Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2016 20:49 - Червеният бизнес иска държавата да му гарантира евтина работна ръка със закон
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 3148 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 04.10.2016 22:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Г-н Донев, през последните месеци България се тресе от недоволството на българите, предизвикано от невъзможността им да си плащат сметките. Вие като представител на една от големите работодателски организации, как гледате на тези процеси и ще се вслушате ли в служебния премиер, който още с встъпването си в длъжност призова бизнеса да прояви солидарност с хората, явно визирайки необходимостта от увеличение на заплащането?

image


дОНЕВ - "В момента заплатите в България са прекалено високи за труда ,който работниците полагат. Мога да твърдя дори, че в световен мащаб българите получават едни от най-високите заплати. Така че аз не виждам как в ситуацията на безпрецедентна световна икономическа криза, някой може да иска бизнеса още и още да увеличава работната заплата, напротив ние усилено в нашата организация обсъждаме вариантите за нейното намаляване, за да можем да запазим стандарта си - Вие наистина ли смятате, че заплатите в България са високи!-- Разбира се, че са високи. Във Виетнам работят за 20 долара на месец, в Индия, в Бангладеш, в Малайзия, в огромна част от Азия и Близкият изток, в Сомалия, също. И в Китай преобладаващата част от населението получава заплати значително по-ниски от нашите. Защо всички повтаряте, че заплатите били ниски. Аз много се ядосвам, когато слушам нашите политици в лудостта си да повтарят, че сме били конкурентоспособни благодарение на ниското заплащане на труда".


НАВСЯКЪДЕ Е ЕДНО И СЪЩО – ОБИКНОВЕН КОМУНИЗЪМ


Работодателските организации настояват за реформа във висшето образование, която да задължи студентите „държавна поръчка“ да работят известно време в България, преди да напуснат страната.

image

Дюбриутру обучавам новите кадри на левитския интернационал


Това бе споразумението между номенклатурните комунистически "елити" на Източния блок с т.нар. "западни" с посредничеството на Синедриона(Най-голямата Световна Мафия): "прехода" се извършва като се ликвидира икономиката(главно-индустрията) на Източния Блок, а "Запада" не пипа комунистическата номенклатура за криминалните дела, кото ще извърши, на грабеж от национализираната собственост. Разбира се, в инструментариума на грабежа се включва и безбожно-ниската РОБСКА ставка на работна ръка на работниците(на които им се отнема не само правото на труд, но и социалните придобивки). Това е равносилно на повече от ЗАГУБА НА ВОЙНА, тъй като Западът поглъща "каймака" на победената икономика и ликвидира генофонда на Изтока.

image




Гласувай:
5



1. watchtowerman - „Заплащането на труда у нас, като дял в структурата на БВП е два пъти по-ниско в сравнение с международните стандарти.
04.10.2016 21:42
Трудът у нас не получава това, което трябва да получи, изхождайки от неговия принос в добавената стойност.“ Из статията „Геноцидът над българите. Официално ратифицирано дело на българската власт. Одобрено от бюрократите в Брюксел“. ... http://watchtowerman.blog/politika/2012/03/12/genocidyt-nad-bylgarite-oficialno-ratificirano-delo-na-bylga.918957
цитирай
2. watchtowerman - Второ. Има Харта за правата на Човека.
04.10.2016 21:46
Там е записано „правото на работниците на възнаграждение, достатъчно да осигури на тях и на техните семейства ПРИЛИЧНО жизнено равнище”. Явно, Българската Власт Не-ПРИЗНАВА „правото на работниците на възнаграждение, достатъчно да осигури на тях и на техните семейства ПРИЛИЧНО жизнено равнище"...Дори и в затвора има СОЦИАЛЕН минимум. Само в концлагерите – не!
цитирай
3. watchtowerman - В журналистически материал, публикуван на 20 юни 2008 г. в http://society.actualno.com/news_167516.html
04.10.2016 21:51
съгласно изчисленията на проф. Лозан Стоименов:
1) за физическото оцеляване на един пенсионер са необходими по 336 лева на месец;
2) това е невъзможно да бъде обезпечено с парите, които се получават от т. нар. пенсия за трудов стаж и възраст, размерът на които е едва 113,49 лева;
3) в посочената по-горе сума, необходима за физическо оцеляване, не са били включени парите, които са необходими като разходи за лекарства, облекло и прочее, а са били включени само (единствено) парите, които са за храна.
цитирай
4. watchtowerman - В журналистически материал, публикуван на 21 юни 2008 г. в http://lead.actualno.com/news_167474.html
04.10.2016 21:55
и в
http://www.epochtimes-bg/2008-02/2008-06-20_17.html
1) бедните хора в България съставляват 80 % (осемдесет проценти) от населението;
2) България е на последно място в Европа по доходи;
Минималните работни заплати в почти всички държави от Третия свят са по-високи от тези в България - член на ЕС и НАТО. Това означава, че България не влиза в критериите дори за държава от Третия свят.
цитирай
5. watchtowerman - Ноам Чомски, в “Хегемония или оцеляване”, стр. 183-186, казва:
04.10.2016 21:58
Тъй като “на хората от Изтока се плаща малка част от онова, което получават работещите на Запад”, продължава Игнейшъс, те могат да тласнат Европа към “реалностите на модерния капитализъм”. Моделът притежава ръст на развитие, приблизително равен на европейския и почти същата безработица, успоредно с най-високите нива на неравенство и бедност, най-високите работнически норми и едни от най-неблагоприятните системи за подпомагане сред напредналите индустриални страни.
Потенциалният принос на Източна Европа за понижаване качеството на живота на мнозинството на Запад беше усетен веднага след рухването на Берлинската стена. Изтокът предостави блага, включително огромен поток от лесна за експлоатация работна ръка...(която) изпраща в родината си огромни парични суми, като по този начин подпомагат оцеляването на онова, което е останало от обществото(у нас тази цифра е 800 милиона евро за година – б.а.). Условията за работа и живот са толкова ужасни, че смъртността е много висока. Според преценка на Програмата за развитие на ООН смъртността сред мъжете е нараснала с десет милиона през 90-те години, почти колкото броя на жертвите от сталинските чистки преди шейсет години(Програма за развитие на ООН, цитирана от Дънкан Грийн и Матю Грифит, “International Affairs”, 78,№1, 2002. За демографския спад, вж. Дейвид Пауъл, “Current History”, октомври 2002).
цитирай
6. watchtowerman - в ИСК №9 ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД В СТРАЗБУРГ от 2010-12-16, проф. Янко Н. Янков представя
04.10.2016 22:01
„серия от официално регистрирани ИСКАНИЯ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ, имаща характера на геноцидна държавна стратегия, организирана и системно провеждана от всички посткомунистически правителства и изразяваща се в:

