Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2016 20:08 - Пруската и Британската империя
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 781 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Сионистите Ротшилдови и американската Гражданска война

Ротшилдови (които, разбира се, са на страната на Виктор Емануил II. докато индиректно финансират Мацини) сега насочват вниманието си към Америка. Втората Банка на САЩ, създадена от Джеймс Медисън през 1816г., е рухнала през 1836г. През следващата година Ротшилдови изпращат свой агент, Огъст Белмонт, да ръководи банката в Ню Йорк, да купува държавни облигации и да наложи авторитета си, като съветва президента.

Целта на Ротшилдови е да създадат инцидент, който ще наложи основаването на американската централна банка: например една война би наложила на американското правителство да заеме пари от Ротшилдови, за да плати за нея. Англия и Франция не могат да участват, тъй като са твърде далеч; Канада и Мексико не са достатъчно силни и макар че Ротшилдови са действали като финансови агенти за Русия в продължение на 20 години пред смъртта на Лайънъл Ротшилд, сина на Натан, Русия все още не е под техния контрол.

Сионският приорат иска да си върне Америка от тамплиерите, така че Ротшилдови планират американска гражданска война. Северът е трябвало да стане сионистка британска колония, анексирана към Канада и контролирана от Лайънъл Ротшилд; тамплиерският Юг - да се даде на Наполеон III във Франция и да се контролира от Яков Ротшилдив. За да убедят Юга да се отцепи от съюза, илюминатизираните сионистко-розенкройцерски масони използват Рицарите на златния кръг, която е основана през 1854г. от Джордж Бикли, за да разпространява расово напрежение. Нейната военна ръка е Ку-клукс-клан (Още за клана ТУК). Джеси Джеймс краде златото от банките и го скрива - близо 7 милиарда долара, - за да финансира гражданска война. Щатите, които се отцепят, ще бъдат обединени в Конфедеративна държава Америка; всеки още е нещо като независима държава. Ейбрахам Линкълн казва на американския народ, че ,,обединения, които са прекалено могъщи, за да бъдат смазани с обикновената машина на мирновременното управление, са завладели контрола върху различни южни щати".

Ротшилдови финансират Севера чрез Белмонт, Джей Кук, братята Селитман и Спейър и компания, а Юга - чрез агента си Юда Бенджамин, който става държавен секретар на Конфедерацията през 1862г. Неговият партньор във фирма на адвокати от Луизиана, Джон Слайдъл, е пратеник на Конфедерацията във Франция. Дъщеря му е омъжена за барон Д"Ерлангер във Франкфурт, който е роднина и агент на Ротшилдови. От името на Юга Слайдъл заема пари от Д"Ерлангерови, за да финансира Конфедерацията.

През 1861г. Англия изпраща 8 000 войници в Канада, а на следващата година английски, френски и испански войски акостират в Мексико, уж за да събират дългове. През 1863г. Франция завзема Мексико Сити с 30 хиляди войници.

Генерал Албърт Пайк от армията на Конфедерацията е профренски тамплиер и масон от Шотландския ритуал и най-могъщият франкмасон в света; всъщност мнозинството от политическите и военните лидери на Конфедерацията са масони под тайното командване на Пайк. Конфедерацията предлага Луизиана и Тексас на Наполеон III, ако изпрати войски срещу Севера. Линкълн, следвайки водачеството на цар Александър II в освобождаването на крепостните селяни, издава заповед за освобождаване на всички роби през 1863г. (След време царят изпраща руска флота, за да подкрепи Линкълн.) Конгресът одобрява плана на Линкълн да заеме 450 милиона долара в замяна на щатски облигации, или ,,зеленогърби", за да плати за гражданската война... и така на Линкълн не се налага да взема заеми от международните банкери като Ротшилдови. Бисмарк казва: ,,Чуждите финансисти... веднага разбраха, че САЩ ще се изплъзне от хватката им. Смъртта на Линкълн беше решена."

Законът за националната банка на Линкълн от 1863г. оторизира частните банки - с харта от федералното правителство - да емитират национални банкноти. Международните банкери създават паника и 172 щатски банки и 177 частни банки затварят врати. През 1865г. Линкълн е прострелян от Джон Уилкс Бут - патриот от Конфедерацията и член на Рицарите на златния кръг (заедно с Джеферсън Дейвис). В трупа на Бут са открити кодирани съобщения, а ключът към кода е намерен сред вещите на агента на Ротшилдови на Север Юда Бенджамин. (По това време Бенджамин е избягал в Англия.) Джей Кук - банков канал на Ротшилдови - също е замесен.

