Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2016 21:16 - ЗАПОЧВА ЛИ НОВА ЯДРЕНА НАДПРЕВАРА?
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1352 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 03.10.2016 21:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

С "неприятелски действия на САЩ срещу Русия" Путин формулира Указа си

С указ руският президент Владимир Путин прекрати действието на Споразумението за утилизация на военния плутоний със САЩ.
Споразумението беше подписано през 2000 г., а действа ефективно повече от 6 години.
----------------------
То се отменя заради (цитат):
"появата на заплаха за стратегическата стабилност и в резултат на неприятелски действия от страна на Съединените щати към Руската федерация".
--------------------------

image

Плутоният е основна суровина за ядрените заряди.
Според Споразумението с него трябваше да бъдат утилизирани 68 000 килограма плутоний.
На теория те са достатъчни за производство на 68 000 атомни бомби с мощността на тази над Хирошима, а реално - за около 34 000 ядрени заряди с такава мощност.
Указът на Путин за спиране на действието на Споразумението влиза незабавно в сила, а окончателната отмяна трябва да премине през Руската дума, в която вече е внесен Указа.
На сайта на руския президент засега (16:24 часа) това не е оповестено, но говорителят Песков потвърди новината.

-----------------------------------------------------------------

image

Путин подписа указ за ядрен развод със САЩ
image

Във връзка с коренно изменение на обстоятелствата, възникване на заплаха за стратегическата стабилност и в резултат на неприятелски действия от страна на САЩ да осигури изпълнение на приетите задължения по утилизация на излишния оръжеен плутоний в съответствие с международните договори, а също изхождайки от необходимостта да се предприемат незабавни мерки за защита на безопасността на Руската Федерация постановявам: - се казва в началото на Указа.

image
image

Така днешният Указ на Президента Путин прекратява действието на Протокол подписан от двете държави през август 2000-та година, в Москва, за справяне с излишния плутоний. Указът се състои от четири точки, като най-интересната и важна от тях е т.3:

Да се установи, че плутоният, попадащ под действието на Съглашението, споменато в т.1 на Указа, не се използва за целите на производството на ядрено орйжие или други ядрени взривни устройства, за изследвания, разработване, проектиране или изпитания, свързани с такива устройства, или за всякакви други военни цели.

image

Изглежда тревожно, но дали е така? В известен смисъл наистина е тревожно, но не защото Русия обвинява, че САЩ не се справя със задълженията си. Ъ-ъ! Истината е, че и двете страни не се справят с поетите ангажименти за неутрализиране на плутония. Захлаждането на отношението между двете държави, най-вероятно заради Сирия, е само повод да ни се съобщи, че проблема е практически нерешим. Просто НЕсъществуващият на земята химичен елемент плутоний не е трябвало да се произвежда. А вече произведен не знаем как и не можем да се справим с него. Всичко е повече от просто.

image

Химическият елемент плутоний е кръстен на древноримския Бог на смъртта и подземния свят Плутон. На пректика името му означава СМЪРТ. Самото му производство означава само СМЪРТ. Тези съглашения и последващи Укази само имитират усилия за решаване на проблема. Плутоний се произвежда във всеки един действащ "мирен" ядрен реактор по света. Такива в момента тиктакат около 400 бройки, без да включваме изследователските и транспортните, за морси съдове, като подводници и ледоразбивачи. Единственото правилно уилие за частично справяне с този смъртоносен елемент е час по-скоро да спре производството ме, веднъж и за винаги.

Периодите на полу-разпад на различните изотопи на елемента плутоний варират от 14 до 80 000 000 години.

http://gikotev.blog.bg/

image




Гласувай:
5



1. andrei - Информацията ти е непълна!
04.10.2016 05:15
Русия има изграден завод за справяне с плутония,в ядрено гориво за АЕЦ!Като пишеш не спестявай истината!САЩ нямат такъв завод и загробват плутония в земята,което е крайно опасно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8729243
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930