Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2016 23:47 - СТАРОЗАВЕТНАТА ИЗМИСЛИЦА, ЧЕ ИЗРАИЛТЯНИТЕ СА БИЛИ РОБИ В ЕГИПЕТ
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1504 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image


Изглежда, че евреите са лъгали за историята си в Стария завет. Поразяващи нови факти от водещи египетски и израелски учени показват, че евреите никога не са били роби в Египет.

Ако евреите са живяли столетия наред като роби в Египет, те със сигурност биха забелязали пирамидите и Сфинкса, нали? Странно, но нито едно от тези две архитектурни чудеса на света не е споменато нито веднъж в Стария завет.

Евреите лъжат. Те винаги са лъгали. И със сигурност и днес продължават да лъжат за всичко, което има нещо общо с тях и с мръсната им история.

Имайки предвид в каква степен те са разрушили САЩ, Русия, Германия и много други страни, като всички са ги ментално лоботомирали и финасово кастрили, не би било изненада това, че са фалшифицирали собствената си история от самото начало.

Или да го кажем по-накратко с думите на египетския учен Ашраф Езат (Ashraf Ezzat):

„Истината е, че древен Египет не е чувал нито за никави фараони, нито за някакви израилтяни. Египет никога не е бил земята на Изход, а Палестина никога не е била Обетованата земя”.

image
А ето ги и самозваните "роби"("божиите раби"), вечните номади, които, където отидат като гости - все домакините им са "подтисници" и "диктатори", тъй като паразита никога не е доволен от реципиента си, по обясними причини ! 

Подкрепян от всички достойни за уважение експерти в познатия свят, Езат твърди, че древната еврейска история, такава, каквато я познаваме днес, се основава върху една колосална лъжа – че събитията, описани като случили се в Египет, ако изобщо са се случили, всъщност са се случили в Арабия. Което означава, че съгласно неговата версия, историите за Йосиф, Мойсей и Изход все пак биха могли да бъдат истина, но мястото, на което се твърди, че са се случили, е фалшиво.

На всеки обикновен човек това твърдение би изглеждало пресилено, ако не бяха подкрепящите го свидетелства от водещи египтолози, като се започне от Джеймс Хенри Брестед (James Henry Breasted) и Доналд Редфорд (Дonald Redford) до израелеца Финкелщайн (Finkelstein). Дори и някои израелски експерти са съгласни с него, в това число и деканът на Aрхеологическия факултет на университета в Тел Авив. Проф. Зеев Херцог (Ze’ev Herzog), който в статия, публикувана през 1999 г. във вестник „Хаарец”, казва:

„Израилтяните никога не са били в Египет, не са скитали из пустинята, не са завладяли земята с военни действия и не са я завещали на дванайсетте племена на Израел”.

image

Преминаването на Червено море. Росели (1439-1507) (Старият завет разказва как Господ им помогнал, като разделил вълните на Червено море и така дал възможност на Избрания от него народ да премине по чудодеен начин на другата страна, когато бягал от преследващата го армия на фараона. Веднага щом египетската армия влязла в същия проход, Господ оставил вълните да се върнат и да се стоварят като стена върху главите на злите египтяни, като всички се удавили. Забавна клюка: „Пешеходците от Червено море“ е политически некоректният евфемизъм на Монти Пайтън за „евреи“.)

§

Излишно е да се споменава, че откритието има огромни последствия за всички главни световни монотеистични религии – юдаизма, християнството и исляма, всяка от които погрешно се легитимира въз основа на тези съмнителни старозаветни легенди.

За Д-р Езат разкриването на истинската история на евреите е въпрос на чест, за да защити репутацията на знаменитата си родина, най-старата известна човешка цивилизация, мистичната земя на пирамидите и Сфинкса. Езат иска само да разкрие истината, погребана под почти две хилядолетия на преднамерено и клеветническо изопачаване на културата, която създаде основата на монотеистичните религии, „заели” доста от египетската традиция, но пропуснали да споменат източника, тъй като обявяват тези добре известни ритуали за свои.

