Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2016 20:53 - Хелоуин е опасна игра
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1169 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.10.2016 20:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Датата на празника (първи ноември) не е много далеч от Българската Коледа, но се раздалечила от нея поради това,че британските Болги в някакъв момент изпаднали в изолация от своите сънародници на континента, при което не винаги могли да съгласуват празниците си с тях, а развитието им тръгнало по свой път. Не е изключено обаче разминаването в датите да е направено умишлено от католиците още през Х-ХI век, които искали да размият езическата същност на празника и да отдалечат новата му дата от старата,за да изтръгнат по-лесно езическия манталитет от сърцата на хората, макар че не успели да забранят самия празник и били принудени да се приспособяват към него.

Така дата е изместена близо до вещарската нова година на Кали/Черната Дева. Вярва се, че Хелоуин е времето, когато връзката с всякакви окултни сили и духове е най-лесноосъществима и магията изпълва света на живите; една своеобразна вещерска Нова година, в която на почит са цветовете черно, сребърно, оранжево и златно, наред с черни котки и гримоари.

По-късно църквата обявила 1-ви ноември за ден на почит към всички светци и мъченици (“All Saints’ Day”), тъй като имала навик да замества датите на езическите празници със свои, за да бъдат възприети по-лесно от „неверниците”. Малко по-късно направила 2-ри ноември ден за почит към мъртвите („All Souls’ Day”), в България - Архангелова задушница. В Мексико периодът 31-ви октомври - 2-ри ноември също е за почит към мъртвите и датира от приблизително 3000 години. All Saints’ Day бил наричан още All-hallows / All-hallowmas, което един ден просто се превърнало в думата Halloween.


image


Традицията да се празнува Хелоуин се свързва с католическия Ден на вси светии. Но се оказва, че бесовския разгул има езически произход и католиците нямат нищо общо...

image


Хелоуин води началото си от езическите ритуали на злите духове. Според известния културолог Дж. Дж. Фрейзър, Хелоуин - нощта на прехода от есен към зима, в древността се свързва с духовете на мъртвите, бродещи близо до домовете и събиращи данък във вид на храна и питие.

image

Съществува и легендата за Джак - ирландец, който измамил Дявола да се откаже от душата му. Но след като умрял, Джак не бил пуснат в Рая, заради себелюбието и безхаберието си, но не бил приет и в Ада, тъй като Дяволът вече не можел да вземе душата му. Разгневен, Дяволът го замерил с горящ въглен, който попаднал в ряпата, която Джак ядял. И така, Джак/Kain започнал да обикаля в нощите с фенера си, търсейки покой.


image

По принцип човек има три защитни аури срещу некрофилски атаки, но при пушене на марихуана тези защитни аури може да не са ефективни и да се получи обладаване от джинове.

image

От доста време работи и плана на Сивите - 5-та тръба -  демонично нашествие, пускане на духове през порталите в цял свят, чрез енергиини пробиви/посредством ХААРП/ в ЕМ поле на Земята/което предпазва от джиновете на Анта-рикша-лока/ портали за вкарване на бхутас са стадионите. Когато затръби 6 - та тръба джиновете щели да се въплатят в материална форма!


image
     Alice in Halloween land/Billa Svarga



В дохристиянската епоха древните келти отбелязват специален ден на обезпокоените духове и демони, които веднъж в годината могат да се върнат в света на живите. Подражавайки им, хората вярват, че ще са в безопасност през тази нощ. Денят, предшестващ празника, се нарича All Hallows Eve - т.е. навечерието на вси светии.

image




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8742131
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930