Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2016 21:02 - Действителността винаги отразява самата себе си
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1270 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.05.2017 23:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
http://krishnalounge.org/wp-content/uploads/2014/05/Quotes-by-Srila-Prabhupada-on-Material-World-A-Reflection.jpg

Този красив материален свят е нищо друго освен едино сенчесто отражение на реалността, в Божието царство.
Шримад Бхагаватам 01.19.13,



Всичко идва от нищото и отива в нищото …
Преди всички неща съществува Енергия, и тя е многостранна. Тази Енергия е в основата на всичко проявено. Без нея нищо и никой не може да се прояви. Това е Енергията на първоизточника. Една от страните на Енергията на Първоизточника са емоциите. Енергията на Емоциите е важен компонент на сътворението, можем да кажем, неговата основа на основите.
Проявите на Първоизточника, или Бога, във физическия, материалния свят е неговият Аспект, съчетаващ в себе си Дух, Душа, Същност, Съ-знание, и не може да се види или докосне.

Ние можем да го „докоснем“ само чрез собствените си усещания на физическото тяло, да почувстваме и чрез определени
състояния на тялото и емоциите. А ако се добави към тези усещания и правилно внимание, от дълбините на самите нас идва знание за връзката ни с Първоизточника, установява се контакт с тази част от нас, която се нарича Аспект на Божественото проявление


Точно в този момент, веднага след като яйцеклетката се оплоди, Духът, Душата, същността, Cъ-знанието, т.е. Аспектът на
Божественото, придобива физическо тяло.
Това се случва независимо от продължителността на бъдещия живот на тялото, както живот вътре в майката, така и след
това – отвън. Продължителността на живота на всяко тяло е известна на Аспекта на Божественото проявление още преди
момента на оплождането на яйцеклетката.
Освен това, Продължителността на живота
изначално се определя от самия Аспект. И
това не се отразява на заселяемостта на
тялото. Яйцеклетката във всички случаи ще
бъде изпълнена в момента на оплождането
с Аспекта на Божественото проявление,
защото, преди всичко съществува енергия,
и материя не може да възникне без нея.
Клетката възниква от тази енергия.
Определени свойства и параметри,
присъщи на Единното Цяло, и които трябва
да се проявят във физическото тяло,
включително и аномалиите, са разделени
поравно и зададени в определени
яйцеклетка и сперматозоид, на които им
предстои да се съединят в момента на
оплождането.

Тези същите свойства и параметри,
присъщи на Единното Цяло и
разпределени поравно между определена
яйцеклетка и сперматозоид, определят
магнетизма на тяхното привличане един
към друг. Като ключалка и ключ.
Само физическото тяло има способността да чувства, изпитва, усеща, и да преживява Емоции.
Емоциите – това е енергията, която може да се проявява само чрез физическото тяло. Така, чрез въплъщението, Всевишният
познава себе си в тази проява.

drugitenovini.com/

image
            
Сперматозоидите са само превозно средство(вайхана) за предаване на семето до яйцеклетката.



"Семе" на Санскрит е "биджа", но сперма(σπέρμα) на Гръцки значи "семе". Сперматозоидите са само превозно средство(вайхана) за предаване на семето до яйцеклетката.
При растенията на сушата семето за оплождане се осъществява чрез прашец, който се разнася по въздух. Това е така, тъй като растенията има само етерно съзнание, т.е ВИРАжно Астрално съзнание. Животните имат МИРажно Астрално съзнание със сложна нервна система, плюс кръвоносна. Зачатието на плодът става не във въздушна, а - ВЪВ ВОДНА СРЕДА.

image
http://quotes.iskcondesiretree.com/wp-content/uploads/2012/11/Quotes-by-Srila-Prabhupada-on-Krishna-The-Knower-of-Everything.jpg

Кришна е познаващия всичко, защото той не вижда отвън но отвътре навън. Gopinathji вижда мотивацията, намерения и аспирация в нашето сърце.

