Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2016 10:27 - Ядрена мафия/ Истинският причинител №1 на рака
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1444 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.10.2016 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За да си отговоря на този въпрос реших да се обърна към световната интернет компания №1 Google, която притежава и постоянно продължава да обогатява електронната си библиотека №1 в света Google Books, която пък от своя страна предлага оригинален инструмент за анализ на написаното в милионите книги, който се нарича Ngram.

Какво прави този инструмент?

Той преброява зададената дума, за зададения времеви период, от всички налични книги в електронната библиотека, на съответния език и показва резултата в графична форма.

И ето какви резултати показа моето кратко, но съдържателно разследване (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка):

image

Избрах ЧЕТИРИ думи за изследването:

ядрен – nuclear
рак – cancer
радиация – radiation
тютюн – tobacco

Думата ЯДРЕН е събирателна за всичко свързано с тази индустрия, независимо от фалшивите опити да я разделят на „мирна“ и военна части. Всичко винаги е било и продължава да бъде едно цяло. Нарочно сложих думата ТЮТЮН, защото официалната медицина, не без съдействието и на ядрената мафия полага огромни усилия да прехвърли отговорността от болната на здравата глава. Честотата на срещането на съответните думи в световната англоезична литература е повече от показателна.

Видно от графиката възхода на ЯДРЕНата индустрия се съпровожда и от ръста на споменаването на думата РАК, в началото на 50-те години на миналия век. Последната изостава известно време, докато първата натрупа достатъчно смъртоносна смес – продуктите на деление в ядрените реактори. Пикът на гордостта на ЯДРЕНата мафия съвпада с катастрофата в АЕЦ „Чернобил“ през 1986-та г., след което тя решава да свие платната, поне като говорене за самата себе си. РАКът обаче продължава да набира скорост и не мисли да отстъпва. Причината за това е, че смъртоносната продукция на ЯДРЕНата мафия е толкова много и толкова дълго живееща (минимум 100 000 (сто хиляди) години), че ще продължава да измъчва всичко живо на планетата още хиляди поколения напред.

image
35 държави се споразумяха за по-строги правила за ядрена сигурност
Русия и Китай не се присъединиха към инициативата
То няма никакви правила, а те говорят за "по-строги"?
Ето и снимчица от "историческото" събитие, на което пак не можаха (защото е невъзможно) да определят, що е то "ядрена сигурност" и има ли тя почва по света?


> Целта на ядрена мафия и АЕЦ е Плутоний



Плутоний – мъртвеца убиец.

В началото, в основата, в дъното на зародиша на ядрената индустрия, преди всичко за военни, но в това число и за „мирни цели” лежи/ стои/ се намира възкресяването на един мъртъв, несъществуващ във Вселената химичен елемент. Името на този елемент е Плутоний. По хода на своите търсения и изследвания на зародиша на злото – ядрена енергетика – попаднах на оригинално обяснение за произхода на името на този химичен елемент. Реших да го споделя с вас, като начало на серия от материали, в които ще разгледаме ролята на този химичен елемент (94Pu, защото е номер 94 в таблицата на Менделеев) в реализирането на най-голямото зло, извършвано някога от хора срещу цялото човечество. А това е така, защото инженерното съоръжение „ядрен реактор” е създадено с една единствена цел – производството/възкресяването на този мъртвец, който да убива себеподобните на възкресителите си. Плутония е възкресен, за да се използва в атомни/ядрени бомби, но това от десетилетия се представя от ядрената мафия, пред цялото човечество - за „мирницели”. Постепенното опознаване на това чудовище – Плутоний – ще ви даде по-ясна представа за смисъла и целите на тази „мирна” индустрия – ядрената.

Какъв е произхода на думата Плутоний?



Той е кръстен на планетата Плутон, която, от своя страна, е кръстена на римския бог на подземния свят (и смъртта – бел. Г. К.), Плутон. Плутон е римското име на гръцкия бог Хадес, който също е подземен.

Да, той е кръстен на планетата Плутон, обаче това не е „определението” на думата Плутоний, само по себе си. През 1994 г., определението на думата Плутоний е било дадено, като „елементът на Властелина на Ада”. Изглежда че през същата 1994 г. определението изчезва от публичното пространство. Това изглежда много странно.