Планът на Ротшилдови да създадат централна банка на Америка се е объркал - поне за момента. Тяхното ангажиране в Гражданската война е мярка за влиянието им върху външната политика на британското, френското и руското правителство и е типично за начина им на действие - финансиране и на двете страни. През май 1865г. наследникът на Линкълн Ендрю Джонсън обявява, че робството е забранено и че Югът няма да е отговорен за натрупания дълг, а Ротшилдови губят много пари. (Америка дължи и на Русия 7.2 милиона долара за изпращането на флотата и тъй като няма властта да плати на Русия, купува Аляска през 1867г. .)

Ротшилдови се прегрупират и решават да подкопаят американската финансова система от основата - бавен процес, който ще отнеме десетилетия.

image

Пруската империя на Бисмарк разгромява Франция

Палмърстън умира през 1865г. и през 1868г. премиер става Бенджамин Дизраели - евреин и франкмасон. Подобно на предшественика си, Дизраели подкрепя Мацини, но не събира средства от парламента, за да го финансира. Той отива при двама водещи еврейски банкери, франкмасона Лайънъл Ротшилд и Мойсей Монтефиоре. По този начин Ротшилдови финансират дейностите на Мацини, а след като Мацини финансира Бисмарк, Ротшилдови вече индиректно финансират Бисмарк. Революцията на Мацини обаче е започнала да се срива. Той е искал световна война и насочил погледа си към Германия, където тамплиерът франкмасон Ото фон Бисмарк е станал премиер.

Прусия има история на тамплиерско-илюминатско ангажиране. През XVIII век Фридрих II ,,Велики" в Прусия (от когото Хитлер черпи вдъхновение) е тамплиер франкмасон и европейски тамплиерски водач. По време на неговото царуване (от 1740 до 1786г.) Гьоте процъфтява. Гьоте е илюминат, когото Адам Вайсхаупт нарича Абарис и е вероятно неговият Фауст да е основан на Вайсхаупт. Разглеждано от тази гледна точка, неговото Романтично движение е гностично възраждане. Племенникът на Фридрих и негов наследник Фридрих Вилхелм II е илюминат. При неговия син Фридрих Уилям III Вайсхауптските илюминати контролират масонските ложи в Германия и формират ,,Tugendbunt" (Лигата на добродетелта) - илюминатизирана тамплиерска група, отдадена на детронирането на всички принцове в Германия с изключение на краля на Прусия, който ще управлява възникналата Обединена Германия в съответствие с плановете на Бисмарк. (Вайсхауптовият план на ,,Tugendbunt" е идентичен с плана на Ротшилд за света: детрониране на всички крале с изключение на царя на Йерусалим.) Хегел е философът на Прусия и следователно на немския национализъм. Той защитава замяната на непримиримите германски принцове с нов бюрократичен елит от средната класа. Революционният и месиански социализъм на Карл Маркс действа в полза на пруския милитаризъм, тъй като изличава старите форми на управление, както и новия либерализъм. Революцията от 1830г. в Париж има ефект върху Германия, стимулирайки Прусия да разруши и да обнови старите социални стурктури.

Фридрих Вилхелм IV, който царува от 1840 и 1861г., вярва в божественото право на кралете и се бунтува срещу масонската власт. Той отказва да приеме парламентарната реформа. Това допринася за революциите от 1848г. в Европа - особено за въстанието в Берлин, - в които прусакът Маркс взема участие след влиятелния си, финансиран от илюминатите ,,Комунистически манифест". Когато националното събрание във Франкфурт предлага на Фридрих Вилхелм IV германската корона на следващата година, той отказва: не желае да приеме илюминатизираната тамплиерска корона на ,,Tugendbunt". Обявен е за луд през 1857г. - илюминатизираните тамплиери просто го отстраняват - и в годината на смъртта му Бисмарк става премиер.

Бисмарк използва евреите, за да напълни военната си хазна, и наема еврейския социалистически агитатор Фердинанд Ласел - масон от Великия Ориент, - който е пропагандист на пруската имперска машина. Целта му - подобно на Маркс - е да елиминира съществуващите социални и политически структури. Скоро Бисмарк става герой: обединил е Германия под пруското водачество, като е разгромил Австрия във войната от 1866г. и я е изключил от Германия; освен това е водил Френско-германската (или Френско-пруската) война през 1870-71г., в която Прусия разгромява Франция, сложил е край на френската хегемония в Европа, основал е пруско-доминираната Германска империя и е създал ново немско единство, когато Северногерманската конфедерация се обединява с южните германски държави.