Езат работи по тази задача вече няколко години в своя уебсайт Pyramidion, но сега прави голяма крачка напред с публикацията на „Египет не познава нито фараони, нито израилтяни”. Книгата е налична в Киндъл издание за само 5$ и съдържа изобилие от много ценни линкове, в това число и прочутите есета от книгата „Зората на съзнанието” (Down of Conscience) на Брестед, поучителен материали за фон от римския писател Плутарх, от египтолога Доналд Редфорд и от съвременния репортер Джон Кол (Joan Cole) и използва сведенията от енциклопедичния фонд на архивиста Питър Майер (Peter Mayer).

Книгата е истинска съкровищница от находки за действителната билейска история, съществена противотежест на голямото изобилие от ненадеждни религиозни материали за спечелване на привърженици, които навсякъде по света пречат на обективните учени-историци поради съдържащата се в тях грешна информация.

В защита на благородната египетска традиция

Много са факторите, които подтикват Езат да предприеме детективско проучване на измамата, която наказва древен Египет като неморално робовладелско общество.

Първата причина е това, че Старият завет никъде не споменава пирамидите. Авторите на този документ са първите, и вероятно единствените, посетители на Египет, които никога не споменават тези вдъхващи страхопочитание строежи.

Базираното на солидно емпирично изследване твърдение на Езат е, че събитията от Стария завет са се случили в югозападна Арабия в провиницията, наречена Мизраим или Мизр (Mizraim/Misr), район, който се намира близо до днешен Йемен, където според него в действителност се е родило израелското племе.

Втората причина е теренът, който в Стария завет повече прилича на хълмистата Арабия, отколкото на равнинния Египет. В Библията също така се разказва за продължителни суши, каквито в Египет никога не е имало, а е имало само колебания в разливите на Нил. Много от събитията, описани като случили се в днешна Палестина, всъщност са се случили много по-на юг по долните брегове на Червено море, настоява Езат. Нещо повече, дори много по-красноречив е детайлът, споменат в историята за Йосиф за кервана камили, носещ „смола, благоухания и мирта”, които са стоки, характерни за арабската, а не за египетската търговия.

Третата, най-красноречива улика е понятието за робство, което, твърди Езат, никога не е практикувано в Египет, преди гърците и персийците да го донесат хиляда години след предполагаемото време на Мойсей и Йосиф.

Някои твърдят, че пирамидите са построени от роби, но историята ни показва, че строителите на пирамидите са били доброволци по собствено желание, за което свидетелстват селищата на стротелите на пирамиди.

И четвъртият аспект в тази хилядолетна измама в Стария завет е употребата на думата фараон (pharaoh), която не е използвана в нито един египетски документ. Обаче лидерът на племето Мизраим е бил наричан Фараон (Faraon), което превръща превода от иврит на гръцки и създаването на отвратителния pharaoh столетия по-късно в лесен трик за успех. Египет, една от най-добре документираните древни цивилизации, никога не е използвала термина pharaoh.

Това със сигурност е историята за двете Египетски държави – в Библията Египет се споменава около 700 пъти, докато израилтяните не се споменават нито веднъж в египетските документи.

Историкът от V век пр.Хр. Херодот, общоизвестен като „бащата на историята”, никъде не споменава фараони, а само царе. Херотод също така нито веднъж не споменава Израел, но често споменава Палестина, Сирия и финикийците, никога не споменава евреите или ханаанците и никъде не говори за някакъв свещен еврейски храм.

Но повече от всичко друго върху тази обида за древната египетска история хвърля светлина религиозната философия – моралните практики, които не са възприети еднакво от цивилизациите, които идват по-късно, и които подтикват Езат да защити честта на забележителната култура, която оцелява повече от три хилядолетия, по-дълго, отбележете, от която и да било друга култура в световната история.

„Лъжата, която свързва историята на Мойсей и неговия фараон, опетнява образа на една от най-великите цивилизации на човечеството,” пише Езат. „Древен Египет е уцелен право в сърцето от тази двухилядолетна измама, която вероятно ще продължи, ако не изложим истината за историята на израилтяните, техния арабски произход и измамата на Септуагинта”.

image

„Двухилядолетната измама е удар в гърба на древен Египет!“

Покварените еврейски преводачи

През втори век пр.Хр. еврейската библия е преведена от арамейски на гръцки в легендарната Александрийска библиотека. На седемдесет еврейски писатели, откъдето идва и наименованието Библия Септуагинта (70 на гръцки – б.пр.), от Птолемей им е възложена тази задача, при изпълнението на която те хитро заместват неясния племенен лидер-фараон с могъщия Египет и неговия цар. Гръцката версия, с това злонамерено нарушаване на античната история, става източник на всички преводи на Библията в целия свят дори и днес.