Кришна казва в Бхагавад Гита 10:39
Аз съм семето, което поражда всичко съществуващо. Няма същество — движещо се или недвижещо се, — което да може да съществува без Мен.
Тука ще открием няколко съществени разлики между "сперма" и "биджа" и разграничения от Абрахамските религии .

"Биджа" включва "сперма", но сперма не е цялата БИДЖА! Кришна е в семената на всичко съществуващо. "Съществуващо" означава ТОВА, КОЕТО ПРИТЕЖАВА ИНДИВИДУАЛНА ДУША- "ДЖИВА-АТМА". Според ВЕДА - от вирус до дев носи индивидуална душа(джива) и се размножава чрез семе(биджа). Вирусите, едноклетъчните, многоклетъчните, вкл. растения и животни, хора и деви се размножават чрез биджа(семе), където се намира Самият Кришна.

Минералите(вкл. и библейската "кал") не притежават душа, следователно НЕ СЪЩЕСТВУВАТ, те са ИЛЮЗИЯ. Ние ги възприемаме тъй като имаме индивидуалност и съзнание, но те не възприемат нищо, тъй като нямат индивидуалност и съзнание. Там съществува Кришна, но в "сърцето" на атомите, като "Парам-атма". Кришна прави разграничение между своята низша енергия- материалните атоми на 8-те елемента и по-висшата си енергия- "джива-атма"(индивидуална душа).
В живите същества Кришна същестува в семето(биджа) и в сърцата(сърцевината) им!!

Кога влиза душата в тялото?


image

Душата влиза в тялото(яйцето, символ на материалната енергия) при ополождането от семето "биджа".
След оплождането яйцето (материалната енергия) започва да се дели именно благодарение на Кришна, първоначалното живо същество, в нея. Процесът на деление на клетката продължава до умирането и. Биологичната смърт настъпва, благодарение на това, че Кришна е излязъл, зедно с индивидуалната душа от клетката. Същото се отнася и за "Развиващата се Галактика". При тези организми, които се размножават във водна среда(вкл. и такива на сушата)- чрез най-бързият сперматозиод, а при растенията- чрез прахът на тичинките. Сперматозоидът е носител на индивидуалната душа, която е водена от Свръх-душата(Кришна) към утробата на Вишну и Майа за НОВО ПРЕРАЖДАНИЕ. Изпълнението на ритуалът на Шива-Линга/Майа-Йони се ръководи от Кришна, тъй като Той е в основата на процесите.

image

Рибата е символ на РАННОТО Християнство(НЕ- библейското!!), не за друго защото презентира Вишну- спасяване на душата в Утробата на Вишну- "U-Terra"

Всемирното Космическо яйце(Брахманда) на "самороденият Брахма" не е нищо друго освен "фин, космически материал" за Оплождащият Кришна.
Яйцето(egg~ego) не е нищо друго, освен КЛЕТКА или ДЕТЕРМИНИРАНА МАТРИЦА в която ще се движи Кришна, като "съзнание". В този аспект- "клетките"(cell) са ОГРАНИЧЕНИЯ от Самият Кришна за отделните типове съзнание при многообразието от форми на живот - 8,400,000 в цялата Вселена.

Новата карма на преродената душа, винаги започва с Брахма, който е на върхът на лотусът, непотопен във водата. Докато плодът е във водна среда(Утробата на Вишну и Майа) душата все още си носи СТАРАТА КАРМА от предната инкарнация. Новата карма започва с ВДИШВАНЕ НА ПЪРВАТА ГЛЪТКА ВЪЗДУХ.(Брахма, Водолеят е "въздушен архетип"). Убиване на зародиши или изкуствени аборти са в следствие на стара карма на душата. Прехвърляне на негативната им карма е върху тези, които извършват това убийство-както физически, така и -моралните убийци!! (лица в Кришна-съзнание не консумират не само месо, но дори и животински зародиши-яйца, хайвер, т.нат., тъй като не поемат никаква карма!!)

