Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2016 15:34 - "Кинг Конг" - Доналд срещу "Годзилата" - Хилъри
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1043 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.10.2016 16:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Наблюдавам висшата политика в САЩ от около 50 години, но не си спомням по-мръсна президентска кампания между двама кандидати – Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън – въпреки че на пръв поглед са от една "конюшня".

Ще ви припомня и моите оценки за сегашния президент Барак Обама, които от перспективата на времето, се оказаха доста точни.

Що се касае до сегашните кандидати, за част от американската публика Тръмп беше "сексистка мъжка свиня", а за друга част, Хилъри е "лъжец и убиец", т. е. адвокат.

image

Тръмп обеща, ако стане президент да я изпрати в затвора, а Хилъри за всеки случай си преведе 1,8 милиарда долара в катарска банка.

На американската публика и досега не е ясно коя от горните формулировки е по-лоша – "мъжка свиня" или "убиец-адвокат".

image

Моята лична оценка за Хилъри с течение на времето беше потвърдена и в общи линии съвпадаше с горната, но за Тръмп започна да се променя, особено след неговото изказване за битката му срещу политмафията в САЩ и Новия световен ред, въпреки че генезисът му е от тях.

Преди една година, когато така нареченият американски изборен зверилник започваше, беше ясно, че "конюшнята" на Буш-Клинтън залага, че на финала на 8 ноември 2016 г. американците ще избират между Джеб Буш и Хилъри Клинтън, тъй като парите и мафията в САЩ продължават да решават всичко.

image


За тази цел и за елиминиране на сериозен съперник от Републиканската партия Буш-Клинтън избраха ексцентричния Доналд Тръмп, който беше на опашката сред претендентите, на 19-то място. Неговата роля в сценария беше определена от демократите, които още през април 2015 г. се замислиха как да спечелят и тези избори. И стигнаха до гениалната идея за медийна спирала, изкачваща маргинални кандидати от Републиканската партия, за да могат още на началния етап да отстранят от надпреварата силните републикански претенденти за Белия дом.

В началото бяха избрани трима маргинали – Тед Круз, Доналд Тръмп и Бен Карсон и започна тяхното медийно изкачване. Тъй като Круз и Карсон се оказаха доста "скучни" акцентът се пренесе върху Тръмп, който беше считан за шут.

image
http://journalistenwatch.com/cms/wp-content/uploads/2016/08/trump-zombies.png


Но Буш-Чейни-Клинтън сбъркаха. Тръмп се оказа спящ "Кинг Конг", за да стигне до финала срещу "годзиалта" Хилъри. /Дали на американците наистина им е писнало от Буш-Клинтън и техните престъпления./

image

Така или иначе, вместо да изпълнява ролята на шут, след като през февруари на първичните избори Джеб Буш излетя с трясък, Тръмп започна да се катери нагоре и да печели един щат след друг. След това изненада и Круз и Карсон.

image

Така се случи непредвиденото. Тръмп наистина успя да спечели републиканците, въпреки че започна като независим.

Започна верижна реакция. Кандидатът, който в началото трябваше да бъде марионетка, постепенно стана политически и медийно самодостатъчен.

image

Това постави огромни въпроси пред така нареченото американска "дълбока държава" – хибридното чудовище от публични и частни институции, които реално управляват държавата, а не чучелото, поставено от тях в Белия дом или марионетките, изпратени в Капитолия. Това е секретната конспирираща кабала, държава в държавата, която стои на тъмно, а нейните слуги действат на светло. Тя не може да бъде определена с думата establishment, защото американската "дълбока държава" е класа и структура сама за себе си.

image

"Дълбоката държава" е хибридна структура, в която влизат Департаментът на отбраната, Държавният департамент, Департаментът за държавна сигурност, ЦРУ, Департаментът на правосъдието, Департаментът на финансите, няколко ключови съдилища. Те заложиха на Хилъри, която обаче е много болна. Може вече и да не е сред живите. Но реалната или "двойната" Хилъри трябва да влезе в Белия дом, а след това ще си лежи в някаква болница или двойничката й ще пътува по света, а САЩ ще ги управляват онези, от "дълбоката държава".