Измамата на Септуагинта е резултат от гръко-еврейската връзка, която е много подобна на съвременната американо-еврейска. (Да контролират и манипулират световните суперсили – древните и съвременните, очевидно е стар еврейски специалитет, за което свидетелства и древната еврейско-персийска договорка, която довежда до свобождаването от Вавилонски плен, както и съучастничеството с Римската империя в контролирането и сдържането на християнството.)

Заместването на арабския град Мизраим/Мизр с Египет на фараоните в разказите за Патриарсите (книга Битие от Стария завет – б. пр.) не само изопачава историята на израилтяните, но и историографията на целия античен Близък Изток.

Опасностите, които тази грешна интерпретация представлява за съвремието ни, са многобройни.

Първо, съвременните египтяни биват откъснати от собствената си култура.

Второ, лъжите, представени в Библията и инфилтрирани в другите религии, са голяма заплаха, основана на грешна информация.

Например, салафитите, ожесточени ислямисти и джихадисти, искат да унищожат всички древни египетски паметници и храмове, в това число пирамидите и Сфинкса, защото вярват, че това са прославящи фараоните идоли, които отричат истинското божие слово, предадено ни чрез Мойсей. Имаме една умствено ограничена маса от хора в смъртоносен заговор заради приказката за евреите като роби, строили пирамидите.

Книга Изход разказва за роби, които в продължение на 400 години са вършили тежка работа в непрекъснато робство. Разказът за това как братята на Йосиф не успяват да го убият присъства и в Корана и в Библията. Братята му го продават за 20 сребърни шекела на измаиляните, а не на египтяните (книга Битие 37: 26-28).

image


Измамата на Септуагинта, повтаряна от съвременната филмова продукция, е очевидна и в наскорошния филм на Ридли Скот „Изход – богове и царе”.

Египет забрани този филм заради неговата „ционистка гледна точка върху историята”. Същата измама, извършвана от евреите вече 3000 години – промяна на историята, за да бъде излъгана публиката, все още върви и днес в Холивуд.

Въпреки, че действието в „Изход – богове и царе” се развива в Египет, него всъщност няма да сте в състояние да го видите. Според списание „Deadline” (цитирано от Езат) адаптацията на Скот на библейската история на Мойсей излиза извън рамките на египетската цензура. Абдул Сатар Фатхи (Abdul Sattar Fathi), директор на Египетския държавен комитет за цензура, сериозно критикува филма, посочвайки „историческите грешки”, като например твърдението, че евреите са построили пирамидите и че Мойсей е описан като пълководец, а не като пророк.

„Нещо повече”, казва Фатхи, „филмът показва древните египтяни като паплач, преследваща миролюбивите евреи. Нашият комитет отхвърля това от уважение към чувствата на египтяните”.

Миролюбиви евреи! Това ми харесва. Това би бил единственият пример в историята за миролюбиви евреи. Не е изненадващо, че точно Холивуд може да излезе с идея като тази за миролюбивите евреи, нещо, което със сигурност е човешко същество, което никога преди това не се е срещало в историята. Идете и разкажете на палестинците за миролюбивите евреи.)

Езра, който е съвестен и безпристрастен, когато става дума за съвременна политика, казва, че Египет не е мястото, където се е случила тази история.

По това време Израел не е бил там

Евреите лъжат. Колко съвременни примери са ви необходими? Шест милиона умрели в Холокост, който никога не се е състоял? По цял свят хора, които плащат репарации за престъпления, които не са извършили и които биват хвърляни в затвора, когато искат да получат доказателства за тези престъпления. Еврейски компании произвеждат отровна храна, а еврейското правителство принуждава хората да я ядат. Евреи избиват хиляди невъоръжени селяни и наричат това самоотбрана, разпалват войни навсякъде по света чрез скрити манипулации на правителствата, които са подкупили.

Настоящият израелски лъжец Бенямин Нетаняху каза в реч наскоро, че евреският народ е построили Йерусалим преди 3000 години. Още една еврейска лъжа.

Езат казва „не”.

