Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2016 20:42 - Учени създават система, която предвижда събития във времето
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1804 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Учени откриха невиждана до този момент система, която има способността да предвижда събития на нашата планета, часове преди те действително да се случат. След десетилетия на изследвания, няколко учени твърдят, че са открили съществуването на така нареченото „колективно съзнание“, което предопределя хода на някои събития. Те го наричат „ноосфера“, която съществува навсякъде около нас.

image


Проект „Глобално Съзнание“ е международна организация, която обединява в тясно сътрудничество учени и инженери от целия свят. Създател на груповите изследвания е Роджър Нелсън от лабораторията за изследване на инженерни аномалии към университета Принстън.

image

Целта на проекта е да се засекат възможни прояви на глобалното съзнание чрез физични системи. Създадена е географски разпръсната мрежа от генератори на случайни числа, които изпращат информация по интернет до сървър, където тя се обработва. Промените в тези генератори са пряко свързани с големи международни събития, или периоди, в които се фокусира вниманието на много голям брой хора.

image

Ефектите на съзнанието са важни научно, но реалната им мощ е много по-силна. Те имат способността да се правят съществени промени в големи системи, които доминират нашия свят. Мащабното колективно съзнание има ефекти във физическия свят.

Какво правят учените?

image

Методологията на проекта е базирана на хипотезата, че глобално разпространени емоции или привличане на вниманието на огромен брой хора, може да окаже ефект върху работата на генератор на случайни числа, по статистически значим начин. В момента по света са разпръснати 70 генератора. Специално разработен софтуер записва информацията от всяка секунда. Данните след това се изпращат в Принстън за обработка. Резултатите се представят като графика , отразяваща отклонението от статистическата случайност.

image

При събития със голям обществен отзвук обаче, се наблюдават пикове и спадове, които учените обясняват именно с фокусирането на мислите на хората върху събитието.

image


Един от случаите е атентатът в САЩ на 11 септември 2001 година. Аномалия е открита и малко преди атаката. От Принстън обясняват, че именно емоциите на хората и съпричастността им с тази трагедия е причина за промяната в поведението на машините.

image

Както е типично за световния научен елит, има и скептици, оспорващи методологията на проекта. Според тях, описаните аномалии в базата данни са резултат на нарочно напасване и не доказват нищо. Според учените Едуин Май и Джеймс Спотисууд, изследвали доклада от 11 септември, няма статистически значима аномалия. Описаната от Нелсън значителна разлика е само в един кратък период от време.

НП/научна публикация Принстън

novotopoznanie.com



Гласувай:
5



1. raders - :))))
25.11.2016 20:57
:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8735281
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930