евгеника (евгенетика), социално-медицински геноцид,медикаментозенгеноцид, пенсионенгеноцид, образователно-професионален геноцид, социално-икономически геноцид, държавен тероризъм (терористично насилие), извънсъдебни убийства, множество други форми на ежедневно животоосакатяващо и животоотнемащо геноцидно насилие и изтребление на гражданите на България.

Специално подчертавам факта, че относно Правото и Справедливостта (правата на Човека)

Европейската и Атлантическата егида над България не само въобще не са внесли дори и минимален хуманистичен елемент в живота на българите, но и даже са послужили и служат като индулгенционен аргумент за по-голямо и по-интензивно задълбочаване на кръвожадните процеси, характерни за времето на класическия комунистически режим, когато България се намираше под егидата на зловещия Съветски съюз и на престъпния Варшавски договор;

и че в резултат на това днес, през 2010 г., именно благодарение на посочената егида всички български правителства са провеждали и продължават да провеждат СПЕЦИАЛНА ГЕНОЦИДНА СТРАТЕГИЯ, в резултат на която, отделно от емиграцията и от нормалната смъртност, от демографската карта липсват един милион и осемстотин и петдесет хиляди (1 850 000) български граждани.

След всичко това днес лично аз съм категорично съм убеден, че същинската функция на Европейския съд за защита на правата на човека е да узаконява не само престъпленията на комунистическата и на посткомунистическата Червена мафия, но и (най-вече!) на корумпирана група западноевропейски
политически и икономически обезпечители (гаранти) на тези престъпления.”
цитирай
7. watchtowerman - Престъплението „геноцид” е законодателно дефинирано и ратифицирано, както на международно равнище, така и в Република България, чрез Указ №300 от 1950г.:
04.10.2016 22:03
„Член 1. Договарящите се страни потвърждават, че геноцидът независимо от това, дали е извършен в мирно или във военно време, е престъпление против международното право, което те се задължават да предотвратяват и наказват.

Член 2. В настоящата Конвенция под „геноцид” се разбира всяко едно от следните действия, извършени с цел да се унищожи, отчасти или изцяло, една национална, етническа, расова или религиозна група като такава:

а) убиване на членове на групата;

б) причиняване на сериозни телесни или душевни повреди на членовете

на групата;

в) умишлено налагане на групата на условия за живот, целящи

физическото й унищожаване, изцяло или отчасти;

Член 3. Ще бъдат наказуеми следните действия:

а) геноцид;

б) заговор за извършване на геноцид;

в) пряко и публично подстрекателство за извършване на геноцид;

г) опит за извършване на геноцид;

д) съучастие в геноцид;”
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8671581
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031