„Евреите не са построили Йерусалим преди 3000 години, т.е. 1000 г. пр. Хр. … Не е имало никакво нахлуване в географската област Палестина на бивши египетски роби през 2200 –те години пр. Хр.”. Хрониката на събитията по време на управлението на Рамзес II на стената в Луксор не съобщава за никакви големи групи от роби или за бягството им в Синайския полуостров. Египетските извори не са чували за Мойсей или за 12-те наказания.”

Йерусалим не само, че не е бил построен от вероятно тогава несъществувалият „еврейски народ” през 1000 г. пр.Хр., но и вероятно дори не е бил обитаван в този момент от историята. Изглежда Йерусалим е бил изоставен между 1000 и 900 г. пр.Хр., традиционната дата на обединяването на царството под управлението на Давид и Соломон.

Така че Йерусалим не е „градът на Давид”, след като там не е имало никакъв град по времето, когато се твърди, че той е живял там. Според археологическите сведения от този период там няма и следа от величествени дворци или от основани велики държави, а асирийските глинени плочки, които са записвали и най-дребните събития из целия Близък Изток, като например дейностите на арабските царици, не знаят нищо за никакво велико царство на Давид и Соломон в географската област Палестина.

Нито едно сведение.

Палестина не е родината на израелското царство и историята на неговите ранни патриарси. Началото на Израел и историите на Авраам, Исаак, Йосиф и Мойсей са се случили в Арабия и Йемен, пише Езат. Крещящият провал на библейската археология на територията на Палестина се дължи преди всичко на напълно грешна предпоставка и на хитро подправената Библия (Септуагинта) от същите тези омразни хора, които манипулират новините ни и образователните ни материали днес.

Най-древните писмените египетски източници датират от 1870 г пр. Хр.. В тях няма и следа от израилтяните.

Робството е позната традиция в Арабия, но не и в Египет. Робството се появява в Египет „едва през 7-4 в. пр.Хр., под влияние на персийската и гръцката инвазии”.

Традицията на робството има дълга история в Йемен, където на чужденците не им е било позволено да работят, без да бъдат финансирани от накой местен (наричат го кафил), който да контролира всички аспекти от живота им.

В теорията му, която прави пробив – „Библията произхожда от Арабия”, Др. Камал Салиби (Kamal Salibi) открива повече от хиляда топонима в Арабия и северен Йемен, които учудващо съвпадат с тези, споменати в Тората, пише Езат.

„В светлината на разполагането на израилтяните обратно в родната им Арабска земя вече няма да изглежда чуждо или необяснимо широко разпространеното виждане за робството в историите за Йосиф и Мойсей, нито пък стените и крепостните укрепления на планинските селища, сринати от Исус (Навин –б.пр.) ще изглеждат нереални и недействителни.“

„Земята, която Исус Навин завладява е една малка територия в северен Йемен. Египет от Библията не е Египет от Долината на Нил, а незначително малко градче в югозападната пустиня на древна Арабия, наречено Мизраим или Мизр на иврит и арабски.”

„Изход се е случил по много по-скромен начин и в много по-малка степен в незначителното малко селище в древна Южна Арабия,” пише Езат.

„След като Египет не познавал никакви фараони, от самосебе си се подразбира, че никога не е чувал и за Мойсей. И след като кракът на Мойсей никога не е стъпвал в Египет, то тогава картата на пътя на Изход в Палестина трябва да бъде преначертана”.

image

Концепцията за светована хармония

Лъжите започват много отдавна. Според Стария завет, написан от евреи, древен Египет е земя на идолопоклонничество, тирания и робство.

Това е клеветата, срещу която Езат настръхва, защото правилата на древната египетска религия стават обект на плагиатство от християнските ѝ последователи, които я заключват, складират и затварят.

„Маат (Maat) е египетската концепция за световна хармония, основана на справедливост, баланс и истинност. Маат, или господарката на истината, както е персонифицирана от древните египтяни под формата на жена, носеща перото на истината на главата си и държаща баланса на справедливостта, е етичният кодекс, който всички египтяни, в това число и монарсите, трябва да следват,” пише Езат.

В късните си години проф. Брестед, в прекрасното въведение към класическата си книга от 1933 г. „Зората на съзнанието” (Dawn of Conscience), в жива връзка към книгата, пише:

„Египтяните са имали морален стандарт, много по-висок от този на Декалога (десетте божи заповеди) повече от хиляда години преди той да е бил написан.”image
Проф. Джеймс Хенри Брестед

Така че Езат не си измисля. Брестед е един от най-уважаваните историци въобще. И твърдението на Езат, че голяма част от материалите в Стария завет са измислени, изопачени и изплагиатствани, е истина.

