Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2016 19:50 - Завива ли ДПС по заповед на Москва към неоосманизма и Анкара?
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1571 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.12.2016 23:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Във върхушката на ДПС няма индивид, който не е бил комунистически послушник. Освен това през социализма, щатните и нещатни сътрудници бяха почти 80% турци и цигани, като турците след 89 г. по нареждане на Кремъл основаха ДПС а циганите си минаха към Мешерето, което си беше контролирано и направо част от "новата", вече минала в нелегалност ДС. ДПС винаги са си насочвали носовете в посока на парите. Така че няма защо да се чудим, че сега са се съгласили да станат послушници на неоосманизма - но по нареждане на Кремъл.
Навремето Иван Костов, се опита да очертае разграничителна линия между проруските политически партии и ДПС. Според него ДПС било направило вече завоят към Анкара и неоосманизма. Да разбираме завой от Москва към Анкара. Поне така аз разбирам думите на Костов….. » . Сега сме задължени да напомним това, след като имаме вече всички доказателства, че ДПС не само бе, но и остава най-проруската партия в България.
По точно казано, ДПС не завива към неоосманизма и Анкара, защото е сочен дрогостоюший проект на руските тайни служби и е един от инструментите на чебурашките да държат задунайската губерния в подчинение, както и да не позволят интеграцията й в ЕС и НАТО. В момента именно чрез ДПС рашките стискат бат Бойко за топките, в следствие на което е и това анемично правителство на многото приказки и никаквите дела на ползу роду. ДПС могат и да завият към неоосманизма и Анкара, но само по заповед на сударя Путлер, като част от мръсната му игра срещу България, каквото беше и самото блъфиращо завиването на Путя към Анкара със "Южен поток". Но !!!Но ако ДПС проявят самоинициатива и завият самостоятелно към неосманизма и Анкара без одобрение на Масква, то то тогава ще лъсне цялата, богато документирана, истина за т.н. "турски тероризъм " в България и главната изпълнителска роля на агентите Сава, Павел и много други знайни и незнайни агенти на българските комунистически служби за сигурност - иделолози и режисьори на това нечовешко престъпление към българският народ.
Физическите изпълнители на тези атентати - турци, агенти на ДС, бяха разстреляни по бързата процедура (за 6 дни от влизането на присъдата), защото бяха станали неудобни и излишни в играта, но документиранато съучастие на агентите Сава, Павел и др. от сегашното ДПС, е най-здравият синджир с който руснаците и в частност българската ДС-мафия държи политическият Франкенщайн -ДПС в подчинение. Така че, за ДПС не се притеснявайте, бойте се от това каво ще решат в Москва. Ако руснаците решат да продължат с дестабилизацията на България и тук да стъпи ИДИЛ, то ДПС ще заработи на високи обороти в тази посока и тогава - тъжна ни майка. Единственото решение, ако имаме нормална държава, е цялостно разследване за участието и главната роля на комунистическите служби за сигурност в т.н. "турски атентати", както и техните агенти от турският етнос, много от тях сега в управлението на ДПС. Забрана на ДПС и разтурване на нелегалната ДС която работи в сътрудничество с ДПС и се нарича мафия.
Въпреки щателното прочистване на архивите за това нечовешко деяние от комунистическите служби , то следи винаги остават. И другото което трябва да се направи - забрана на ДПС и разтурване на нелегалната ДС която работи в сътрудничество с ДПС и се нарича мафия, обявяване на ДПС и АТАКА като противо- конституционни , орзанизирани на етнически , верски признак , насаждащи верска и етническа омраза и нетърпимост. Поради пасивността към тези две уродливи московски творения , НЕДАЙ БОЖЕ, ще берем кървави плодове.


image


Триъгълникът България – Турция – Русия остава определящ за страната ни
Петър Бояджиев, Франция

През изминалата седмица Иван Костов жертва част от съня си, според неговото признание, за да изрази някои свои оценки за актуалното положение в България. Нещо, което смятам за нормално. Струва ми се че поне веднъж в годината е редно всеки бивш министър-председател да има тази възможност. Няма да засягам всички посоки, които Костов коментира. Единствено темата ДПС, Турция, Русия привлече вниманието ми, а и я познавам относително добре. Очевидно, че тук има движение по необходимост. Необходимостта не е от днес и тя е резултат от промяната в отношенията ЕС, САЩ и Русия. Иван Костов, се опита ясно да очертае разграничителна линия между проруските политически партии и ДПС. Според него ДПС е направило вече завоят към Анкара и неоосманизма. Да разбираме завой от Москва към Анкара. Поне така аз го разбирам думите на Костов.

image

Триъгълникът България, Москва, Анкара е и интересен и важен за развитието на страната. Русия е многонационална и все още държава-империя макар и в много умален вид, след сривът от 90-те години. Турция е също многонационална държава и наследник на империя. И двете страни са оказвали съществено влияние върху развитието на България. Оценката на това влияние е съвсем друга тема. В България има много рязка и нова разграничителна линия по оценката на влиянието на Русия. Съществува една категория, между които и българските комунисти, за които военните успехи на руската империя са разглеждат като освобождение. Друга група българи обаче имат по-реалистично виждане по въпроса, и не си затварят очите пред огромните вреди, които руската имперска политика е нанасяла, а и сега нанася на страната. За влиянието в миналото на Турция смятам, че има консенсус. Не може една нация, загубила независимостта си в процеса на имперската експанзия на предшественикът на Турция – Османската империя да хвали факта, че е била в рамките на тази империя почти пет века. Турция не отрича, че е наследник на империята. За познаващите, срива на Османската империя е известно, че съвременна Турция е спасена, едва ли не по чудо благодарение на куража и стратегическата мисъл на Кемал Ататюрк. Последният е и основател на една нова политика вътре и вън от страната. Той окончателно е скъсал с имперските традиции. Нещо повече, обръща съвременна Турция на Запад, към Европа. Познаването и отчитането на тази промяна е почти непознато за огромната част от българите. Това историческо невежество, се използува много активно и безскруполно от проруските сили в България. Като прибавим към това и факта, че в продължение на 45 години острието на тези сили - българските комунисти просто бяха превърнали страната в придатък на руската империя, която в този период беше се маскирала зад името Съветски съюз, картината се изяснява.

