Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2016 22:09 - Секретен план „Надзиравано общество“ чертае бъдещето
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1464 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.12.2016 22:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Тероризмът не се появява случайно, а обикновено е спонсориран от държавите, за да служи за целите на мощния елит. Връзката може да се проследи от създаването на Ал Кайда на Осама Бин Ладен до следите на ИДИЛ. В нашият съвременен свят, неудобните истини обикновено се обявяват за измислици или конспирации. Една такава измислица е идеята, че терористите са пълноправни дисиденти, които сами си осигуряват богатствата и източниците, необходими им за техните ужасни злодеяния. Професор Марк Юргенсмайер в статията си “Да разберем съвременния тероризъм” твърди, че “тероризмът се явява безсмислен, тъй като не води директно до никаква стратегическа цел”.

Операция „Нортуудс“

image
Лимън Л. Лемнитзър

През 1962 година Лимън Л. Лемнитзър и колегите му от “Джойнт Чийфс ъв Стаф” (Обединения Генерален щаб) искали да отстранят Фидел Кастро от Куба. Не е ясно точно чии интереси са представлявали. Но тези военни считали Кастро за препятствие, което трябва да се отстрани чрез явна война. Според Джеймс Бамфорд, бивш продуцент за телевизия АВС, “Джоинт Чийфс ъв Стаф” планирали да инсценират отделни терористични актове с цел да предизвикат война. Според секретни и дълго скривани документи, придобити от “Боди ъв Сикретс”, “Джойнт Чийфс ъв Стаф” изготвили и одобрили планове за това, което може да се нарече най-покварения план, създаван някога от американското правителство.

В името на антикомунизма, те предложили разпалването на тайна и кървава война на тероризъм срещу собствената си страна, за да измамят американската публика и да я накарат да подкрепи войната, която възнамерявали да започнат срещу Куба. Под кодовото име “Операция Нортуудс”, планът, който носел писменото одобрение на Председателя на всеки от членовете на щаба, включвал няколко ключови действия. Невинни хора да бъдат застреляни по американски улици, лодките, превозващи бежанци от Куба да бъдат потопявани в дълбоки води, във Вашингтон и Маями да се създаде вълна от тероризъм. Хора трябвало да бъдат арестувани за бомбардировки, които не са извършвали. Имало и директива да бъдат отвличани самолети. С помощта на фалшиви доказателства, за всичко щял да бъде обвинен Кастро и така да се създаде претекст за разпалването на тяхната война.

Сред препоръчваните действия били “серия от добре координирани инциденти да се извършат във и край американската морска база в Гуантанамо Бей, Куба. Това включвало обличането на “приятелски” настроени кубинци в кубинска военна
униформа и предизвикването на безредици при главния портал на базата. Други трябвало да се направят на саботьори вътре в базата. Амуниции трябвало да бъдат взривени, пожари разпалени, въздушния персонал– саботиран, минохвъргачки запалени в базата и инсталациите- увредени”.

“Операция Нортуудс” трябвало да предизвика експлозия на борда на кораба Мейн в пристанището на Хавана. “Можем да взривим един американски кораб в Гуантанамо Бей и да обвиним Куба. Списъкът с нещастните случаи във вестниците
ще предизвика вълна от национално възмущение, което ще ни помогне”, цитира американският изследовател Пол Дейвид Колинс.
Опитите да се инсценира кубинско терористично нападение излага на показ конспиративните теории, че американското правителство няма задръжки да използва спонсориран от държавата тероризъм, за да постигне своите цели.

Таен дневен ред на правителството на САЩ

Правителството е притежавало всички необходими средства, за да предотврати атаките на 11 септември. Изследователят Ръс Кик обобщава: „През 2001, САЩ харчат 30 милиарда долара за събиране на информация и допълнителни 12 милиарда долара за контратероризъм. С всички тези ресурси и повече, предполага се да повярваме, че правителството не е имало ни най-малък намек, че терористите планират да нападнат САЩ, камо ли пък, че възнамеряват да отвлекат самолети и да ги разбият във важни обекти на земята.“


image
11 септември сащ

Атаката срещу СТЦ е замислена, финансирана и осъществена от супер могъщ елит, според изследователи на 9/11

image

Тероризмът в САЩ е един от методите, използван за да се генерират желаните промени. Прибавете към списъка и установените със закон “планове за справяне при критични положения” в Патриотичния Закон, прокаран в отговор на атаките на 11 септември. Според Джим Макгий, анализатор във вестник „Уошингтън Поуст“ този закон е предвиден да превърне Америка в “надзиравано общество”.

image

Тероризмът – инструмент на властващия елит

Концентрацията на богатства в ръцете на малцина определено предполага, че съществува управляваща класа. Твърде наивно е да се вярва, че този елит не притежава значително влияние върху цивилизацията. Бившият директор на Централната Разузнавателна Агенция Уилиам Колби призна за съществуването на мрежа на хора, имащи синя кръв.

image

Съществува бизнес връзка между Джордж Буш и брата на Осама, Салем бин Ладен. За тази връзка не веднъж се е говорело. Тези бизнес отношения обясняват защо администрацията на Буш попречи на ФБР да разследва Абдула и Омар бин Ладен. Разследванията можеха да покажат, че Осама не е черната овца на семейството.

Спонсориран от държавата социополитически проект

Куигли заявява, че предстои да се установи система, при която свободата и избора ще бъдат контролирани в много тесни граници от факта, че човекът ще бъде номериран още при раждането си и следен, като число, по време на своето образование, съответната военна или друга обществена служба, данъчните вноски, здравните и медицинските нужди и облагите при пенсиониране и смърт.

Ето това е. Джордж Оруеловата “1984”, изградена в стил Ал Кайда.

НП/по материали на “Скритото лице на тероризма: Тъмната страна на социалното инженерство. От античността до 11 септември“, от Пол Дейвид Колинз.

Превод Емилия Манолова

image
novotopoznanie.com



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686287
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031