Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2016 23:23 - Храм на Сет (Temple of Set)
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1052 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Група, водена от офицера от американското военно разузнаване подполковник Майкъл Акино. Храмът на Сет е основана през 1975г. като отцепила се група от Църквата на Сатаната. Основателите на тази група не са съгласни с управленския стил и философия на Църквата на Сатаната и затова формират собствена.

Философията на Храма на Сет се базира на самоусъвършенстването и самосъздавнаето, както са представени от египетския принцип на Ксепер, наричан понякога Хефер или Кефер. Сет е древноегипетски бог. Членовете на тази група се наричат сетианци. Подобно на повечето тайни общества, членовете трябва да бъдат посветени и след това се придвижват нагоре по нивата в организацията, наречени степени. Групата е призната като регистрирана религия както от американското федерално правителство, така и от щата Калифорния.

Независимо от статута им като религия, Храмът на Сет няма църква и на всеки член е разрешено да следва религията на всяко място и по начин, който си избере. Има свещеници, които изпълняват ролята на съветници. Свещениците представляват групата и същността, наречена Сет. Сетианците не боготворят Сет, нито пък някой друг бог или същност. Те вярват, че самото съществуване на Сет води до промяна във Вселената и че те служат на интересите на Сет - който е обичан, но не боготворен - чрез самоусъвършенстването.

Сетианците следват това, което е наречено ,,Пътека на лявата ръка", т.е. те смятат, че човекът е по-важен от обществото, дори ако това общество е самият Храм на Сет.

Храмът на Сет е критикуван, като повечето от критиките са насочени към водача Майкъл Акино. Акино продължава да използва нацистка образност и символизъм, както и препратки към нацистката идеология в своята литература за Храма на Сет. Например той говори в полза на онези, които отричат холокоста на нацистите като исторически факт.

Акино не се страхува да отвръща на критиците си. Завеждал е съдебни дела срещу някои от тях, а други твърдят, че са станали обект на тормоз от негова страна.

illuminatibg.blogspot.bg/2016/09/Temple-of-Set.html

image

Ситчин = Сет_Чин = Сет_Син,

се превежда като «Сетов син». Ние знаем, че Бог в гръцкия/тракийския е "Теос". Опонента на Теос (-а) е неговия езиков антагонист, т.е. Seth/Сет:

Теос



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687074
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031