От историческа гледна точка, в продължение на целият период на Студената война, съвременна Турция спираше имперските набези на Руската империя докато през този период българските комунисти бяха отдали и то без аренда страната на съветската империя.

image

Очевидно нито имперската политика на Русия, нито услужливата унизителна политика на българските комунисти са били жизнеспособни, защото империята се срина. Срина се и цялата недалновидна политика на българските комунисти. Но разпадайки се, в руините си тя остави всичките възможни бацили и зарази в снагата на българското общество. Едно от тези отвратителни наследства беше и насилственото преименуване на мюсюлманите и турците в България. Но преди това години наред българските комунисти усилено вкарваха в тяхната партия, всеки що годе интелигентен турчин, помак и мюсюлманин. Освен това масова ги вербуваха за агенти на ДС с цел създаването на хомо-социалистическият човек, без семейство, без вяра и единствено войник на партията, която беше филиал на КПСС. Тези тъжни наследства усилено се премълчават от проруските сили в България. А реалността е, че тези сили и днес владеят основните властови позиции.

image

И сега се връщаме на твърдението на Иван Костов, който струва ми се пропуска тези обстоятелства, които аз споменавам по-горе. Вярно е, че през последното десетилетие в съседна Турция текат процеси на частично преразглеждане на политическото наследство на младотурците /в случаят Ататюрк/. Интегрирането на Турция в ЕС, което беше в стратегията на турската външна политика, се отлага за неопределено време. ЕС е в състояние на лутане и не демонстрира капацитет да даде отговори на големите проблеми на планетата. Проектът за европейска конституция се провали. Начинът на функциониране на ЕС е неефективен. При тези реалности Турция, която е на границата с радикалният ислям, не може да си позволи да стои имобилна и разбираемо се обърна частично към верската спойка в обществото. Докъде и как ще се развие този вътрешен сблъсък между наследството на Ататюрк и ислямският модернизъм на Ердокан, само бъдещето ще покаже. Всеки наблюдаващ забелязва, че политическата линия на Ердоган е преминала върхът и вече слиза по нанадолнището. Очевидно той не е някакъв фанатик и ще отчете тези реалности в политическата практика.

image

Обективният и сериозен анализ на политиката на Анкара е жизнено важен за България.

Иван Костов доста умело и бих казал манипулативно използува проблема с бежанците. Отказът в България от бежанската вълна, която залива Турция за последите 3 години е около 20 000 бежанци, което представлява 1 бежанец на 350 българи, докато Турция е изправена пред близо 2,5 милиона което прави 1 бежанец на около 32 турци.

image

Според мен мъгливото споменаване за услужливата роля към Русия и проруските кланове на ДС, от ДПС в продължение на 2 десетилетия и внушението, че е направен завой към Анкара и неоосманизма не може да отговаря на една обективна оценка. Повече ми дава основание да смятам, че става дума за съзнателно политическо внушение.

А че времето на разцвета на отношенията между ДПС и Русия е отминало е очевидно. Въпреки масовостта на руската пета колона в България, проектите не успяха. На Русия тепърва и предстоят сериозни неприятности и изпитания с неизяснен за сега изход и с много неизвестни.

image

Русофилите трябва да издигнат паметник на Борисов, троянски кон на Кремъл начело на Герб. Герб бе мъртво роден чрез цезарово сечение и без Бойко не може да има Герб. А Путин се правеше на пчеличката Мая като контролираше Бойко чрез Обама, на който предаде компроматите за миналите му срамни дела.


Времето за лесните пари за ДПС с помощта на Русия са вече в миналото от 2-3 години и разбира се, че те, както и проруските кланове на ДС търсят нови решения. Но ми се струва, че техните погледи са насочени много повече към САЩ, отколкото към Анкара. Близкото бъдеще ще даде и видимите отговори на подобни предположения.

Във всеки случай, промяната в отношенията между САЩ и ЕС, от една страна, и Русия - от друга, е с трайна перспектива. Политическото тегло на Полша и северните страни в рамките на европейската политика ще расте. В този преходен момент българското правителство се намира неподготвено, защото предходните правителства не са му подсигурили необходимите параметри на свобода от Русия. Липсва също и политически потенциал за изготвянето на една по-стабилна и трайна политическа линия.

И накрая, за мен остава загадка, защо Иван Костов твърди с такава категоричност, че ДПС окончателно е направило завоя към неоосманизма. И защо в подтекст ни внушава, че Турция е опасност, ако не и враг на България, докато тя е наш съюзник в НАТО. И нещо повече - Ердоган ясно заяви позицията си по анексията на Крим, докато, доколкото съм проследил, ако не съм пропуснал, липсва такава ясна позиция от страна на българския премиер, както и от страна на ДПС.

image


http://www.faktor.bg/





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8733821
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930