Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2016 22:27 - Руснаците са заблудили НЕК за АЕЦ Белене. Площадката е била негодна
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2165 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 14.12.2016 22:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

ПЛАТИХМЕ ЛИ БАДЕВА 601 МИЛИОНА ЕВРО?
Днес България плати 601 милиона 617 хиляди и 133 евро за двата поръчани реактора за АЕЦ "Белене" и оборудване за тях.
Платихме бадева.
След като повдигнах проблема, че реакторите ги няма, на 23 юни министър Петкова заяви, че експерти ще се запознаят с оборудването.
Месец по-късно никакви експерти не се бяха запознали с оборудването. След низ от мои публикации и понеже проблемът се превърна в обществен, отново беше заявено, че експерти ще се запознаят с реакторите и оборудването за тях.

image

В края на ноември дори беше посочена дата - 5 декември.
22.11.2016г.
Даваме официалното съобщение от 22 ноември:
---------------------------------------------------
"Делегация от Национална електрическа компания ЕАД е на инспекция в Ижорски заводи, Руска федерация. Експерти от НЕК ЕАД и АЕЦ Козлодуй ще инспектират оборудването с дълъг цикъл на производство за АЕЦ Белене.
Екипът ще проведе инспекциите и ще оформи резултатите от тях, включително проверка на качеството в съответствие със съгласуваните процедури към Допълнение 5 и приложимите документи по качество.
След запознаване с графика за провеждане на контролната сборка на реактора екипът ще предложи или потвърди контролните точки, в които ще участва, съгласувано с представителите на завода и Атомстройекспорт."
http://www.nek.bg/…/bg/za-nas/novini/760-2016-11-22-11-48-57

image

-------------------------------------------------------
Стоп!!!! "Контролна сборка" ли???!!!
Какво означава това?
Тази технологична операция в заводски условия се извършва на специален изпитателен стенд с цел стиковка (напасване) на най-важните елементи от ядреното оборудване на енергоблока и определяне на съответствието на оборудването с техническите изисквания.
Контролната сборка на реактора заедно с вътрешно-корпусните устройства и капака на горния блок е един от заключителните етапи В ПРОЦЕСА НА ПРОИЗВОДСТВОТО НА РЕАКТОРА.
Но защо сега?! Та тя нали вече уж беше преминала - още преди четири години и половина! Започнала е на 21 февруари 2012 и е завършила на 19 март 2012 г.
Давам картинка и линк от тогавашното официално съобщение - не на кой и да е, а на производителя. Мога да дам линкове към масата съобщения в родните медии и изявления на властници, но тази картинка (и линкове) са достатъчни.
http://www.omz.ru/news?id=223
http://www.omz.ru/search…
Междувременно дадох данни за първия реактор - вече монтиран на АЕЦ в Китай, дадох и за втория - също монтиран на АЕЦ, но в Руската федерация.
Изводите:
1. или преди са ни излъгали, или сега ни лъжат за "контролната сборка" или въобще ни лъжат - и преди, и сега;
2. излъжеш ли един път, ще излъжеш и втори;
3. независимо от лъжите и "истините" дори официалното съобщение на НЕК потвърждава, че реакторите не са готови.
Да, ама именно готовото оборудване беше основен аргумент в иска на руснаците.
Т.е. готови реактори за нас няма. Но готови пари за Атомстройекспорт има и днес сметката им беше заверена с тези над 601 млн. евро.
Официалните власти у нас заявиха, че наши експерти са там (аз бих предпочел освен "наши" да има и консултанти от чужбина - мисля, че е ясно защо). Кои са са тези експерти - никой не казва. И няма да ги каже, защото се бои от обществени скандали.
Сигурен съм, че и протоколите от проверката няма да получат гласност - създаването на официален документ с невярно съдържание е подсъдно по Наказателния кодекс.
Според министърката експертите щели да останат там около десетина дни - "предположително."
Т.е. до Нова година.
Разчетът е ясен - "предположително" се мисли, че около празниците никой няма да се интересува има ли ги реакторите и оборудването или ги няма. И дали бадева не са платени над половин милиард евро!
За да ни успокои, министър Петкова заяви (цитат):
"Тук (бел. - Белене) ние разполагаме с такива условия, които да дадат възможност то да се съхранява по най-добрия начин, но затова, за да имаме гаранция по отношение на неговото качество, предвиждаме да бъдат проведени преговори и да бъде сключен договор с "Атомстройекспорт" за консервацията на оборудването и съответно гарантиране на неговото качество".
Разбирайте - докато не завършат преговорите и не платим поредните суми на руската страна, никакви реактори няма да се видят и пипнат с ръка, така да се каже, в България. И не защото това е нормален търговски процес, а защото пред очите ни - нагло и безцеремонно се развърта поредната афера.
Първата беше "АЕЦ "БЕЛЕНЕ", втората - "АРБИТРАЖЪТ" в Женева, където България не пожела да се защити както можеше и трябва, а сега наред е третата - "РЕАКТОРИТЕ".
И се готви четвъртата - "ИНВЕСТИТОРИТЕ".
ЧЕСТИТИ ВИ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ, ВЗЕТИ ОТ ВАШИЯ ДЖОБ!


image
https://www.facebook.com/photo.php?


Обследване на конструкциите на Първи блок на АЕЦ Белене е показало дълбоки пукнатини и пълна негодност за доизграждане. Това означава, че проектите, с които Атомстройекспорт е спечелила тръжната процедура за АЕЦ Белене просто са били неосъществими, а НЕК е била заблудена и подведена от руснаците.

image

Каква е историята на руският икономически отпечатък? Този показател се движи в рамките на 22-24%, а пикът му е през 2012 г. - 27.5%. Никоя друга от петте бивши комунистически страни не е в толкова силна зависимост.

