кръв граници на нова Европа описа – и там, само щастие завинаги ще зацари!…“
[ „Водачъ и вдъхновителъ“, в. „Балканско ехо“, брой 153-157, Килифарево, вече цит. съч, стр. 1. Правописът е запазен. ]

До стиховете се мъдри портрет на героя, който ги е заслужил – Адолф Хитлер, щракнат в профил. Любопитното е, че от години ни втълпяват същото – „граници на нова Европа“, зад които „само щастие завинаги ще зацари“! Е, британците се отказаха и ще напускат „обетованата земя“ на „вечното щастие“. Коя страна ще ги последва?

Всички 12 страници на вестника са изцяло заети от материали за „бойното другарство“ между българи и германци. Други заглавия се спират на „русите момчета“, на „национал-социалистич. войн“ – така е в публикацията, на „непобедимите“, „на германските летци“, на „Щуката“ – чудо неповторено във военната техника“, на „шеметно бързия марш на пречупения кръст“, на „най-славната армия в света“ и на това, „защо побеждава Германия“…

Поместен е фоторепортаж за това, как „фюрерът поздравява лично генералфелдмаршал Фон Браухич по случай 60 годишнината му“. Дали са знаели, че честваният е братовчед на дядото по майчина линия на отявления комунист Павел Писарев – зет на Васил Коларов?

image

Колко познато за моето поколение звучи кореспонденцията на инж. Хр. Николчев от село Лисичево, Пазарджишко „Немците дойдоха на село“! По наше време други идваха и не само в Пазарджишкото краище, което комунистите удавиха в кръвта на невинните най-трудолюбиви българи…

image

diagnosa.net/




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686932
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031