Сперматозиодът носи и X и Y-хромозоми, като мъжият пол се определят от Y, а женският-от X.
Неслучайно Скорпионът е "Андро-гини" при дволюцията на Шива. Кришна е Шива и Васуки
(но Васуки или Шива НЕ МОГАТ да бъдат Кришна, виж публикацията "Шива-маха дева ил от мракът...")

image

Оплождането на яйцеклетката се извършва от Марсовият архетип- "Овен-Скорпион"(рога/щипки-жило).
Яйцеклетката има Земно-Лунният архетип "Телец-Рак"(рога/щипки-копита).
Делението("миоза") на оплодената яйцеклетка("зигота"), растежът и(Μεταβολισμός-"метаболизъм") се извършва благодарение на биджа(семето), т.е.-семето има специфична ДУХОВНА непроявена форма.
Процесът на деление на клетката формира и нейният отрязък живот, както в зародишът, така и в плодът, излязъл от утробата. Спирането на делението на клетката означава края на нейният живот. "Стареенето" на клетката в излезлият плод се предизвиква от много фактори, по-важните от неритмичен метаболизъм, дължащ се на психично състояние от предна или настояща лоша карма. Забавянето на стареенето на клетката на определен период се извършва с помощта на настояща добра карма, а съзнателните процеси на контролиране на метаболизмът и функциите на телесната машина "Шри Янтра" до "ката-болизъм"(Гр.κάτω/"като" -"долу", докато културистите се занимават с обратното-"ана-болизъм"(Гр. άνω/"ано", πάνω/"пано"- горе" )- стимулиране на низшата енергия "шакти" да синтезира белтъчни тъкани) и с помощта на психиката(Гр.ψυχή/"психи"-душа) се владее от т..нар. йоги-"сиддхи". "Вечна младост" е сиддхата "ПРА-КАМЯ"("кама"- "желание", "пра"="първо","прото"-πρώτο ).
Богът Кришна, за да потвърди писанията, че Бог е "ВЕЧНО МЛАД" е контролирал метаболизмът си така, че от 16-та си до 125-та си годишна възраст да има постоянен метаболизъм, като 16 годишен организъм(и да изглежда като 16 годишен).
Същите етапи, които претърпява оплодената яйцеклетка от зигота до биологичната смърт на излезлият плод от Утробата, преживява и Вселената, чиито образ е Брахма(първи излязъл от Утробата на Вишну). Спирането на развиването на Галактиката в периферията и означава "разтваряне в пра-лайа"- "просмукване"("свиване") във Вишну.

Извод: ПЪРВАТА ЗЕМЯ, КОЯТО НАСЕЛЯВА ДУШАТА Е МАТЕРИАЛНОТО МУ ТЯЛО, дадено от оплождане на сперматозоидът , в чиято глава е Кришна, заедно с индивидуалната душа, преди да излезе в ГОЛЯМА МАТРИЦА. А първата Земя е Утробата/Утерусът на Вишну- "U-Terra".

image


БГ 15:6 : "Моето Царство е отвъд Слънце, Луна, Огън и електричество." Тази Моя върховна обител не се осветява нито от слънце, нито от луна, нито от огън, нито от електричество. Личностите, които я достигат, никога не се връщат в този материален свят.

image
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/c4/09/34/c40934acba60dbe5e6556a67b859636e.jpg

krishna-prabhupada-bulgaria.blogspot.bg

Накрая - прекрасните думи на Кришна от Бхагават Гита:

“Ти носиш в себе си един височайши приятел, когото не познаваш. Защото Бог обитава във всеки човек, но малцина умеят да Го намерят. Човек, който пренася в жертва своите желания и своите действия на Единият, на Този, от Когото изтичат началата на всички неща и от Когото е създадена Вселената, - с такава жертва постига съвършенство, защото онзи, който намира в себе си своето щастие, своята радост и в себе си носи своята светлина, този човек е в единение с Бога.

И така познай: Душата, която е намерила Бога, се освобождава от раждането и смърта, от старостта и страданието и пие водите на безсмъртието.”





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686465
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031