Интересно е че руснаците не са инвестирали в този отпечатък и една рубла, но инвестираха единствено откраднатото(е, получиха и доста подаръци от слугинажа си пипалото на КГБ, ДС) от България обратно в икономически и политически инжинеринг, като отделяха около 2% от откраднатото за своята пета колона. 


Пукнатините са забелязани още 2005 г. от бившия управител на АЕЦ Белене Илчо Костов. За тях е било докладвано на научна конференция на Булатом. През 2008 г. Костов предприема задълбочено обследване. Взети са пробни ядки от конструкциите и са документирани масови пукнатини по цялата дебелина и дълбочина на реакторното отделение.

image

Причината за пукнатините е в технологията за армиране на бетона използвана от строителите от АСЕ през 80-те години: едноплощен кофраж и 100% монолитно строителство, вместо смесено строителство.

image

НЕК е бил заблуден от АСЕ, че на мястото на Първи блок на АЕЦ Белене е можело да се доизгражда. Данните, че реакторното отделение е било негодно, са предоставени на “Уайт енд Кейс”. Тези данни обаче не са използвани в арбитража и България е осъдена да плати на руснаците огромна сума.

image

По-рано Биволъ писа, че „Уайт енд Кейс“ се намират в конфликт на интереси по делото на НЕК срещу АСЕ, защото в същото време защитават Руската федерация по дело за 50 милиарда долара. Стана също ясно, че съдебният секретар на арбитражния съд, който е писал съдебното решение, е с руско гражданство. Това обаче не е станало повод адвокатите да претендират за отвод.

image

Три правителства знаят и мълчат

С обследването, доказващо негодността на Първи блок са запознати три правителства, твърди инж. Илчо Костов. Конфиденциални доклади са получили Станишев, Борисов и Орешарски. Не следва обаче никаква реакция от страна на Министерството на енергетиката и НЕК. А тази информация би могла да обърне арбитражното дело на 180 градуса.

image

Всичко това е разказано в подробно интервю за Биволъ от самия инж. Илчо Костов, бивш управител на клон АЕЦ „Белене“ към НЕК. Пред камерата той показа снимки от пукнатините и заключенията на обследването.

image

“Господ е българин, че централата не е била доизградена през 80-те. При тези пукнатини…” – казва той.
Очевидно обаче и гръцкият Меркурий не е българин, защото при такива доказателства никоя държава няма да се остави да бъде осъдена да плаща за некачествено строителство и подвеждаща информация от изпълнителя, който го е премълчал.

image

Доказателствата за обследването, снимки и видеоматериал от ядките с пукнатините се пазят от инж. Костов, който има готовност да ги предостави на националните медии.

Биволъ предупреди за съществуването на това обследване още преди година и половина. Не последва никаква раакция на институциите .

image

На фона на тези нови данни действията на официални лица на най-високо равнище изглеждат като национално предателство. Сега плащането на 1,2 млрд. към руската страна вече е факт. Но главният прокурор все още има техническото време да образува разследване и да го спре.

image

С идването си на власт 2009 , България, оседлана от Борисов, плати стотици милиони грешни пари по текущите разходи на ядрената руско-българска мафия, вместо радикално да спре този теч на национален ресурс ,няколко пъти повече, отколкото от монархо-социолистическото правителство. Тези плащания се стовариха тази година и с руската съдебна разправа с България, за която нашият премиер се снишава. След това Борисов гръмогласно обяви прекратяването на проекта. И всеки път след това използваше това решение като контрааргумент срещу подозренията, че е сервилен спрямо Кремъл. Прави всичко само и само да не му се налага да обяснява личното си съучастие в тази трансгранична корупционна далавера.

Борисов разиграваше поредица от маневри, отвличаща вниманието от факта, че той е най-дълго управлявалия властник в периода, след както менторът му Симеон Сакскобургготски размрази през 2003 г. съветската ядрена идея ( в контекста на партийно събрание на т.н. царска партия НДСВ, впрочем).

При кабало-комуно-капитализма, банките контролират и ограбват държавите чрез заеми, по-големите държави ограбват по-малките а самите по-малки ограбват и заробват населението си. Целта е заробване вкарване в по-голям дълг на държавата/народа чрез най-разнообразни измамни схеми за кражба.


image

Чл. 105. (1) Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
(2) Деецът не се наказва, ако е ексхибиционист и доброволно се разкрие пред органите на КАТ.
В Кали Юга демоните се заемат с дейности, които ще доведат света до погибел. Навсякаде по пирамидата на власта се поставят дегенерати с минали срамни дела. Серийни убийци са за предпочитане, колкото по-деградирал толкова по високо в йерархията на властови позиции. Съдебната система в епохата на Кали е реверсиран плагиат на "Съда на Анубис" злосторниците с "тежка" душа винаги се оказват невинни.
При Съда на Анубис, човекоподобни същества с глави на кучета претеглят сърцата на хората. Текстът на "Книга на мъртвите", приведени в "Папируса на Ани", се дават подробно описание на представите на египтяните за задгробния живот. Една глава описва Съдът на Озирис, където Анубис претегля сърцето на кантара на истината. От лявата страна на везните, се поставя сърцето на покойника, отдясно - перо богини Маат (-ары) = Матери






Гласувай:
7



1. nagodi62 - Плащаме заради такива чифути като ...
10.12.2016 17:19
Плащаме заради такива чифути като тебе.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8722500
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930