image

И именно в тази ситуация политическият образ на Доналд Тръмп започна да еволюира, за да се стигне до оценката, че той се противопоставя на "дълбоката държава" в САЩ и че е последният шанс за обикновените американци да запазят своята конституция и права, че само той може да постигне помирение с Русия, че "Хилъри е война, а Тръмп е мир".

image

Атаката на щаба на Хилъри беше доста примитивна и показателна: "Доналд Тръмп е агент на Кремъл, има сметка в Сбербанката, където му изплащат заплатата от Кремъл, милиардите си е направил от търговията с ненавижданите руснаци..."

image

Всъщност нищо ново още от времената на "лова на вещици". С една дума Тръмп е "предател и безумец" и само Хилъри може да спаси САЩ и света от гибел.

Заради това директорът на ЦРУ Майкл Хаден още в началото на годината за всеки случай съобщи, че американските военни ще откажат да изпълняват заповедите на Тръмп – президент, въпреки че сред военнослужещите са два пъти повече онези, които искат именно Тръмп за президент, а не Хилъри. Логиката е понятна – декларираното от Тръмп намерение да не влиза в повече конфликти по света и да се изтегли от сегашните, дава на военните възможност да спасят своя живот.

image

На този фон за първи път през последните 50 години се стигна до най-мръсните дебати между Хилъри и Тръмп с отваряне на гардеробите с труповете при Хилъри и с престъпленията на Бил Клинтън. Разбира, се зад Хилъри застанаха така наречените основни мерки, т.е. платените прес-титутки, които заливаха с помия и с лъжливи анкети Тръп. Стигна се и до оценката на една от телевизиите, че "американският елит не обхваща напълно "явлението Тръмп" и неговия електорат, защото този "стокилограмов мутант, нов вид на десен популист, е експериментална кръстоска на Ким Кардашиян и Бенито Мусолини и вместо да падне още на старта на надпревара продължава да функционира и да расте в сила". Такава формулировка не бих могъл даже аз да съчиня.

image

Когато четете тези редове може би вече ще е ясно кой ще е следващият обитател на Белия дом – болната Хилъри или "аутсайдерът" Тръмп, когато "дълбоката държава" изтърва и вече не може да спре.

"Дълбоката държава" на САЩ, държаща се на двата стълба – на императива за национална сигурност и изключителност на САЩ, и на корпоративната хегемония, разпростираща се чрез доларовото глобализиране върху целия свят. До неотдавна тя изглеждаше непоклатима, като тези избори биха могли само временно да внесат пертурбация в нейната траектория.

image

Но историята има своя начин да сваля олтарите на силните. В историята държавните системи с прекомерни претенции към властта реагират по два начина.

Първата стратегия е желанието на управляващия елит да повтаря, че всичко е наред, че статуквото отразява доброто бъдеще на нацията, ръководена от Бог и че онези, които искат промяна са предатели и подривни елементи.

image

Втората стратегия се олицетворява в различна степен от различни политици, като Сталин, Рузвелт, Де Гол, Мао, Дън Сяо-пин, Путин... Със сигурност те не бяха /или не са/ революционери, а по-скоро консервативни, но са разбрали, че политиката и обществото, в което живеят са остарели и не могат да се адаптират към новото време.

САЩ в момента са в екзистенционална криза. Това е нефункционираща политическа и икономическа система, която не може да се реформира, с фалирала икономика, изпреварени от Китай и догонвани от Русия. Досегашната догма на управление на САЩ вече не може нищо повече да предложи.

image

Американците трябва сами да унищожат тази "дълбока държава" и да започнат втората американска революция.

image

На този фон използваната от мен метафора "Кинг Конг срещу Годзила" е неточна. Но, така или иначе, срещу "годзилата" Хилъри – което със сигурност не е комплимент, се изправя "Кинг Конг" – Тръмп, което е доста пресилен и авансов комплимент за него.

image

Залагайте въпреки че в момента е ясно, че "годзилата" може да спечели само ако фалшифицира изборите.

Как ще завърши американският изборен зверилник ще разберем скоро. Или няма...

image

strogosekretno.com/index.php



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8744252
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930