Прусия е много силна в Германия, но южните германски държави са останали независими. Целта на Бисмарк е те доброволно да се присъединят към Прусия.. като се бият на страната на Прусия срещу чужд враг. Франция при Наполеон III обявява война на Прусия, защото съветниците на Наполеон му казват, че войната ще засили спадащата му популярност. Тъй като е имало пруски ходове за поставяне на принц от династията Хохенцолерн на трона на Испания, Франция възразява и изпращайки провокативна телеграма, Бисмарк успява да уреди крал Вилхелм да бъде обиден.

Ротшилдови от Франкфурт и Париж отново се ангажират с противоположни страни. Английските Ротшилдови подтикват Гладстоун да промени своята политика на ненамеса и да лобира пред водача на опозицията Дизраели. Южногерманските държави вземат страната на Прусия, но Франция няма подкрепа и трябва да се предаде в битката при Седан в началото на септември 1870г.

Правителство на националната отбрана детронира френския император и установява Третата република. Зад него стои Великият Ориент, който иска да свали Наполеон III, откакто той се обявява за император през 1852г. Светската власт на папството, която е поддържана от Наполеон III, рухва и италианските войски влизат в Рим през септември 1870г. Германците обсаждат Париж, който се предава през януари 1871г. и на 1 март пруските войски влизат в града. Германия анексира Елзас, Лотарингия и Мец, а крал Вилхелм I в Прусия е коронован за германски император във Версай като начин ясно да се изрази, че Франция повече няма никакво влияние в германските държави, най-важната от които е Прусия. Германските войски трябва да останат във Франция, докато не се плати огромно обезщетение (6 000 милиона франка). Парижките Ротшилдови под ръководството на Алфонс гарантират сумата на френското правителство и организират два държавни заема от над 48 милиарда франка, което осигурява на Ротшилдови огромна комисионна.

Революцията от 1871г. в Париж


През март 1871г. в Париж избухва бунт срещу републиканското правителство и тамплиерските радикали завземат ,,Hotel de Ville" (кметството), изваждат правителството от Версай и установяват Парижката комуна на негово място - правителство, което се задържа само два месеца. Маркс и Енгелс се опитват да насочват революцията от Лондон, като Маркс издава заповедите, но режимът на генералите от Комуната Брюнел и Бержере е твърде анархистки. На 26 април делегация от франкмасони пристига да поздрави Комуната и е посрещната с викове ,,Световна република" - лозунга на илюминатството.

Избухва война срещу установените институции: отново е призован Терорът от 1793г., формиран е Комитет за обществена безопасност, на бял свят се появяват вестници, чиито имена напомнят на вестниците на Бабьоф и Ебер, оскверняването на църквите е повсеместно. Дисциплинираният Бакунин оплаква хаоса. Вандомската колона - паметник на френските национални победи - е свалена като обида за интернационализма.

Това вбесява армията, която отприщва седмица на улични боеве, през която генералите на Комуната подпалват двореца Тюйлери. Има съгласувани опити за подпалване на Париж с парафин. Дворецът Тюйлери, Министерството на финансите, дворецът на Почетния легион, ,,Palais de Justice" (съдебната палата) и ..Hpte; de Ville" (кметството) са разрушени. Много къщи и хамбари изгарят; заложниците са избити, включително архиепископът на Париж. Според Кропоткин 30 хиляди губят живота си, преди редът да се възстанови.

Масовата сеч е добре приета сред революционерите в чужбина: те не виждат страданието и болката, а прегръщат идеализираната картина на борбата. Един от тях очаква с нетърпение деня, когато ,,ще успеем да детронираме кралицата на Англия, да превърнем Бакингамския дворец в работилница и да свалим Йорската колона". Така свършва третият тамплиерски експеримент по революционно управление, осъществен от наследниците на Вайсхаупт във Франция. Експериментите от 1793, 1848, а сега и 1871г. неизменно са приключвали с провал.

image

Мацини от Великия Ориент и Пайк планират
две воюващи империи в Европ
а

Обявен за принц и имперски канцлер като награда за победата му над Франция през 1871г., Бисмарк е в апогея на влиянието си. Мацини иска от него да раздели Европа на два воюващи лагера чрез мирни договори. За тази цел пише на Албърт Пайк, генерала, който е започнал бунта на Юга в американската Гражданска война.

Пайк, водач на американското масонство от Шотландския ритуал, 33 степен франкмасон и автор на огромен масонски наръчник, е очарован от световното правителство и координира дейностите на илюминатите в САЩ. Той е велик майстор на Луциферова група, известна като Орден на паладиума (или Суверенен съвет на мъдростта), който е основан в Париж през 1737г. Ритуалът почита тамплиерския Бафомет, като ,,Паладиум" произлиза от индуското palat (,,фалос") и внушава мъжките генеративни сили, които му помагат да постигне божествен статус, за да стане човеко-бог. Това е тамплиерски, а не сионистко-розенкройцерски символ.