На пръв поглед може и да изглежда странно изчезването на това оригинално и много вярно определение, но знаейки силата и възможностите на пипалата на ядрения октопод нещата си идват съвсем на мястото. Само че, както и друг път съм казвал, а същото твърди и народа: „Пръдня в торба не стои.” Истината е нескриваема.

Реших да започна тази поредица, заради фундаменталното значение на Плутония за развитието на тази чудовищна индустрия, а също така и за да разсея някои градски легенди около него.

Г. К.

П. П. След като пуснах материала във Фейсбук приятелка услужливо ми прати линк към друга статия от списание "Тема", озаглавена "Най-опасното вещество на света е продукт на човешката цивилизация. От своето откриване през 1940 г. досега се увеличава количеството на свръхотровния отпадък от ядрения синтез". Автор е Ханес Алфвен, носител на нобелова премия.
Ето какво се казва в статията:

Най-опасното вещество не се среща в природата. В края на 1940 и началото на 1941 г. американските учени Сиборг и Макмилън от калифорнийския университет "Бъркли" успели да получат първия грам от тежкия метал Pu 239 при облъчване на уран 238 с неутрони. Според изчисления на експерти в момента в света има над 1400 т плутоний - получен в резултат на работата както на цивилни, така и на военни ядрени реактори. Дори една милионна част от грама е отровна за човека.


Данните за притежаване на плутоний са секретни и няма официални данни за наличните количества в света. Благодарение на усилията на група учени вече е възможно да се определят обемите на складираните плутониеви запаси в световен мащаб. В основата на най-новите данни отново е Дейвид Олбрайт - президент на Института за наука и международна сигурност във Вашингтон, който десет години след първия си доклад за световните запаси от плутоний отново прави равносметка на най-секретната суровина за военното производство. Тези данни са любопитни, защото те навсякъде в света са строго секретни.


Плутоният е основен съставен елемент от ядрените оръжия. За производството на ядрени бойни глави са използвани 280 тона от т. нар. оръжеен плутоний - той се получава в резултат на ядрен синтез и се състои най-вече от изотоп 239. Критичната му маса е 460 г , което позволява да се произвеждат ядрени бойни глава с малка мощ.
Около 1200 тона плутоний от наличните в света количества се падат на цивилни ядрени реактори. Отработените графитни пръти в ядрените реактори съдържат около 1 процент плутоний - смес от изотопи 238, 238 и 240.


Само една пета от този плутоний се обогатява отново. Той се отделя по химически път от графитните пръти. Първоначално учените предвиждали плутоният да се използва отново в ядрените реактори за получаване на нов плутоний и по този начин да се осъществи кръговрат на ядреното гориво. Впоследствие се оказва, че този метод е твърде сложен и скъп за осъществяване, и затова повечето държави се отказват да го прилагат.
Със своя период на полуразпад от 24 410 години плутоний 239 е изключително устойчив елемент. Поради това досега учените не са разработили сигурна концепция за неговото складиране и съхраняване.

Пътят от мината до бомбата


1. Уранова мина: природният уран се състои от 99.3% от уран 238 и 0.7% уран 235

2.Инсталация за обогатяване: съдържанието на уран 235 се увеличава с около 3%

3.Ядрено гориво: състои се от графитни пръчки

4. Цивилен атомен реактор: отработеното ядрено гориво съдържа само 1% плутоний

5.Военен ядрен реактор: съдържанието на плутоний 239 е твърде високо

6.Нова суровина: плутоний от инсталация до ново обогатяване

7.Съхраняване на новообогатения плутоний

8. Процес на ново обогатяване: плутоният се отделя по химически път
от ядрените пръти

9. Оръжия: първата атомна бомба над Нагасаки е произведена от 6.1 кг плутоний


Южна Каролина обяви война на Вашингтон


Губернаторът на Южна Каролина мобилизира местната войска, за да спре камионите с плутоний, който трябва да бъде докаран в щата му от Колорадо по нареждане на федералното министерство на енергетиката. Транспортирането на ядрения материал трябва да започне на 15 май.