Например, мъдростите на Аменемоп, запазени в египетски папирус в Британския музей, са преведени на иврит в древността и, разпространявайки се из Палестина, са станали източник за цял един дял от Стария завет – притчите.

„Нашето морално наследство произтича от по-общото човешко минало, значително по-древно от евреите и достига до нас по-скоро чрез тях, отколкото от тях. Човекът се издига до виждането за един висок морал две хиляди години преди да се роди еврейската нация,” пише Езат.

image

Точно както в днешно време, когато през Втората световна война Германия е представяна като лошият човек, а еврейските страни – САЩ, Великобритания и СССР – като добрите, евреите представят натрапниците-израилтяни като умните герои, а невинните египтяни като злодеи, което, точно както и съпоставянето на израелските убийци и палестинските жертви – първите като борци за свободата на евреите, а вторите като ислямски терористи, е историческа несправедливост и непростима лъжа от онзи вид, който съсипва съществуването ни днес.

Евреите лъжат. Винаги са го правили и винаги ще го правят.

image

Доста хора не съзнават, че геополитическата игра се води от няколко ашкеназки над-наЦИОНални фамилии, които имат своите публични "играчи", като техни "копелета"(незаконни наследници). Такъв е и Адолф Шиклгрубер де Ротшилд-незаконен внук на лондонския клона на клана Ротшилд- Саломон. 

Хитлер е най-сполучливия досега конспирационен ход на Илюминати(за да заблудят гоите). 
Хитлер е смятан от доста германци за "британски агент", но те не съзнават, че "британското" е дотолкова доколкото Британия е Гнездо на Цион.(затова са ми особено-смешни напъните на интернационалисти, несъзнавайки, че Цион им плаща за интернационализма им, да упрекват Англия, че "щяла да изгуби еди колко си пари, като излезе от Интернационалния-комунистически ЕС", който се управлява от над-национална клика ционисти!! Това е все едно да казваш на печатаря на пари, че щял да обеднее" хехехе.... 

"Хитлер требил евреите", но евреите са му признателни за това, тъй като е баща на ционистката държава "Израел". ;) ....и марка са му издали! ;)


image

Джон Камински е писател, живеещ в Гълф Коуст във Флорида. Той се опитва да разбере защо ние се самоунищожаваме, като подчертава изопачената система от вярвания като инструмент за нашето унищожение.

image

anonybulgaria.wordpress.com/2016/08/29/jewlies/Гласувай:
4
01. dartanjan - Някога отварял ли си Библията освен ...
07.09.2016 20:26
Някога отварял ли си Библията освен апокорифните материали които вадиш переодичино от везирските ръкави? Ако беше нямаше да пускаш такива странни компилации. Щеше да знаеш че Божието слово е непревземаема крепост доказало се във времето и пространството. Вместо сензации търси истината защото тя спасява, а лъжата погубва. Разум е нужем, а не емоции.

Цялата Библията е писана от патриарсите и пророците чрез Светият дух. Съдържа над 3000 пророчества,. които в са се изпълнили така както са били написани преди столетия или хилядолетия. Библията не е човешко дело, това става врднага ясно на четящият. Никой човек не пише по този начин и никой човек няма този морален стандарт. И никой човек не моеж да знае Будещето за разлика от нашият Създател. Целта на Божието слово е да запознае хората с волята на Бога, Неговите морални закони и принципи и Неговият спасителен план за нас. Бог е свят и иска и ние да бъдем свети като Него. И не би допуснал човек в Божието царсво, а ако не се е научил да живее според принципите на живота във вечността, които са любов, истина и свободна воля в рамките на Божият порядък , който прави възможен животът да пребъдва във вечностат в мир, радост, смисъл и хармония.

цитирай
2. dartanjan - Римляни Глава 1 "18 За...
07.09.2016 20:40
Римляни Глава 1

"18 Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.
19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.
20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.
21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.
24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -
25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.
26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.
27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.
28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,
29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба;
30 шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си,
31 безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви;
32 които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 5063649
Постинги: 4191
Коментари: 1136
Гласове: 1509
Календар
«  Март, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031