Пайк пресъздава този ритуал, за да обедини йерархията на английското, френското и американското масонство и заедно с Палмърстън, Бисмарк и Мацини разпространява доктрината на Паладиум в ложите на тамплиерите от Шотландския ритуал. През януари 1870г. Мацини е писал на Пайк относно Новия и реформиран ритуал на Паладиум: ,,Трябва да създаде, свръхритуал, който ще остане неизвестен, към който ще привлечем всички онези масони от високи степени, които ще изберем". В писмо от 15 август 1871г. Пайк отговаря на Мацини: ,,Ще отприщим нихилистите и атеистите и ще провокираме внушителен социален катаклизъм, който с целия си ужас ясно ще покаже на нациите ефекта от абсолютния атеизъм, произхода на робството и най-кървавия хаос. Тогава навсякъде гражданите, длъжни да се защитят от световното малцинство от революционери, ще изличат тези рушители на цивилизацията и мнозинството, разочаровано от християнството, чиито деистични духове от този момент нататък ще бъдат компас, нетърпеливо за идеал, но без да знае накъде да насочи преклонението си, ще получи чистата светлина... на Луцифер, изкарана най-накрая на обществен показ, проявление, което ще е резултат от общото реакционно движение, което ще последва разрушаването на християнството и атеизма - и двете едновременно завладени и изличени."

Пълният текст на това пророческо писмо, включително притурката, призовава за три световни войни и две революции. Първата световна война (,,катаклизъм") ще помогне на комунистическия атеизъм да разруши царисткото управление на Русия и ще установи ,,атеизма"/ Втората световна война ще последва възхода на ,,фашизма", който ще изправи Великобритания срещу Германия; комунистическа Русия след това ще разруши управлението и религията и ще наложи ционизма. Трета световна война ще започне от конфликта между ционистите и арабите, които взаимно ще се разрушат и ще хвърлят останалата част от света в окончателен конфликт. Ще има социален, политически и икономически хаос, от който ще се въздигне масонската диктатура. Това е план за следващите сто години.

Това писмо с притурката, която излиза на повърхността през 1949г., е изложено в Британския музей в Лондон, докато мистериозно изчезва (подобно на чековете на Ротшилд в полза на Маркс), макар че продължава да е каталогизирано. Вероятно сте изненадани от споменаването на ,,фашизма" - термин, който е създаден едва през 1921г., както и от препратката към кофликт между евреите и арабите, който е непознат през 1871г. и излиза на повърхността едва след Декларацията Балфурт от 1917г. Възможно е писмото Пайк да е фалшификат на илюминатите, написан след 1921г. и датиран погрешно с по-задна дата, за да се припишат становищата на илюминатите след 1921г. на мъртвия Пайк, вероятно по съображения за безопасност. Еднакво възможно е то да е анти-илюминатски фалшификат за дискредитиране на илюминатите. Това е становището на Сейлъм Кърбан в ,,Satan"s Angels Exposed" (,,Ангелите на Сатаната разобличени"), който пише: ,,Съвсем възможно е тези илюминатски схеми за три световни войни да са по-ново изобретение, датирани с по-задна дата, за да се даде автентичност на тези, които искат да обвинят за греховете и страданието в днешния свят някакви тайни неколцина.".

Няма съмнение обаче по отношение на дуалистично изявление, което Пайк прави през 1889г. пред 23 върховни съвета и в което омаловажава християнския бог Адонай: ,,Да, Луцифер е Бог, а за съжаление Адонай също е Бог. Вечният закон е, че няма светлина без сянка, няма красота без грозота, няма бяло без черно, защото абсолютното може да съществува единствено като два Бога: тъмнината е необходима за светлината.. Истинската и чистата философска религия е вярата в Луцифер, равния на Адонай, но Луцифер, бога на светлината и бога на доброто, се бори за човечеството срещу Адонай, бога на тъмнината и на злото." Това становище е могло да дойде директно от дуалистичните манихейски катари от XIII век.

През 1872г. Мацини умира и е заменен като глава на италианската масонска Мафия от Андриано Леми. Преди смъртта на Мацини Бисмарк е в непрекъсната връзка с него и с Леми - неговите събратя Луциферианци: и тримата мразят атеизма на посветените по най-долните степени в тамплиерския Велик Ориент. Бисмарк е определен да изпълни плана на тамплиерските масонски водачи за разделяне на Европа на два воюващи лагера - британците и германците - чрез имперска конкуренция: империалистическата революция.

illuminatibg.blogspot.bg/2016/09/Pruskata-i-Britanskata-imperiq.html



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8733341
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930