Департаментът по енергетиката иска да конвентира 34 тона отпадъци от ядрено оръжие в гориво за атомни централи в Савана Ривър Сайт ( Южна Каролина) и после да решава къде да го пренася и складира. Мощностите за конвертиране обаче още не са изградени и дори не са финансирани от Конгреса. Губернаторът Ходжис заяви, че ако заводът за конвертиране, чието изграждане ще струва 3.8 милиарда долара, не бъде изграден или не заработи, то Южна Каролина просто ще бъде затрупана с плутоний.

Поради това местната войска вече провежда тренировки как ще блокира и четирите шосета към Савана Ривър Сайт, където правителството смята да складира плутония. Ходжис допълни, че би приел решението, но след като подпише ясен договор за условията на конвертирането и точна дата на извозването на ядреното гориво от територията на щата му.

ПЪТИЩА ЗА ЗАРАЗЯВАНЕ


Плутоният е радиоактивен химически елемент от групата на актинидите, излъчващ алфа-частици.

Те притежават висока енергия, но имат сравнително ограничен периметър на действие. Плутоният е изключително опасен за човешкия организъм, тъй като дори нищожни количества са смъртоносни, тъй като алфа-частиците предизвикват разрушаване на човешката клетка.

1. Дихателна система: само 27-милионни части от грама са достатъчни, за да предизвикат рак на белите дробове.

2. Храносмилателна система: Ако плутоният проникне в организма чрез устата и стомаха, той попада в кръвообращението и се натрупва в черния дроб и костите. В резултат на това поразеният човек е застрашен от левкемия, рак на костите и черния дроб.

3. Облъчване: Обикновено отделяните от плутония алфа-частици не проникват през външния слой на кожата. Много по-опасни са радиоактивното замърсяване с плутоний или неговите продукти от полуразпада.

Производство на атомни боеприпаси

За производството на атомна бомба са необходими двa елемента: високообогатен уран 235 и плутоний 239. За да функционира една такава бомба, прецизно съдържанието на изотоп 239 трябва да е най-малко 93 процента. Но е възможно да се получат ядрени бойни глави и с плутоний, използван за гориво в ядрени реактори.
Според Международната агенция за ядрена енергия за производството на атомна бомба са необходими 8 кг плутоний. Вашингтонската агенция Natural Resources Defence Council обаче счита, че дори с три килограма плутоний ядрени физици биха могли да създадат смъртоносно оръжие. За учен с изключително високи познания в тази област е достатъчен и един кг плутоний.
Ако една подобна бомба попадне в ръцете на терористи, тя може да унищожи средно голям град като София. Ядрените експерти обаче са на мнение, че засега само САЩ и Русия разполагат с високотехнологично ноу-хау за производство на подобни бомби.

Колко тона Плутоний до сега е произвела световната ядрена мафия.



Със сигурност се знае, че продуктите на деление (високо-радиоактивните и дълго (над 100 000 години) живеещи вече превишават много над 300 000 (триста хиляди) тона и продължават да се трупат със скорост 1 килограм за минута, за цялото земно кълбо.Така жадувания от ЯМ елемент Плутоний не се среща на Земята, поради което те са построили ядрените реактори, за да си го произвеждат, а за да не бият на очи истинските им цели са ги нарекли "за мирни цели".Необходимо е забрана на ядреното оръжие,тъй като няма срещу кого да се използва,...остава плутоний да се използва за унищожение на Земята.    

bultimes.com/istinskiyat-prichinitel-1-na-raka/   

image

На картата на Фигура 2 броя " 1 "означава мястото на първия храм (" Храмът на Соломон "), със седалище в град Астрахан = Old/Стария Итил = Библейския Ерусалим в делтата на Волга, която е наводнена от водите на Каспийско море на 1-ви Април 1666 - Гранд наводнение, настъпило след разпятие и смърт на кръста, на змей-змия-Христос Хор (или по-скоро, Юда Искариотски, който е заместител на Choir/Хор-Христос ). Числото " 2 "означава Втория Храм =" Крим ", където арианите преместен след придошлите води спяха, и когато евреите са съживени хазарите.
Броят " 3 "представлява Третия храм =" Кремъл ", където арианството е пуснало корени във формата на православното юдо-християнство.

image




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686957
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031